Prost: "Paris, Fransa GP'sine Ev Sahipliği Yapabilir"

yazar:

kategori:
Alain Prost, Fransa’da yarışların Paris’te yapılacağına inanıyor.
Kontratın süresinin dolması nedeniyle Magny-Cours bu haftasonu yarışlara son kez ev sahipliği yapacak. F1’in patronu Bernie Ecclestone’un da kontratı yenilemeye yanaşmayacağı biliniyor.
Circuit de Nevers’in şehrin çok dışında ve hava alanına uzak olması onu gözden düşürüyor. Ecclestone bunun yerine Paris’te bir yarış düzenlemenin sporun imajı için daha yerinde olacağını söylemişti.
Dört dünya şampiyonluğu bulunan Alain Prost Fransa’nın grand prix’ye ev sahipliğ yapması için elinden geleni yapması gerektiğini söylüyor. Fransa 1950 yılından bu yana sadece 1995 yılı dışında tüm sezonlarda yarışlara ev sahipliği yaptı.
"Fransa gibi bir ülke için bir grand prix’ye ev sahipliği yapmak oldukça önemlidir. Bu sadece bir yarış değil. Ama tabii ki kararı verecek olan ben değilim. Sonuçta Bernie Eccestone ve üreticiler karar verecek. Ama kesinlikle bu tarihi grand prix’yi Avrupa’da tutmalıyız. Formula1 burada başladı ve çok fazla Avrupa’lı üretici var. Bunları göz önünde bulundurmalıyız."
"Fransa; dokusu, üreticileri, mühendisleri ve pilotlarıyla tarihi bir ülke. Magny-Cours ya da Paris, hangisi olursa olsun, bu yarışlara ev sahipliği yapmalıyız. Paris’te yarışmanın daha kolay olacağı bir gerçek. Çünkü şehir bugünlerde otel imkanları, ulaşım gibi nedenlerle çok daha elverişli. Ama 2009’da bu olmayacak çünkü çok erken. Yalnızca 2010’da olabilir. Peki 2009’da ne olacak? Bu soru ancak haziran ayı sonunda çözülebilir."

Yorumlar

  1. Paris ve şehir pist mükemmel olur, şu köydeki Magny Cours'u kapatsınlar yeter. İsterlerse Normandia plajlarında yarış yapsınlar.

  2. bernie zaten paris i istiyor defalarca paris sokaklarında gp dedi. hayrına da istemiyor paris ne kadar para kazandıracakır bernie ye ama guzel olurdu paris sokaklarında ressamla da artık ellerinde kagıt kalem formula1 araclarını hayal meyal cizerlerdi kenarda oturup:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir