McLaren: "Lastikleri Yargılamak için Henüz Erken"

yazar:

kategori:

 

Takımlar, gelecek senenin lastiğini bugün antrenman seansında ilk defa denedi. Pirelli, bu seneki lastiklere nazaran 2013 hamurlarında doğru sıcaklık aralığına ulaşmayı daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

İlk denemenin ardından Michael, kolay idare edilip edilmediğini görebilme adına hamurların çok daha serin şartlarda da test edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Interlagos’taki pist sıcaklığı bugün 50 derece civarındaydı ki bu, şampiyona boyunca görülen en yüksek değerlerden biri oluyor.

Yeni lastikler için ilk izlenimi sorulan Michael: “Açıkçası yeni lastiklerin biraz daha yüksek performansa sahip. Bu yüzden daha hızlı bir lastik. Çok değil ama bizim aracımızda kesinlikle biraz daha hızlı”

“Odak noktamız, tur zamanlarından ziyade, aracın diğer bölümleri üzerindeki etkisini anlayabilmek. Dolayısıyla bu lastiklerle çeşitli basınçları ölçmek için birçok ölçme cihazı kullandık.”

“Tur derecelerinden çok, değişimle ilgili veri toplamadan ibaretti. Ama (yeni lastiklerin) biraz daha hızlı olduğunu düşünüyoruz”

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir