Hamilton, Mercedes Kararında Kalbi ile Aklının Savaştığını Söyledi

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, daha çocuk yaştan bu yana McLaren himayesindeydi ve 2008’de aynı takımla dünya şampiyonu oldu ama şimdi, yeni bir meydan okuma için Mercedes’in yolunu tuttu.

F1 Racing ile olan son söyleşisinde Hamilton: “Farklı bir şey yapmak istedim. Yeni bir meydan okuma istedim. İnsanlar varsayımlarda bulunuyordu. Martin’in de (Whitmarsh) takımda kalacağımı tahmin ettiğini düşünüyorum. Bu yüzden onu aradığımda durum zordu ve çok duygusaldı.”

“Duygular bir tarafta; akıl bir tarafta. Kalp, akılla mücadele ediyordu. Ama rahat bir konumdaydım ve sadece ‘Bunu yapalım’ dedim.”

Müstakbel Mercedes pilotu, McLaren ile şu ana kadar inişli çıkışlı bir kariyer geçirdi ama hep yarış galibiyetlerine oynayabilecek bir araca sahipti. Mercedes ise, Brawn GP günlerinden bu yana ciddi başarılara aç bir takım.

İngiliz pilot yeni meydan okumanın kendisini motive edeceğini ifade etti.

Hamilton: “Yalan söyleyemem: Hangi takımda olursanız olun kazanamamak hayal kırıklığı yaratır. Kazanamama konusunda çok tecrübem oldu. Geçmişte bununla başa çıkmayı öğrendim; sonunda o galibiyetleri alabileceğime inanıyorum. Ama bu daha uzun bir vade. 2014’te V6 turbo motorlarla birlikte kurallar büyük ölçüde değişecek ve her şey yine sıfırdan başlayacak.”

 


Yorumlar

  1. zamanmı gosterecek 😀 bende lauda gosterecek sanıyordum saol

  2. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Beyler kapalı kapılar arkasında neler dönüyor bilemeyiz f1in dahi çocuğu lakaplı roos brawmı yabana atamayız bu adamın dehası motor gelişimi üzerine ve yine dehasını konuşturacağı kurallar geliyor hamilton acayip bir şey görmüşki mclareni eledi üstelik 2013 de hibe ederek beyler bence 2014 ve sonrasında ferrari ve mercedes şavaşı izliycez gibime geliyor ve bence hamiltonu çok etkiliyen bir proje gösterdiler yoksa körün körüne imza atılmaz…

  3. o kadar zamandır formula izleyen insanlar var aramızda ama halen bir takımın her zaman güçlü oldugunu sanarak cvp veriyorlar.Ama iki günlük redbull tarihe kök söktürüyor haberiniz yok mercedes oyuncak değil bence kafası gayet iyi çalışıyor…

  4. her yarış patlayan mclareni bıraktığı için mi? ya da tüm kariyerini sadece 1 takımda bitirmek istemediği için mi? kovalaineni yendi, alonsoyu yendi, buttonu yendi, rosbergi de yenecek. 2014'te de gridin en iyi motorunu yapan takımın 1. pilotu olacak. button perezi yenerse hamilton'un ne kadar iyi olduğu bir kez daha kanıtlanacak. dahası var mı?

  5. Ya F1 racing dergisiyle ilgili bilgisi olan varmı,yayını niye durdu türkiyede,bi kere daha böyle olmuş ama trt nin desteğiyle yayina tekrar geçmişti,yayin D-smarta gecti dergi yine kayiplarda,severek aliyoduk,üzüldüm yani…

  6. kalp hiç bir zaman yalan söylemez ama akıl yalan söyleyebilir

    hamiltonun tercihinin doğru olup olmadığını bizlere zaman gösterecek

  7. konu dışı ama nedense bugün hiç haber yok.halbuki 3 gün moto gp testleri yapıldı rossi yamaha dovizioso ducati ile marquez repsol honda ile smith tech 3 ile tast yaptı ama türkçe çevirili bilgimiz yok.

    acaba çok şeymi istiyoruz.

  8. Hamilton akıllı pilot o kadar akıllıki 2014 yılında neler olacağını hem kendisi hem de Mercedes çok iyi biliyor . Burada herkese sorarım ve tabikide Mercedes takımını küçümseyen dostlarımıza özellikle sorarım. Beyler siz Mercedes markasının maddi değerinden, marka değerinden,satışlarından,pazar payından,fabrıkalarından,teknoloji üstlerinden,milyon dolarlık ortaklarından ve kasasında bulunan mılyon Euro'lardan haberleri varmıdır diye?

  9. Kalbi McLaren aklı Mercedes diyorsa ve şu durumdaki Mercedes' i seçiyorsa aklıyla değil totosuyla karar vermiş derim ben.

  10. Bence cüzdanında sorun var. Delik olabilir 🙂

  11. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Elimizde Hamilton'un akilli bir pilot olduğunu destekleyecek yeterli done yok.
    Ancak aksini ispatlayacak yüzlercesini rahatlikla bulabiliriz 🙂

  12. Hamilton'un ya kalbinde bir sorun var ya da aklında. Çünkü ikisinin de McLaren'i göstermesi gerekiyordu.

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton, akıllı bir pilot. Kural değişikliklerinde Mercedes çok hızlanacak ki böyle bir değişime ihtiyaç duymuş. Yoksa her ne kadar dayanıklılık problemi yaşasada Mclaren, Mercedes için bırakılacak bir takım değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir