Basın: "McLaren'ın Honda Kararı, Yönetim Kurulu Kararını Bekliyor"

yazar:

kategori:

Yazar Michael Schmidt: “Mercedes, önümüzdeki günlerde bir karar verilmesi için baskı yapıyor.”

Uzun yıllardır birlikte olan McLaren ve Mercedes ikilisi, Alman markanın kendi takımı olması ile artık iş ortağı hüviyetinde değil.

Schmidt’e göre McLaren’ın önündeki diğer seçenek, daha önce birçok defa gündeme gelen Honda.

Schmidt: “Mesele şu ki Japon marka, 2014’te mi yoksa 2015’te mi gelecek?”

“McLaren’ın Honda ile görüştüğü pek iyi gizlenmiyor.”

Aslında padokta Honda ile McLaren anlaştığı da konuşuluyor ama Schmidt, kararın henüz verilmediğini ve son yönetim kurulu onayını beklediğini öne sürdü.


Yorumlar

  1. honda v6 lar için çalışmaya başladımı ? 2014 te honda motoru gridde olacakmı ? (şayet f1 e girecekse olmalı motoru geliştirme açısından olamazsa 2015 te gelirse rakiplerinden geride başlar).honda giriyorsa başka markalarında girme ihtimali yüksek demektir.özellikle ezeli rakibi toyota.2014 te honda motoru gridde olmalı olamazsa 1-0 geriden başlayacak demektir mc laren takımınında bunu göze alması zor gibi.bu konuda bir görüşme anlaşma yok bizim bildiğimiz 2014 için honda ile yarışacak bir takım yok yani.bütün bunları göz önüne alırsak mc laren mercedese blöf yapıyor ve daha ucuza motor tedarik etme konusunda akıllı davranıyor demektir.satranç maçı gibi.

  2. konu dışı belki ama isteyen birileri olabilir.

    F1 Racing mart 2013

    indir

    şifre= f1adatbazis.com

  3. Mercedes'in dayanıksız motorları yıllarca çile çektirdi. Renault motoru kullansak Raikkonen 2005 ve 2003'te şampiyonluğu kaybetmezdi. Geçen sezon Button Vettel ile mücadele edebilecek noktaya gelebilirdi ve bu sezon da Hamilton şampiyon olabilirdi. Tabii pit ekibinin de hatalarını da gözardı edemeyiz. Kısacası bu takımda motor da dahil pek çok değişiklik olmalı.

  4. Dostum Öncelikle şöyle diyeyim Motorun devir çevirmesi tamamen Krank mili Piston Alt ölü nokta üst ölü nokta yanma odası basıncı verimi ile ilgili. Vites oranları ile oynayarak sadece motorun tork eğrisini hızlanmayı artıra biliriz. Motorun en önemli gücü beygir gücüdür Tork artar ve vites kutusu ile birlikte Bg gücü ortaya çıkar. Fabrikalar normal yol otomobillerine devir bandı sınırlandırılması getirmiştir Örneğin 7 bin devir çeviren bir motor 6500d/dk da yakıt akışını keser 7 bin devri motor çeviremez mi kesinlikle çevirir ama krank mili dakika’da örneğin 7000 kere döner ve bu durumda parçalara ciddi anlamda yükler biner burum da titreşimler meydana gelir ses artar ısınma artar ve malzemenin ömrü de kısalır. Bunların olmaması için Ecu ile kontrol edilir ve belirli bir devire gelindiğin de elektronik kesici işi bitirir.

    Üçüncü vites ile dördünce vites devir bandı arasın da farklılıklar olur elbette bunun da en büyük nedeni her motorun kendine has en verimli olduğu devir bandı vardır. Beş vitesli bir araba’da her dişlinin dişli sayısı farklıdır bu farklılık sizin beşinci viteste elde ettiğiniz devir ile üçüncü viteste elde ettiğiniz devir arasında farklılıklar doğurur.

    Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım umarım açıklayıcı olmuşumdur.

  5. Tur bindirmek için acele etmeye gerek yok. Yarın kurallar değişir herkes herkese tur bindirebilir. Belki de herkesten tur yersiniz…

  6. Neden Renault olmaz, cunku, rbr ve lotus var diye diyorum onlar oncelikli ve suanda motor haritalamalari mevzusundan dolayi McLarene uymayacagini dusunuyorum. Honda cok iyi bir secenek…

  7. Burnu sürten kim gördük. Son 3 yılda McLaren'in 18 galibiyetine ve 2 şampiyonluk mücadelesine karşılık alınan tek galibiyet ve 3 yıldır orta sıralarda sürünme.

    Şuandaki Formula 1'de motorların önemi minimum düzeyde. Öyle ki en iyi motor denilen Mercedes'in ana takımı 3 yıldır patates çuvalı gibi. McLaren 47 yıldır Formula 1'de yarışıyor ve bir 47 yıl daha yarışacaktır. Mercedes'in ise 5 yıl sonrası bile garanti değil.

    Bizde kurtulmak istiyoruz Mercedes'ten. Keramet Mercedes'te değil McLaren'de. Bak Mercedes'in son 3 yılına gör durumu.

  8. V10 motorların pist üzerinde en fazla çevireni 19,200 ile BMW idi.Daha önce dediğim gibi 20,000 devri pist üzerinde geçebilen üç v8 motor vardı.Sonra devir kısıtlaması geldi.

  9. Mercedes takımı kurulunca Mclaren ile işim bitti.Sanıyorum centilmenlik anlaşmasıda sona erdi.Mclarende alınacak bir tek mobil kaldı.Onun dışında beni ilgilendirmiyoır.Bana kalsa bu birliktelik on yıl önce bitmeliydi.Daha önce dediğim gibi kopan kanatlarınızdan kopan şaftlarfınızdan sıkıldım.
    Motorların bedelini ödemişmiş. 2012 yılına kadar Mercedes'e kaç para ödediklerini bir yazıversene.Takımın ortağı olduğu için motorlar bedavaya geliyordu.Şimdi kuyruk sıkıştı. Honda vs suyu bulandırmaya çalışıyorlar.Keşke öyle bir şey yapsalarda seneye size bol bol tur bindirsek.
    Bu arada ben 43 yaşındayım.

  10. Dostum konuyla ilgili olduğun için sana soruyorum, bu devir çevirme olayıyla ilgili kafamda bazı sorular var, bir motorun ne kadar devir çevireceği vites oranlarıyla oynanarak değiştirilemez mi? Yani kısa vites oranlarına sahip bir motor daha fazla devir çeviremez mi, ayrıca 3.viteste çevirebileceği devir ile 6.viteste çevirebileceği devir aynı olmayacaktır. Misal ben günlük kullandığım araçtan yola çıkarak konuşuyorum, 4.viteste 7100 devire ulaşabiliyor ama 5.viteste bu değere ulaşmam söz konusu olmuyor. Umarım anlatabilmişimdir..

  11. Teşekkür ederim abi. Bilmukabele

  12. Tüm haberleri okuyor olsamda, uzun zamandır reşit olduğuna şüphe duyduğum bazı bilge arkadaşlara cevap vermemek adına yorum yazmıyorum, "başarıları kendilerine yontmaları" diye yazdığına dayanamadım 🙂

    Öncelikle anlaman gereken ilk kural F1'de motorlar değil Şasiler yarışır..! amacın umut kurmaksa senin için adres belli "AMG Mercedes" dir McLaren,senin umut kuracağın bir alan değil,

    Porsche-Peugeot-Ford-Honda gibi markaların bedelini ödeyerek motorlarını kullandığı gibi Mercedes motor ünitesinin'de bedeli ödedi ve kullandı.tıpkı diğer dışardan tedarik ettiği parçalar gibi..yarın devam etmek isterse bedelini öder ve devam eder;ama benim arzum o efsanevi ikilinin bir araya gelmesi..

  13. McLaren'in motor konusunda yapacağı en mantıklı iş, her üreticiden dyno sonuçlarını isteyip, bunları karşılaştırarak karar vermek olur.

    Ama Ron Amca'nın sağı solu belli olmaz. Geleceği düşünerek 1 veya 2 sezonluğuna hiç adı konuşulmayan bir üretici ile anlaşabilir. Takım bu süre zarfında nal toplayabilir ama önü daha da açılacak, gelecekte daha sağlam bir marka oluşacaktır. Bakınız: Honda sonrası dönem 😉

  14. mc laren mercedes- yada mc laren-honda yada mc laren-renault farkedermi takım yada pilotlar şampiyonu olsun gerisi masalmı he.mc larenin ihtiyacı var.görünmesede rbr ve ferrariden daha fazla paraya ihtiyacı olan köklü bir takım.dengeler açısından mc laren hangi motorla olursa olsun.her zamanki gibi güçsüzden yanayız.

  15. Evet 20 bin deviri çeviren Cosworth Motoruydu ama sınırlandırılmış bir V10 ile. Diğerleri V10 Motorunun iki silindirini kaldırıp V8 e tam uyarlayıp yarışmayı düşünürken Fia yeni düzenlemeler getirerek malzemede ki değişikler ile ortaya yeni bir Motor çıktı. Diğer takımlar V8 ile yarışırken Cosworth sınırlandırılmış V10 ile devam etme imkanı buldu. Diğer takımlar her ne kadar bu duruma karşı çıksa'da bir varlık gösterememeleri ile böylece kapandı sezon sonuna kadar.

  16. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Kaçınılmaz son.

  17. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    yorumuna katılıyorum tıpkı diğer birçok yorumuna katıldığım gibi.

  18. Ben P.U.R.E'ü satınalma hamlesi bekliyordum Mclaren veya Williams'dan. Ama olmadı nedense. Mclaren, Mercedes hisselerini geri almak için ödemelerde sıkışık olabilir.

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    tepetaklak gitmeye devam eden japon otomotiv sektörü ile uzun soluklu bir yola çıkmak pek akıl karı gelmedi. keşke bir şekilde kendi motorunu üretebilmenin bir çaresini bulsalardı.

  20. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Eğer Honda McLaren anlaşırsa kesinlikle Mclaren taraftarı olurum.Zaten 2008'den beri hasretim Honda'ya.Hadi hayırlısı. 🙂

  21. Renault, Red Bull üzerinden reklam yapabilmek için ana takımımız Red Bull diyor bence. 2009'da Red Bull şampiyonu kovalarken kendi araçları nal topluyordu.

    F1'de başarı için motor üretmenin yetmediğini epeydir görüyoruz. Renault bir yana, önümüzde Mercedes örneği var 3 yıldır. Mclaren aynı, hatta muhtemelen daha kötü motorlarla Mercedes'in önünde.

    Mercedes, kendi motorlarıyla kendilerini geçen bir takıma katlanamadıkları için Mclaren ile sözleşmelerini feshetmek istiyor olabilir.

    All about advertising…

  22. 20k rpm çevirebilen ilk motor cosworth idi diye hatırlıyorum. Sonra diğerleri de buna ulaştılar.

    Kısıtlama masrafları kısmak amacıyla yapıldı. Bir de Berilyum mevzusu vardı, o ayrı hikaye.

  23. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Genii Capital sonrası Lotus Renault ve Lotus f1
    Ben bunları hala Renault sayıyorum . 🙂

  24. Dostum yavaş git Bence

    BMW motorlarından en çok anılmaya değer olanı P82 ve P82'nin sıralama versiyonu yani 2002'de kullanılan motorlar. Juan Pablo bu motor ve FW24 şasisiyle 2002 yılında, İtalya'nın Monza pistinde sıralama turlarında Variante Ascari'den sonra Parabolica'ya doğru uzanan düzlükte 19026 d/dak çevirmeyi başarmıştı Ki bu bir rekordu ve aynı zamanda atılan tur tarihin en hızlı turuydu.

    Diğer bir rekor ise 2004 Çin Grand Prix'inde J.Villeneuve'den geldi. Villeneuve sıralama turlarında bir viraj çıkışında gaza oturdu ve ekrandaki 20000d/dak'a dayanıverdi. Belki daha fazla çevirmiş olabilir ancak o devir zannediyorum şu ana kadar çevrilmiş en yüksek F1 motor devri. Renault motoru güçsüz diye bilinir padokta, ancak çevirdiği devir muhteşem ve ulaşılmazdı

  25. Can Renault'un kendi fabrika takımı yokki artık öncelikleri mecbur RB olucak 🙂

  26. Bizimde kopan kanatlar kırılan şaftlar,bozulan vitesler ve kendi takım arkadaşına çarpan pilotlarla ne umutlarımız gitti.En kötüsüde bütün başarıları kendilerine yontmaları.

  27. 20,000 çevirebilen üç motor vardı.Mercedes,Ferrari ve Coswrorth Diğerleri 19,000'e bile ulaşamadığı için devir sınırı 19,000 olarak belirlendi.

  28. McLaren-Honda Sennalı efsanevi dönemi izleyememiş biri olarak Honda'nın yeniden McLaren ile anlaşmasını istiyorum.

  29. McLaren-Honda bana hep heyecan vermiştir,
    Mercedes yalnızca McLaren'e motor tedarik ederken güzeldi ama artık değil, rakip olan bir firmanın motorunu kullanmak imkan varsa çok anlamsız, yıllarca Mercedes motorunun dumanıyla hayallerimiz umutlarımız uçtu gitti, o bakımdan Mercedes bana hiç heyecan vermiyor.

  30. Nihai hedef kendi motorumuzla yarışmak olmalı…

  31. Honda'nın F1'e gireceği kesin artık bundan emin olabiliriz. Önemli olan güçlü bir ekip ile anlaşıp birlikte gelişip önemli başarılara imza atmak bu da pist üzerinde baktığımız'da Mclaren den iyi bir seçenek yok Mclarenin'de motora para ödememek istediğini biliyoruz Honda ile nasıl bir anlaşma yaparlar bilmiyorum ama Mercedes motoruna verdikleri paranın yarısını verebilirler bu iki tarafında işine gelir.

    Mclaren-Mercedes arası eskisi gibi olamaz bunun bir çok nedeni var Mclaren Mercedes'in hisselerini aldı ve takım tamamen bağımsız şimdi.

    Mclaren Hondo söylentileri yaklaşık 1 yıldır gündem de Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Honda büyük bir üreticidir F1'de her ne kadar fabrika takımı olarak başarılı olamasa'geçmişte çok güzel motorlar üretip başarı elde etmiştir. Mclaren Honda birlikteliğini görmek güzel olur diye düşünüyorum.

  32. Bruno'nun koleksiyonun eksik parçası tamamlanmış olurdu. Lotus Renault, üstüne Williams Renault, e şimdi de Mclaren Honda olacaksa daha ne olsu. Sıralama farklı gitmiş olsa da yarım kalan iş tamamlanmış olurdu.

  33. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    foreverMclaren

    Dostum, Renault Mercedes kadar güç üretemese de, anladığım kadarıyla üzerinde oyun oynamaya en müsait motor. Ayrıyetten kendi takımları hala yarışmasına rağmen önceliklerinin RB olduğunu söyleyecek kadar realist bir marka. Adanmışlık gösterebiliyorlar. RB'nin Renaul'nun flexibilitesinden ne sonuçlar çıkardığı da ortada.

    ve Mercedes için artık biz sıradan bir müşteriyiz ve yenmek isteyeceği en önemli rakibiz bu seviyeden sonra.
    Malum bizim onların motorlarıyla iyi sonuçlar almamız onların ne kadar başarısız olduğunu ayna gibi ortaya çıkarmakta.

  34. Honda'nın motor sağlayıcılığı takımlığından bin kat daha iyidir. Willams Honda'dan, Jordan Mugen Honda'dan, BAR Honda'dan da biliyoruz. Salla sadece McLaren Honda yok geçmişlerinde. Mercedes en iyi alternatif şu an.

  35. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Schumi'ye yapılanlara içerledim. 🙂

    —————-

    Bende değişen birşey yok. Lakin Merc bize savaş ilan etmiş durumda.
    Geçmiş deki güzel günleri yad edip bu tarihe bir nokta koyma zamanıdır.

    ——————————————–

    McLaren & Cosworth
    McLaren & Scuderia Serenissima
    McLaren & BRM
    McLaren & Alfa Romeo
    McLaren & TAG (Porsche)
    McLaren & Honda
    McLaren & Ford
    McLaren & Peugeot
    McLaren & Mercedes
    .
    .
    .
    .
    McLaren & McLaren

  36. 1988-1991 arası 4 sezonu Mclaren domine etmişti, motoru da Honda'ydı. (1988 1.5 V6t, 1989-1990 3.5 V10, 1991 3.5 V12)

    Şu şartlarda Mclaren'e Mercedes veya Honda motorlarından başkası gitmez.

  37. aslında işin motor ayağı gayet iyiydi. en iyi motor olduğu söyleniyordu. 20000 deviren tek motordu sanıyorum. iyi bir şasi geliştirebilirse mclaren, honda mercedesten daha iyi seçenek olur.

  38. Ne oldu bir aralar Mercedesle can ciğerdiniz? Hatırlıyorum da birzamanlar Mercedese dünyanın övgüsünü yapıyordun 🙂

  39. Geçmiş geçmişte kalmıştır.Hondanın başarıları seksenli yıllardaydı.Son denemelerinde madara olup kaçıp gittiler.Tesadüfen kazandıkları bir yarış var sadece.
    Mercedes ile kazanılan seksen civarı yarış var.Başka yere gitme tehditleri biraz pazarlık için.Gerçi ben gitmelerini istiyorum.Biraz burunları sürtülsün.

  40. kesinlikle Renault olmaz, ya Honda ya da BMW…

  41. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    renault'u kesinlikle düşünemiyorum. Mclaren'e renault gitmez, yıllarca düzlükte hızlı olan takımız. Honda olmazsa, mercedes'le devam etmek en iyisi.

  42. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Honda olmaz ise Renault.
    Ya da Merc'in en büyük rakibi BMW'ye yapılacak bir çağrı.
    (BMW turbo da hatırı sayılır.)

  43. Nicolas Prost ve Bruno Senna'yi da getirin tam olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir