Schumacher, Vettel'in Başarılarıyla Gurur Duyuyor

yazar:

kategori:

 

Kariyerinin son yarışı öncesinde Schumacher’e, 2012 şampiyonluk mücadelesindeki iki pilot soruldu.

Alman pilot, ikisi ile de farklı ilişkilerinin olduğunu ama Vettel’in başarıları ile gurur duyduğunu belirtti.

Schumacher: “Açıkçası Fernando ile çok daha fazla sene mücadele ettik; şampiyonluk savaşı verdik. Bu bağlamda biraz daha farklı; zor zamanlardı. Ne yazık ki birkaç defasında çok güçlüydü ve dürüst olmak gerekirse çok iyi bir iş çıkardı. Biraz sakin olup yaşlı adamı korumalıydı”

“Seb konusunda… uzun bir süredir arkadaşız ve Formula 1’e doğru olan kariyerini takip ettim; açıkçası beni gururlandıracak işler yaptığını gördüm. İkimiz de memkeletim Kerpen’deki pistte yetiştik ve başladığı yerden ilerleyip uzun bir süre baskın rol oynamak muazzam bir başarı”

Öte yandan Schumacher, kariyerinin son yarışına rahat çıktığını ifade etti.

Schumacher: “Sanırım biraz tecrübem var. Muhtemelen o yüzden kendimi biraz daha rahat hissediyorum. Bunun ötesinde, geçen seferki gibi bir şampiyonluk mücadelem yok. Bu yüzden (vedamdan) mümkün olduğunda keyif almaya çalışacağım. Görevi başarılı bir şekilde tamamlamaya çalıştım ama bu sefer olmadı. Yine de burada bitirip tekrar farklı bir hayata geçeceğim için mutluyum”

 

 


Yorumlar

“Schumacher, Vettel'in Başarılarıyla Gurur Duyuyor” için 11 yanıt

  1. Rambo Savar avatarı

    Sebep?

    Öyle seviyeye böyle seviye

  2. sadece gurur duymuyor yardımda ediyor bakınız şuminin kazaları ve vettele getirilerine..

  3. Rambo Savar arkadaşım lütfen laflarınıza dikkat ediniz

  4. Aslında hiç kimse onun verdiği heyecanı ve tutkuyu veremez, onun sayesinde bu spora bir aşkla bağlanmışız. O gittiğinde özellikle yarış h.sonunu beklemez, işim olmazda denk gelirsem izlerdim, 2007 de Kimi şampiyon olunca biraz mutlu olmuştum.

    Massanın yerine sezaonun kalan kısmında yarışacağı haberini duyduğumda yolda araç sürüyordum ve biranda sağa çekip radyonun sesini açmıştım. Yanımda iş arkadaşım vardı sarılıp onu öpmüştüm.
    Sonra birkaç gün geçti ve boyun ağrıları yüzünden dönmeyeceği haberi geldiğinde nasıl yıkıldığımı anlatamam. 2008 de ferrari gerçekten her yönüyle kötü bir sezon geçiriyordu ve bu nedenşe dönmedi sanırım demiştim. Keşke ozaman dönseydi, yarım sezon antreman yapıp bir sonraki sezona daha güçlü olarak devam etseydi yada brawn gp ye geçseydi diye düşünmüştüm hep.

    Ama mercedesle döndü haberiyle ayaklarım yerden kesilmişti. Hele o ilk yarış günü birtürlü gelmek bilememişti.
    Melbrnede kötüde değildi ama biz hep alıştığımız gibi olmasını beklemiştik ancak birtürlü olmadı, bugün, yarın derken koskoca 3 yıl geçti.
    Elimizde sadece monacodaki pole ve valensiadaki podyum var. Bizi buda mutlu etti ama Mgp ye güvenmekle, Brawn a inanmakla ne kadar yanlış bişey yaptığımızı hepimiz geçen sene anlamıştık.

    Surf onun rekorlarını kırmasın diye Vetttelinde kazanmasını istemiyorum, ama inanç ve hırs bakımından, sürüş agresifliği bakımından Schumiye çok az benzediği için bundan sonrra ona sempatiyle bakacağım sadece.

  5. Schumacher'den başkasını tutmaya gönlüm el vermez.Çok üzüntülüyüm son yarış :/

  6. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Fernando'nun Schumi 'ye zamanında yaptığı saygısızlıklar hepimizin canını sıktı fakat son zamanlarda Formula 1 in gelmiş geçmiş en büyüğü hakkında oldukça düzgün şeyler söylüyor.

    Bu belki olgunlaştığı için belkide Ferraride yarışıpta takımın en büyük şampiyonu hakkında kötü şeyler söyleyip Tifosiyi kızdırmamak için ama söylemini değiştirdi. Kendisine karşı biraz sempati duymaya başladım.

    Bir diğer sempati toplayan tarafıda Schumi'nin İlk Ferrari yılları gibi en hızlı araca sahip olmayıp yinede bir şekilde(Schumi nin o dönemlerde kazandığı kadar yarış kazanamasada) şampiyonluk mücadelesi verebilmesi.

    Rainmaster buralardan gidince Raikonnen ve Ferrari yi tutmak istiyorum sevgili Fernando izin verirse 🙂 Vettel ide göz ucuyla takip edicem kırmızı tulumları giyene kadar. Ferrariye imzayı basınca inşallah yine bir Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğu kurup efsaneyi anıcaz :))

    Bu arada Schumi'nin nasıl ayrı bir ligde, klasmanda, uzayda olduğunu görmek için; adamın ne kadar hazmetmiş ve başarılarından emin olduğunu anlamak için kendi dominasyonunu sona erdiren adama bile söylediğine bakın "Biraz sakin olup yaşlı adamı korumalıydı". İşte sen bu yüzden klasmanlar üstüsün.

    Güle güle En Büyük Şampiyon.. Senden birtane daha asla gelmeyecek..

  7. FIA Retwork avatarı

    Aynı Mahallenin çocukları onlar kaderleri bile benzer 🙂

    Şaka bir yana Almanlar son 20 yılda epey damga vurdu F1 e pilot konusunda adamların alt yapıları müthiş bu konuda tabi burda markaların verdiği desteklerinde katkısı büyük.

    Keşke bizimde 70 milyon içerisinde bu yeteneklere haiz pilotlar çıksada artık yabancıları desteklemesek bazen diyorum bizim değer verdiğimiz kadar onlar bize değer veriyormu?

  8. Sık takip edeceğimi sanmıyorum ama en azından sonuçlarına "Kimi ne yapmış acaba?" diye bakarım…

  9. Ben artık yokluğunda Vetteli destekleyeceğim.

    Benim tahminim şu ki: Schumi ayrıldıktan sonra taraftarın büyük bir kısmı Vettel, Kimi veya Massayı destekleycek. Bir kısmını da hiç kimseyi desteklemeyecek. http://www.trf1.net Schumi ayrıldıktan sonra taraftarları hangi pilotu destekleyecek şeklinde bir anket yapsa iyi olurdu.

  10. vettel gerçekten harika gidiyor ben de gurur duyuyorum adamımla

  11. Biz seni her iki kariyerindede izlemekten keyif aldık, iyi bir aracın olsa şampiyonluk mücadelesi verebileceü,n,de biliyoruz.
    Ama olmadı, buraya kadarmış. Kendimizi yeniden senin vedane ve sensizliğe hazırlamaya çalışmalıyız.
    Umarım güzel bir son yarış çıkarırsın ve ağzımızda güzel bir tatla vedalaşırız.

    Ben artık yokluğunda Vetteli destekleyeceğim. Eskisi gibi bu sporu izlermiyim bilmiyorum, ama izlediğim zamanlarda veliahtına bizde sahip çıkacağız.

    Fernando konusuna gelince sana çok saygısızlık yaptığını hepimiz biliyoruz, kendisi büyüdü olgunlaştı ama bizler o yaptıklarını hiç unutmayacağız.

    Hoşçakal efsane.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir