Vettel Başarısının Sadece Araca Bağlanmasını Doğru Bulmuyor

yazar:

kategori:

 

Alman pilot, bu hafta sonu Brezilya’ya 13 puan farkla lider gitti ve unvanı kazanması halinde 3. defa şampiyonluğu elde etmiş olacak.

Buna rağmen Red Bull pilotunun, Adrian Newey’in kaleminden çıkan araçlar sayesinde bu kadar başarılı olduğu söyleyenler var.

Ama Vettel buna katılmıyor.

Vettel: “Geçmişe bir bakarsanız, ne kadar geçmişe bilemiyorum; benim görebildiğim kadarıyla kötü bir araçta gerçekten ama gerçekten başarılı olabilen insan yok”

“Bu doğal bir şey: Bir gün güçlü bir takımda güçlü bir pilot olur; böylece güçlü bir kombinasyon oluşur ve yenilmesi zordur”

“Daha zayıf bir araçta olması da doğaldır. Hepimiz bu durumda bulunduk. Michael (Schumacher) bir Jordan ile başladı ki rekabetçi değildi. Ama kendini gösterdi. Fernando ise bir Minardi’de başladı ve kendini gösterdi.”

“Ben de bir yarış için Robert’in (Kubica) yerine geçerek BMW ile başladım ki bu harika bir şanstı. Ardından Toro Rosso’ya geçtim; o dönemde rekabetçi bir araç değildi. Ama iyi bir iş çıkardım ve hatta bir yarış bile kazandım”

“Harika bir sezon geçirdik. Red Bull Racing’e terfi etmek çok büyük ir keyifti ve harika bir sezon geçirdik. İlk defasında rekabetçiyim, podyumda bitirebiliyordum ve yarışlar kazanıyordum”

“Tamamen adil bir yoldan gittim”

Red Bull pilotu, Brezilya’da yaşanabilecekler konusunda her şeye açık olduğunu da dile getirdi.

Vettel: “Bu bir spor ve her şey olabilir. Kendimizi kollamamız gerek.”

“Bu hafta sonu, yarın sabah başlayacak; Pazar günü değil. İşi adım-adım ele almalı, azami sonuç almaya çalışmalıyız”

“Geçmişte burada çok hızlı olduk. Çok şeyin olabileceği yer burası; biliyoruz. 

 


Yorumlar

“Vettel Başarısının Sadece Araca Bağlanmasını Doğru Bulmuyor” için 29 yanıt

  1. FIA Retwork avatarı

    He birader he aynen aynen 🙂 Hey Allahım

  2. FIA Retwork avatarı

    Yorumum silinmiş demekki burda bu küçük yaştaki arkadaşları eğitme işini benden önce site yönetimi kapmaya çalışıyor 🙂

    Neyse bari bir üsteki yorumuda silseydiniz ya orası eksik kalmış 🙂

    Yok ben sizi yonta yonta kıvama getiricem tezgahtan çıktığınızda pırıl pırıl olucaksınız 🙂

  3. Fia retwork.sen nerden turedin ergenlik sivilcesi?alonsoya saldir diye mi tuttular seni?kimsin acaba yeni bi maile bakar yeni bi nick.sonuç:turemeler

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Tebrik ederim birader ergen olduğumu bildin. Aferin! 2000 yılının öncesini canlı izlemedim ama yeterince video izledim. Schuminin efsane olabilmesinin benim gözümde arka arkaya seri şampiyonluklar alması değil. Ondan önce gösterdiği performansı olduğunu belirttim. Ondan sonra meyvelerini topladı ama onu da bi tarafınla anlamışsın her zamanki gibi. Bana bulaşma birader çapın yetmez benimle uğraşmaya. zaten her iki mesajından birinde herkese ergen diyorsan kimin ergen oldğunu anlamak için düşünmeye gerek yok.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Beyler. Rambo'yu mazur görün. Arkadaş 2010 Abu Dhabi yarışından itibaren F1 izlemeye başlamış belli. Birde diyor ki ''11 senedir F1 izliyorum''. 11 senedir F1 izleyen adam nasıl olurda Schumi'den sonra en iyi pilot diye Vettel'i, gösterir. Bence gözlerinde problem var. Rambo sana doktor yolu göründü.

  6. Tunahan arkadaşım neden aynı mesajı iki defa gönderme gereği duyuyorsunuz

    açıkçası heyacanınızı kontrol etmeyi öğrenmelisiniz eliniz titremesinin geçmesini beklemelisiniz

    ayrıca raiting den felan bahsetmişsin televizyon sandın heralde burayı………..Şalu

  7. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    rambonun bu kadar seviyesiz yorumlarının burada tutulmasının sebebi sadece site ratingi heralde. bu kadar güzel iş yapıyorsunuz ama bunlara müsama gösterince gerçekten bazı şeylerin değeri kalmıyor

  8. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    rambonun bu kadar seviyesiz yorumlarının burada tutulmasının sebebi sadece site ratingi heralde. bu kadar güzel iş yapıyorsunuz ama bunlara müsama gösterince gerçekten bazı şeylerin değeri kalmıyor

  9. DreamOfWinD  avatarı

    Komedisin. Schumi benim gözümde 7 şampiyonluğu var diye efsane değil. 2000 yılına kadar yaptıklarını anlatmamıza gerek yok. Hamilton ve raikkonen şampiyon olurken böyle dominant bir araçla alıp başını gitmedi. Bir şeyler yaptılar ki iyi pilot diyoruz. Vettel böyle oldukça araca bağlı derim arkadaşım.
    Burdan arkadaşlar toplanıp sana bir avukatlık bürosu açalım en iyisi.

  10. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    he he tm.daha bu sezon izlemeye başladıgın belli.Alonso'ya en hızlı araçtan 0.1-0.2 yavaş arac verse ferrari hoplaya zıplaya şampiyon olur.hadi olamaz de diyemezsin.çünkü sende biliyorsun alonsonun en komple pilot oldugunu.su anda arada 13 puan var ve alonsodan o farka ragmen hala korkuyorsunuz.

  11. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    ulan sanki altına hızlı bi araç verdilerde şampiyon olamadı.çocuk gibi yorum yapmayın düşünüpte yazın !

  12. FIA Retwork avatarı

    E o zaman Schumininde 7 şampiyonluğu yalan

    Alonsonunda 2 şampiyonluğu yalan

    Hamiltonun 1 şampiyonluğu yalan

    Buttonun 1 şampiyonluğu yalan

    Kiminin 1 şampiyonluğu yalan

    Vetteli saymıyorum bile külliyen yalan 🙂

    Bunlar araçları sürmediler aslında araçları hologramik yansımaları vardı o yüzden zaten garip davranışlar sergiliyorlardı çünkü canlı değillerdi 🙂

    Aslında böyle pilotlar yok Alonso Sultanahmet köftecisinde komi Vettel Barda garson Schumi balıkçı kimi kayak takımı satıcısı Button öğretmen Hamilton saatçi vsvsvs….

    Ne içiyorsanız banada verinde bende kafa bulayım

  13. vettel haksız sayılmaz. şampiyonluğu ikiside hakketti. Araçlar eşit değil bunu herkes görüyordur. ferrari dayanaklı ancak mcleran kadar hızlı değil macleran desen yolda kalıyor mercedesi hiç söylemeyim haug yatacak yerin yok. redbul de herşey yeterince var newey başta olmak üzere. benim en çok merak ettiğim en hızlı en mücadeleci pilot kim. bence eşit şartlarda lewis ile kimi alonso ve vettelden daha öndeler belkide yanılıyorum. schumacheri söylemeye gerek yok o bu devrin adamı değil eminim redbullda olsa şampiyon olabilirdi yada zor kaybederdi.

  14. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Ferrari ve RBR Eşit Miydi ? Sen Mi Körsün Yoksa Biz Mi ? 🙂

  15. önce büyük şampiyon alonso kanıtlasın kendini ferraride . 4 yıldır kem küm ederek geçirdi 4 yılı

  16. Ben Vettel hakkında konuşmayacağım; zaten neyin ne olduğu açık.. Asıl değinmek istediğim konu biz Formula 1 fanlarının durumu: Bazı fanların(hatta pilotların) yaşları ve zekaları hakkında ahkam keserken – madem tecrübesizler – gelişebileceklerine ihtimal vererek cevap yazarsak daha doğru olur kanısındayım. Kimse birden herşeye vakıf olmuyor; gelişim sürecinin en açık görüldüğü mecra Formula 1 değil mi? Hangi yaşta ve ya vasıfta olunursa olunsun, o an en doğru, en makul olduğunu düşündüğümüz şeyi yapıyoruz-yaşıyoruz. Farzedelim ki sorun tecrübesizlikten kaynaklanmıyor da ortada art niyet var(hakaret falan); ne diye aynı seviyeden karşılık verilsin? Mutlaka daha iyi bir çözüm-cevap vardır.. İnsanları kazanmanın nesi yanlış? Bize Formula 1 lazım, paylaşım lazım; evet bir seviyede kalmak suretiyle eleştireceğiz, öveceğiz, yereceğiz, sevineceğiz, üzüleceğiz ama abartılırsa ve tahammülsüz olunacaksa, bu, yorgunluktan başka bir şey değil.. Maksadım ders vermek değil(nitekim aynı yollardan geçtim ve hala da kusursuz olduğumu iddia etmiyorum ama dikkat ediyorum); ancak gerçekten zevk alınası fırsatların olduğu bir ortamda fırsatların bu şekilde heba edilmesi beni üzüyor..
    Bu haberdeki yorumlara göre değil de, uzun bir süredir böyle bir eğilim sezmem üzerine, affınıza sığınaraktan bu yorumu iliştirdim..
    Özürlerimle..
    (Belki bi kaç gülme işareti serpiştirileydi daha bi iyi olardı – aha da geldi) 🙂

  17. DreamOfWinD  avatarı

    Bence araca bağlanması gayet mantıklı.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    vettel gerçekten yetenekli bir pilot artık tartışmayalım bunu.

  19. Daha zayıf bir araçta olması da doğaldır. Hepimiz bu durumda bulunduk. Michael (Schumacher) bir Jordan ile başladı ki rekabetçi değildi. Ama kendini gösterdi. Fernando ise bir Minardi'de başladı ve kendini gösterdi.

    Başlığı okuyunca aklımdan geçenleri söylemiş. İlla ki kötü takımda başlarsın. Ama iyiysen kendini üst düzey takımlara atabilirsin. Büyük takımlar o kadar uğraşıp araç geliştirip dandik bir pilot yüzünden şampiyonluk kaybetmek istemezler. İyiysen bugün bile çıkıp büyük takımlara geçebilirsin.

    Henüz ufukta Vettel, Alonso ve Hamilton gibi pilotları koltuğundan edecek bir pilot görünmüyor ama bir gün bu da olacak.

  20. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    araçlar eşitmiş 😀

    GP2 sandı arkadaş burayı,yaşına verin

  21. Iyidir hostur fakat ya lotus,ferrari gibi bir aracla yada hamilton, alonso gibi bir takim arkadasiyla yarissa dahada net konusulunur.

  22. Ben Doktorum ona göre,diyorsunuz yani;)

  23. Yiğidi öldür hakkını ver
    Araç iyi de
    eğer otomatik pilot yoksa ki yok.demek bu adam da hakkını veriyor
    Şampiyon olsa hak ederek şampiyon olmuş olur.

  24. ne yavaşı kardeş ferrari daha hızlıydı 😀 vettel keşke hrtye geçse orda bile şampiyon olur çook yetenekkli süper pilot

  25. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bu habere karga kuzgun dalicaginizi bildigim icin yazayim dedim

    Genelleme yapmayin vettelciler alonsocular raikkonenciler hamiltoncular ……cular bucular ocular.kendi zeka seviyenizde tartisin burda bulunan herkes ………cu(ci)dir.herkesi safiniza yada yada saflarina cekmeyin.seninle ayni pilotu destekledigim icin ayni uslupta konumak zorunda degilim

  26. Sezonun son yarışı ve 13 puan fark bozgun ki ne bozgun. Hatta 2. yarıya başlamadan şampiyonluğunu ilan etmişti hmmm tadıda tuzluymuş.

  27. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Verelim sana Ferrari'yi kanıtla o zaman iyi sürücü olduğunu.Senin başarıların sadece araçla.Kendinde iyi biliyon, kendini iyi pilot sanıyon !

  28. aslanım koçum sebastian vettel millet seni çekemiyor işte

    en iyi sensin bu sene araçlar eşitti ve alonsoyu resmen bozguna uğrattın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir