Massa Evinde Kazanmayı Hedefliyor

yazar:

kategori:

 

Alonso’nun şampiyon olabilmesi için Vettel’den 14 puan fazla alması gerekiyor.

2006 ve 2008’de evinde kazanan Brezilyalı pilot, Alonso’ya yardım etmenin en iyi yolunun zaferi düşünmek olduğunu dile getirdi.

Massa: “Üçüncü defa çalışmaya çalışmak. Düşünülecek doğru şey bu. Sadece zaferi düşünmek”

“Benim için burası çok özel bir yarış. Kazanmaya çalışacağım. Umarım Fernando ikinci olur ve sorun yaşamadan şampiyonluğa ulaşır”

Ferrari pilotu sezona zor bir başlangıç yaptı ama yaz tatili sonrasında formuna kavuştu. Massa, bu momentumunun gelecek sene için önemli olduğunu yineledi.

Massa: “diğerlerine göre çok zor bir sezon oldu. Bazı yarışlarda sıkıntı yaşıyordum ve bazılarında ise sıkıntı yaşamıyordum. Her zaman bir şeyler oluyordu ve bazı yarışlarda doğru yerde bitiremiyordum”

“Ama Ağustos’tan sonra her şey iyiye gitti. Her yarışta doğru olan sonuçları alma adına her şeyi bir araya getirebiliyorduk. Çok iyi bir ikinci yarı geçirdiğimi düşünüyorum. Bu, gelecek sene için çok iyi bir hazırlık oldu”

 


Yorumlar

“Massa Evinde Kazanmayı Hedefliyor” için 40 yanıt

  1. alonso'da vettel'in aracı olsun, takım arkadaşı hiç olmasa da şampiyonluğu alır sen merak etme.

  2. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    keşke dedigin gibi olsa.bende onu savunanlardanım ama f1de tk emırlerıni serbest bırsaktıran takımı bılıyoruz.yakında pılotların grıdde degısımınıde serbest bıraktırırlarsa hiç şaşırmam.işin ucunda şampiyonlukta olsa ıkı takım arkadası sonuna kadar yarısmalı.ama samımı sekılde eyyam olmadan.o gunlerı gormemız ımkansız gıbı.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Rambo, yaşın genç olduğu için söylediğim cümleyi idrak edemiyorsun. Alakası şu: Duhan denen Sauber görünümlü, Vettel fanı arkadaşımızla aynı düşünceye sahipsiniz. Senin yorumunda onu tebrik eder nitelikte. Bir birinizi sürekli destekliyorsunuz + veriyorsunuz. Bende buna ''körler, sağırlar, bir birlerini ağırlar'' diyorum. Anladınmı, yoksa alt yazıda geçeyim mi?

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bunlara laf anlatma arkadaş boşa yazmış olursun 🙂

  5. Kimi Raikkonen ne alaka duhan çok güzel bi yorum atmış massa alonsoya yol verirse Çok afedersiniz ama Sı*ayim o şampiyonluğun içine! tarzı bi şey bu yorum çok doğru

    bileğinin hakıyla şampiyon olsun yok vites kutusunu değiştirin ben temiz taraftan kalkcam burda kesin gene bi şeyler yapAcaklar ama hak yerini bulacak bu senede vettel şampiyon

    alonsonun şampiyon olamaması fenerin türkiye kupasını 29 sene alamaması muhabbetine dönecek…………………Şalu :):):):)

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Biz buna ''körler, sağırlar, birbirlerini ağırlar'' diyoruz.

  7. Duhan helal olsun sana aga

    tam hayalimdeki vettel fanısın

    hep böyle yazmaya devam et

  8. Senin dediğine bakarak ben de senin şahsına birşey söylemiş bulunmuyorum. Adam gibi konuş herhangi bir sataşma değil daha çok bir rica gibi görünmeli aslında. Şahsıma her ne kadar birşey söylemiyor olsanda, tuttuğum pilotu kimsenin ağzında dahi olsa ezdirmem. Amacım tartışmak değil, site içerisinde aktif olduğum dönemlerde hiçbir tartışmam olmamıştır ki gurur da duyarım bu yönümle. Alonsoyu sen ne kadar ayrı bir yerde tutuyor isen massa da benim için öyle bir yerde. Ben eğer şampiyonluk son yarışın son virajında gittiğinde sinirimi duvardan çıkardıysam, elimi kırdıysam ve bir kere bile olsun bu olaydan pişmanlık duymadıysam, bunu yaptığım kişi artık ayrı bir yere sahip demektir ve biraz önce de bahsettiğim gibi kimseye ezdirmem. Başkası olsa umrumda olmaz ama bunu senin yapmış olman sinirlendirdi beni açıkçası. Hatırlarsan bir iki hafta öncesinde yine böyle bir konu gerekçesiyle konuşmuştuk fakat birlik olmak gerek diyorduk. Ona göre davran başka bişey bozmaz zaten ağzımızı.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben olmaz demiyorum, asıl size nasıl normal geliyor bu durum bunu anlamıyorum. Burda doğru cümle Alonsonun 1. olması için elimden geleni yapacam olmalıydı. Takım arkadaşın şampiyonluk şavaşı verirken sen kalkıp yarışı kazanmak için çıkıyorum dersen tüm niyetin belli olur.

    Sevmiyorum adamı zorlan değilya. Herkes Alonso yu seviyormu ? Adamın ailesinden dinine kadar saydıranlar var burda.

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Terbiyesizliğin lüzümü yok, ben senin şahsına bişeymi yazdım ki sen benim şahsıma yazıyorsun. Haddini bil..

  11. Arkadaşım adam gibi konuş, eğer ki beceremeyeceksen de git fernandonun haberleri altında yaz beni germe. Kaç yarıştır aman difüzör yüzünden aman ayarlar yüzünden aman kanat yüzünden diye diye küçüldükçe küçülüyorsunuz zaten, birde sarfettiğin cümlelerin ahlaksızlığı da cabası. Massa şu anda daha önce iki kere yaptığı gibi bir iş için kullanılıyor ama daha pek emin de sayılmam. Schumi'nin emeklilik kararında bir anda hızlandı, Kimi gitmeden bir sezon önce kiminin nal topladığı sezonda massa şampiyonluğa oynadı ve ertesi sene kimi gitti. Sıra geliyor! Eminim ki sıra geliyor.

  12. "alonso nun sampıyonlugu massanın yer vermesıne baglı olacaksa kesınlıkle massa yol verecektır ve vermelıdırde."

    dostum bunu demişsin haklısın bence de yer verecek ama aslında yerini vermemelidir.
    şampiyon olacaksa bir pilot onu kendisi almalıdır. vettel de durum farklımı ona da webber yol verir diyebilirsiniz, haklısınız. su an takım emirleri sayesinde takım için pilotlar rekabet edemiyor/ettirilmiyor.
    takım 2 sürücüsüne de versin 1 e 1 aynı aracı stratejisini de pilot mühendisiyle beraber kendisi belirlesin, yani herkesle sonuna kadar yarıssın bu pilotlar.
    pilotlar ve takımlar sampiyonasının farkı yok neredeyse.

  13. Tamam bir konuda anlaştık
    Şimdi ikinci faslına geçeli
    Bu sezon massa Şampiyon adayı pilotlardan kaç puan koparabildi?
    Bir pilot düşünün kötüde olsa ferraride yarışıyor olsun,ve sezon boyunca Şampiyon adayların hiç birisinin önünde yarış bitirememiş olsun,
    Bunun suçlusu Ferrari olabilir mi,Alonso olabilir mi?
    Eğer bir iki yarışta vetelin önünde yarış bitirmiş olsaydı Alonsomum hemen arkasında o zaman 1 -2 pilotluk tartışması yapılabilirdi,
    Bence Massa bu sezon ki performansı ile ikinci pilot bile olamaz ferraride (son bir iki yarış iyi idi hakkını yemeyelim.

  14. Bugünlerde çok asabisin kardesim, relax relax..

  15. Massa yarıştan sonra pardon kuzenim yazmış der mi acaba? 😀

  16. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Seve seve Alonso'ya yol verecek diyen arkadaşlara..
    Eğer Alonso bu şekilde sampiyon olucaksa..
    Çok afedersiniz ama Sı*ayim o şampiyonluğun içine!

  17. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Seve seve Alonso'ya yol verecek diyen arkadaşlara..
    Eğer Alonso bu şekilde sampiyon olucaksa..
    Çok afedersiniz ama Sı*ayim o şampiyonluğun içine!

  18. Ferrari%100 avatarı

    Bide Vettelin önünde olursa o zaman hiç konuşmaman gerekecek
    Vettel onun önünde olupta onu geçerse bak gör

  19. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    2007'de de öyle diyordun . Bu sene de öyle olacak.

    Takım Menfaatleri sana bu yarışı kazandırmaz , Doğru olanı da bu .

  20. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Evet söylemek istediğim aynen bu. Bu sezon sonunda Ferrari'den ayrılacak olsaydı Massa, Mclaren,Renault,Mercedes ile sözleşme imzalayamayacağı kesindi. Bu durumda onun için en iyi olan Ferrari'deki görevine devam etmekti.

    Barrichello 2006 da Ferrari'deki görevinden istifa ederek Honda'da süründü. Şanslıydı ki Brawn GP gibi bir şansı oldu ama orada da gördüğü muamele Ferrari döneminden farksızdı.

  21. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    umarım tarih tekerrür etmezde bu gune kadar massa kimiye yol verdi de sampıyon oldu dıyenler agzının payını almaz.

    massa kazanmak ıstıyorum dıyor aynı 2007 deki gibi.ama 2007 de asık suratla bırlıkte takıma yardım edecegım fılan dıyordu.su ana(brezilya yarışı için) kadar takıma yardım edıcem demedı asık suratla olsa dahi.2007 deki taktik suydu.massa polden kalktı ve daha yarısın basında kımı onun hemen arkasındaydı.hamıılton ve alonso nun durumuna gore yer verme ıslemı olacaktı.massa ıstese de ıstemesede o anda yer degıstırme kımıyı sampıyon yaptıgı an o yerı verecektı.ama hamılton kımının yarısı kazanması durumunda bile sampıyon olsa massa kımıye yer vermezdi

    massa terse donulen istanbul park gecen haftakı austin ve ozellıkle kendı evı olan ınter lagos ta gecmıste cok basarılı oldu ve burada harbıden favorı.polu alırmı bılemem ama sıralamalarda bır aksılık olmazsa alonsonun onunde bıtırme ıhtımalı %51. eger massa 2007 dekı gıbı polu alır alonso da arkasında olursa sartlara gore yer degısımı gundeme gelır ve alonso nun sampıyonlugu massanın yer vermesıne baglı olacaksa kesınlıkle massa yol verecektır ve vermelıdırde.ama massa nın alonsoya yer vermesı alonso nun sampıyonluguna yetmeyecekse vermeyecektır.2007 de ıkıncı pıtlere kadar beklendı.en sonunda o yol verme işemi oldu.

    mantıklı olanda bu.massa nın vettelden puan calmasının tek yolu var onun onde olması.vettelın onunde olması ıcınde zorlaması alonsoyuda gecme pahasına polu alması ve yer degısımını sartlara gore degerlendırmelerı gerek.

    yazının basında dedıgım gıbı umarım tarıh tekerrur etmez.ben alonsocu olmadıgım ve alonso nun sampıyon olmasını ıstemedıgım ıcın tarihin tekerrur etmesını ıstemem ..ederse alonsocuların kımı taraftarlarına soyledıklerının hepsını yutmus olmaları anlamına gelır.terıh tekerrur etmese alonso sampıyon olmaz.her ıkı durumda kimi taraftarlarının sevındiklerı bır durum olur.

    .en son sunu iletmek isterim..:
    allaha çok şükür ki 2007 de kimicilerin hisettiklerini simdi alonsocular hissediyor.

  22. Benim için burası çok özel bir yarış. Kazanmaya çalışacağım. Umarım Fernando ikinci olur ve sorun yaşamadan şampiyonluğa ulaşır"

    Büyük ihtimal böyle konuşmasının sebebi bu seneden sonra ferrari koltuğunu rüyasında görecek olması ve 2-3 yarıştır kendisine göre(ferrari standartlarında iyi değil.sadece massanın olağanüstü kötü performansından sonra iyi gibi gözüküyor olamsı,yoksa bir insan 8.liğe sevinemez) iyi olan sonucu bir taraflarını kaldırmış olabilir..Bu yarışta birinci giderken -ki ben ihtimal vermiyorum-yerini vermesin,ferrari onu sezon başlamadan şutlamasın;ben bir daha buralarda gözükmem.

    Demem o ki göz ister massacım göz!!

  23. Şunu mu demek istiyorsunuz
    Durumudan Ferrari memnun
    Alonso memnun
    Massa memnun(sözleşmeyi yeni yaptığından memnun olsa gerek)
    Ben ve bazı Massa fanları memnun değil, oyüzden rahat değiliz,
    E bende bu durumda çözüm memnun olmayan sözleşme imzalamaz,imzalarsa ağlamaz,öyle silik bir adam da desteklenmez ancak acınır,ve ben bu şartlarda sözleşme yapan birine ancak acırım.

  24. Klise olucak ama,, kucuk enistee:))

  25. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Kullandığın üslubta dikkatli olmanı tavsiye ederim. Emredici söylemlerini saygısızlık kabul ederek muhattap dahi almıyorum.

  26. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Onur ve haysiyeti oturduğun koltuktan değerlendirmesi kolay. Massa fanı değilim,olsaydım bile yine aynı değerlendirmeyi yapıcaktım. Massa çalıyor mu yalan mı söylüyor. Ferrari'nin bir çalışanı Fernando'nun aksine. Ferrari onun iş vereni olmuştur ve görevini yerine getiriyor. Karşılığında normal insanların tahayyür edemeciyeği paralar alıyor. Onursuzluk itham etmek ayıp

  27. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Grosjean takımda kalmak adına ne derse yapmalı. Bunun alonso'nun durumuyla bir benzerliği yok. Elmayla armut'un kırmızılığını karşılaştıramazsın.

    Schumacher fanıyım evet doğru. Ama bu Barichello'nun ikinci pilot olduğunu kabul etmediğim anlamına gelmiyor.

  28. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yusuf perçin grosjana da aynı cümleyi (faster than you) kullandılar.onun da mı sözleşmesi senin dediğin şekilde.O cümle sözleşme mi demek.o cümle kullanılınca kullanılan pilot o szöleşmeyi mi imzalamış oluyor.Bir şumaher fanının bunlardan bahsetmesi çok komik.

  29. Fanatizmi sen yapıyorsun kraldan çok kralcı oluyorsun,ben daha önceki yorumlarımda senin söylediklerine parelel eğer sözleşmede öyle madeler varsa ve buna rağmen massa bu takımla sözleşme imzalıyorsa, onun midesi bunları kaldırabiliyor,gözleri para bürümüştür başka takımlarda alamıyacağı paralar alıyordur o yüzden onurunu yerlere sermiştir ve salya sümük ağlamasın ama sesimi ona duyuramıyorum haliyle
    Şimdi ben burdaki sempatizanlarına soruyorm
    Bunları bildiğiniz halde nasıl bu adamı savunabiliyorsunuz onuru varsa Bir dakika durmaz Ferraride

  30. Sizler için tercüme edeyim. Fernando şimdi yandı. Sözleşmemde brezilyada eşit davranılacağı yazıyor. Fernando'ya ben birinciyken, daha fazla puan gerekiyor olursa avcunu yalar.Eşit olacağımız yarışta alonso'ya meydan okuyorum. İki senedir ona verilen fırsat bana verilseydi belki de şampiyondum. Ama bu yarışta takımın bunu anlamasını sağlayacağım ve seneye tamamen eşit olacağız….

    şimdi şu yukarıda yazdığın yazı ile amacın ne önce onu bir açıkla sonra şu aşağıdaki yazdığın yazı ile neyi ispat etmeye çalışıyorsun onu açıkla.yani şumu demek ben istersem ortalığı gererim sonra size yorum dersi veririmmi demek.

    Alonso senin ne hayatın ne de ekmek paranı kazandığın yer. Bu konularda bu kadar fanatikleşip saçmalayacağına otur yarışını izle yeter.

  31. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    isetesende olamayacan Massacım,Alonso ya yol vermek zorundasın öyle bir durum olduğunda.

    Bu videodaki gibi : " Feel like Barrichello "

  32. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Bunun alonso'nun şahsiyetiyle alakası yok. Alonso Ferrari'yi avcuna almadı. Öyle söyleyen de yok dikkat edersen. Ortada bir sözleşme var. İnkar edemeyeceğin deliller var. "Alonso is faster than you" bile ne demek istediğime açıklık getiriyor.

    İşte eşit olmadıklarının zırvası yukarıda. İnkar edilemez, alenen görünen bir sözleşmesi var.
    İki araca parça tedarik etmemesinin nedeni Ferrari'nin imkanlarıyla bir alakası yok. Takım stratejisi. Sen daha yeni ürettiğin ve ancak kağıt üzerinde ne olduğunu bildiğin bir parçayı iki aracına da aynı anda takarsan olası bir faciayla karşı karşıya gelirsin. Bu bağlamda Massa yarış içinde test pilotu konumundadır.

    Alonso hiç bir zaman kendi kararlarının dışında yeni bir parça kullanmaz. Kendi istemedikçe o riski almaz. Önce Massa test eder eğer çalışıyorsa Alonso'nun aracına eklenir. Ama alonso gözünü karartıp denenmeden aracına alıyorsa kendi sorumluluğundadır.

    Alonso senin ne hayatın ne de ekmek paranı kazandığın yer. Bu konularda bu kadar fanatikleşip saçmalayacağına otur yarışını izle yeter.

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    o arkadaş şumaher fanıdır.Şu son günlerde bu arkadaşları idare etmek lazım.He de geç.

  34. Bu Alonso nasıl bir insanki Koskoca Ferrariyi bu şekilde avcuna almayı başarabildi?
    Ayrıca bu eşitlik zırvasının ne olduğunu bir açıkla da bilelim yahu,
    Ferrarinin imkanları mı yok ki iki pilotada aynı parçaları tedarik edemesin?
    siz zan ediyor musunuz hehangi bir takım yarışlara sadece bir araç için parça tedariği yapıp diğer aracı görmemezlikten gelsin,

    Alonso risk alıp yeni denenmemiş parçayı kulanınca ayrıcalık yapılmış olunuyor
    Massa yeni bir parça kulanınca Kobay olarak kulanılmış oluyor, öyle mi
    Ya insaf biraz insaf
    Laf olsun diye yorum yazılmaz,
    Farklı bir takımı, pilotu destekleyebilirsiniz, ama yatıp kalkıp bu eşitlik sakızını çiğnemeyin yahu.

  35. Ferrari%100 avatarı

    Belki seneye eşit şartlarda olacaklar
    O zaman Massa da hızlı olur sene başından itibaren
    Bence zaten bu sene başında araçlar eşit değildi Alonsonun ki daha hızlıydı şampiyon olsun diye puan farkı açılsın Massayla diye
    Ama seneye araçların ikiside aynı olur

  36. sende konuşmak için konuşmussun be birader.bak sezon bitti uyanda balığa gidelim.

  37. Kimi ye ödedikleri gibi maaşı nı öderler en fazla. Massa da yerel kahraman olur

  38. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    senin tercüme google translate den beter olmuş.2007 brezilyayı izledin mi.

  39. Massa'da 1.giderken Alonso'ya yol vermeyecek yürek var mı,komik olmayın.Massa ne Brezilya'da ne de başka yerde Alonso ile eşit olamaz kendini kandırmasın takımda kalmasının 1.şartı bu zaten.

  40. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    "Benim için burası çok özel bir yarış. Kazanmaya çalışacağım. Umarım Fernando ikinci olur ve sorun yaşamadan şampiyonluğa ulaşır."

    Sizler için tercüme edeyim. Fernando şimdi yandı. Sözleşmemde brezilyada eşit davranılacağı yazıyor. Fernando'ya ben birinciyken, daha fazla puan gerekiyor olursa avcunu yalar.Eşit olacağımız yarışta alonso'ya meydan okuyorum. İki senedir ona verilen fırsat bana verilseydi belki de şampiyondum. Ama bu yarışta takımın bunu anlamasını sağlayacağım ve seneye tamamen eşit olacağız….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir