Fransa Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Hayal kırıklığı yaratan Monako ve Montreal yarışlarının ardından Renault, kendi evindeki kalabalığın önünde iyi bir gösteri yapmak istiyor. Fernando Alonso, şimdiye kadar 7 yarışta 9 puan aldı ve bu da takımı sıralamada 7.liğe taşıdı. Nelson Piquet ise, Magny-Cours’da kendisinin ilk dünya şampiyonası puanını alabilmeyi umut ediyor.

Fernando, Montreal’deki muhteşem sıralama performansın, yarışta bir podyumu amaçlamana izin verdi. Bu da, yarışı bitiremeyi daha da can sıkıntısı haline getirmiş olmalı.
FA: "Montreal’de büyük puanlar almak için harika bir fırsatı kaçırdığımız açık. Ama yine de olumlu kalmaya devam etmeli ve ileri gitmeyi sürdürmeliyiz. Oradaki performans seviyemiz, takımın yapmış olduğunu ilerlemeyi gösterdi ve çabalarımıza devam etmeliyiz. Çünkü ödülleri görebiliriz. Perfrmansımızı arttırmak için takımdaki herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyorum ve bu, sonunda karşılığını alacaktır"

Renault’un evinde mücadele etmek için hazırlanıyorsunuz. Burada, Magny-Cours’da sürmek özel mi?
FA: "Evet, kesinlikle. Orada her zaman Renault ile bütünleşmiş, yarışı izleyen ve takımın renklerinde giyinen bir çok insan var, bu da büyük bir motivasyon kaynağı. Ayrıca bu, Fransa GP ve takım Fransız. Bu yüzden iyi bir hafta sonu geçirmek için büyük motivasyona sahibim. Yine elimden geleni yapacağım"

Aracın ayarları açısından pistteki esas meydan okuma nedir?
FA: "Burası, iyi bir tur derecesi elde etmek için bütün parçaların iyi performans göstermesi gereken bir pist. Bazı hızlı virajlar ve yön değişimleri var. Frenler önemli ve iyi bir hızlanmaya ihtiyacınız var. Sıcaklk genellikle oldukça yüksektir. Bu yüzden, lastiklerden azamisi çıkarmanıza ve aracın genel dengesini optimize etmeye izin verecek bir ayar bulmanız gerekiyor. Özel bir endişem yok ve Cuma günü antrenmanlarda bu farklı konular üzerin çalışacağız"

Takım, geçen hafta Barselona’da gelişim programına devam etti. Sezonun 8. yarışı için beklentilerin hangi noktada?
FA: "Evet, geçen hafta sonu Barselona’da 3 gnü tamamladık. Bu, araçtaki son gelişmelerin bir onaylaması üzerindeydi, özellikle de Fransa GP ve sonrasındaki yarışlarda kullacağımız aerodinamik ve mekanik parçalar. İşler yolunda gitti, takım bir çok bilgi topladı ve bu hafta sonu daha fazla gelişim göreceğimizi umuyorum. Takımın morali için bu önemli. Çünkü liderleri yakalamak amacıyla yapacak çok şeyimiz var. Ama mutluyum ve ne olursa olsun yarışta iyi iş çıkarıp araçtan azamisini elde etmek için elimden geleni yapacağımı biliyorum"

Nelson, Kanada’ya bakacak olursak, cesaret verici bir yarışta gelişimdi ama takım yine şanssızdı…
NP: "Evet, orada puanlar alabilirdik. Ama bazı sorunlar yaşadık ve yarışı tamamlayamadık. Yarıştan aldığım olumlu şeyler var, biraz daha tecrübe kaandım, yeni bir pist öğrendim ve dışarda kalana kadar yarışım iyi gidiyordu. Aracın reabetçi olmak için tempoya sahip olduğunu gördük ve bu yüzden bunun üzerine odaklanıyoruz, sezonun gelecek bölümü için zorlamayı sürdüreceğiz"

Magny-Cours için beklentilerin nasıl ve bu hafta sonu aracın performansından beklentin nedir?
NP: "Yarışmaya yaklaşımım, sezonun başından bu yana değişmedi, odaklanmış olarak devam ediyor ve takım adına en iyisini göstermek için Magny-Cours’a gideceğim. Araç orada iyi çalışmalı. Çünkü orası, iyi bir aeroya ihtiyaç duymanız gereken bir pist ve aracımız, aeronun özellikle önemli olduğu Barselona ve İstanbul’da iyiydi. Pürüzsüz bir pist ama körplerin üzerinde sürüş yapabilmeniz gerek. Bu yüzden, sıralamalarda iyi durumda olmam için mühendislerimle birlikte iyi bir ayar bulmak için serbest antrenmanda iyi çalışmam gerekiyor."

Takım adına ev sahibi olduğunuz bir pist. İyi iş çıkarmak için bu size fazladan baskı yaratıyor mu?
NP: "Takım adına evimizdeki bir yarış olarak, iyi bir iş çıkarmak isterim. Ama fazladan baskı olacağını düşünmüyorum. Çünkü bütün yarışlarda daima kendimden azamisini beklerim ve daima limitleri zorlarım. Monako ve Montreal’deki iki cadde pistinin ardından Magny-Cours’da daha geleneksel bir piste geri dönmek, değişim olacak. Özellikle de GP2’deki zamanımdan çok iyi bildiğim bir pistte."

Fransa için ümitlerin nedir?
NP: "Takım için önemli bir yarış ve Renaul’un evinde ilk puanımı almak istiyorum. Amacım bu. Geçen hafta Barselona’da iyi bir test geçirdik ve aracımızda bize yardım edecek bazı yeni şeylerimiz var. Takım adına çok desteğin olacağından eminim ve bunun avantajını kullanmaya çalışacağım. Sıralamalarda iyi olmam gerekyior, geçişin zor olduğu bir pist. Ama bunu başarabilirsem, güçlü bir yarış geçirebilriiz."


Yorumlar

  1. sana katılıyorum

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    İşte Alonso.Gerçekten olması gerektiği gibi,bir pilota yakıştığı gibi konuşmuş.RENAULT'da gelişim planlarına bu sezon içerisinde de uymaya devam edeceğine göre,sonraki GP'lerde daha da iyiye giden bir RENAULT F1 TEAM göreceğimize artık eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir