Fransa Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:
Formula1 takımları sezonun sekizinci yarışı için Fransa’ya gidiyor. Bridgestone Fransa Grand Prix’si için yumuşak ve orta sertlikteki Potenza lastiklerini hazırladı.
Geçen yıl Kimi Raikkonen burada sırasıyla orta sert – orta sert – yumuşak lastik satratejisini kullanarak takım arkadaşı Felipe Massa’nın 2.4 saniye önünde bitirmişti.
Magny-Cours pistinin karakteristiği nasıl?
Hirohide Hamashima: "Magny Cours bir tur boyunca farklı meydan okumalar sunabilen ilginç bir pist. Pilotların hızlı virajlarda lastiklerin istikrarına ihtiyaçları var ve aynı zamanda da yavaş virajlarda iyi bir çekişe. Bu pistte farklı asfalt yapıları var. Birkaç yer geçen yılki yarış için yeniden düzenlenmişti. Güneş altında pist yüzeyi çok sıcak olabiliyor ve rüzgar takımların doğru ayarları bulmasını zorlaştırıyor."
Barselona’daki son testlerde neler öğrendiniz?
Hirohide Hamashima: "Barselona’da sert lastik bileşimlerini test ettik ve işe yarar veriler toplandı. Bu, takımlar için son parçaları ve modifikasyonları denedikleri bir testti. Takımların nasıl gelişim gösteriklerini görmek açısısından ilginçti. Neredeyse bir yılın ardından takımlar bu lastikleri çok iyi kullandılar. Her takım giderek daha da gelişiyor ve rekabet kızışıyor"

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir