McLaren Güçlü Momentumu Gelecek Seneye Taşımayı Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Brezilya’da Jenson Button, McLaren’ın 2012’deki 7. zaferine imza attı ki bu rakam, şampiyon Red Bull’un elde ettiği ile aynı.

Whitmarsh: “Bu sezonun son bölümünde iyi bir rekabet seviyesine sahip bir aracımız oldu. Bu da, gelecek senenin başı için aynısını yapmamız gerektiği anlamına geliyor.”

“Bu senenin çoğu zamanında hızlı bir aracımız vardı. Ama alınması gereken zamanda gerçekten o puanları elde etmemiz lazım. Bu sene birçoğu avucumuzdan kaçtı ki bunlar hayal kırıklığı yarattı. Ama yine de 7 büyük zafer elde ettik. Birçok takım bundan memnun kalırdı ama bizim için öyle değil.”

“Yine de kuralların istikrarı nedeniyle gelecek sene için iyi bir temele sahibiz. Yani sağlam bir paketle ortaya çıkabiliriz.”

McLaren, 2012 Takımlar Şampiyonası’nda Ferrari’yi geçecek konuma gelmişti ama Brezilya’da Hamilton ile Hulkenberg’in teması, bütün planları suya düşürdü.

 

O olay hakkında konuşan Whitmarsh: “Motor sporlarında olan şeyler bunlar”

“Herkes için inanılmaz derecede heyecanlı bir yarıştı. Jenson her şeyi doğru yaptı; Lewis de Nico’nun kurbanı olana kadar her şeyi doğru yaptı”

“Yarış kazasıydı. Bunu kabul ediyorum. Ama bir takım için, özellikle de Lewis için zordu. Böyle bitmesini istemiyorduk”


Yorumlar

  1. Aracın Lotus benzer ön kanat güncellemesi müthiş çalıştı. Aracın ön tarafı yine o Suzuka öncesi araç gibiydi. Yani iyi haber.

    Yada esnetmenin daha başka bir yolunu bulduk artık bilemem o kadarını.

    Şu an ki araç görünen o ki en iyi gridin. Seneye de bu devam etmeli. İşin ilginç yanı aracın sürüş stili olucaktır. Bakalım seneye 2011 benzeri bir araç mı görücez yoksa bu seneki araç gibimi?

  2. En hızlı aracı yapabilecek kabiliyetimiz varda dayanıksız ve istikrarsız olma gibi özelliklerimiz var malesef.

  3. Bana öyle geliyor ki önümüzdeki sezon Button şampiyonluğun en büyük adayı olacak.

  4. Ayrıca araç Button'a göre yapılacak virajlarda arkadan kayma azaltılarak. Ben gelecek seneden umutluyum…

  5. Redbull`u durdurabilecek bi Fia var bide Mclaren zaten, insallah iyi bir arac yaparlar, ama Button`i da arkasindan surukleyen Lewis olmayacak seneye, bakalim neler olacak..

  6. Bu sene gerçekten hızlı bir aracımız vardı ama bunu istikrar ile bir araya getiremedik. Umarım seneye sonuna kadar mücadelenin içinde kalabiliriz ve gülen taraf biz oluruz.

  7. Seneye Rbr nin en büyük rakibi Mclaren olacak.Vettel vs Button fight.Lewis yansın aldığı karara şimdiden.Ve alonso.Çekirge 3 kere zıplamaz.2010 ve 2012 den sonra bir daha finale şampiyonluk şansı taşıyamaz bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir