Ferrari 2013 Öncesinde Güncellemelerin Etkisinden Memnun

yazar:

kategori:

Ferrari pilotları Felipe Massa ve Fernando Alonso, bu seneki araçlarının geçen seneki araca kıyasla farklı dünyada olduğunu dile getirmişlerdi. Pat Fry da onlara katıldı.

Fry “Kesinlikle geçen seneye göre bu dönem çok farklı. Geçen seneki şampiyonanın sonuna doğru zorluyorduk ve bu seneki aero programına oldukça geç başladık.”

“Bu testlerin yarısına kadar bir çok güncellemeyi beklettik ancak tüm fabrika iyi bir şekilde çalıştı. Burada bazı iyi sonuçlar aldık ve CFD ile rüzgar tüneli çalışmaları pist üstünde sonuç veriyor. Bu Melbourne ve sezon içindeki gelişim yolu için iyiye işaret.”

“Geçen sene bazı büyük hatalar yaptık ancak o hatalardan ders çıkardık. Bu testlerin bizim için iyi olduğunu düşünüyorum. CFD ve rüzgar tüneli açısından hiç bir zaman % 100 kesinlik olmaz ancak yine de sonuçlar oldukça iyiydi. Bu durum yarışlara getireceğimiz güncellemeler açısından faydalı olacak. O güncellemelerimiz de bugünküler kadar iyi olmalı.” dedi.

Fry, Melbourne için sıra tahmini yapmaktan kaçındı ve güncellemelerinin olacağını söyledi.

Fry “Yeni güncellemeleri getirmede oldukça geç kaldık ve Melbourne’de de bazı yeni şeyler olacak. Lastikler açısından, özellikle de pek kullanılmadıkları bir pistte kullanım açısından zorlu bir test olacak. Bekleyip görmeliyiz ancak Melbourne’de de bazı yenilikler olacak. Malezya’da da olacak ve ardından daha büyük güncelleme Çin’e gelecek. Bu yüzden makul bir güncelleme planımız var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bunu ilk yarista gorecegiz.avustralyada ilk 2 cizgide en az 1 ferrari olmali.

  2. Eray Parlak avatarı

    2006'da Schumacher emekli olunca tek destekliğim kişi olan Felipe Massayı, Schumacherin
    2. emekliliğinden sonrada desteklemeye devam ediceğim.
    Massa geçen sene sonlarındaki performansını umarım devam ettiriyordur, umarım Massa şampiyonluğa oynar..
    En çok şampiyon olmayı hakeden isimlerin başındaki isim bence Massadır..

  3. aynı veriler olursa en hızlı araç bile olur

  4. Rüzgar tüneli ile pist verileri aynı kulvarda olduğu sürece hiçbir sıkıntı yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir