Button: "Alonso Şampiyonluğu Daha Çok Hak Etti"

yazar:

kategori:

 

 

Alonso, Brezilya’ya rakibi Vettel’in 13 puan gerisinde gitti.

2009 şampiyonu Button, Alonso’nun istikrarından etkilendiğini, Vettel’in üstün performansının ise Red bull’un en hızlı araca sahip olduğunda ortaya çıktığını söyledi.

Kimi kazanması gerektiği sorusuna Button: “Muhtemelen Fernando. Çünkü başından beri mücadelede ve bu sene gerçekten hiç hata yapmadı. İstikrarlı bir şekilde hızlıydı. Elindeki araçla çok iyi bir iş çıkardı”

“Seb ise bu sene istikrarsızdı. Son birkaç yarışta, harika bir araçla muhteşemdi.”

“Sezona bir bütün olarak bakarsanız, istikrar daha fazla anlam ifade ediyor. Ve Fernando’nun her yarışta o kadar iyi olduğunu görmek güzel. Her yarışta performans göstermesi de çok etkileyici”

McLaren pilotu, Ferrari’nin sezon başındaki durumundan buralara gelmesine şaşırdığını dile getirdi.

Button: “İlk yarışta (Alonso’nun) bir şansı olmayacağını söylemiştim. Sıralamada 1 saniye, belki de daha fazla gerideydi.”

“İyi bir iş çıkardılar; (Alonso), harika bir iş çıkardı”

 

 


Yorumlar

  1. Ferrari taraftari burda alonsoyu övenleri çok sallamıyom alonso kötü değil ama çokta şişirilecek pilot deği bu noktada olmasını ferrariye borçlu hızlı değilsede arızasız araç verdikleri için lewisin yada schuminin yaşadı mekanik arızaları yaşamadı

  2. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/27658-schumacher-su-anda-en-guclu-pilot-alonso.html ——Evet anlamayanlar var ve su cumleye dikkat edelim—–43 yaşındaki Schumacher, Alonso'nun şu anda Sebastian Vettel'den daha iyi olduğunu düşünüyor.
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/28387-whitmarsh-alonso-cok-cetin-bir-rakip.html Surada su cumleye dikkat edelim– Whitmarsh: "(Alonso'nun) en büyük avantajının, büyük bir doğal yeteneğinin olması diye düşünüyorum. Çok sert bir rakip. En büyük avantajı, çok ama çok çetin bir rakip olması. En rekabetçi araçta olmasa bile onu yenmek zor." "Puanlar alıyor ve şampiyon olmaya çalıştığınızda yapmanız gereken de bu zaten. Bu sene şimdiye kadar harika bir iş çıkardığını düşünüyorum."
    Horner "Mükemmel bir şekilde iyi sürüş çıkardı. Tüm fırsatları iki eliyle birden yakaladı ve gerçekten boyundan büyük işler başardı. Açıkçası yağmurlu yarışlarda mükemmeldi ancak daha çok yarış var. —-Bu adamlar da mi anlamiyor F1-den soylermisin yoksa fanatiklermi?

  3. 15 yıldır f1 takip ederim 8 şampiyon gördüm hepsi hızlı araçları ve istikrarlarıyla şampiyon oldular alonso şampiyonlu hakediyo söylemi o kadar yanlış ki bunu söyleyenler f1 cahili yada çok fanatik olmalılar button 6 yarış kazanıp üstüne yatan bir pilot çok kale almıyorum

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Muhabir: Kimi sence, şampiyon kim olmalı.
    Raikkonen: Umursamıyorum :))

  5. Onur Aksüt avatarı

    Turan arkadaşım Fernando Alonsodan bahsediyoz Xabi Alonsodan değil…

  6. İsmail Fatih ALKAN avatarı
    İsmail Fatih ALKAN

    Neredeyse bütün takımlar pilotlar mekanikler takım patronları seyirciler(redbull harici) herkes istikrar her yarışta kafada olma gibi sebeplerle alonsoya şamp.haketti derken sen nasıl bu yorumu yaptın şaşırıyorum. Ayrıca senin kızdığın yorumu yapan adam 24 lükten ileri gidememiş F1 akbabalarından biri değil şampiyon bir pilot. Aynen vettelinki gibi süper hızlı bir araba ile sezonu domine eden bir pilot. Arabası iyi olduğunda iyide araba sıkıntı verince nerde bu vettel. Vettelin arabası bozulmuş falan filan dersiniz şimdi. Alonsonun tepesine çıkmasaydı diğerleri vettel şu anda 2.limücadelesindeydi kimi ile. araç arızası takımın sorunu. ama kaza kimsenin suçu değil bu sebeple vettel şanssızdı demek mantıksız. ha bide bu ne ferrariymiş şeyi pardon eli nerelere uzanmış öyle. Hep yanındaymış fia.

  7. Formula 1 i nasıl izliyorsun anlamış değilim Alonsonun bu sene o aracla yaptıklarını goremıyorsan sana 12 numara gözluk alalım bence araç iyiymş alonso kotuymş seni koyalım o araca 1. olursun ama sondan 1.

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sercan tiptronic vites gibisin .Bir habere bu kadar değişik isimle yazılmaz ki.Önce rambo sonra turan yılmaz sonra hanedan.
    Karşılık verince de site yönetimine saydırıp bebe gibi ağlıyorsun.ÜHüüü vetele parmak dediler ühhüüü vetele bilmem ne dediler.

  9. button artık brezilyada alonsoya kıyak geçersiniz . şaşıyorum adamlar açık açık renklerini belli ediyorlar vettelin hiç kimse şampiyon olmasını istemiyor neden acaba . 25 yaşında 3.ncü dünya şampiyonluğu kıskanmalarına bir sebep olmasın sakın . eğer vettel şampiyon olursa hem fia hem pilotları yenmiş olucak pilotların açık açık alonso,ya destek vermesi herkesin vetteli kıskanmalarının en büyük sebebidir

  10. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    ferrari hiç yavaş değil içindeki adam değil ki araç hızlı olsun alonso rb8 verseniz bile yine şampiyon olamaz kendisine laf gelmesin diye her zaman araça çamur atıyor ona verilen destek massa ya verilseydi ondan daha üstün olurdu kazandığı 2 şampiyonlukta Briatorenin hileleriyle yardımıyla kazandı hileler meydana çıkıncada zaten f1 kovuldu

  11. site yönetimi mesajlarımı erken yayınlarsanız sevinirim

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bence yanlış bir kıstas olur.

    Vettelin katıldığı yarış kadar Alonsonun destek ve köstek söylemleri duymuşluğu vardır.
    Alonso desteği de kösteği de ilk defa duyan biri değil.Ama vettel ??

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Butondan korkulur valla.

    2010 sonlarında Alonso şampiyonluğu haketmiyor dedi.Alonso şampiyon olamadı.
    2012 de ise hakediyor diyor.Bakalım olacak mı.

  14. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Düşünüyorum, Horner'ın yerinde olsam ve Vettel'i son yarışlarda tam konsantre hale nasıl getiririm onu nasıl tam odaklarım desem…..

    F1'in söz sahiplerine " ona saygı duymadıklarını, ona değer vermediklerini " söylemelerini isterdim.
    (diaza övgülerin alt metni ve asıl amacı Vettel'e yergi.)

    Sonra Vettel'e döner: Hala ispatlaman gereken şeyler varmış, derdim.

    Kısaca diaza destek söylemleri onun işini zorlaştırmaktan başka birşeye yaramaz. (Umarım)

  15. button artık brezilyada alonsoya kıyak geçersiniz . şaşıyorum adamlar açık açık renklerini belli ediyorlar vettelin hiç kimse şampiyon olmasını istemiyor neden acaba . 25 yaşında 3.ncü dünya şampiyonluğu kıskanmalarına bir sebep olmasın sakın . eğer vettel şampiyon olursa hem fia hem pilotları yenmiş olucak pilotların açık açık alonso,ya destek vermesi herkesin vetteli kıskanmalarının en büyük sebebidir

  16. Button: "Alonso Şampiyonluğu Daha Çok Hak Etti"

    bu açıklama tamemen psikolojik lütfen hemen balıklama atlamayalım

    bu sene en çok hak eden açık ara sebastian vettel dir

    bu tezimin sonuna kadar arkasındayım

  17. onur çakır avatarı

    KİMİ SENCE ŞAMPİYON KİM OLMALI?
    KİMİ: BEEEENNNNNN 😀

  18. button artık brezilyada alonsoya kıyak geçersiniz . şaşıyorum adamlar açık açık renklerini belli ediyorlar vettelin hiç kimse şampiyon olmasını istemiyor neden acaba . 25 yaşında 3.ncü dünya şampiyonluğu kıskanmalarına bir sebep olmasın sakın . eğer vettel şampiyon olursa hem fia hem pilotları yenmiş olucak pilotların açık açık alonso,ya destek vermesi herkesin vetteli kıskanmalarının en büyük sebebidir

  19. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Jenson Button reckons Fernando Alonso is the more deserving of the two Formula 1 world championship contenders given what he has achieved with the troublesome Ferrari this year.

    çevrilmemiş 😀

  20. Dünya f1 kamuoyu,Teknik patron,pilot,eski şampiyonlar,yorumcular,hamilton Jenson (hepsini tek tek sayabilirim)
    herkesin hemfikir olduğu bir nokta var
    Fernando Alonso 2012 yılının en iyi süren pilotu ve hakkını teslim ediyorlar,
    bazılarıda hala Alonsoya çamur atma derdinde,

  21. Saldırın Button'a,vurun ölsün. 🙂

  22. Biz mi böyle düşünüyoruz bilmiyorum ama şampiyona bitmeden bu tarz demeçlerin verilmesini çok yanlış buluyorum. Şimdi yarışta Vettel-Button bir şekilde temas etse ya da Button kendi hatasıyla Vettel'i yarış dışı bıraksa bu söylediği lafları adama hatırlatmazlar mı.

    2006 yılında Galataray ile Fenerbahçe şampiyonluk yarışındayken ve Beşiktaş'ın Galatasaray ile maçı varken Yıldırım Demirören çıkıp gönlüm GS'nin şampiyonluğundan yana demişti. Sonra 1-0'dan malup olunca insanlar neler söyledi. Biraz daha dikkatli olmaları lazım pilotların.

    Raikkonen'e bu soru sorulsa ne cevap verir merak ediyorum:)

  23. Alonso hiç hata yapmadımı yaptı ve yzaptığı hatalarda da hep kendi zarar gördü evet vettelin aracı iyiydi ama vettelide basarısız istikrarsız demek hata olur zaten başlı başına takımın gelişimi için bile şampiyonluk verilmelidir ayrıca eğer iş sadece araçtan kaynaklanıyosa weberin de şampiyonluk mücadelesi vermesi gerekir

  24. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hmm sezeona bir bütün olarak bakıyorum ve 2011 sezonunda 1sn hızlı diye ağlayıp duranları anlıyorum.

  25. zaten bunu meşrubatçılardan başka inkar eden yok.. herkes biliyor. vettel için işler o kadar monoton hale geldi ki kolay kazandığı için. 2008'de monzayı kazandığında telsizdeki çığlıklarını hatırlayan bilir, o yarışı kazandığında sevindiği kadar bu şampiyonluğa sevineceğini sanmıyorum. tom ve jerry'deki tom gibi geliyordu sesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir