Brawn: "Red Bull'un Sevinci Uzun Sürmeyecek"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve takımı Red Bull, 2010 ve 2011’in ardından bu sene de unvanı kimseye bırakmadı. Gelecek sene de kurallarda pek fazla değişikliğin olmaması, Red Bull’un yine başa güreşeceğini gösteriyor ama Brawn, başarısız olma endişesinin şu anki keyiflerini rahat yaşamalarına engel olacağını düşünüyor.

Ferrari’de iken art arda şampiyonluklar kazanan Brawn: “Bir yarış kazanmak, çok zor bir iş; şampiyonluk olmak için yeteri kadar yarış kazanmak ise oldukça özel. Ve bunu art arda yapmanız, daha da özel”

“Ama bu mutluluklarının kısa ömürlü olacağını biliyorum; çünkü, gelecek seneyi şimdiden düşünmeye başladılar.”

“Bizim durumumuzda kazanması muhteşemdi ama her zaman, bir sonraki senenin baskısı oluyor. Kazanmak, sonra bunu tekrarlamak ve yine tekrarlamak istiyorsunuz”

“F1’de işler çok gergin. Arkanıza yaslanıp işinizi bitirdiğinizi düşünmek çok nadirdir.”

“Kutlama, sevinç hissi vardır ama başarısız olma korkusu, bir sonraki sene yine peşinizdedir. Bu duygu karmaşasının içinde kalırsınız”

“Bir şampiyonluğu, art arda şampiyonlukları kazanmak çok özeldir. Büyük bir başarıdır ve bununla gurur duyarsınız”

Red Bull, Ferrari’nin ardından Formula 1 tarihinde art arda 3 sene aynı pilotla çifte şampiyonluk yaşayan ikinci takım oldu.

Ferrari ve Red Bull istatistikleri

Ferrari 2000-04

Yarış: 85
Pilotlar Şampiyonluğu: 5
Takımlar Şampiyonluğu: 5
Galibiyet: 57 (67%)
Sıralama birinciliği: 51 (60%)
En hızlı tur: 42
Podyum: 117

Red Bull 2010-12

Yarış: 58
Pilotlar şampiyonluğu: 3
Takımlar şampiyonluğu: 3
Galibiyet: 28 (48%)
Sıralama birinciliği: 41 (71%)
En hızlı tur: 23
Podyum: 61

 


Yorumlar

  1. NE YAPACAKSIN SHUMİ ' Yİ GERİ Mİ GETİRECEKSİN :\

  2. geçen sene de böyle deniyordu ama sonuç ortada

  3. brawnda biz nsl sevinç yaşarız diye düşünmüyor..onları kısa sürmiyecek dıyor..vetteli alacaklar sanırım:))

  4. brawnda bırak daha yenı sampıyon olmuslar.hemen acıklama..sen gıt hamıltonla ıngılız destegıyle neler yapacagını düşün.:)

  5. Bir tarafta alt yapıyı oturtmuş bir takım, diğer tarafta henüz alt yapılarını oturtmaya çalışan diğerleri. Bir tarafta hedef noktası olan, diğer tarafta hedefin pozisyonundan korkanlar ve onu yakalama hedefinde olanlar. Aynı Ferrari dominasyonları…
    Tabi ki üst üste şampiyonluğun baskısı çok ağır olmalı. 1 kere başarma hedefinden daha ağır. Ancak hatalarınızı bilir ve açıklarınızı kapatmaya çalışırsınız herşeyi baştan dizayn, oturmaya değil. Aynı Ferrari yıllarında ki gibi. Hedef olmanın kolaylık ve zorlukları… (Belirli bir altyapı, taban fikri oturur ise şasi, tasarımın çoğunluğunu değiştirseniz bile yine aynı dominasyona sahip araç elde edebilirsiniz. Burada asıl önemli olan diğerlerinin becerisidir. Ferrari haricinde becerikli olan malesef yoktu, bugün ise daha farklı bana göre)
    2 yıllık farklı galibiyet ve 3 ncü yılda çetin mücadele. Haklı olabileceği taraf düzeyin katlanarak yukarı çıkamayacağından ve diğerleri tarafından artık anlaşılabildiğinden çok daha çetin takım makineleri ile karşılaşmaları. Sene başından Redbull'un şampiyon olabileceğini biliyorduk ancak diğerleri beklentinin üzerinde geliştiler. Altyapısını değiştiren oldu, Redbull'un kurallar vesair handikaplarından faydalananlar oldu, dönem bazlı hızlı gelişim kaydedenler oldu tabi ki gelişim yarışını kaybedenler oldu. Gelişim yarışını kaybetmek de alt yapı limitlerine ulaşmaktır bir nevi.
    Sonucuyla en azından düzeyini koruma ihtimali en yüksek olan takım Redbull'dur. Diğerleri "beni baştan üret" demek zorundalar, çünkü hakim konumda değiller. Redbull da açık üstünlüğünü sezon sonuna getirememesinden bu fikre girişebilir işte o zaman diğerleri kazançlı çıkar. Brawn'ın sözlerinden anlaşılması gereken bir notka da budur.
    Sonucuyla 4 ncü seneyi de önde kapatma ihtimali olan tek takımdır Redbull. En azından liderlik mücadelesinden şuan için kimse ayıramaz onları. 2014'ü beklemek durumunda kalacaklar… 🙂
    [Üst üste verilen her istatistik diğerlerini batırır]

  6. Uzun yada kısa Brawn amca senin Bgp001 in kayboldu gitti ama Red Bull Renault un Rb5 i Rb6 oldu Rb7 oldu Rb8 oldu ve muhtemelen Rb9 da bu dört arabanın izlerini taşıyacaktır.

    2012 kış testleri bizim için iyi geçmedi Ebd nin yokluğunu çok hissettik ve bazı kaynaklar Ebd nin 2.1 saniye kaybettirdiğini yazdı. Mclaren sezona muhteşem bir başlangıç yaptı herkesin önünde ilk 6 yarışta hızlarını puana çevire bilselerdi işte o zaman işimiz çok zordu. Ama bunu yapamadılar böylece gelişimle beraber dengeyi sağlayıp başa baş kaldık ve o vakitten sonra olan oldu. Bu sezon gelişim kaydetmek çok önemliydi ki bunu da sezonun ikinci yarısın da daha kusursuz yaptık mühendisler 0.1 saniye için kıyasıya ter döktüler. Gelişimin zirvede olduğu bir sezon olduğunu düşünüyorum derinin üstünde altında bir çok değişiklik gördük farklı yarışlarda.

    2013 Sezonu tahminim ise Red Bull Renault ve Mclaren Mercedes in avantajlı olacağı kusursuz bir paket ile sezonu kapattıklarını düşünüyorum denge ve genel bileşimler olarak elbet aerodinamik olarak ileri gidebilirler 2013 lastikleri ile bu takımın oldukça istikrarlı olduklarını gördük Brezilya antrenmanlarda özellikle de Mclaren in yapılan değişiklikler ile ince ayarlarla sorun yaşamadan 2013 lastiklerin de kusursuz olacaklardır.

  7. senın gıbı becerıksızler ancak boş konusur madem büyük konusmayı bılıyorsunn önce adam gıbı aracını geliştirmeye bakk gönüllere taht kurmuş dünyanın en iyi pilotuna adam akılı bir araç veremedin sauber kadar olsaydı aracınız şimdi kimse alonsonun lafını etmezdi belkı şimdi vettelin yerine de efsaneyi konuşuyor olurduk..!!!!!

  8. Hamilton'un arabasına yeterince benzin koymayıp son sıraya gönderen adam değil mi bu?

  9. Eskiden Redbull mu vardi, gecti o eskiler, unutsun artik o yillari 🙂 mevcut durumda dedigim gibi sadece Whitmarsh tehdit edebilir Redbull u, zamane Ferrari si de hikaye su an 🙂

  10. burak evmez avatarı

    brawn haklı seneye red bullun üste oynayacağını düşünmüyorum

  11. ne yapacaksın Brawn hamilton,a jetmi yapacaksınız

  12. Rbr ebd nin yokluğunu çok hissetti.Sezonun ilk yarısında bu eksiği gidermek için çok çalıştılar.Süspansiyon ön kanat ve egsoz üzerinde ciddi çalışmalar oldu.Neticede de zirveyi yeniden kaptılar.Seneye aynı kuralları düşünürsek güç dengesi Mclaren ve Rbr de olacak.2012 nasıl bittiyse 2013 de öyle devam eder görüşündeyim.

  13. Brawn bunu MGP patronu olarak değil, eski Ferrari mühendisi olarak söylemiş 🙂

  14. Bu sene bile zor şampiyon oldular. Brawn haklı. Mclaren sezon ortasında çuvallamasa takımlar şampiyonasını kesinlikle kazanırdı. Ferrari artık asla kazanamaz takımlar şampiyonasını, diğerini bilemem.

  15. Merak etme Ross amca sen kazanamayacağın için böyle bir baskı oluşmaz sende bırak onu redbull düşünsün sana mı kaldı ? Sen hamiltonı düşün ham. şumiye benzemez valla 2 yarış sonra atar telemetrileri twittera 🙂

  16. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Lafla peynir gemisi yürümez Ross amca

  17. brawn böyle söylediğine göre demekki seneye mercedes baya bi hızlı olacak
    ferrari ve red bull son yarışa kadar güncelleme getirirken mercedes çok erken başladı
    geçen senede erken başlamışlardı ama tutmadı bakalım seneye nolacak

  18. Senin bu demeci vermen entresan.

  19. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Brawn tersten DRS yapıcakmış böylelikle Redbull'u engelleyeceği düşünülüyor.

  20. Boyle iddiali demeci verebilecek tek kisi Martin Whitmars dir, gerisi sussun lutfen..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir