Raikkonen: "Daha Hızlı Olabilirdim"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, pole pozisyonun sahibi olmasına rağmen Magny-Cours’da daha hızlı olabileceğini söylüyor.

Geçen yılın galibi Fin pilot, pole pozisyonunu takım arkadaşı Felipe Massa’nın önünde 1:16.449’lık dereceyle kazandı. Bu, Fin pilotun 16. takımın ise 200. pole pozisyonu.

Raikkonen daha hızlı olabileceğini ancak zaten pole pozisyonda olduğu için yakıt yükünü korumak adına son turunu atmadığını söylüyor.

"İçeri girdiğim turda daha hızlı olabilirdim. Ancak takım zaten en hızlı olduğumu, bu yüzden içeri gelmemi istediklerini söyledi. Boş yere yakıt harcamaya gerek yoktu."

"Tüm hafta boyunca çok iyi bir hızımız vardı. Araç çok iyi çalıştı. Şimdiye kadar iyi bir hafta oldu ama yarın yarışı tamamlamak zorundayız ve umarım kazanabiliriz çünkü puanlara ihtiyacımız var."

"Yakıt az olduğu zaman araç farklılaşıyor. Hafta boyunca normal yakıt yüküyle çalıştık. Bu yüzden her zaman istediğiniz olmuyor. Ama önemli olan diğerlerinden hızlı olmak ve şimdiye kadar bu bizim için iyi işledi."

Şampiyona lideri Robert Kubica’nın 7 puan gerisinde bulunan Raikkonen, sert olan lastiklerle daha rahat hissettiğini de söylüyor.

"Tek turda yumuşak ve sert lastikler arasında çok fazla fark olacağını sanmıyorum ancak yarış için sert lastikler bizim için daha iyi olacak."


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı kadar objektıf otalıgı kasmayan germeyen ve adam gıbı konusan baska bır pılot varmı bılmıyorum.dun sıralamalardan sonra da son turumda oncekı turumdan hızlıydım dedı.yanı kendı derecesınden daha hızlı oldugunu soylemeye calısıyor.bu gayet dogal.seyrettıgımız kadarıylada massa gecemeyence pıte cagrıldı.bu konu uzereıne tartısma cıkaran arkadasların art nıyetlı oldugunu dusunuyorum.kımının bu haberde konustuklarının hıc bırı ortamı germıyor trtısma konusu olacak yek bır kelılesı bıle yokken mclarencı arkadaslarım ayıp etmıyomusunuz!

  2. tolga soydan avatarı

    McLaren-Mercedes saçma bi yorum olmuş yani seninki.daha hızlı gidebilirm demiş yani bu konudada tatışıcakmıyız

  3. Sinan Şahin avatarı

    "İçeri girdiğim turda daha hızlı olabilirdim." demiş. yani sizin anladığınız gibi havada karada herkesi geçerim dememiş.

  4. McLaren-Mercedes boş konuşuyorsun zaten ilk iki sektörde en az 0.4 sn hızlıydı (kendi zamanından) turu tamamlasaydı en az 0.3 – 0.5 daha iyi bir derece alabilirdi.

  5. kimiyi eleştiren arkadaşlar bşeyi niye bu kadar abartıyosunuz adam ne güzel konşmuş işte..hem boş konuşmamaış bazıları gibi…bide ben bakıyorum yorumlara raikkonenin her dediğine ve yaptığına bşeyler buluyorlarr..ayrıca mclaren mercedes sen bence kanada yarışını tekrar izle özellikle ilk pitstopu..

  6. Raikkonen zaten az konusan bir pilottur ve dogruyu soyluyordu.Massa onu gecemeyince pite girip 1 tur avantaj sagladi burda pek tartisilicak bir sey yok acikcasi.

  7. Daha hızlı olabilirim demekte moda oldu. Olursan olursun bunu ayrıca belirtmeye gerek yok. Bütün pilotlar yapmaya başladı bunu.

  8. hep hızlı olabilirdim diyor geride kaldığı zamanlar niyeyse böyle diyemiyor bıktık artk şu yarış sonrası daha hızlı gidebilirdim yorumlarından..

  9. inş KIMI kazanck yarın..hersey bu yönde…

  10. tolga soydan avatarı

    kendisi 0.2 dedi.1 tur yakıt tasarrufu bu pistte çok önemli.geçen sene kimi bu şekilde kazanmıştı

  11. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    son turu atmamması acaba ne kadar süre kazandırır tur başına? 0.2 miydi,yoksa 0.1 miydi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir