Raikkonen: "Ferrari'den Ayrılınca Rahatladım"

yazar:

kategori:

 

Fin pilotun anlaşması, Fernando Alonso’ya yer açabilme adına olması gerekenden önce sonlandırıldı ve ardından Raikkonen Lotus ile spora dönene kadar 2 sene boyunca ralli yaptı; NASCAR’da denemeler gerçekleştirdi.

33 yaşında Formula 1’de tekrar yer alan Lotus pilotu, geri dönüşünde etkileyici performanslar sergiledi ve bu performansını geçen hafta sonu Abu Dhabi’deki zaferle taçlandırdı.

İspanyol Marca gazetesi, Ferrari yıllarını nasıl hatırladığını sordu.

Raikkonen: “Ne iyi ne kötü. Onlarla bir şampiyonluk kazandım ve bazı iyi zamanlarım oldu. Orada geçirdiğim 3 sene beni tatmin etti.”

 

“(Ama) Kimseyi özlemiyorum. Benim için oradan ayrılmak bir rahatlamaydı. İşler daha iyi yürüyebilirdi ama artık geçmişte kaldı ve ne yaparsak yapalım bir şeyleri tersine çeviremeyiz.”

“Çalıştığınız bir yerde ilişkiler çok iyi değilse, (bu ilişki) uzun sürmez”

Buna karşılık Raikkonen, Lotus’taki hayattan keyif aldığını söyledi.

Raikkonen: “Başından beri kendimi iyi hissediyorum. İnsanlar sıkı ve sakin bir şekilde çalışıyor. Kazanmak istiyorlar ama spor ve teknik konular, onlar için politikadan önce geliyor.”

 

 


Yorumlar

“Raikkonen: "Ferrari'den Ayrılınca Rahatladım"” için 71 yanıt

  1. eyvllah :d
    bu yorumum biraz fazla iğneleyici olmuş.fazla kaptırmışım 5-6.vites derken 7 yi vurmuşum 🙂

  2. ya birader sende otoriteye bağladın ya. biz dağılalım artık.

  3. Kimi aslinda Mclaren`den sonra Ferrari`de cok rahatlamisti, bunlari da oradayken dile getiriyordu, son zamanlar biraz sorunluydu, ondan bahsetmistir ozlemiyorum diye, yoksa Ferrari onu rahat birakmisti..

  4. YeniKral sakin dostum biz zaten vettelin ne kadar süper kalite bi pilot olduğunu biliyoruz
    onun yeteneklerini tartışmanın burda bi manası yok

  5. 2007 Brezilya yarisini kastediyor, oysaki Massa orda bilerek pist disina cikmamisti, daha yarisin bitmesine cok vardi, hatta Kimi 2. pitstoptan ciktiginda Massa deli gibi geliyordu onun onune cikabilmek icin, daha sonra gerekirse yol verecekti ki memleketinde “Bakin bu yarisi aslinda ben kazanacaktim ama takim arkadasima yardim ettim“ diyecekti. Neyse konunun ozunde su var, Kimi yol versede vermesede her sekilde rahat gececekti Massa`yi. Avuntu bunlar bosver, birak avunsunlar..

  6. 2007 yılında massanın sağa çekildigi yarış hangisi söylermisin ?

  7. şu yorumları okuyunca ülkemizin hali durumu bile bellio oluyor. herkeste en uc yorumlar en uc fanatizm herkes birbirine iğneleme falan inanın tümevarım yaparsak ülkemiz değerlerinin ve insanlarımızın kişiliğini burdan çok net görebiliriz

  8. jet man kardeşim Schumi ile vettel,in yaptıklarını senin aklın basmıyorsa senin aklından şüphe ederim

  9. ben ayrıldım sallamışsın kimin taraftarısın bilmiyorum . SCHUMİ mercedesin kötü olduğunu bildiği halde mercedesi tercih çünkü mercedes,e bir borcu vardı 1991 yılından kalan sen schumi,yi tartışıcak konumda değilsin . vettel,e gelince eğer vettel birşey yapmadıysa 2007 yılından belli sen buralarda bir yorum yazma kardeş formula1 bilgin kıt .

  10. Kiminin unuttuğu yada hatırlayamadığı durum
    o politik dediği adamlar massaya sağa çekil demese şampiyonluğu rüyasında görürdü.
    sanırsam alkolü ve karaoke partilerin dozunu fazla kaçırıyor bu aralar.

    saf bir şampiyon edasında anlatırken bu durum yeterince yapay vede sahte.

  11. Bazı arkadaşlara tarafların birinin ağzından en güzel şekliyle cevap olmuştur umarım defalarca para, sponsor nedeniyle olmadığını, sonuç bağlamanın background'u olduğunu izah etmiş ancak anlatamamıştık.
    Sonradan anladık ki çok da güzel olmuş. Kimi'nin ne kadar daha yetenekli bir insan olduğunu öğrenmiş yada kuvvetlendirmiş olduk. Hiç değilse Ken Block gibi milletin ağız açıklığıyla seyretmeye doyamadığı show adamlarının pilot olmadığını ilk Ralli performanslarıyla bile bize ispatladı.:)
    Safi yetenektir, insani yapısı kendine, bır bır konuşsak ne yazar sanki.

  12. alonsoberker avatarı

    Galiba pilotlar böyle açıklamalar yapınca Fanlar hariç kimse takmıyor 🙂

  13. FIA Retwork avatarı

    Her zaman diyorum jetman sen bir fenomensin 😀

    Şu sitede senin gibisi yok Rambo çıktı ama oda sana yetişemedi 😀

    Göm vur parçala ağzına ağzına bordoklavye seninle gurur duyuyor 😀

  14. Raikkonen06  avatarı

    Abi bi bitmediniz gerçekten.

  15. Raikkonen06  avatarı

    Vay gardaşım sen kahin mi oldun nerden biliyorsun belki seneye Ferrari'yi Mclaren'i Redbull'u dağıtıp geçecek bir araç verecek Lotus? En azından sizin gibi yağmur duasına çıkmıyor aracın maximumuyla savaşıyor tabi Fernando'Patron'Alonso Ferrari'de kaç yıldır şampiyon oluyor değil mi unutmuşum :))

  16. en basitinden bahreynde kimi gro yu geçerken elinin kaldırıp eyv. dedi(on boarda gözüküyor).alo da bunu göremeyiz mesela.

  17. '' ferrari istemediği sürece hiç kimse ayrılamaz''.iş mahkemeye bi gitsin bakalım ayrılıyormu ayrılmıyormu tazminatmı al aga :))

  18. Leon_Ferrari_01  avatarı
    Leon_Ferrari_01

    raikonen kovulduğu yerden nezamandan beri ayrıldım diyor ferrari istemediği sürece kimse ayrılamaz ferrari işi bitince kovar…

  19. schumi yi geçtim eyvallah o bir fenomen ben eskiden sevmememe rağmen şimdi kendisini çok seviyorum.mgp de ağzını açıp gık demedi.eskiden farklıydı ama yaş itibariyle sanırım çok olgunlaştı öyle yada böyle çok takdir ediyorum şu an kendisini de.vettel ne yaptı acaba onu merak ettim ?

  20. öylemi o zaman örnek ver schumi yada vettel ne zaman kötü takımda yarıştı ve olumsuz bir söz söylemedi.buyur ! nede olsa kralsın hepimizden daha fazla bilirsin her şeyi !

  21. böyle adamlar votkayı fazla kaçırsa dahi fellik fellik kaçarlar basından ve insanlardan yanlışbir şey yapmaktan korkarlar zira.öyle bir şey olduğunu hiç sanmam.üstelik adam dünyaları içiyor ama yarışını çıkarıyorsa no problem bertaraf ediyor demekki zaafını.helal olsun alnından öperim.schumi de az bira düşkünü adam değil zira itiraf bile etmişti bira göbeğim var diye.ama bu onun muhteşem sürüşüne etki etmedi hiç bir zaman .yani ne zaman ne kadar içeceklerini bilirlerse sorun olmaz haa içmeseler iyimi iyi ama onlarıda böyle sevdik biz içerler ama adam gibi cüdam gibi değil.belkide bu kadar içmeseler bu kadarda başarılı olamazlardı.bir adam her gün içiyorsa yahut müdavimse korkmamak gerek ama arada sırada içiyorsa o arada sırada zırvalar kopar dünyadan işte o zaman korkmak gerek 🙂

  22. kardeş bu pilotlar ne kadar çok ağlıyorlar. birisi aracı yarışlarda 3ncü 4ncü oldumu hemen takımı kötüler niye bana hızlı araç yapmadınız. biri bir takımda sıkıştımı biraz kötü sonuçlar aldımı ve o takımdan ayrıldımı basıyorlar kalayı takıma. kardeşim sen iyi pilotsan birazda sen takıma yardımcı ol ve takıma birşeyler kat . bu pilotlar mühendislerin ve takım şeflerinin ellerine bakan pilotlar takıma hiç bir katkıları yok bunların . michael schumacher,i bunlardan hariç tutuyorum o gerçek bir fenomen,dir

  23. ben eleştiriye her zaman açığım.rai foto çektirmemiş.fotocuyu itmiş.dondurma yemiş helali hoş olsun afiyet olsun koçuma yarasın.eyvl.2 sene ayrı kalmış eyv.takmıyormuş (görünsede sonuna kadar takar)
    senin vettelin bu adamın ancak çırağı olur

  24. Senin royal hunt dediğin adam Kimi'nin Grosjean'a geçildiğini savunan bir yiğidimizdir.Sadece buradan bakacak olursak gözlerinin çevreyi değilde sadece önünü görmek istediği kanısına varabiliriz.Ben bir desteğini ve olumlu yanınıda görmedim Kimi'ye karşı.

  25. üstelik istediğin yeni nickle gir.yakalarım seni.bilenlir bilir hacı.

  26. abdurrahman turan kardeş:yanlış yoldasın uyarı 1: 2.sinde 3 ü beklemem benim huyumdur kimseye 3.bir şans tanımam 2.yi tanırım oldu oldu.olmadı.selametle.dünkü çocukmusun sen la azcık mantıklı ol silerim.silmekle kalmam gömerim seni !

  27. http://video.racing.hu/VideoItem.aspx?viID=1000531771 Yarışı bir daha izle bence. Massa ne zaman dünya kadar fark atmış ? Takım emride nerde söylede bilgilenelim bizde..

  28. Adam aşağı da demiş ki gördüğüme inanırım cart curt. Ey küçük insan takım olmak diye birşey var… Alonso sezon içinde istedi ama bak tekrar diyorum Alonso istedi. Takım söyler söylemez o Ferrari'yi bağlar ama Alonso bildiğin istedi bu emrin verilmesini çünkü yemedi geçemedi. Ben her zaman şunu savunuyorum Kimi'le ilgili; her ne olursa olsun takım arkadaşını geçmek için telsizden ona emir verilmesini istemez… Lotus emir vermiş bu Kimi'nin suçu mu yada Ferrari hee çıkar da geçemeyince Ridiculus dersen ve takım da yol ver de geçsin derse o zaman bende derim ki Onur ve Gurur yok.
    Akılları sıra Kimi'ye çamur atacaklar ki kendi savundukları adamın dengine çekebilsinler ama tekrar diyorum Kimi'nin bu işlerde pabucu yok… Ne çabuk unuttunuz Fisichella'ya yaptığı yorumları vs Sizin kendi doğrularınız? Korktuğunda gammazlamak? geçemeyince telsize sarılmak? yok yaa ayıp ettim duvarlara vurmak varken… Evet doğrularınız harika devam devam…

  29. Ferrari%100 avatarı

    Bence kesin Ferrari Felipenin aracını sabote ediyor

  30. gereksiz bi adamsınn bu site için

  31. sende iç ii gelir sana

  32. bunu yayınlamanıza gerek yok sitedeki yönetici arkaadaslar herkezin yorumlarını yayınlıyosunuz benim yorumumu neden yayınlamıyosunuz bunu merak ettım kufur etmedım yorum yazan arkadaslara hakaret etmedım sadece dusunduklerımı yazdım ben yıllardan berı bu sıteden f1 takıp edıyorum yoksa sızınmı zorunuzamı gıttı rai yazdıklarım bakıyorum yorumlara mıllet neler yazmıs yayınlamısınız benım kı neden yayınlanmadı ayıp edıyosunuz ozaman herkeze yorumu kapatın gereksız kısıtlamalar ayrımcılık yapmayın saygılarımla.

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    ben sana yaşın kadar Massanın Alonsoya yol verdıgını sayarım, gömülürsün,

    hadi say lütfen , hem o arkadaşın yaşını öğrenmiş oluruz hem de senin yalancı olmadığını öğreniriz.

  34. Arkadaşlar ben raikonen arkadaşın söylemini düzeltiyim 2009 da kovulduktan sonra rahatladım demek istiyor kimse ferrari istemedikçe ayrılamaz ferrari işi bitince kovar buna şumi ve rai örneğinde gördük alonsoda buna dahil işi bitince oda kovulucak kimse bana şumi emekli oldu demesim çünki ferrari ona başka seçenek vermedi hoş bişey değil ama malasef bu takımın acıma hissi yok işi bitince kapıyı gösteriyor…

  35. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Boş konuşup dolu at bari, Kiminin tek yarısına camur atıyorsun ben sana yasın kadar Massanın Alonsoya yol verdıgını sayarım, gömülürsün, bari alonso taraftarrıyım deme sen kadar bilincsızı yok onların arasında.

  36. evet öğrenme yılı olan çaylak haliyle nasıl yenerse yensin ezmiş oluyor. bir de 2008'de 1 sene tecrübe kazanmış olan hamilton'u görseydik, 2007de adam son 2 yarışta 4 puan alamamasına rağmen şampiyonayı fernando'nun önünde bitirdi ve bu adam çaylaktı. aynı konuyu yaz 1000 tane farklı haber bulursun farklı köşe yazarlarından ben birini örnek verdim. alonsoya kim ne yapmış aynen benim getirdiğim gibi bana haber getir, f1 de birşey 40 kere söyleniyorsa o doğrudur gazete haber yapmış ehe değildir.

    ee alonso takımı tehdit edip hamilton'u pit yolunda engellerse dennis de alonsoya karşı yarışıyoruz der. adam kendi takımınla düşman oldu hamiltonu yavaşlatmadılar diye.

    2011de neler olduğunu adın gibi biliyorsun, 2007'de de neler olduğunu adın gibi biliyorsun 🙂 ağzından bir kere eşit yarışmadık lafı çıktı mı alonsonun? istediği şey hamiltona komplo idi. alonso eşit yarışıp da sonradan hatalarını anlamasaydı şuan hamiltona bu kadar büyük saygı duymazdı. alonso için hamilton çoktan kendini kanıtlamış, alonsoyu yenmiş biri.

    alonso isteseydi 2008'de yarışır mıydı mclarende? evet. bu ne demek? alonso ayrıldı demek. mclaren son ana kadar eşit davranmaya devam etti. her zaman yaptıkları gibi. kendini kandırmak o kadar istiyorsan benim yapacağım birşey yok devam et.

  37. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yahu royal o dediğin köşe yazarı zaten bilinen bir alonso düşmanı.Alain henry

    2008 de yarışmasına razıydı demene kargalar bile güler.Macaristan yarışından sonra renodan heikki ile takas yapıldı bitti.Ne 2008 inden bahsediyon.Adama yapılanlardan hiç bahsetmiyon sonra da ezdi geçti diyon.Hangi yarışta geçmiş ve kaç puanla ezmiş onu da söyle.Buna ezme diyorsan 2011 de button ne yaptı hamiltonu.Sizin patron ne dedi?.Biz alonsoyla yarışıyoz ferrari ile yarışmıyoz demedi mi.Alonso hamiltona değil dennise yenilmiştir.

  38. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Sen ezik dedın dıye sımdı kahrından ölur Rai, bunlar bilincaltı ezıklıgın beyınde cıkardı hasar olarak nıtelendırıyorum iyileseceksın canım umıdını yıtırme.

  39. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Senaryoyu kendin yazıyorsun, kendin oynuyorsun. Royal'i, ben bu siteden tanıyorum. Bunun dışında ne gerçek adını, nede yaşını hiç bir şeyini bilmem etmem.

    ''Hani senin kimiye laf atmasın diye övgüler yaptığın yorumcu.''

    Bu mantığa uyarsak sitede herkese yağcılık yapmak gerekir, herkesin yanlışına doğru demek gerekir. Sırf pilotuma laf gelmesin diye. Daha sağlam tezlerle gelmelisin karşıma. F1'den zerre kadar anlamayan bazı Raikkonen, fanlarına karşı savundum Royal'i. Çünkü nasıl bir mantaliteye sahip olduğunu çözdüm. Daha önce bende Royal'le tartıştım, ama itiraf etmek gerekirse haklı olan oydu. Raikkonen, eski performansını yansıtamadığı için Royal bazı eleştirilerde bulundu fanlığını yaptığı pilota. Fakat bazı koyu Kimi fanları şuursuzca eleştiri yaptı Royal'e. Ben dahil. Ama ben hatamı/yanlışımı gördüm.
    Ve size şunu temenni ederim burada ki çoğu Raikkonen, fanını bilgi olarak cebinden çıkartır Royal Hunt.
    Hayatımda her zaman dobra olmayı tercih ettim. Doğruya doğru, eğriye eğri derim. Aksini demem.

  40. F_Alonso Diaz 4 saat önce

    Ferrari politik olmayıp massaya çek sağa demeseydi sen o tek şampiyonluğunu da alamayacaktın be kimi.. Ne diyelim..

    kendi pilotunun fanları politik olmayı ne sanıyorsa ona göre cevap verdim. işine geleni okumak ne kadar güzel dimi.

  41. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Royal hunt varya işte onu oku.Hani senin kimiye laf atmasın diye övgüler yaptığın yorumcu.

  42. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Kazanmak istiyorlar ama spor ve teknik konular, onlar için politikadan önce geliyor.

    Önemli olan burası.

    Ferrari sütten çıkmış ak kaşık değil. Her zaman politik olarak da aktif oldu. Kimi 'never mind' Raikkonen gereğinden fazlaca özgürlük istediğinden dolayı alışamamıştır Ferrari'ye. Fernando 'Patron' Alonso ve Felipe 'Baby' Massa geçenlerde zorla italyan depremzedeleri ziyarete götürülmüşlerdi mesela, Raikkonen bundan bahsediyor.

    "Ferrari'ye gelince rahatladım" diyen pilot da var ortada. Her horoz kendi çöplüğünde öter.

    Senin pilotun-Benim pilotum tartışmalarına mahal vermeyiniz! Her iki taraf da yalan söylüyor!

  43. Zamanında McLaren'den ayrılınca da benzer açıklamalar yapmıştı artık daha özgürüm diye votkayı fazla kaçırmış yine anlaşılan.

  44. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Ben gördüğüme inanrım. Siz duyduğunuza inananlardansınız.''

    O zaman 2010 Almanya'yı izle. Alonso, bileğinin hakkıylamı geçti Massa'yı? Bu gördüğüne nasıl inandın, demek ki çıplak gözde problem yaşıyorsun, birde gözlükle izle sen o yarışı. Bak bakalım bilek hakkıylamı, yoksa mete zoruylamı geçmiş. Önce çuvaldızı kendi pilotuna batır.

    Massa'nın, Brezilya'da gözü kapalı gideceğini söylüyorsun. Doğru. Massa, Brezilya Gplerinde 2006'da Schumi'yi, 2008'de Raikkonen'i, geçti. Ancak ne hikmetse Alonso, gelince yanına dahi yaklaşamadı. Bu teoriye göre ya Alonso, söylendiğine göre son 20 yılın en iyisi ki bence değil, yada Ferrari Massa'nın aracını sabote ediyor..? Başka bir açıklaması yok.

    Son olarak ''Hamilton, kıvırttıyorsa Alonso, dansözdür.''

  45. ben dediklerimi kanıtlarım, sen kanıtlayabilir misin? mclaren neden şikayet etmediymiş. FIA'yı biliyoruz, o zaman öyle bişey ortaya çıksa mclaren'e de ceza gelecekti. bu bir, ikincisi mclaren o zaman bile profesyonel davranıp alonso'nun çocukluğunu örtbas etti ve takımdan bile göndermedi. 2008 de yarışmasına razıydı mclaren.

    http://www.guardian.co.uk/world/2007/sep/15/alanhenry.topstories3

    > komplo emailleri falan hepsi içinde. hemde guardian'dan, alonso zaten haksız, kimin kıçını kurtaracakmış? 🙂 hamilton' ne yapmış da kurtarılmak zorundaymış? adam çaylak haliyle geldi, 2 kez dünya şampiyonu olmuş alonso'yu mclarende çatır çatır ezdiiii, geçti. bunu kaldıramayan alonso da komplo istedi. al sana esas doğrular işte.

  46. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ahaha, ne oldu yahu coşmuşunuz. Brezilya gibi Massanın gözü kapalı bile sürebileceği bir pistte, pit stoplara kadar dünya saniye fark atmışken Kimi ye, pitler den sonra bir anda frenleri kilitleyip nasıl da pist dışına çıkıp, aradaki bilmem kaç saniye farkı erittirip, sonrada geçmesine müsade etmiş düşünmek lazım. Ha Kimi bileğinin hakkıylan oraya kadar gelmiştir, gelmemiştir. O beni bağlamaz. Ben gördüğüme inanrım. Siz duyduğunuza inananlardansınız.

    Alonso şöyle demiş, böyle demiş. Gördünüz mü gözünüzlen, ispatlayabiliyormusunuz. Yoksa basının saçmalıkları işinize gelince inanansınız mı geliyor. Koskoca McLaren takımının böyle bir tehdit alıp ta Alonso ile ilgili hiç bir yaptırımda neden bulunmadığını düşünüyormusunuz hiç. Çok korkmuşlar Alonso'dan herhalde. Hem sağır hemde körsünüz işinize geldiği sürece.

    O sene beğenmediğiniz Alonso Lewis gibi kıvırtmayıp gidip ifade vermeyseydi mahkemede pilot puanları da silinecek, böyle sizde Lewis Alonso'yu dağıttı muhabbeti yapamayacaktınız. Lewis in kıçını da kurtardı adam, yine yaranamadı size.

    Alonso/Massa muhabbetine girmeye gerek bile yok. Massa paun bile almasa Alonso tek başına markalarda 2 yada 3. yapıyor takımı zaten. Bu ferrari o kadar politik bir takım ki, Massa'nın biraz daha puan alıpta en azından takımlar şampiyonasını bile kazanmak istemiyorlar Alonso'nun yeşil gözleri için. 3 Senedir, ne takımın şampiyonluğuna ne de takım arkadaşının veya kendisnin yararına en ufak bir katkısı olmayan adamı kalmışınız Alonso'yla kıyaslıyorsunuz.

    Uzatmaya gerek yok eski mevzuları. Sizin kendi doğrularınız varsa bizim de var.

  47. sağa çeken massa laflarını kullanan bi arkadas var ya ona yazdı diye düşünüyorum

  48. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Abdurahhman, yorumları okudum hiç birinde ''politik'' kelimesini ''takım emriyle'' bağlaştıran görmedim. Yanlış algılamışsın galiba.

  49. Ben bu açıklamada ters bir laf göremiyorum.Ferrari politikanın dibine vuran bir takım,Kimi de bundan hiç haz etmeyen bir pilot.Açıklamada da bunu belirtmiş.

  50. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bazı arkadaşlar raikonenin" politik "kelimesini takım emri olarak anlamışlar.

    Takım emri politiklik ise gridde politik olmayan pilot veya takım yoktur.Eğer sizin anladığınız gibi olsaydı bahreyn ve singapurda takım emri veren lotus da politik olmaz mı?Kendisi de defalarca takım emrine bulaşmış bir pilot takım emrine politika der mi?

  51. Mustafa Sar avatarı

    Kimi Raikkonen seni severim favori pilotumsun ama konu FERRARİ ise akan sular durur. İstersen saçma sapan konuşma… Tanıtım lansmanında çakır keyif olup yatın üstünden aşağı düşmeni unutamadık:)))

  52. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Sen gidince ferrari de rahatladı valla. artık senın umursamaz tavrını cekmıyoruz ya en çok ona seviniyorum,asla alonso gibi takımına ve arabana sahip çıkan bir pilot olamadın bu yüzden gönderildin zaten. Mc larenden ayrıldıgın zaman da orada özel hayatımı yaşayamıyordum gibi sözler ettin şimdi ferrari yarın lotusa neler dersin acaba merak ediyorum

  53. kimi nin ferrariyi kötülediği bu röportajda görünmüyor ne iyi ne kötü diyor yani nötr.keşge o dönem mc larenle anlaşabilseydi çok sevinirdik ama olmadı hayırlısı.bende şöyle dedim ferrariye atfen.selametle Allah işinini gücünüzü rast getirsin.2007 de ezeli rakipleri mc larenin her 2 sürücüsünü brden mağlup edip ferrariye şampiyonluk kazandırdı.2009 da rai ye yapılanın yarın alo ya yapılmayacağını kim garanti edebilir( alo ferrariyi ne kadar iyi kullansada şampiyon olmamadığı sürece bu takımda bir gün gel bakalım fernando seninle bir konuşalım derler araba güçlüymüş değilmiş buna bile bakmazlar nankör takım benim gözümde.ha dersenzki massa yıllardır takımda kazadan sonra tuttular nankörlük bunun neresinde diye ilgisi yok çok iyi bir 2.pilot gerektiğinde ezilecek,laf söylenecek hatta arabasında her türlü deneme yapılabilecek şamar oğlanı yapılacak bir pilota ihtiyaçları vardı.oysa kimi zamanında politika böyle değildi puan olarak öne olan avantajlı idi ne zamanki alo geldi işler değişti)

  54. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen, Ferrari hakkında olumsuz 1-2 cümle sarfedince, kendini frenleyememişsin ve adamın bileğinin hakkıyla aldığı şampiyonluğa dem vurmuşsun. Bu sitede ki herkes, her pilotu eleştirebilme hakkına sahiptir. Buna saygım var. Ama adamın bileğinin hakkıyla aldığı şampiyonluğa taş atma. 2007 sezonun başı hariç, takım arkadaşına oranla her zaman daha iyi sürdü Raikkonen. Üstelik yeni bir takımda eski bir pilota karşı. Sezonun son yarışındada Massa, üzerine düşeni yaptı, yapması gerekeni yaptı. Sonra ki sezon bu olay tekerrür etti. (2008 ÇİN) Ancak bu sefer roller farklıydı ve Raikkonen, bu sefer üstüne düşeni yaptı. Ben takım emrine karşı değilim. Yerinde yapıldığı sürece. Ancak sezonun başından itibaren tek pilot parolası güden takımlara ve buna karşı çıkmayan pilotlara sinir oluyorum. Raikkonen ve Massa, zamanında böyle bir şey yoktu.
    Siz Ferrari'ciler ve Alonso'cular, iyi arşiv tutuyorsunuz. Benim daha önce Ferrari'de ki takım emirleri hakkımda yaptığım yorumları bulun, okuyun sonra bu konuda ki görüşlerimi anlarsınız.

  55. aynen, massa'ya ''a bit too close to fernando'' denmeseydi, alonso telsizden ''this is ridiculous'' demeseydi, alonso daha güncel aracıı kullanmasaydı, ferrari politik bir takım olmasaydı alonso son senelerde şampiyonluk mücadelesi falan veremezdi.

    ya da 2007'de hamilton alonso'yu dağıtırken eşit şartlarda yarışmayı beğenemeyen alonso'nun, dediği gibi hamilton'a komplo kurulsaydı, benzini az koyulsaydı vs vs, alonso 3-4 defa politik şampiyondu.

  56. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ferrari Massaya bir çok kere cek kenara demsıne ragmen de Alonso yu sampıyon yapamadı onada bır yorum at bakayım ? O na ne diyelım canım benım.

  57. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Sanane ? İstediğimizi söyleriz diyecegımde biz Kımı fun larının mantalitesi bellidir zaten hepımızın agzından cıkan kelımeler aynı olacak, bosver sen ılgılenme.

  58. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Aynen öyle.. politikadan bahsı Ferrar nin pilot sürecleridir her zaman sürekli 1. pilot olarak tek kafa istemeleri… Ve yzuncu kez söyluyorum artık Ferrarinin tek pılot anlayısından sıkıldık usandık ,
    Yoksa Rainin anlasamayacagı pılot yok cunkı hıc bır takım arakadası ıle sımdıye kadar ne bır polemıge gırmıstır nede kendısını kıyaslamıstır yaptıgı tek sey cıkarım zevkimle yarısımı cıkarır bitiririm..

  59. Merak ediyorum da bu yazının neresinde Ferrari'yi kötülemiş acaba…Takıma karşı kötü hisler beslemediğini de eklemiş üstelik sadece takım içinde çok politika olduğunu dile getirmiş( ki genel kanı bu zaten)

  60. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Takımı kötuledıgını cıkaran tek kısı sensın galıba..

  61. Açıkçası dikkatli okursan, Kimi'nin Ferrari'yi kötülemediğini sadece takıma karşı nötr olduğunu ama Ferrari'nin çok politik bir takım oluşuna vurgu yaptığını görebilirsin.

  62. Ferrariyle Lotusun kıyasladığında sürekli politika yapmıyorlar sadece çalısıyorlar diyor.bu çok dikkatimi çekiyor her ferrari demecinde bu sözü söylüyor.zaten ferrari formula 1 de en iyi politika yapan takım.raikkonenin sözlesmesini feshetmelerinin nedenide alonsoyla aynı takımda olmaz,bize tek pilot lazım ve raikkonende 2.pilot olmaz dediler ve massa kalsın dediler

  63. Raikonen üzerinde baskı hissetmiş.
    SHUMİ ise ferrariden ayrılınca Ferrari Takımı rahatlamış:)))

  64. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferrari politik olmayıp massaya çek sağa demeseydi sen o tek şampiyonluğunu da alamayacaktın be kimi.. Ne diyelim..

  65. Dedikleri açık ama nasıl anlamak istenirse artık..

  66. nankör görüp görecegi tek sampıyonlugu aldıgı takım anca kötülersin kovuldu ya içine sinderemiyo ferrari politikmiş onu geççen rai

  67. Kİmi Ferrari den çok olan politikayı kötülüyor fark bu..

  68. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şimdi raikonenin avukatları gelir.Yok efendim öyle demek istememiştir demeye başlarlar.

  69. Ferrariyi kötülememis ne iyi nede kötü demiş. Vurgu yapmak istedigi konu F1 de olan politika,Lotus daha az politika daha fazla yarıs var diye kaç defa röpartajında söyledi .Diger pilotların ifadeleri ile bu ifadeler aynımı ? olayları istedigimiz şekilde anlamayalım

  70. Demekki neymiş sadece McLaren dan ayrılan pilotlar takımı kötülemiyormuş. Bakınız şimdi Ferrari yi kötüleyen Kimi.

    Yani bundan anlıyoruz ki takımdam kötü ayrılan her pilotun yaptığı bu iştir bu.

    McLaren da yarışmış Alonso hariç diğer bütün kötü pilotların yaptığıda buydu. Çünkü McLaren da kötü pilota yer yok adamı yerler orda. Alonso da farklı konular vardı oralara girmeye gerek yok.

    Ama hiç değilse Kimi sayesinde bu tezi çürütmüş olduk. Saol Kimi benim bildiğimi tüm dünya öğrendi sayende.

    Bu arada Kimi kötü pilot değildir yanlış anlaşılma olmasın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir