Raikkonen: "Lotus'ta Kalacağım Açıktı"

yazar:

kategori:

33 yaşındaki Fin sürücünün gelecek sene de takımda kalacağı bugün özel bir video ile duyurulmuştu.

Raikkonen “Formula 1’e dönüşüm gayet iyiydi ve takım şu ana kadar çok iyi iş çıkardı.”

“Dürüst olmak gerekirse takımın geçen seneki durumuna bakarak bu sezon pilotlar şampiyonluğu için mücadele vermeyi beklemiyordum. Bu yüzden bir çok kez podyumda olmak ve düzenli olarak puan kazanmak harikaydı.”

“Lotus’ta çok rahatım ve yarışma konusunda aynı felsefeye sahibiz.”

“Takım ile devam etmek açık bir seçimdi ve gelecek sene takımla birlikte bir adım daha atmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Eric Boullier “Kimi Formula 1’e olağanüstü bir dönüş gerçekleştirdi. Araca ilk oturduğu andan itibaren performansını ya da teknik geribildirimlerini kaybetmediği açıktı ve tüm sezon boyunca motive olan bir sürücüyle ödüllendirildik.”

“Lotus’un bu sene verdiği pozisyon mücadelesinde Kimi’nin yeteneklerinin ve yarışma deneyimlerinin katkısı var.” dedi.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    "Takım ile devam etmek açık bir seçimdi ve gelecek sene takımla birlikte bir adım daha atmak için sabırsızlanıyorum." haberin başlıgı bu cumleden alınmıs ama alakası yok.

    burada takımda kalmanın AÇIK BİR SEÇİM!! oldugunu söylemiş.yanı ucu acık secım demek cok seceneklı bır durum.kalabırıdımde kalmayabılırdımde demek.cumlenın sonrası ıse gelecek sezon ıcın soylenmıs.

    ama kalma karıarı benıde memnun etti.hayırlısı ıle kimi biraz üstüne koyar lotusta az bıraz gelısır mucadelenın ıcınde olurlarsa bız kimi taratarları ıcın zevklı gececektir

  2. Bence de gayet mantıklı bir karar olmuş. Bu sene takımın gelişimde geri kalmasının en büyük sebeplerinden birisi sene başında 4. lüğe göre bütçe ayırması. Sezon içinde birden karar değiştirip hedefi şampiyonluğa çevirip ona göre bütçe yaratmakta o kadar kolay değildir ki birçok şey aslında sezon başlamadan belli olur. Bu sezondan sonra Lotus'un daha çok bütçe ayarlayacağını düşünüyorum ki Enstone oldukça sağlam mühendislerden kurulu bir fabrika. Kimi bu sene bizi utandırmadı ve oldukça harika işlere imza attı. Umarım seneye takım daha organize bir hale gelir ve çok daha büyük başarılara imza atarlar. Kimi'yi her zaman Mc laren'e yakıştırıyorum ama madem oraya gitmedi Lotus oldukça iyi bir seçenektir Kimi için. Ayrıca ben birçok kişinin aksine Martin'i sevmiyorum Ron Dennis'in disiplini ve katı kurallarının Kimi için daha iyi olacağını düşünüyorum ama madem Ron amca yok Mc laren o kadar da önemli değil benim için…

  3. Raikkonen06  avatarı

    Perez'in yerine Mclaren'e geçtiğini düşünüyorumda neler olurdu seneye acaba ama olmadı Mclaren'in felsefesi genç pilotlarla devam etmekmiş aslında Button'un kontratı fes edilseydide iyi olurdu yerine Kimi gelirdi Perezde çok şey öğrenirdi Kimi'den 🙂 Bütün bu hayaller bi tarafa pek bi gidecek yeride yoktu ama 2014'te de devam ederse eğer bütün takımlar Kimi'yi kapmaya çalışacaktır böyle tecrübe kaçırılmaz ama seneye takımada aracada tamamen alışmış olarak devam etcek ee artık seneye bi şampiyonluk daha gösterirsin be Kimiiiiii 🙂

  4. :). katılıyorum , mclaren perez için acele etmeseydi farklı olabilirdi ..

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    En doğrusunu yaptın adamım… Lotus, iyi bir ekibe sahip bu sene ki bilgilerine ve tecrübelerine dayanarak önümüzde ki sene, seni şampiyonluk potasında görmek istiyoruz.

  6. Hadi len 🙂
    Her fırsatta seçeneklerimiz var,bekleyelim görelim diyen bendim sanki bi de çıkmış lotusta kalacağım açıktı diyor:D
    Diğer yandan F1'de olabileceği 2 takımdan biriydi zaten,perezin mclarene geçişinden sonra lotusdan başka seçenek yoktu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir