Mercedes Gelişim Yarışında Neden Geri Kaldıklarını İzah Etti

yazar:

kategori:

2010’dan bu yana bu sene Çin GP’de tek galibiyetlerini alan Mercedes, sezon ortasında gerilemeye başladı ve son 6 yarışın 5’in den puansız ayrıldı. Haug, düşüşlerinde birçok nedenin bulunduğunu ve bunlardan birinin de, Coanda etkili egzoza geçmekte gecikmeleri olduğunu ifade etti.

Haug: “Takım, geçen kış döneminde iyi bir araç ürettiğini gösterdi diye düşünüyorum. Ama sezon ortasından itibaren gelişim yarışında kesinlikle yeteri kadar iyi değildik. Sonran bakınca, Coanda egzoza daha erken geçmeliydik. Çünkü iyi idare ettiğinizde size fayda sağlıyor.”

“Belki bizim durumumuzda, arka lastiklerde de biraz sıkıntı yaşadık; çok ısıtıyorduk. Muhtemelen yeterli yere basma kuvveti olmamasındandır. Buna ilaveten, Coanda belki de bu sorunları sadece hızlandırdı. Yani en iyi şekilde idare edemedik. Bu bir mazeret değil; durumu izahtır.”

Alman patron ayrıca sezon içinde Mercedes’in rüzgâr tüneli ölçeğini genişlettiklerini; dolayısıyla W03’ün gelişim zamanından çaldıklarını belirtti.

Haug: “(Rüzgâr tünelindeki) modelde %50’den %60’a geçmek ki bunu kesinlikle yapmanız gerekiyor, bize 6-8 hafta kaybettirdi ve bu sürede sürekli bir çalışma yapamadık. Bunun da bize yardımı olmadı ama yapmak zorundaydık; aksi halde gelecek sene sıkıntı yaşardık”


Yorumlar

  1. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Büyük olanın Ferrari olduğunu, Ferrari adamın arkasında durmayınca 7 değil 77 kere dünya şampiyonu olsan bişey olmadığını göstermesi yönünden bu takımı çok seviyorum. Her sene çıkıp "bu sene çok iyi geçti, seneye daha da iyi olacaz" türü haberleri okumak da çok keyifli. Her sene bi bahane bulmaları, yok "bu sene ön lastikler küçüktü" yok "yeni teknolojiye geç geçtik" filan türü şeyleri okumak da eğlenceli. Şimdi sürekli "Mercedes çok iyi gidiyor, harika araç geliştiriyor" haberlerinin mevsimi geldi, onları da okumak güzel olacak. Daha sonra da testlerde boş depoyla iki göstermelik derece yapıp "bakın test derecelerimize, sezon başlayınca görün nasıl silip süpürücez puanları" haberlerinin mevsimi gelir. Ha bi de her Mercedes haberinin altına "ya Ross Brawn çok iyi araç yapacaktı ama FIA izin vermedi" diye yorum yapan arkadaş da çok eğlenceli. Ama Rosberg'in çıkıp "Mercedes iyi yolda" türü yorumları bambaşka tabi.

  2. çünkü kimse onları adam yerine koymuyor.öküz öldü ortaklık bitti.artık hamilton yada hiç olacak.kusura bakma bu takıma vettel gelse bile desteklemem artık.gözümdeki o en iyi marka değeri bitti benim için. seneyede lewisle birlikte sütoğlanın en çok göreceği mavi bayrak olacak.bakarsın caterhamlarla çekişirler. :))))

  3. koskoca MERCEDES takımının haberleri resmen sahipsiz kaldı Şumiciler nerdesiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir