Alonso, Ferrari'nin Amerika'daki Vites Kutusu Kararıyla Gurur Duyuyor

yazar:

kategori:

 

İtalyan takım, Brezilyalı pilotun vites kutusundaki mührü kırdı ve 5 sıra geri düşmesini sağladı. Bu şekilde Alonso, 7.’liğe çıktı ve temiz taraftan kalktı.

Alonso: “Her iki araçla da temiz taraftan başlama adına takımın verdiği strateji kararı ile gurur duyuyorum. Çok işe yaradı ve belki de işe yaradığı için rakiplerimiz mutsuz”

“Takımımla gurur duyuyorum. Çünkü gerçekleri söylediler. Her takım stratejik kararlar verdiğinde doğruları söylemez”

Ferrari pilotu, rakiplerinin verdiği tepkilerin de komik olduğunu dile getirdi.

Alonso: “Komik. Sadece bu sene değil, F1’in geçmişinde de takımların (böylesi) birçok şeyle ortaya çıktığını gördük.”

“Şüphelerimizin olduğu bazı yarışları görmek için çok uzağa gitmeye gerek yok; hatta Cumartesi gecesi hangi takımların hangi kararlarla nereden başladıklarını biliyoruz. Seneler içinde birçok defa böyle şeyler gördük”

Lider Sebastian Vettel’e göre Red Bull, aynı durumda farklı bir yaklaşımı benimserdi.

Vettel: “Yaptıkları şey bizim kontrolümüzde değil. Felipe’nin vites kutusunda gerçekten sorun olup olmadığını takip etmedim. Ama bu işlere odaklanmak da bizim görevimiz değil”

“Bizim takıma göre farklı bir yaklaşım. Hayat böyle. Herkes, belli durumları farklı şekilde halledebiliyor.”

 


Yorumlar

  1. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    işte bunu anlayamıyosun formula 1 resmi sitesinde çıkan haberleri dilimize çevirip yayınlıyor tamam bende birşey demiyorum zaten iyi iş çıkarıyolar ama bunu yapmazlarsa ekmek yiyemezler sende bunu anla , vites kutusu olayına da gelince bak yukarıda abdurrahman arkadaşımız sizin aynı durumda ne yaptığınızla ilgili bir örnek vermiş oku istersen ve ehliyet konusuna gelince karting yapmak için ehliyete gerek yok herkes karting yapabilir lisanslıyım diyosanda 10 yaşındaki bir çocuk bile karting lisansı alabilir rambocum

  2. anladım güzel kardeşim anladım ticaret diye bi şey var

    ayrıca site yönetimimne yalakalık yaptığım felan yok ben yiğidin hakkını yiğide veririm son dönemde site çok gelişti seviye çok arttı gün aşırı haber giriyor her şey harika adminler çok iyi çalışıyor

    ferrarinin vites kutusu kararıyla sende gurur duyuyon heralde bi de şu yaş muhabbetine hiç girme bende ehliyet bile var kartingte derecelerim bile var gerçi bayadır yapmıyorum ama…….Şalu

  3. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    işte budur ,kesinlikle çok doğru bir nokataya değindin tebrik ederim abdurrahman turan..

  4. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    hee bir de bu kadar kişinin bu haberden anladığını senin anlayamamanı da çok iyi anlıyorum rambo ;))

  5. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    rambocum hala daha senin kaç yaşında olduğunu çözmüş değilim ,susayım susayım diyorum ama olmuyo be rambo , 1.si yalakalığı kes senin saçma sapan yorumlarını yayınladıkları için yat kalk dua et site yönetimine bu şekilde yalaklık sonuç getirmiyecektir ,2.si ise site yönetimi ne senin ne benim ne de babasının hayrına haber yayınlamıyor bilmiyorum haberin varmı ama TİCARET diye birşey var anladın mı güzel kardeşim ?

  6. Alaattin arkadaşım sen siteden ayrılmamışmıydın doğrusu yorumunu görünce çok şaşırdım

    başlık yanıltıcı felan değil gayet doğru bi başlık ayrıca yöneticler hakkında da bu kadar ileri gitme

    adamlar işlerini çok iyi yapıyolar her gün siteye haber giriyor harika herşey

  7. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Banane kardeşim ya ben bu kararda Ferrari'yi destekliyorum . Adam takımın menfaatleri için fırsat kullanıyor .Bunu herkes yapmalı .

    Takım emirleri de sıralama etkileri de bunlar olağan şeyler.. bu adamlar sizin bizim gibi olaya sadece "duygusal"yaklaşmıyorlar .. adam dunyanın parasını harcıyor veya kazanıyor elınde sponsor tutmaya çalışıyor prestij kazanıyor vs vs..

    Massa son yarışı Alonso'nun onunde bitirebilirsi "yol verme" durumu olmasa . Kimse etik ahlak nutku atmasın boşuna . massa yarış kazansa nolur ? 10. olsa nolur bu saatten sonra tabi adam ALonso için elinden geleni yapacak .

    İşin en garip tarafı da BU OLAYLARDAN MASSA BILE SIZIN KADAR YAKINMIYOR . Massa Ferrari'de kaldığı hersene BARICHELLO abisinin görevini üstleniyor "Yardımcı oyuncu"

    Takımın menfaatleri herşeyin üstündedir .(BAŞKA TAKIMLARI ETKILEMEDIKCE)

    Valla Ben fanatik Raikkonen'ciyim ama Ferrari ve Alonso'yu harbiden tebrik ettim

  8. Ben kimi taraftarı olmama rağmen vettelin gerçekten pistteki en hızlı te komple pilot olduğunu düşünüyorum.Ne yapması gerekiyorsa çıkıp onu fazlasıyla yapıyor.Hata yapmıyor çok iyi sürüyor.Şumiye benzetiyorum çoğu zaman onun gibi sürdüğünü düşünüyorum.Şampiyonluk bence hakkı.

  9. o naktaları niye boş bıraktım?:)

  10. kartallar demeyelimde akbabalar ve kargalar desek daha doğru olur.eğer benim anladığım gibiyse.

  11. Ey aslanlar.B
    ir ceylan avladanız bari çabuk bitirin,
    Malum gök yüzünde uçan kartallar var daire şeklinde dönüyorlar …………………. gelmesi an meselesi.:)

  12. Ayrıca alonso ya özel birşey değil bu. Hangi pilot olursa olsun ferrari yine aynısını yapardı yapacakta.

  13. Alonso karardan değil gerçekleri söyledikleri için gurur duyduğunu söylemiş.

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu strateji alonsoya ne zaman sorulacak diye bekliyordum.Alonsonun diyeceği şey çok basit.Domenicalli ne dediyse o da aynını tekrarlıyacak.Domenicalli bu kararın arkasındaysa,ne alonsoya ne de massaya farklı bişey konuşmak düşmez.
    Ferrari takımı rakiplerine bu şekilde güzel bir gol atmıştır.Onlar zanneti ki şampiyonluğa oynayan pilotun ıslak zeminde kaldığını ve geriye düşüeceğini zannetiler ama yanıldılar golü yediler ve şaşırdılar.

  15. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ferrari ve alonsodaki bu kazanma azmi parmak çocuğu bayaa sıkmış ve ürkütmüş olmalı.Weberin ön kanadı çalınırken ferrari ve mclaren pilotları bu kadar ürkmemişlerdi.

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kirli tarafın ıslak zemin gibi olduğunu pilotlar söyledi.Bunu her takım yapardı.Şampiyonluk yarışındaki pilotu ıslak zeminden start aldırmak göz göre şampiyonluğu vermektir.
    Ferrari yapar ve adam gibi doğruları söyler.

  17. tifoalo HRT avatarı

    Alonso, Ferrari'nin Amerika'daki Vites Kutusu Kararıyla Gurur Duyuyor.

    Başlık tamamen yanıltıcı Alonso kararadeğil takımın doğruyu açıklamasıyla gurur duyuyor belliki yöneticiler sitedeki kavga ortamından memnun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir