Hulkenberg Hindistan'da Force India'nın Yüzünü Güldürdü

yazar:

kategori:

Yarışa 12. sıradan başlayan Hulkenberg, oldukça güçlü bir yarış geçirerek 8. oldu ve takımına markalar şampiyonası için çok değerli puanlar kazandırdı. Takım böylece son 4 yarış kala hedefindeki Sauber ile puan farkını 4 puan daha kapatmış oldu.

Hulkenberg “Sonuçtan memnunum ve sekizincilik bugün kazanabileceğimiz en iyi sonuçtu. Takım harika performans gösterdi ve başardığımızdan memnunum. Startta çok iyi kalkamadım ancak ilk turum iyiydi ve düzlükte Rosberg’i 4. virajda ise Maldonado’yu geçmeyi başardım.”

“Yarışın ortasında yalnızdım ve temiz havada sürüyordum ancak sonlara doğru Grosjean çok yaklaştı ve beni zorladı. Ancak baskıyı kontrol altında tutarak onu arkamda tutmayı başardım. Tek pit stop stratejisi işe yaradı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sürekli önünde olan diyorsun da,sezonun başından beri hep çok yakınlardı sonuçlar olarak.Son yarışlarda ise Hulkenberg hep mağlup ediyor.Bana göre Hulkenberg daha kaliteli bir pilot.Büyük takımlarda daha iyi işler yapar Di Resta'ya göre.Üstelik şunu da hesaba katalım,Di Resta Force India'da 2.senesinde,Hulkenberg ise 1 senelik aradan sonra geri döndü F1'e.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bana göre Di Resta, pistte ki en iyi pilotlardan birisi. Ancak son yarışlarda bir sorun yaşamış olabilir çünkü Hulkenberg'in sürekli önünde olan birisi, tam tersine aradan sonra geride kalmaya başladı. Japonya'da strateji hatasından dolayı gerilerde kaldı, Kore'de debriyaf problemi yaşadı ve buna benzer bir kaç sorun daha yaşadı. Bu yüzden rekabetçi yarışlar çıkaramadı. Eğer bunlar geride kalmasına yeterli sebep değilde Hulkenberg, bileğinin hakkıyla Di Resta'yı, geçtiyse söylenecek pek bir şey yok. Hulkenberg'i, tebrik etmek gerekir. Di Resta, gibi bir pilotu geride bırakmak hiçde kolay değil. HELAL OLSUN..!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir