Schumacher: "Mercedes'in Başarısızlığında Paranın da Etkisi Oldu"

yazar:

kategori:

Alman marka, şampiyonluk mücadelesi veren diğer üst düzey takımlar kadar para harcamadığını zaman zaman belirtiyordu ki Schumacher de bunu yineledi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Schumacher: “Bu da bir etken. Seneler içinde Red Bull bir altyapı oluşturdu ve şeye en iyi şekilde cevap verebilme adına ellerinde yeterli bütçe vardı”

“Ferrari’de elimizde olandan ne az ne de fazla.”

Şampiyon Brawn GP’yi devralmasından bu yana sezon sonlarını 4.’lükten öte bir derecede bitiremeyen Mercedes, önümüzdeki senelerde de bütçe artışına gidilmeyeceğini açıklamıştı.

Şimdi Schumacher’in yerine Lewis Hamilton geldi ve İngiliz pilot, Mercedes’i zirveye oynayan takımlardan biri haline getirmeyi hedefliyor.

Die Welt’e konuşan Takım Patronu Ross Brawn: “Kalbinin derinliklerinde sürekli kazanmayı istediğini biliyorum ama k yattığını biliyorum ama şu anda bir gelişim döneminde olduğumuzu da anlamalı”

Mercedes’e yeni katılan danışman Niki Lauda ise tutulamayacak sözler vermek yerine mantıklı hedefler belirlemenin daha doğru olacağını ifade etmişti.

Diğer taraftan Nico Rosberg, biraz daha umutlu cümleler kurmuştu.

Rosberg: “Bugün fabrikanın içinde gezerseniz, üç sene öncesine göre muazzam bir gelişim olduğunu görebilirsiniz.”


Yorumlar

  1. Shumi'den sonra parayı bulsanız ne olur reziller.

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Rosberg: "Son üç seneye göre muazzam gelişimler oldu! Üç sene önce sezonun son yarışında puan alabiliyorduk, önceki yıl da işte son 1-2 yarıştan puanlar çıkardık. Ama bu sene son kaç yarışta puan alma mücadelesinin içinde bulduk kendimizi hatırlamıyorum. Bakın bir üç yıl daha bekleyin, göreceksiniz ki sezonun tamamını puan mücadelesi içinde geçireceğiz! Zaten Lewis bu yıl üçüncü, bilemedin dördüncü yarıştan mızıldanmaya başlar, sene sonuna doğru iyice salar seneye de McLaren'a döner. Ben de yanıma bi paralı pilot aldım mı gümüş oklar efsanesi yeniden yazılır!".

    Umut dolu sözleriyle salonda adeta ilkbahar rüzgarları esmesine sebep olan Rosberg, basın mensuplarının taşkınlıklarını bastıramayarak kendisini omuzlarına almasıyla göz yaşlarına boğulup salonu omuzlarda terk etti.

  3. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Dün doğumgünüydü ve 44 yaşına bastı efsane,keşke bununla ilgili bir haberde olsaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir