Renault Gelişimden Vazgeçmiyor

yazar:

kategori:

Renault Teknik Şefi Bob Bell, Fransız takımın sezona yaptığı kötü başlangıcın ardından sezonun geri kalanı için agresif bir gelişim planı olduğunu söylüyor.

Renault’nun yıldız pilotu Fernando Alonso geçen hafta, eğer planlanan gelişimin önümüzdeki iki yarışta elde edilmezse takımın 2009 için odaklanması gerektiğini dile getirmişti.

Buna rağmen Bell, Renault’nun sezonun geri kalanı için agresif bir gelişim planının olduğunu, aynı zamanda takımın Montreal yarışıyla cesaretlendiğini söyledi.

"Kanada’da sergilediğimiz gerçek bür güçtü. Araç iyi performans gösteriyordu. Oldukça güçlü bir konuma geldik ve şimdi sezonun geri kalanı için devam etmeliyiz."

"Bu rekabetçilik düzeyini yukarılara taşımak için çok çalışmamız gerek. Ama planlanmış bir gelişim programımız var ve kolayca uyum sağlayabileceğimize güveniyoruz."

"Rekabetçiliğimizi puan alarak yansıtamadığımız için bir hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum. Ancak aynı zamanda araçlarımız oldukça mücadeleci, mükemmel bir pilotumuz var (Fernando). Sadece işimize odaklanmalı ve aracı geliştirmeye devam etmeliyiz."

Bell takımın bu haftasonu kendi evinde yapılacak olan Fransa yarışında yeni güncellemeleri tanıtacağını söyledi.

"Magny-Cours’da kullanmak için Barselona’da birkaç parça denedik. Ön kanatta bazı aerodinamik gelişimler, aracın arka tarafında bazı aerodinamik parçalar ve süspansiyonda bazı güncellemeler söz konusu. İleri bir adım daha atmak adına iyi bir gelişim paketi."


Yorumlar

  1. fonz bence güzel gözlem yapmışsın.paylaştığın için teşekkürler

  2. sevgili mc laren
    öncelikle tabiki kesin birşey bilmem imkansız,ama ilk 5 pilot pite girerken Hamilton'ın 5-6 turluk daha benzini olduğunun ama 5-6 tur daha beklemeden SC girer diye önlem alınıp daha erken bir pit yapılacağından sözedildi, bunu bir internet sitesinden okudum doğru veya yanlış bunu bilemem, Alonso'nun ise 7-8 tur daha gidebileceğini yine Alonso'nun ağzından sanırım Turkiyef1.com dan okudum, burdanda olabilir, Ferrari'nin ise daha ağır olduğu sadece benim değil tüm otoritelerin bahsettiği bir görüş. Ayrıca bunlar tamamen benim "görüş" "fikir" ve "izlenim" lerimden ortaya çıkmış bir durum, tabiki kesin sonucu bilemem, kimse bilemez kolay kolay, ben öğrenebildiğim kadarıyla diyorum ve bunu burada paylaşıyorum, sen briatoreden mi falan öğrendin diye dalga geçmek istiyosan o da senin görüşün ve seviyen, ben kesin konuşmadığım gibi -öğrenebildiğim kadarıyla- sözüylede bunu belirtmeye çalıştım. aksini düşünüyosan, söylersin fikrini çekilirsin kenara, insanların söylemleriyle dalga geçmemizden dolayı 1 adım ileri gidemiyoruz malesef. 3 yaşındaki çocuklar gibi sen görürsün naralarıda atalım, süper:)

  3. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Tahsin kardeş ispanya yarışında sonra ben burdaydım ve kaçsaydım buraya zaten yorum yazmazdım aslında su an 4. takım olduğumuz doğru ama sizin konuşmalara bakarsanız reno öldü bitti sezonu kapattı işte buna kızıyorum reno fransada podyumda yine söylüyorum ve bir daha söylüyorum renodan sonra tuttuğum takım bmw dir >>RENAULT F1 TEAM<<

  4. belgin biz her zaman sizi burda bekleriz ispanya yarışından sonra kaybolduğunuz gibi olmasın bu sefer tamammı reno ile BMW arasında performans olarak çok fark var reno bu yarışta en iyi 4. takım olur.

  5. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Kendi yorumumu yazdıktan sonra Fonz kardeşimizn yorumunu okudum son derece katılıyorum çok objektif olmuş tebrikler bende objektif ve seviyeli yorum taraftarıyım burası 3. sınıf futbol programı değil.

  6. Ben hep burdayım merak etme. Ayrıca Renault öyle bir gelişim gösterir beni utandırırsa burdan sevinerek özür dilerim tüm Renault fanlarına.

  7. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Ayrıca tahsin kardeş benim bmw ile bi alıp veremediğim yok yarışlarda inan alonso devre dışı kalınca tek takımım bmw dir ama senin renoyla bir sorunun var herhalde dökümanı dökmüşün bmw nin bu neyi değiştirir ki biz değişmedikten sonra bence herkes geniş ve mantıklı LÜTFEN… >>RENAULT F1 TEAM<<

  8. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Erhan bey Fransa yarışından sonra bende sizi byrda beklerim haberiniz ola işiniz falan çıkmasın sakınn şimdiden iptal edin o günkü randevularınızı>>RENAULT F1 TEAM<<

  9. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Renault şanssızlıktan dolayı gelişim gösterdigi halde alabilecegi puanları alamadı bu bi gerçek.Alonso ya gelince,o da takımın ileri gitmesini inanın bizden daha cok istiyor yabancı olmadıgı kendi evi gibi gordugu takımı ekisi gibi olsada burada başarılı olsam tekrar diyordur eminim sonucta en cok parayı hala o kazanıyor siz sanıyormusunuzki reno alonsoya az para veriyo?Ve sonucta başka takıma geçmek onun için bi yeni maceradır yeni bi risktir mclaren e gidip hamiltonla çekişti,bmw veya ferraridede onu kubica ve kimi bekliyor bu bi gercek.Bu arada Renault ile ne alıp vermedigi oldugunu bilmedigim bazı arkadaslar dalga geciyorlarya araçlarla falan kendileri ferrariden inmiyorlar ondan herhalde,biz türküz altımızda reno var özür dileriz MÖSYÖ !!!!

  10. Pınar Fransa yarışından sonra seni yine burda görmek isteriz. Ama yazdığın bu yazıyı yedirmek için. (Benide kendinize benzettiniz)

  11. BMW bu spora 70'li yıllarda girdi brabham BMW adında nelson piquet şampiyon oomuştur o araçla f1 tarihinin ilk çift turbo motorlu güç ünitesi sonra BMW 2000 yılında williams ile 6 yıllık ortaklığa gitti ilk senesinde yarış kazanamadık ama sürekli puan aldık ve podyuma çıktık 2001 yılında daha başarışı olmuştur gerçek 2002 senesinde düzlükte en hızlı ve en kuvvetli otomobil olarak bilinmiştir (1002 beygir) monzada tarihinin en hzılı turunu BMW motoru sayesinde williams atmıştır 2003 yılında gerçek anlamda şampiyonluğa oynadığı yıldır ama şansızlıklardan dolayı az farkla 2. olmuştur 2004 yılında yılında takımın dayanıksız şasi üretmesinin üzerine sezonu 4. tamamlamıştır ama o kötü şasiye rağmen yarış kazanmayı başarmıştır.2005 senesinde 2 pilotunuda değiştirmiştir ama yine pek başarılı olamamıştır başarızlıktan sonra BMW görevlerin tamamlanamadığını anlamış sauber takımını 400 milyon euro'ya satın almıştır 2006 yılında her yarışta puan alma hedefi ile yola çıkmış 3-4 yarış hariç hepsinden almayı başarmıştır 2007 senesinde podyum ve daha fazla puan için mücadele etmiştir ve bunuda başarmıştır 2008 senesinde yarış kazanma hedefi koymuştur ve bunuda başarmıştır 7 yarış sonunda şimdi 2009 senesinde şampiyonluk hedefi vardır BMW dünyanın en prestijli 3 otomobil markasından biridir 1913 yılında uçak üretimi ile bu işe başlamış 1929 yılında otomobil üretmiştir şirketin hedefi konforlu ve performansı üst düzey otomobil üretmektir ve dünyada BMW denince akla ilk gelen performansıdır. ve Mini,Rolls-Royce markalarında sahibidi özellikle Rolls-Royce firmasının airbus şirketiyle motor anlaşması vardır ve BMW bu sayede airbus'tan heryıl yüklü miktarda para almaktadır. işte bazı arkadaşların küçümsediği dev şirket.

  12. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Cümlelerin son satırlarına dikkat et bence sen çok komik şeyler yazmışsın üstüste iki kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotun podyuma cıkmasına süpriz diye bakıyorsan bence sen olaylara pozitif bakmıyorsun sizlerin anlamadığıda bu reno bundan sonra inşallah her yarışta podyumda>>RENAULT F1 TEAM<<

  13. vahit başol avatarı

    arkadaşlar yorumlara baktıkca gulesım geldı.neyı kanıtlamaya calıısyorsunuz anlamadım ben sımıd. ap acık ortada hersey reno ondekı arabalara gore yavas ve dayanaıksınz ama bu hep boyle gıdecek anlamına gelmez.tamam ferrrı hızlı mclaren hızlı ve dayanaklı sızın pılotlarınız super olan ustu sampıyon sız olun damam arkadaslarr.bende sıze sunu deyım osaman eger renoun podyuma cıkması sans ıse kımınde sampıyon olması sans bana gore sızın soyledıklerınıze gore.ama ben kımı bılegının hakkıyla aldıgını dusnuyom.reno n ekadar kotu olsada onun suan pılotlar dızılımınde en yeteneklı pılota sahıp ıster kabul edeın ıster etmeyın.en azından alonso bır eyler ıcın mucadele edeıyo.hamılton gıbı gıdıp duran arabalara arkadan carpmıyoo.ıstedıgın kadar yeteneklı olsun hamılton ama onda sampıyon olacak kapasıte yok dıyorum.ılk baslarda ıyı gıdıyo ama sonunu getıremıyo ve bu hep oyle olacakkk.fransada gorusecez beyler gorun bakın hıc tahmın etmedıgınınz kısıler podyumda olabılır mesala alonso.burda renon gelısımını oturup yargılayacagınıza yada alaycı yorumlar yazıcanıza bıraz pozıtıf bakmanızı tavsıye ederım.ortamı germekten baska bırsey yapmıyonuz yazılarınızdan bellı

  14. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    bizim kimseden üstün olma gibi bir çabamız yok zaten dünyanın en iyi markalarındanız siz bmw ciler daha dün yarış kazandınız dıiye bu gaz nedir anlamadım hele bir 5-10 yarış üst üste kazanın kendinizi renoyla bir tutun kendini kanıtlamış bir takıma karı nedir bu söylelenler >>RENAULT F1 TEAM<<

  15. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Herşeyi bir kenara bırakın, Renault ile BMW-Mercedes ikilisini kıyaslamanız bile çok çok ilginç..Toros örneğini bu yüzden verdim sayın pınar hanım..Renault Toros' u ürettiği zamanlar sanırım seksenli yıllardı..Ama BMW ve Mercedes' in Toros' a denk araçları 30' lu yıllarda falan vardı..Biraz düşün anlarsın..

  16. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Renault' u bu kadar övmenizi anlayamıyorum, şu bir gerçek Alonso olmasa o puanları bile alamazdınız.Hala kalkmış gelişimden bahsediyorsunuz.Pilotunuz sezon ortası acaba şimdi nereye gitsem diye ortalarda fink atıyor..Ve siz hala bu adamı destekliyorsunuz.Size hayatta başarılar dilerim..

  17. bmw ve fransada görüşecez unutman bunları

  18. Renocular yine ara sıra gaza gelip kendilerini üst düzey takımlarla bir tutmaya başlamışlar. Tekrar söylüyorum herkes nerde olduğunu bilsin. Aralardaki puan farklarıyla puan cetveline bakın yeter. O her zaman doğru söyler. Alonso hala 41 turluk deposu dolu BMW yi geçemiyor. Artık varın siz düşünün Renonun halini. Öyle motor kapağına kanat manat takmakla olmuyor bu işler.

  19. "(öğrenebildiğim kadarıyla hamiltondan ağır kimiden hafif)" kaynağın kim? bu kadar ayrıntılı konuştuğuna göre Hem ferrariden hemde mclarenden önemli şahsiyetlerden aldığın bilgileri briatore ninkiyle birleştirdin.

  20. Kimse zaten Renault un gösterdiği gelişimi görmezden gelmedi. Sezon başında 7. en hızlı arabaydı şimdi 4. bana göre. Alonso nun Kanada daki sıralama derecesi gerçek yerini yansıtmadı bence çünkü pist koşulları herkesin bildiği gibi normal değildi. Alonso diğerlerine göre daha temiz bir tur attı yani Renault hızlı olduğu için almadı 4. sırayı.

  21. şu ana kadar 32 yorum mu ne yapılmış ama kimse kusura bakmasın bunların yüzde 80'i boş laflar…Kimseye laf atmak istemiyorum ama ya bu yorumları yazanların yaş ortalamaları oldukça düşük, ya da düşükmüş gibi davranmaktan zevk alıyorlar, tabi aklı başında olan kimseler üzerine alınmasın lütfen, herneyse…Renault'un gelişimini beğenmeyenler olmuş, evet beğenmek zorunda değiller, ama gerçek şu ki Renault Bahreyn'de 10. luk için savaşırken, Kanada'da makul bir benzin yüküyle(öğrenebildiğim kadarıyla hamiltondan ağır kimiden hafif)sıralamalarda 4. sırayı alabiliyorsa ve güvenlik aracı pite girene kadar öndekilerin temposuna az da olsa ayak uydurabiliyorsa, evet burda bir gelişimden söz ediyoruz. Mclaren-Bmw-Ferrari 3 lüsünden yavaş bir araca sahip olsa da Renault, 4. lük için güçlü bir araca sahip ve bu hızda gelişirlerse sezon sonuna doğru öndekilerle aralarındaki fark iyice eriyecek, geçen senelerde Renault en kısır gelişim gösteren takımken, şuanda gridde ilk yarışa göre en fazla gelişim gösteren takımlar, ister Force İndia'yı tutun, ister Mclaren'i, bu gerçeği göz ardı etmek yanlış olur.

  22. fanatizm sınırı ucmus walla:D bazı yazılanları gorunce sok oluyorum bizlere tifosi deniliyor reno culara ne desek:D şöle marjinal bişiler olsun toros f1 team olmasın:D yoksa kuyruguna basılmıs kedi gibi ortalıkta böürürler:D

  23. bırakın bu işleri arkadaşlar bunu herkes biliyor ben sizinle uğraşamam az daha uğraşırsam allah etmiyesin üyelim gider bilmem anlta bildimmi

  24. pınar daha doğru dürüst puan alamıyorsunuz hala başımın etini yiyorsunuz ewet alonso schumiye kafa tuttu helal olsun ama seneye pilotunuzuda elinizden alalımda görün siz :)))

  25. başpınarlar artık sizle uğraşmayacağım sizi toros f1 team ile başbaşa bırakıyorum pardon reno f1 team'mi demeliydim yoksa alınmıyorsunuz değilmi :))))))

  26. BMW ne zaman dayanıklılık sorunu yaşadı Pınar söylersen eminim herkes senin engin bilgi dağarcığından faydalanır.

    Nedir bu Renault taraftarlarındaki BMW düşmanlığı anlamadım gitti. Ferrari ve McLaren taraftarları kutlarken (ki BMW nin asıl tehdit ettiği takımlar onlar) Renault fanları (taraftar denmez artık onlara) öfke kusuyor. Ama ben yinede söylüyorum umarım Renault gelişir ön grubu yakalar seneye 4 takımlı (daha fazla daha iyi olur) bir şampiyona izleriz. Ama bu sene için artık hayal kurmayı bırakın.

  27. Pınar bunun şanssızlıkla alakası yok malesef.Araç hızlı ve dayanıklı olsa tamam deriz şanssızlar ama ne araç hızlı nede dayanıklı durum ortada R28 kötü bir araç siz Alonsonun puanlar almasına yatın kalkın dua edin.

  28. tahsin fisicoyu haidferd geçtide ne oldu bana anlatsana gelseydi alonsoyu geçseydi kos koca 7 dünya şampiyonu olmuş scmaheri geçen pilotumuz var bizim biz ayrıca ferraiye kafa tutmuş bir takımız he o aşamalara gelin bakim kimi ve lemis yarış dışı olmasıyı o duble zorduu

  29. tahsin mocoda öle gitti kanada öle gitti ispanya öle gitti daha ne dim ben sana bunu herkes biliyor yapma bunu yav

  30. tahsin 2 ikicik puan aldınız diye havalanman istersen her zaman pist yolun da kaza olmaz ayrıca haidferd gibi bir piotunuz varsa duble bile yapamazdınız bunları unutma lemis kaza yapmasaydı raikonen yarış dışı kalmasıydı o dubleyi rüyanız da görürüdünüz tahsin tamam doğru bizden bira hızlısınız bun dan sonraki yarışlarda görece z tamammı son ra kaçıp gitmende ha ayrıca mangal partisi veren 2004 bu yana bwm veydi havalanma yani önce bizim 2 rekorumuzu kırın ondan sonra tartışalım okk telefonciayı görmek baya bir zoruna gitmiş beliiiiiiiiiii

  31. reno şansızlaktan dolayı 9 puandaymış tabi canım kesinlikle eğer şans yanlarında olsaydı her yarış duble kesinlikle eminim 2006 yılındaki BMW ile reno yu kıyaslıyorsunuz şimdi kıyaslayın bakalım aracınız seyyar mangalcı gibi her yarış motor veya vites problemi 7. sıraya demir attınız size orta sıralarda başarılar öndeki 6 araca bir şey olmassa siz podyumu unutun 2006 yılında monza'da heidfeld'in fisichella'yı geçtiğini unutmayın sezon başında şampiyon olcaz diyordunuz şimdi noldu :)))) 7.sıra sadece 9 puan kubica bir yarışta aldı onun tüm puanlarını hatta 1 fazla bonusu var :)))))))))))))))))))

  32. alonso'ya 20 sn takan kubica değilmiydi yoksa önde başka bir beyaz otomobilmi vardı yoksa alonso önündeki full dolu aracı geçemedi bana hikaye okumayın reno fransada podyuma çıkacakmışmışmış bırakın bu hikayeleri kim söylüyor bunu ak sakallı dedemi :))))

  33. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Kanadada BMW yi nasıl zorladığımızı sizde izlediniz bir şeyleri görmezden gelip reno podyuma cıkmaz demeyin arkadaşlar tamam kötü sezon geçiriyor olabilir reno ama artık zamanı geldi bencede bundan sonra izleyin renoyu ve alonsoyu >>RENAULT F1 TEAM<<

  34. tolga soydan avatarı

    =) =) =) =)

  35. hemde motoru kim patlatmış kim patlatmamış önemli değil alonso da olabilir 2005-2006 dünya şampiyonu

  36. sinan o laf başka birilerine kaçmasın iiiiiii

  37. tolga soydan avatarı

    tabiki geliştikleri doğru ama podyum yani çok zor

  38. bence bu konuda alonso haklı. ingiltere gp sinden sonra takım istediği yere gelemediyse 2009 u düşünsünler.

  39. Toyotayı geçtiler, Red Bullu ve Williams'ı geçti sayılırlar sezon başında çok daha arkadalardı…

  40. tolga soydan avatarı

    bişeyi bilmeden sallamışsın.motoru patlayan alonsoydu.benim alonsoya bi lafım yok.severimde ama renonun podyuma çıkması imkansızz.

  41. sinan  bilir avatarı

    2006 monzadan bahsediyorsun heralde.yalnız orda motoru patlatan kubica değil sevgili alonsoydu.bi laf sokayım diyosun ama bilip bilmeden atınca lafı nereye,kime soktuğun karışıyo işte böyle.

  42. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Sen saol pınar kardeşim >>RENAULT F1 TEAM<

  43. tolga bize artık bwm veyi övmeyi bırak bir zaman alonso kubi canın arkasına takılmıştı 2006 da düzlükte kübica geçilmim diye ne kadar zorladıysa arkadan alev ve duman içinde kalmıştınız bunları unutma kimse renaulr f1 teamın 9 puanda olmadığını herkes biliyor şanssızlık hep

  44. bilgin çeliktürk kardeş ne güzel konuşmussun bunlar anlamıyorkar saol kardeş FERNANDO ALONSO RENAULT F1 TEAM KALBİMDESİNİZ

  45. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Tolga kardeşim yaptığın espirimiydi onların taşa kuşa çarpması alonsonun ve renonun sorunu değil kim neye istiyorsa ona çarpsın

  46. tolga soydan avatarı

    ferrari mclaren BMW hatta redbull taşa kuşa çarpmassa reno podyuma çıkar

  47. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    ne kadar boş ve mantıksız cümleler kurmuşsunuz renoyu sevmiyorsanız buraya yorum yazmayın o zaman tamam eleştiri olabilir ama cırkını çıkarmayın isterseniz arkadaşlar

  48. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    RENAULT ve ALONSO Fransada sizlere çok güzel bir hediye verecek siz her ne kadar renoyu podyumda görmek istemesenizde reno podyumda olacak buda sizlere çok güzel 75×100 kapak olacak inşallah

  49. gökhan sen o küçüm sediğin araba türküyenin nir numaralı arabasıydı unutma hala renault toroslar kırsal alanda bir jip gibi kardeş gökhan unutma siz yarıştan sonrada böle konuşa bilecekmisiniz bilmiyorum

  50. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Gelişim önemli birşey tabi..Renault Toros' tan bu yana bayağı gelişti bu inkar edilemez..:)

  51. Tamam Alonso iyi bir pilot ama Renault takiminin ustune cikmamasi gerekiyor, Ben Renault`un burada stratejik bir hata yaptigini dusunuyorum. Alonso biraz sabirli olmali, “Adam gibi arac verecekseniz verin yoksa giderim ha“ tehditleri hic hos degil. 2005 yilinin en hizli adami Rai 2006 da surunen Mclaren araci icin tek kelime etmedi, biraz ekibine saygili olmak lazim..

  52. mehmet yorumun harika :))))))) bunlarında gelişimi bu kadar işte. :))))

  53. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    siz buna gelişim mi diyorsunuz….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir