MotoGP: Rossi Kötü Pist Koşullarından Etkilendi

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, Birtanya GP’nin açılış gününde zor zamanlar geçirmelerinin denei olarak zayıf pist koşullarını gösterdi.

Fiat Yamaha sürücüsü, ikinci serbest antrenmanda 3. hızlı isimdi ama gün boyunca lastiklerinde tutunma sorunu yaşadı.

İtalyan sürücü, sorunlarının kaynağının pistteki asfaltın olabileceğini düşünüyor.

Rossi: "Bu sabah sıkıntı yaşıyorduk ve henüz mükemmel durumda değiliz. Şans eseri bu öğleden sonra son sürüşümüzde işler çok gelişti ve şimdi 3.yüz."

"Buradaki ana sorun, asfalt. Çünkü tutunma yok ve üzerinde sürmek çok zor. Şüphesiz sıcaklık oldukça düşüktü ve bu da bize yardım etmedi. Ama pistin bazı bölümlerinde asfalt bitmişti. Acınılacak bir durum. Çünkü bu pist harika ve favorilerimden biri"

"Havanın kuruya dönmesini ummamız gerekiyor. Çünkü eğer ıslak olursa daha kötü olacak. Yarın denemek içn bir kaç fikrimiz var. Yön değişimlerinde daha hızlı olmak amacıyla bazı farklı lastikler deneyeceğiz ve ayrıca ayarlarla ilgili diğer bazı çözümleri de.

"Sorunun ne olduğunu anlamak için seansın ardından çok uzun bir toplantı yaptık. Çok garip. Çünkü bizim için daima iyi olan lasitkleri kullandık ama burada normalde olduğu gibi çalışmıyor göründü. Üçüncülük tamam, zirveden çok uzak değiliz ama yarın ileri doğru biraz daha adım atmaya çalışacağız"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir