Button Lider Pilot Rolü İçin Sabırsızlanıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’ın Mercedes’e geçmesi ve Sergio Perez’in yerini alması ile Button, tecrübesiz takım arkadaşının yanında lider pilot rolü üstlenecek.

ITN’ye konuşan Button: “Lider pilot olmak, araca şekil verme ve geliştirmede takıma gerçekten yardımcı olabilmek gerçekten keyifli. Bu nedenle 2013’ü dört gözle bekliyorum. Aracı ve takımı etrafımda şekillendirme adına fabrikada bir iki ayım var. McLaren’da iyi olan şey, pilotun ne dediğini gerçekten dinliyorlar. Bizler, bulmacanın önemli bir parçasıyız. Sadece aracı sürmek değil mesele; aynı zamanda geliştirmek de var. Bunun da benim için anlamı büyük”

İngiliz pilot, Perez’in takıma uyum sağlayıp gelişime destek olması için biraz zamanın geçeceğini belirtti.

Button: “Gelişimin yönü konusunda çok heyecanlıyım. Sergi takıma geliyor. (Gelişim) yönü konusunda yardım edebilme için sezon içinde takımı ve aracı tanıyacak. Ama şu anda bu imkânsız. Çünkü daha önce bir McLaren aracını hiç sürmedi. Bu yüzden nasıl olacağını gerçekten bilmiyor”


Yorumlar

“Button Lider Pilot Rolü İçin Sabırsızlanıyor” için 23 yanıt

  1. yavas ıdda edıyorum perez bunu sılecek button cok sakın bı pılot mclaren e daha agresıf pılot lazım ornek raıkonen

  2. 2010 da geldiğinde araç zaten hazırdı. 2011 de neolacağı meçhuldü, sürüş tarzıyla öne çıktı. 2012 aracı Lewis e daha uygundu, lastiklere iyi bakan Button lastikleri ilk bitiren pilot oldu. Önümuzdeki sezon aracın tasarımında tek referans olacağı icin heyecanlıyım demiş. Ne şımarıklıgi kalmış, ne Briatore çocukluğu.. Birini sevmiyorsanız "A" deseniz batıyor örneği…
    Hersene oldugu gbi 5-6…… Geçen sene 2. Olmuştu…
    Perez tarafindan ezilecek….. Bknz 2010 başları. Lewis tarafından ezilecek…
    Button her zaman oluğu gibi dobra konuşmuş. Politik biri olsa, arkadan iş çeviren birisi olsa zaten böyle konuşmaz…
    Ha sevimli geliyormu bu sözler, hayır. O da başka.. 🙂

  3. 2010 da geldiğinde araç zaten hazırdı. 2011 de neolacağı meçhuldü, sürüş tarzıyla öne çıktı. 2012 aracı Lewis e daha uygundu, lastiklere iyi bakan Button lastikleri ilk bitiren pilot oldu. Önümuzdeki sezon aracın tasarımında tek referans olacağı icin heyecanlıyım demiş. Ne şımarıklıgi kalmış, ne Briatore çocukluğu.. Birini sevmiyorsanız "A" deseniz batıyor örneği…
    Hersene oldugu gbi 5-6…… Geçen sene 2. Olmuştu…
    Perez tarafindan ezilecek….. Bknz 2010 başları. Lewis tarafından ezilecek…
    Button her zaman oluğu gibi dobra konuşmuş. Politik biri olsa, arkadan iş çeviren birisi olsa zaten böyle konuşmaz…
    Ha sevimli geliyormu bu sözler, hayır. O da başka.. 🙂

  4. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Bir diğer Briatore çocuğu. Schumacher ve Alonso kadar iyi süremiyor ama politikada eksik kalmıyor. Fernando 'Patron' Alonso'nun diş geçiremediği Hamilton'u takımdan kaçırdı daha ne yapsın.

    Ancak seneye Perez tarafından ezilmeye hazır olsun. Adam ondan hem hızlı hem de sponsorlu!

  5. aracin 1 sn hizli olmasi lazim senin sampiyon olabilmen icin… Tek yapacagi sey yakınmak olacak: on lastikler kilitleniyor, balans iyi degil, lastikleri isitamiyorum, sertlerde sorun yasadik, opsiyonlari cabuk yiyoruz vs vs… Sonuc yine 2-3 karambol yaris alirsin ya da poleden baslayip mclarenin cok ustun oldugu yarislari o kadar… Cebinden 0.5 sn cikaracak adam degilsin o yuzden olmaz senden…

  6. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    montoya kötü bir pilot değildi..sadece düşünce sistemi yanlıştı..montoya nın amacı hiç bir zaman yarış kazanmak olmadı..onun tek düşüncesi shumiyi geçmekti..geçemezse de yarışı shumiye bitirtmemekti..:))

  7. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    zor bir sezon bizi bekliyor. ne yapacağı merakla beklenen perez ve uyuz olduğum button. umarım perez müthiş bir başlangıç yapar.

  8. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Düzeltme:Şımarın–Şımarık .

  9. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Formula'nın şımarın çocuğu Button yine geleneksel saçmalarına devam ediyor.
    Bu aralar baya havalandı bu Button..
    Her sene olduğu gibi 5. 6.olacak görecekseniz.

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton takım arkadaşına göre daha dobra. Dediğin gibi Button sinsi bir pilot, en azından ben böyle düşünüyorum. Verdiği demeçlerde hep kendini beğenmişlik havası seziyorum. Birazda ukalâ. Sezon başında el arabalı Alonso'yu rakip olarak görmediğini, söylediğinde anladım nasıl bir yapıya sahip olduğunu.

    Button'ın, Hamilton ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda hep ''BENLİK'' duyuları ortaya çıktı. Daha önce böyle bir şey söylemedi, yada söyleyecek yüzü yoktu.

    Büyük takımlar arasında eşit muamele yapan tek takım Mclaren. Diğer büyüklerin hep lider pilotu var. Yada böyle bir amaçları var. BKNZ: Mercedes-Hamilton.

    Bu konuda kesinlikle Alonso'yu örnek aldığını düşünüyorum, imreniyor da olabilir.

    Mclaren bana göre 2007'de Alonso'ya yönelecekti, ancak Hamilton'ın muhteşem ötesinde ki performansı bunu engelledi diye düşünüyorum. Son 2 sezonun çifte şampiyonunu ve sezonun çaylağını bir araya getiriyorsunuz 'bence' Hamilton, Mclaren'in Alonso'ya yönelmesini engelledi. Hamilton biraz geç patlamasa yapsaydı, çifte standart ile karşılaşabilirdi. Ama ilk 9 yarışın 9'un da da podyuma çıkıp ve 1 galibiyet elde edince işler Hamilton lehine gelişti. Aynı durum Perez içinde söz konusu. İlk yarışlardan itibaren takım arkadaşına karşı rekabetçi olursa, eşit muamele görür. Ancak sezonun ilk yarısında kötü performans sergilerse, ikinci yarısında yardımcı rolünü üstlenecektir. Tabi Mclaren ve Button şampiyona potasında olursa.
    Ben Perez'in Hamilton'a oranla daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Hamilton çaylak sezonunda Alonso gibi son 2 sezonun çifte şampiyonu ile mücadele etti ve sezonu aynı puanda bitirdi. Perez ise hem çaylak değil, hemde karşısında Alonso değil de hala kendini doğru düzgün ispatlayamamış Button'a karşı yarışacak. Hamilton'ın durumu daha zordu diye düşünüyorum.

    Son olarak 'bence' Button, Webber'den daha iyi bir pilot. Arada dağlar kadar fark yok, ama daha iyi olduğunu düşünüyorum.

  11. Hamilton, Button'ın takım içinde çevirmiş olabileceği fırıldaklardan ve moral bozucu olaylardan bıkıp ya ben ya da o demiş olabilir. Bendeki sadece tahmin, bir nevi komplo teorisi. Neler olduğunu muhtemelen bilemeyeceğiz. Button hep sinsi gibi geliyor. Hamilton'ın gideceğinin açıklanmasından hemen sonra yok efendim lider pilotum yok efendim bana odaklanın gibi açıklamalar yaptı. Daha önce bunların esamesi okunmuyordu. Mclaren iki pilottan birini kayırmaz genelde, şimdi mi kayıracak 🙂

    Dediğin gibi kendini alonso sanıyor olmalı, Perez gelmişken bir şansını deniyor. Halbuki Mclaren 2007 yılında bence yapması gerekeni yapmayıp Hamilton'a odaklandıysa Perez'e de odaklanır. Yeter ki Perez iyi çıksın. Button öyle şahane bir pilot değil, Webber gibi işte. Belki birazcık daha iyi.

  12. Montoya çok hızlı bir pilottu ama çok kaza yapıyordu seninde belirttiğin üzere. Maldonado'dan pek farkı yok bana kalırsa.

  13. F1ilyoF1 arkdşımızın yazdığı bir montoya vakası yaşamak istemiyorum yorumu garibime gitti.sen montoyayı kötü bir pilot olarak görüyorsan şuan f1 de çoğu pilotu sil at.tamm zamanında çok agresif ve çok kazaralara karıştı o konulara girmicem, o yaptıkları kötü pilot olduğu anlamına çıkar açıklaması saçma olur.zamanında sumiyi tek zorlayan,suminin dikiz aynasına baktığında gördüğü en çok pilot montoyadır .. f1 izleyenlere heyacan katan ve f1 daha fazla sevdiren bir pilot olmuştur.az araştır sonra öylesi bir pilotu eleştirirken o kadarda değilmiş diyebilirsin.aç videolarını izle saf hız ve pistte çıktığında sadece yarışmak için yarışmadığını bu işi severek yaptığını anlarsın.

  14. Biz Mclaren taraftarları bile geçen sezon başında, Button Avusturalya"yı kazandığında bol keseden atmıyorken, Bütün şimdi Button'ı eleştirenler: "Bu sene Button şampiyon olacak" diye manşetlere taşımışlardı oysa yorumlarını.

    Ben de gelecek sene aracı Button'ın sürüş tarzına göre tasarlar ise, Button'ın en büyük şampiyona adaylarından biri olacağına inanıyorum. Button bir sıralama pilotu değil kabul ediyorum ancak Button bir yarış pilotu. En iyi paket kimdeyse o en iyi pilottur.

  15. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Benim takip ettigim surecte ve donup izledigim sezonlari da dusunursek mclaren tarihinin en suphe ceken ve bana kalirsa en bos ikilisiyle 2013e giriyor.

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Arka planda Hamilton'ın "Button'ı gönderin yoksa ben giderim" bile demiş olabileceğini düşünüyorum.''

    Hamilton zaten Button'dan daha iyi bir pilot. Her halükarda da hızlı olmayı başarıyor, sevgilisinden ayrılmadığı sürece. 🙂 Neden böyle bir şey istesin, merak ettim doğrusu?

    ''Button tamam lider olsun da, 2007'de Alonso'nun düştüğü duruma düşebilir bir ihtimal.''

    Button ve Perez için ''aynı tarzda sürüş gerçekleştiriyorlar'' deniliyor. Ama ''bence'' alakası yok. Button'ın da dediği gibi; lastik terbiyecisi C31, Perez değil. Perez'in araç üstü görüntülerine baktığınız zaman, agresiflik sezebiliyorsunuz. Button'la aynı tarz bir sürüşe sahip olduğunu düşünmüyorum. Perez en azından tek turlarda Button'ı geçer diye umut ediyorum, ve umarım 2007'yi tekerür ettirir.

    Peki ya sen Button'ın lider bir pilot olabileceğini düşünüyormusun, bu klas da bir pilot olduğuna inanıyormusun? Button bu konuda Alonso'dan feyz alıyor galiba, kendisine özgüveni yüksek açıklamalar yapıyor. F1 camiasına da bu göreve hazırım ve başarılı bir grafik çizeceğim gibi bir imaj veriyor. Ben bu kalibrede bir pilot olduğuna inanmıyorum. Mclaren 'bana göre' yanlış ata oynuyor.

  17. Button sana güveniyorum dostum. Aracı hızlı kullanabileceğini hala inanmayanlar olsa bile ben sana güveniyorum ve seneye iyi bir sürüş bekliyorum. Sezon ortası olmasa bu senede gayet iyiydin aslında.

    Zor zamanlarda doğru kararları verebilen bir adamsın. Odaklanmakta sıkıntı çekmiyorsun. Seneye görüşürüz herkesle.

    Artık sorunlu adam istemiyorum McLarenda. Son sorunluda gitti. Allah için en sevdiğim pilottu araç içinde orası ayrı. Ama 3 sezondurda görüyoruz ki herkes in dediği gibi en hızlı pilot kazanmıyor. Yani en iyi paket kazanıyor. Bizde seneye bunu kullanacağız inşallah.

    Birde Perez soru işareti benim için. İnşallah rezil olmayız. Bir Montoya vakası daha yaşamak istemiyorum çünkü.

  18. Hamilton'ın gitmesi için arkada fırıldaklar çevirdiğini düşünüyorum. En azından moralini bozuyordur sürekli. Arka planda Hamilton'ın "Button'ı gönderin yoksa ben giderim" bile demiş olabileceğini düşünüyorum.

    Button tamam lider olsun da, 2007'de Alonso'nun düştüğü duruma düşebilir bir ihtimal. Hamilton, Button en hızlı rakipten yarım saniye yavaş kalırken elini kolunu sallaya sallaya pole alabilen bir pilot. Bakalım Perez nasıl çıkacak…

  19. Mclarenfangirl  avatarı
    Mclarenfangirl

    Button ne zaman boyle bir demeç verse eskiden onu ne kadar yanlış tanıdığımı anlıyorum.Güya aklı bası yerinde,mütevazı vs vs idi cok yanılmışım.Lewis'siz nasil olacaklar gercekten cok merak ediyorum hatta 2013 ile ilgili en cok merak ettigim sey.

  20. aslında böyle saçma demeçler vererek hem kendi üstündeki baskıyı arttırıyor, hem de perezin üstündeki baskıyı hafifletiyor. ingiliz olmasına rağmen politikadan anlamadığı belli.

  21. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    F1'de sevmediğim bir kaç pilottan birisidir Button. Bu tarz demeçler vererek(kendini beğenmiş) iyice sevimsizleşmeye başladı. Hamilton'ın gitmesine en çok Button sevinmiştir heralde.
    Önümüzde ki sezon tek temennim inşallah Perez şu adamı yener de, boyunun ölçüsünü alır Button efendi. Hamilton'ın kötü zamanlarından faydalanıp onu geçerek, kendisini bir şey zannetmeye başladı.

  22. Bu yıl için mecburi olacak olacak perezin alışması bakımından. yoksa diğer yıl böle bir yugulama zaten olmaz kaldıki perez iyi sonuçlar alısa otomatikman herşey değişir.

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mclarende lider pilot , birinci pilot , ikinci pilot uygulaması yok ki.Button ne içtiyse kafası güzelmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir