Webber ve Hulkenberg, Ferrari Koltuğu İçin Aşırı Uzunlar

yazar:

kategori:

Bir ara isimleri Ferrari ile anılanlardan Webber Red Bull ile devam edecek, Hulkenberg ise Sauber’e geçecek. Ferrari ise mevcut sürücüleri ile yola devam edecek.

Auto Motor und Sport’a göre Ferrari ile ismi anılan bu pilotların uzunlukları sorun oluşturmuş olabilir. Her iki sürücü 1.84’ten daha uzun sürücüler. Bunun yanında Ferrari sürücüleri bu isimlere kıyasla daha kısalar. 

Alonso bu iki isimden 13 cm daha kısa. Massa ise 18 cm kısa ve kokpit için ideal uzunluktalar. 

Webber Hindistan’da bu konuya değindi ve mevcut Ferrari’nin kokpitine sığamayacağını kabul etti.

Gelecek sene kurallar büyük ölçüde değişmeyeceği için takımlar şasilerde önemli seviyede değişiklik yapmayacaklar çünkü bir sonraki sene olacak olan radikal değişikliklere hazırlanıyorlar.

Hulkenberg özel olarak Ferrari’ye değinmedi ancak uzun sürücüler için takımların şasi tasarımlarında bazı ödünler vermek zorunda olduğunu kabul etti.

 


Yorumlar

  1. Arkadaş çok doğru demiş. Bu vakte kadar Webber'in takım arkadaşına yol verdiği nerede görülmüş.

  2. webber takım emrine itaat edecek bir pilot değil mi?..Ömür adamsın gülmekten yerelere yattım.

  3. Bence uzunluk meselesi hikaye. Başka birisini düşünmüyorlardı zaten. Öyle olsa kendi altyapılarından yetişen ve bu sene yıldızı parlayan Perez'i rakiplerine bırakmazlardı.

    Perez'i bıraktıktan sonra Hulk ile anlaşmak saçma. Webber'in zaten RedBull gibi bir takım ile sözleşmesi var, üstelik takım emrine itaat edecek bir pilot da değil.

  4. 95'te Mclaren ile kesin dönüşe karar verdiğinde araca sığamadığı için ilk iki yarışa çıkamamıştı. İki yarış sürdükten sonra aracın sürüşüne alışamadığını söyleyip tekrar emekli olmuştu 🙂

  5. Perez iyi bir seçimmiş aslında 🙂

    Bianchi de uzundu değil mi?

  6. Zamanında Nigel Mansell vardı tosun gibiydi maşallah 🙂

  7. hulk bu kadar uzunmuydu yeav?

  8. Valla Weber'in bu konuda Vettel'e göre epey dezavantajı var. O kadar boyla ve boya göre kiloyla ağırlık dağılımına etkisi oldukça fazla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir