Montezemolo: "Başardıklarımızla Gurur Duyabiliriz ama Gurur Yeterli Değil"

yazar:

kategori:

 

Fernando Alonso, Brezilya’daki son yarışa lider Sebastian Vettel’in 13 puan gerisinde ikinci sırada gidiyor ve 2010’daki finalin rövanşını almak istiyor.

Gelecek hafta sonu gerçekleşecek final öncesinde Ferrari çalışanlarına duygusal bir mektup yazan Montezemolo: “Şimdiye kadar elde ettiklerimizle gurur duyabiliriz. Geçen 16 senede çok az istisnalar hariç, şampiyonanın final bölümüne bu şartlarda gelmeye alışığız. Bu sezon da durum aynısı. Sonuç ne olursa olsun mücadelenin içindeyiz. Bununla birlikte, gurur yeterli değildir. Biz kazanmak istiyoruz”

Ferrari başkanı ayrıca Austin’deki performansları nedeniyle her iki pilotuna da övgülerde bulundu.

Montezemolo: “Austin’de takım bir kere daha mükemmel bir iş çıkardı; elbette her iki pilot da. Fernando yine podyuma çıkmayı başardı. Felipe ise, bir takım oyuncusu olduğunu tekrar göstermesinin haricinde muhteşem bir yarış çıkardı.”

“Şimdi Sao Paulo’ya gidiyoruz. Kazanmaya niyetliyiz. Interlagos’ta yarışın son turunun son kilometresine kadar savaşacağımızı biliyoruz, Çok zor olacak ama hepimiz bunu yapabileceğimize inanıyoruz”


Yorumlar

  1. Montezemolo geçen sezon yenilmez bir takım oluşturacağından bahsediyordun şimdi bu durumla ferrariden gurur mu duyuyorsun.

  2. Bu yorum birkaç gün önce yazıldı

    Arkadaşlar Ferrari başarısız değil,
    Ne Gerrari nede mclaren eski gücünden birşey kaybetmiş değil
    Sadece her şeyin kısıtlandığı bir ortamda Redbulun her tarafı kıvıran aracı öne çıkıyor
    Örnek Geçen sezon Redbulun ön kanadı esniyor diye Ferrari kopyalamaya çalıştı,
    sonunç Sadece kanat esnemesinden ne kadar komik bir görüntü oluştuğunu gördük,
    Redbulun esnemesi nasıldı? (hala öyle)
    Ön burun komple sallandığından ve bunun kanata yansıması çok estetik olmakla beraber,işlevsel ve kamufle edilebilir di
    Ama önümüzdeki sene bakın hafa sallayan oyuncak köpek gibi herkesin kanadı nasıl esneyecek görün.

  3. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Parcalarin calismamasi sorunlari Canadadan itibaren bas aldi gitti. Su siralamalar insani cildirticak gibi. Yaris zamani 0.1 bilemedin 0.3 sn kaybediyoruz tur basina. Siralamalarda 1 sn fln . Sorun buyuk ihtimalle arka kanatta, DRS acildigi zaman arac hizli virajlari dengesiz geciyor. Alonsonun ve Massanin siralama turlarini dikkatle izleyin. RBR akiyor o virajlarda. Brezilyada fark keske 7-8 puan olsaydi da daha cekismeli bir sezon sonu izleseydik. Siralamalar yagmurlu olsa Alonso muhtemelen on siralarda olucaktir. Yarista da koruyacagini dusunuyorum

  4. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Kardeşim bu ne ya mekyup olayı bu nedir ya ne söyliceksen ara söyle yada git söyle üstünede pul yapıştırıyonmu yazık ya ferrari ne hale düştü şumiden sonra en iyi pilot elinizde adama bi araç veremediniz kaybolun ortadan..

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    McLaren Kazanınca şampiyon mu oluyor ferrari ?

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Getirdiğiniz 50 parçadan 20 tanesi çalışsaydı bari, o zaman bu durumda olunmazdı.

    Alo spa da yarış dışı olmasaydı yine bu durum yaşanmazdı. İşte buna şansızlık denir.

    Mekanik arızaymış bilmem neymiş, bunlar mühendislerin veya tasarımcıların işini iyi yapmamasından kaynaklanan hatalardır. Bir başkasının şansı değil.

    Atıyorum bu yarış Vet. alternator sorunu yaşayıp yarış dışı kalsa bu Alonso'nun balı veya şansı değildir. RBR nin yada parça üreticisnin işini düzgün yapmamasından kaynaklanan bir durumdur.

    İçimden bir ses mclaren kazanacak diyor ya. Boşuna umutlanıyoruz hepimiz.

  7. Sezon ortasına kadar başardıklarımızla gurur duyabiliriz evet.Başta Ferrari sonra da Alonso.Kusursuza yakın bir ilk yarı.Hem gelişim açısından hem de performans açısından.İkinci yarı da bunun tam tersi.Bununla da gurur duymalısınız bence,Başta Ferrari sonra da Alonso.

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Mümkünse Monte amca Interlagos'a gelmesin. Ferrari garajına geldiği yarış hafta sonlarında Alonso, hep kötü bir sıralama geçiriyor. Albertpark(emin değilim) Valencia ve Monza.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir