Button: "Şampiyonluk Mücadelesini Aslında Sezon Ortasında Kaybettik"

yazar:

kategori:

 

Sezonun ilk 3 yarışının ardından Button, lider Lewis Hamilton’ın hemen arkasında ikinci sıradaydı ama ardından Bahreyn’den İngiltere’ye kadar (Kanada hariç) bir dizi hayal kırıklığı yaşatan yarışla iki pilot şampiyonluk mücadelesinde büyük yara aldı.

Son yarışlarda McLaren çok defa dayanıklılık sorunu ile karşılaştı ama İngiliz pilot, Brezilya’da unvan mücadelesinde olmamalarını, sezon ortasındaki sıkıntılara bağladı.

Button: “Dayanıklılık sorunlarımız oldu ama aslında bu dayanıklılık sorunlarına bakınca, hafta sonlarında olduğunu görüyoruz. Genç Pilotlar Testi’nde 1.400 km. yol kat edildi ve hiç sorun yaşanmadı. Bu konuda biraz şanssızdık. Bazen arızalar olur; meseleyi halletmeniz gerekir ama sizin için yanlış zamanda ortaya çıkmıştır.”

“Bu sene bizim için en zor bölüm, yaz arası öncesiydi. Tatil öncesi son iki yarış iyiydi ama öncesinde tempomuz yoktu. Mesele sadece dayanıklılık değil.  Bu sene önde mücadele edemememizin nedeni, (o zamanda) rakiplerimize göre yeteri kadar iyi olmamamızdı”

“Lastik sıcaklıklarıyla normalden fazla sıkıntı yaşadığımda yeni şeyler denedik; işe yaramadı. Monako ve Kanada’da lastikleri mahvediyordum. Lewis Kanada’da iyi bir yarış çıkardı ve ben çok kötüydüm. Bir şekilde senenin geri kalanı için iyiydi; çünkü iki aşırı ucu gördük. Verilere baktık; simülatöre uyguladık ve aracın dengesini değiştirdik. Bu şekilde neden lastik bozulmasının bende çok, onda hiç olmadığı üzerine çalışabildik. Bu lastiklerle ne yapabileceğini, neler yapamayacağını öğrenmek gerçekten fayda getirdi. Çünkü normalde düşündüğünüzden farklı”

Öte yandan Hamilton’ın takımdan ayrılması konusunda Button: “Hayal kırıklığı yaşamıyorum. Çünkü her şey daima değişiyor. Paddy Lowe takımdan ayrılsaydı hayal kırıklığı yaşayabilirdim. Çünkü gelecekte başarılı olma adına bana yardım edecek adam o. Lewis için ise; pilotlar gelir ve gider. Bir takımda normal şeyler bunlar. (Hamilrton ile olan zamanımın) çok çabuk geçmesi inanılmaz. Ama iyi bir ilişkimiz oldu. Bu üç sene içinde çok eğlendik”

 


Yorumlar

  1. ama gel de anlat insanlara

  2. Mclaren gibi üst düzey bir takımda…
    Button ın istatistiklerinin altında Lewis inkileri de verdim. Bakıp görürsen çok da farklı olmadıklarını anlarsın. Aynı araç ve benzer ekipleri kullandıklarına göre pit hatalarının da araç arızalarının da farklı olamayacağını tahmin edersin. (Örneğin Lewis in birinci olduğu geçen yarışda Buttonın sıralamarda motor sorunu yarışda da kers sorunu yaşadığını farketmişsindir)
    Bu arada benim amacım Lewis Button karşılaştırması falan değildi. Tekrar açıklayayım
    "Button ne yapmış" veya "2009 dan sonra hiç bir başarısını görmedim"
    diyenlere ne yaptığını göstermekdi..
    Bu arada bir şey bilip bilmeme, atıp tutma konusunu üstüme almıyorum, adım geçmiş ama muhatabın ben değilim. Bu konuda iddialı da değilim, kimseye de bir şey demem..

  3. Qazxi ve MAHONI sanadır sözüm. ben sizin bişey bildiğinizi sanmıyorum, bilmiyon çünkü..bana atıp tutmussunuz ya..
    Button kaç kere pit stop hatası yapmış(hamiltona göre). Kaç kere yarış dışı kalmış (hamiltona göre). siz gidinde yeniden izle yarışları bana diyene kadar.

    2010 da 2 yarış zaferi
    2011 de 3 yarış zaferi
    2012 de 2 yarış zaferi

    3 yılda 57 yarışta 7 yarış kazanmış, Button u hafife alırım. Üstelik Mclaren gibi üst düzey bir takımda..

  4. CEM HARBİDEN BİŞEY BİLMİYON SANIRIM.. SEN EN İYİSİ YARIŞLARI TERAR İZLEKİ DAHA İYİ TAHLİL YAPABİLİRSİN . HAMİLTON 2008 YILINDAN SONRA NE YAPTI jENSON EN AZINDAN GEÇEN SENE 2 OLARAK ŞAMPİYONLUK ŞANSI VARDI ONUDA MCLEAREN BİTİRDİ PİT HATLARI VE DAYANIKLILIK SORUNLER İLE ….TAMAM HAMİLTON SAF HIZ İÇİN DOĞMUŞ AMA BUTTONU HAFİFE ALDIN SANIRIM

  5. Kolonlar kaydığı için anlaşılamayabilir, toplamda 10 puan farka dikkat çekerim..

  6. Aşağıdaki tabloyu birisi hazırlamış, hoşuma gitti. Formula1 i bu yıl seyretmeye başlayan ya da daha öncesini hatırlamakta zorlanıp "Button ne yapmış" veya "2009 dan sonra hiç bir başarısını görmedim" diyenler için yazayım dedim..

    Gal Pod Puan
    2010 JB 2 7 214 5.
    LH 3 9 240 4.

    2011 JB 3 12 270 2.
    LH 3 6 227 5.

    2012 JB 2 5 163 6.
    LH 4 7 190 4.

    Top JB 7 24 647
    LH 10 22 657

  7. "Lewis için ise; pilotlar gelir ve gider." demiş. O giderse dünden seni şutlarlar, darısı başına.. Difüzör şampiyonu senii.. Bugün bu saat olmuş, kaç sezondur, McLaren için ne yaptığını konuş sen önce..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir