2012 Amerika GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

 

McLaren MP4-27 – Yeni ön kanat

McLaren Amerika GP’ye, resimdeki alt kanadı getirdi. Üstteki kanat ise öndeki kanat. Yeni kanat, Abu Dhabi’deki Genç Pilotlar Testi’nde denenmişti. Kanadın ana profili, daha kıvrımlı bir merkez bölüme sahip (ortadaki kırmızı ok) ve üst resimde beyaz okla gösterilen basamak flapların yerine, alt resimde beyaz okla gösterilen dik kanatçık getirildi.  Bu tarz, Lotus’unkine benziyor. Ayrıca uç plaka da düzenlenmiş. İç tarafa küçük ekleme kaldırılmış (alttaki kırmızı ok) ve uç plakanın şekli, lastiklere yakın bölümde yuvarlatılmış (üst kırmızı ok)”

 

Red Bull RB8 – Yeni arka kanat

Red Bull, Austin’e yeni bir arka kanat getirdi. Bu kanatta yeni bir flap, yeni solungaç düzenine sahip yeni bir uç plaka yer alıyor (üstteki kırmızı okla gösterilmiş). Uç plakanın alt kısmı da dik kanatçıklar barındırıyor (alttaki kırmızı ok). Bu da Ferrari’nin denediği ama kullanmadığı düzene benziyor”

 

Ferrari F2012 – Düzenlenmiş arka difüzör

Ferrari Amerika’ya büyük resimde de görüldüğü gibi yeni difüzörün düzenlenmiş halini götürdü ki bu difüzör, Fernando Alonso’nun şampiyonluk umutlarını canlı tutma adına Abu Dhabi’de piste çıkmıştı. Austin’de Felipe Massa’nın kullandığı eskisinin (küçük resim) aksine düzenlenmiş difüzörde artık dış kanalın kenar duvarlarında iki küçük flap yok. Ferrari bir defa daha, arka kanat uç plakasını alt kısmında birden çok dik kanatçık kullanmayı denedi ama daha kısa dik kanatçıklara sahip eski düzenle yarışma kararı aldı.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir