Şampiyonluk İsteyen Alonso: "Aracımın En Hızlısı Olmasına Gerek Yok"

yazar:

kategori:

Geçen seneye kıyasla kendisinde gelişecek alan olup olmadığı sorusuna Alonso: “Her zaman gelişebileceğinizi düşünüyorum ve ben de bunu yapmaya hazırım”

“Geçen sene kariyerimin en iyi yılıydı ve performansımdan memnundum ama bu sene daha iyi olacağını düşünüyorum.”

“Daha iyi bir başlangıç noktasına sahibiz ve geçen seneki bazı hatalardan dersler aldım.”

“Lastik idaresi, yarışlara hazırlık açısından bir pilot olarak her zaman gelişebilirsiniz.”

“Güven, özgüven ve motivasyon, hiç olmadığı kadar iyi durumda; pitstop, kalkışlar vs konusunda da sürekli öğreniyoruz.”

“Daha iyi hazırlandım; geçen seneye göre daha iyiyim.”

İspanyol pilot, kendine güveninin sadece ilk testleri es geçip kendine zaman ayırmasından değil, aynı zamanda Ferrari’nin yeni aracı F138’den de kaynaklandığını belirtti.

Alonso: “(2012’de) açıkçası çok motiveydim ve kazanmak istiyordum. Ama Avustralya ve Malezya’ya gittiğimde hedeflerime çok inanmıyordum; aracıma da”

“Yapabileceklerimiz konusunda güvenim pek yoktu. Çünkü çok defa daha söylediğim gibi biraz kayıplardaydık”

“Geçen sene şampiyonluk mücadelesi vermek planlarımda yoktu. Çünkü çok gerideydik. Avustralya’da 1,6 saniye fark vardı. Yani takım inanılmaz bir şekilde geri döndü”

“Geçen seneye göre daha motiveyim ama elbette geçen seneye kıyasla daha iyi bir araca ihtiyacım var. Çünkü liderlerden çok gerideydik.”

“Daha iyi bir aracımın olmasını bekliyorum. Herkesin yarım saniye önünde olmayı istemiyoruz ama herkesin 0,2 saniye gerisinde olsak da sorun değil.”


Yorumlar

“Şampiyonluk İsteyen Alonso: "Aracımın En Hızlısı Olmasına Gerek Yok"” için 78 yanıt

  1. bu sözleri nicki Schumi olan biri söylüyor ya, çok ilginç… yuh

  2. haklısınız. Facebooktaki yorum gözden kaçmış. teşekkürler uyarı için

  3. Bazı münasebetler vardır ki oto kontroldedir ve müdahalesindeki münasebeti yorumlamak gerekir.Bİr kaç ne idüğü belirsiz sevdiğimiz şeylere dilini çıkardı da bizler uyardık ve uyarımız dikkatden kaçınca iş ele düştü dedik vede hakaretleri kalkan ile karşılayı bunu yapanlara kılıçla karşı koyavcağımıza yüzlerine tükürerek cevap vertdik ama ben ve benim gibiler suçlu bulunup kısıtlama yedik.
    Bizler tanrıyı severiz ve ona hakaret edenleri uyarırız; Peygamber ve dinimizi severiz ona hakaret edenleri uyarırız; millet ve memleketimizi severiz onlara hakaret edenleri uyarırız;Atatürk ü severiz ana hakaret edenleri uyarırız; ceddimizi – ailemizi severiz ve ona hakaret edenleride uyarırız; enerjimiz tutan insanları ve nesneleride severken onlarada hakaret edenleri uyarırız.Yukarıda ALonso yu hanzo diye nitelemeye kalkışan insan görünümlüyüde uyarıyorum. Yukarda hanzo gibi kelimeleri yazabilen öküzde uyarıyı hakeder.

  4. Bu sitede yorum yapmıcaktım Shumiden sonra ama illa bi şeyler huzursuz ediyo. Belkide kurtluyum ,duramıyorum. Alonso pardon İSTEYEREK OLDU.

  5. Alonso: "Aracımın En Hızlısı Olmasına Gerek Yok"
    ^^ Nasıl olsa Massa bana yol verir ve 1 bilemdin 2 puanla şampiyonluğu kaçırırım^^ diyedevam edecekti:) Arabanın HAKKINI VER HAKKINI

  6. Osman ERENER avatarı

    alonso özgüvenin bir şeyini çıkarmış..ferrari geçen sene massa'nın formsuzluğuyla çok yavaş gözüktü ve alonso'nun performası sadece kişisel becerisine bağlandı..ama massa sezon sonuna doğru bildiğimiz çizgisine dönünce performanslarının yakın olduğuna şahit olduk..tamam ferrari redbull'dan yavaştı ama kimse bir traktörle de yarış kazanamaz..

  7. "Güven,özgüven motivasyon" aman allahım garavel bu 🙂

  8. burak evmez avatarı

    sen diyorsan kesin doğrudur evet hızlıydı bu adamın aracı sezon başında 9.luğa oynayacak kadar hızlıydı (!)

  9. daha iyi bir aracım olmasını istiyorum derken daha hızlı olmasına vurgu yapıyor. iyi araç sadece hızlı olan araçmıdır? değildir. araç hızlıdır fakat ara sıra yolda bırakır hızın avantajlarını alır götürür. hem dayanıklı hem en hızlılardan biri olacak bu da kaç yıldır kendisinde var zaten.
    yıllardır söylediklerinden hep şu çıkıyor. araç kötü ben iyi takım kötü ben iyi strateji kötü ben iyi…
    şeytan en çok kibirli insanı sever…

  10. maalesef 3013'te de dönecek…

  11. sebastian vettel'in helmut marko'ya "str'leri uyar da bana direnmesinler. mark'a da arada laf çak." filan dediğinden bu kadar emin olduğuna göre milton keynes'te adamın filan var herhalde. bu kadar boş konuşulmaz…

  12. yıl olmuş 2013, hala senin pilotun benimkinden daha uzağa işer muhabbeti dönüyor

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla biz sizin gibilere senelerdir nasıl katlanıyorsak, ferrari de öyle katlanıyordur. Bu kadar dert etmeyin, çalışın sizde patron olun..

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım. Hadi başka örnek versen tamam da. Verdiğin örnek çok alakasız. Önündeki pilot yarışı rahatlıkla lider götürürken, ve ona bir şey olmazsa kazanma şansın yokken, rölantiye alıp 2. olarak finişe gidersin.
    Fakat önündekinin lastiği aşınmışsa takım bunu sana haber eder "Fernando Kimi lastiğiyle ilgili büyük sıkıntı yaşıyor yavaşlayabilir bu yarışı kazanabiliriz zorlamaya başla" diye. Dolayısıyla burada pilotun hızlı turlar atmaya başlaması kadar doğal bir şey yoktur. Bunu Alonso'nun meziyeti olarak algılamak, çok alakasız. Hangi pilot olsa orada aynı şeyi yapar zaten. Kaldı ki Alonso ne kadar zorlasa da son tura girildiğinde hala belli bir fark vardı ve süspansiyon kırılmasaydı muhtemelen Raikkonen liderliğini korurdu diye düşünüyorum.
    Alonso'nun fırsatları iyi değerlendirdiği konusuna katılırım ama verdiğin örnek gerçekçi değil.

  15. alonso hamilton raikkonen ve vettel hız mücadele hırs aracı limitlerine kadar zorlayan deaima en üst noktayı hedeflayen pilotlar olmaları dolayısıyla diğer pilotlardan ayrılırlar ama bence alonsonun kimileri şans der kimileri bal der kimileri ise yetenek der ayrı bir özelliği var karşısına çıkan fırsatları değerlendirip buna göre doğru stratejiyi uygulamasıdır örnek geçen sene o araçla şampiyonuk savaşı vermesi gibi ama ben başka bir örnek verecem 2005 yılıydı alonso ve raikkonen şampiyonlık için savaşıyordu alonso sene başında elde ettiği puan farkının avantajıyla geride kalan yarışlarda risk almayıp daha sakin ve daha sağlam giderek podyumda yer alıp şampiyonluğa gidiyordu tabi o zamanlar puanlama değerlendirmesi de avantajdı fazla fark yoktu rai.1 olsa alo.3 olsa bile 4 puan kapanıyorsu yanlış hatırlamıyorsam almanya yarışıydı rai lider alo ikinciydi yarışın sonuna doğru ekrana birden rai nin sol ön lastiği geldi herhalde sorun teşkil edebilecek bir sıkıntı vardı nitekim öyle de oldu o anda sonra sağlam ve risk almadan deva eden alonso birden vitesi yükselterek ardı ardına fastest ler yaparak rai nin dibine kadar gelerek rai yi risk almaya zorlayarak sol ön lastiğinin uçarak yarış dışı kalmasına neden oldu yani demek istediğim o şartlar altında onu yapabilecek nadir pilot vardır alonso da onlardan biridir onlarda biri olduğu içinde böyle bir açıklama yapmış bu yılda tek dileğim raikkonen alonso hamilton ve vettelin araçları eşit hızda olsun biz yarış severlere unutulmaz 19 yarış izlettirsin

  16. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    İsterse Alonso ya ömür boyu yarışma yasağı gelsin.İsterse bütün şampiyonluklarını alsınlar.Yada başarılarını.Yada isterse hiç şampiyon olamasın.

    Ben Alonso demiyorum.Raikkonen ve Hamilton ıda dahil ederek bu 3 pilot vettel den daha büyük pilottur diyorum.Nasıl Senna Schumacher den büyükse.Gayet açık ve NET.

  17. öyle bir pilot düşünün ki hem hızlı hem mücadeleci aracı imkanlar dahilinde limitlere kadar zorlayan asla pes etmeyen her şartta daima bir üst noktayı hedefleyen bir pilot an itibarı ile yarışan pilatlardan hamilton alonso raikkonen ve vettel bu özelliklere sahip pilotlardır ama bana göre alonsonun bu özelliklerden ayrı olarak karşısına çıkan fırsatları en üst düzeyde değerlendirip buna göre doğru stratejiyi uygalayan tek pilot olduğunu düşünüyorum buna en güzel örnek ( yanlış hatırlamıyorsam ) 2005 yılıydı alonso sene başında elde ettiği puan farkının avantajıyla diğer yarışlarda fazla zorlamayıp podyumda bitirip sağlam bir şekilde puan toplayıp şampiyonluğa gidiyordu tabi o zaman puanlama değerlendirmesi müsaitti rai 1. alo.3 olsa bile 4 puan kapatabiliyordu yine yanlış hatırlaıyorsam almanya gp di raikkonen lider alonso ikinciydi yarışın sonlarında ekranda raikkonenin sol ön lastiği gösterildi büyük ihtimal sıkıntı oluşturabilecek bir sıkıntıydı nitekim yarış dışı kaldı o esnadan sonra alonso ardı ardına fastest lap lar yaparak gelmeye başlayarak farkı kapattı raikkonende zorlamaya başlayınca sol ön lastik yerinden fırlayarak trajik bir şekilde yarış dışı kalmıştı bunu o şartlar altında yapabilecek nadir pilotlardan biridydi alonso araçlar arasında aşırı bir fark olmadıkça yukarıda söylediğim 4 pilot ta birbirine yakın araçlarla her şeyi yapabilecek her sürprizi yaşatabilecek pilotlardır bu yıldan tek dileğm bu dört pilot ta eşit hızda araçlarla yarışıp unutulmaz bir 19 yarış izlettirmeleridir

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şampiyonlukları yoksaymak size mahsus nede olsa gönül şampiyonlukları hesaplıyorsunuz siz bizde tarihe geçenleri aradaki fark bu.Sen neyin tartışmasını yapıyorsun benimle karakter kıyaslaması mı ? Alonso ve Vettel'i karakter olarak kıyaslamaya gerek bile yok çünkü sınıflar farklı birkere 3 kez şampiyon olsun Alonso ondan sonra gelsin konuşsun bu şekilde.Sende boş yere başka isimler altında savunma yapma gereği duymamış olursun yakuza için.

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    o parağraftan bunu mu anladın.En hızlı araç olmadan da şampiyonada varım demiş olamaz mı.vetele veya diğerlerine göndeerme yapmış olamaz mı.sen buttonun demeçleri ile karıştırdın galiba.

  20. Ferrarinin yeni amiral gemisi neden haber edilmedi acaba, bu tutumunuzdan dolayı artniyet aramamak içten bile degil, bknz p1

  21. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)
    Şampiyonluk İsteyen Alonso: "Aracımın En Hızlısı Olmasına Gerek Yok"

    Kısacası Massa'ya takım emri uygulasanız yeter demiş.

  22. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    diyorum sana,Alonso benim karakterim bu diyor.İyi yada kötü bir karakter.

    Vettel ne yapıyor?Marko yu maşa gibi kullanıyor.STR pilotlarını uyarmada (sadece antremanda yol vermedi diye),Webber ile ilgili herhangi bir alanda,bir kazada,bir öncelikte vs de.Alonso,Massa yı yenerim diyor,yol verdirtirim diyor.Vettel,Webber in yanında sus pus.Ama Marko sürekli Webber i kötülüyor.Sen bu ikisinin hiç konuşmadığınımı zannediyorsun?Vettel in ukalaca davranmadığınımı zannediyorsun?Benim hayal kurduğumumu zannediyorsun?

    O zaman Malezya yarışında Narain e ağzını geleni söyleyen,iyi sonuç alınca bunlar geçmişte kaldı diyen pilotun bir karakterini sorgula istersen.Alonso nun Petrov a parmaklarını dert ettiğin kadar acaba bu pilot neden bu kadar sessizken ne zaman başı sıkışsa o zaman bağırıyor diye bir düşün istersen.Çünkü telsizden Marko konuşamaz.Yarıştan sonra Vettel susar,az konuşur Marko 2 hafta yardırır.Senin çok sevdiğin pilotununda karkateri bu.

    Alonso,Raikkonen ve Hamilton la kıyasla yada kıyaslama o senin sorunun.Sen istersen o adamların şampiyonluklarınıda yok say oda senin sorunun.Ben sadece diyorumki,dön birde pilotuna bak.

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Niye odaklanayım ilk yarışa ? Hatırla eski günleri sene 2012 ebd gitti vettel bitti nağraları atanları biliyorum ne oldu ilk yarışta 2009 başlangıcı yihuu diyen button mı şampiyon oldu ? İlk yarıştan şampiyonun kim olacağını söylemeyecek kadar gerçekçi yaklaşıyorum ben.Benim demek istediğimi anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun ben alonso veya kimi ile zaten karşılaştırmam vetteli kariyerinin başında genç bir pilot alonso ve kimi tabiki ondan daha tecrübeli daha iyi yanları olacaktır bunu inkar etmedim hiçbir zaman ama hangi pilot bu tarz demeçler veriyor alonsodan başka ..

  24. burak evmez avatarı

    katılmıyorum 0.5 snden daha fazlası var

  25. doğrudur. alonso bunu yapabilecek kapasitede bir pilot ama -dayanıklık vesaire faktörlerini içine katmıyorum- o 0.2 saniye hızlı aracın kimde olduğu da önemli. hamilton'da mı, raikkonen'de mi vettel'de mi? yok vettel değil onda 0.5 daha hızlı olanı var 🙂

  26. AvantiFerAvanti arkadaşım biraz sakin olmalısın.Büyütülecek bişey yok.Burada site yönetimi ile ilgili bir durum yok.Bak sen de biliyorsun ki olayın başlıkla alakası yok.Başlığa ne yazarlarsa yazsınlar ortamı germek isteyenler yine gereceklerdir.Sitenin görünürde 7.000 e yakın üyesi var ama muhtemelen yüzde 70 i sahte.Şimdi bu adamlar ne yapsınlar.Hangi birine engel olsunlar.Amaç üzüm yemek olmadığı müddetçe bağcının işi çok zor.Ben Tahir kardeşimi de defaatle uyardım.İzninle aynı şeyi senden de rica ediyorum.Sizler basit şeylere takıldıkça o basitliğin değeri artıyor.Sonra sizler engellenerek zarar görüyorsunuz.Bir zamanlar bu sitede önüne geçilmesi zor kavga veya tartışmalar vardı şimdi yok.İşte o eski zamanlarda bizler de sitenin tarafsızlığını sorguladık.Ama hakikaten o dönemlerde aşağı tükürsen sakal misali bir durum vardı.Buna rağmen birçok arkadaşım siteden uzaklaştı.Öyle sanıyorum ki yönetim eskiye nazaran tecrübenin de etkisiyle şimdi daha rahat.
    Şunu da ilave edeyim ;benim ilköğretim 7. sınıfa giden çocuğum var ve buradaki bazı yorumculardan daha çok F1 bilir.

  27. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bu kadar fanatik olma.Alonso da sütten çıkmış ak kaşık değil.Birazda kötü yanlarını görerek kabul etmek lazım.Ama adam delikanlı bir pilot.Sözde rakibi gibi 70 yaşında (babası yaşında) bir adamı maşa olarak kullanmıyor.O pilotun taraftarınada fazla sinir yapmayın derim ben.

  28. Senin haddine değil be arkadaşım.

  29. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Onunda zamanı gelecek.Sen merak etme.Sauberde olacak iş değil o. Hani diyorsunuz ya Alonso şöyle böyle diye adamın bozukta olsa,hoş görülmeyecek davranışlar içersede bir karakteri var.

    Peki sana sorarım. Her durumda arkasına marko yu almış bu pilot,bütün pısırıklığıyla içine çekilerek bütün pis işlerini markoya yaptırarak (STR pilotlarını uyartma,Webber'i kötüleme,sindirme,cezalarsa suçlatma vs) nasıl oluyorsa en ufak bir kötü yorum yaptırtmıyor.Bu kadarmı sizin sporun içine dürüstlük katma hikayeniz?

    Yoksa Hamilton,Alonso ve Raikkonen kat be kat bu pilottan daha iyi olduğu içinmi sizin bu diğer pilotlara yüklenmeniz.Alonso 2 kere redbull aracınız zorladı diye sizin bu kininiz.Hamilton olsaydı Hamilton yerdi aynı lafları.Sen bana ayak yapma Hulkenberg/Sauber diye.

    sen şimdiden iyice hırsa bürün.olurda Melbourne de aracınız en hızlı değilse,nasıl düzelirizden çok diğerleri nasıl iyileşmiş diye nefret saçmaya odakla kendini.Avatar'ın bile f1 sevginin ve bilginin ne kadar acınası durumda olduğunun en büyük kanıtı.Onun yerine,sahiplendiğin yeteneksiz pilotun yamuk parmağını koysaydında bari herşeyiyle sevdiğine inandırsaydın o adamı.

  30. Allah insan etsin be kardeşim. Andığın nike bak aşağıda yazdığın teraneye bak burada yazdığın alıntıya bak.
    Senin şahsını Neyzen Tevfik e bağışlıyorum.

  31. Valla quva kardeşim sen nadir yorum yazarsın doğrudur.Eskilerindensin de…Kimse kusura bakmasın ama,bu siteyi 3 aydır takip eden adam da Alonso haberlerinin en çok görüntülenme/tıklanma/yorumlanma aldığını biliyor,doğal olarak sitenin editörü de,moderatörü de,yayın yönetmeni de biliyor.Sana ve diğer değerli arkadaşlara saygım var,ancak bu konu ilk değil.Böyle işler yapıldığı sürece,bu sitenin Fanatik,Fotomaç gibi gazetelerin internet sitelerinden farkı kalmıyor.Bir kere olsa tamam,iki kere olsa eyvallah,ama ben artık sayamıyorum.

  32. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    muazzam arşiv. ben size o zaman spa arkadaşımızın arşivini öneririm.f1 racing te Alonso nun cam çerçeve indiriğini satır,sayfa,sıra belirterek açıklar gerekirse.Alonso nun bu hırçın hareketleri sizide etkilemez umarım. Düşünsene,

    taraftar:haydi Alonso bastır Alonso!!!
    hanım: al bey sana kurabiye getirdim.
    70.tur sonunda. şangııııııır şunguuuuuuuurrrr!!!
    hanım:bey napıyorsun,evi başımıza yıkacaksın,kurabiye tabağı paramparça olmuş!çeyizimden çıkarmıştım 🙁
    taraftar: sus kadın sus! banane senden.Şampiyonluk gitti,şimdi cam çerçeve indirtme bana kış gününde.Tehlikeliyim zaten! sen babanın evine git!!!

    :)) haydi size hayırlı arşivler.

  33. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hulkenbergin kazanmasını iste sen bence boşver Vetteli Metteli

  34. Fernando'nun bu cümlelerini anlamak için üstün zekaya gerek yok ama o cümleleri çarpıtmak için onu kıskanmaya gerek vardır.Kimisi Massa'dan bahsetmiş ve vites kutusuna kadar ileri gitmiştir.Kimisi de eski yorumculardan bahsederek onlardan kalan acılarını yadetmeye çalışmıştır.Ben zaten fazlaca yazan biri değilim.İşim gücüm başımdan aşkın.İşsiz güçsüz okul öğrencileriyle aşık atacak zamanım yok.Burada yorum yazıyorum diyenlerin bir çoğu daha kendi parasını bile kazanmıyordur.Ailesi tarafından parası ödenen internetle buralarda ona buna laf yetiştirmek de iş değildir.Burada hakkıyla yorum yazan Burak (rocco junior)kardeşim vardı.Sitenin Mini Forum 2012 köşesine yazdığı yorumlar çok güzeldi ve yönetim tarafından da takdir edilmişti.İnşallah yeniden aramıza katılacak ve değerli bilgilerini bizlere aktaracak.Bunun yanında AARank tam bir yüksek mühendistir , İsmail Örtlek arkadaşlarım da değerli bilgileriyle bizlere bişeyler katmaktadırlar.Tabi diğer takımlardan da ismini hatırlayamadığım çok değerli insanlar var.Onur Aybars gibiler.Kemal Şengül , xtrabit, vega,Onur Ömer, oversteer de var.Tahir'in muazzam arşivi de kayda değer.İsmini hatırlayamadıklarım kusura bakmasın.Ben bu arkadaşları ve benzer tarzda yazanları mümkün mertebe okuyorum.Çok değerli faydalı insanlar var ama bir o kadar da lüzumsuz insanlar var.Siteyi kullanış amacımız bişeyler öğrenmek veya öğretmek olması gerekirken tam aksine birilerine saldırmak veya birilerini delicesine savunmak olmamalıdır.

    Bazı kardeşlerim başlıkla ilgili bişeyler yazmışlar belli ki henüz bazı şeyler tam anlaşılamamış.Bu haberi yapan kişi istediği başlığı atabilir tabi bunda o konuya olacak ilgiyi de manşet olarak hesap etmektedir.Elbette bütün bunlar tarafsızlık ilkesi adı altında olmalıdır.Ferrari ve Fernando taraftarı arkadaşlarım şunu bilsin ki; başlıkta Alonso:' Ali Ayşeyi seviyor' dese bile gerekli ilgiyi çoktan görmektedir.Aynı şekilde bu haberi çeviren arkadaşın da Fernando haberlerinden tiraj kaygısı yaşadığını sanmıyorum.

  35. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    @aarank

    ben kimin içerden adamı olduğunu biliyorum. vettel gibi artık kelime bulamıyorum ondan bahsederken birinin kazanmasındansa Alonso nun kazanmasını tercih ederim. Ama Alonso taraftarları önce kendine baksın.Yok resim bozuk,yok başlık bozuk,yok şu yok bu.Sürekli siz haklısınız diğerleri haksız.Ama vettel gibi hiçbir iyi şeyi/başarıyı haketmeyen bir şöför yada araç idarecisinin kazanmasındansa Alonso,Raikkonen,Hamilton gibi pilotların kazanmasını isterim.Ne demek istediğimide sen anlayamazsın.O yüzden kendi kendine konuşmaya devam et.

  36. Sen bu açıklamayla Alonso'dan tiksiniyorsan orada bir problem vardır zaten.Bahane aramayın 🙂

  37. '' ama herkesin 0,2 saniye gerisinde olsak da sorun değil."

    Massa galiba bu senede Alo ya çalışacak 🙂 vites kutusu değiştirilir kaza yaptrılır vs vs .. ALO başladı yine tiksindirtmeye kendinden

  38. Kimse, sizin gibi onun bunun adamı olarak buraya yazmıyor.Ben kendimden biliyorum ki; onun bununla itişmekden ve sitenin taraflı tutumundan nefret ettim ve uzun zaman ne burayı izledim nede yazdım.Diğer sitelerden haber izledim ve yorumda yaptım ama mikrop bu işde oralarıda sardı veiç kırgınlıklar felan derken aklı başında yada şu sporu teknik olarak takip edenleri soğuttu.Diğer sitelerede çok az yazıyorum.Nice insanlar vardı ki; bu siteyede diğer sitelerede yazardılar ama şimdi iki tarafdada ya hiç yazmıyorlar yada bazıları tek siteye ve çok az olarak ilgi gösteriyorlar.Tabidirki senin gibiler bunu anlayamaz.

  39. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Onların burdan gitmediğini biliyoruz.Hergün sitede durup haberlere girdiklerinide biliyoruz.Sezon başlıyor,istiyoruzki kavga etmeden gelip yorum yazsınlar.İçerden adam tutarak değil!

  40. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Fernando 'Patron' Alonso çalışmalara başlamış görünüyor. Aklınca bu saatten sonra kimse Ferrari aracı hızlı diyemeyecek. Takım arkadaşı Felipe 'Baby' Massa'yı da 1 saniye yavaşlattıkları zaman Patron cebinden 1.5 saniye çıkarıyormuş gibi görünecek. Ferrari bu adama nasıl katlanıyor?

    Haber resminden sonra en ufak sorunu bile olmayan başlığa da laf edeni gördük. Bu arkadaşların ortak özellikleri nedir? Birini ben söyleyeyim: Ferrari taraftarı değiller.

    Düşünüyorum da Alonso taraftarı olsam haberin fontundan şikayet eder ve Alonso haberlerinde diğer haberlerden daha farklı, subliminal bir font kullanıldığını iddia ederdim!

    Admin arkadaşlar üzülmesin. Onları destekleyen bir çok üye var burada.

  41. bu söylediklerini muhalif olanlarda çok iyi biliyor, ama bilmek marifet değil, bunu kabul edebilecek olgunluğa sahip olmak önemli nokta… Biz Alonso'nunda insan olduğu ve yapabileceklerinin sınırlı olduğunun farkındayız. Ama adamın son 3 senede yaptıklarını başka yapabilen pilot olmadı bunu da görmek gerek. Şampiyonluk kazanamadıysa buradaki en büyük suçlu kendisi kesinlikle değildi…

    Dediğin gibi herkesten 0.2 saniye hızlı aracı olsa kesinlikle son yarışa kalmaz. Kendini çok geliştirdi, özellikle mental olarak, fakat herkesten 0.2 saniye hızlı olduğu 2006 yılının ilk 9 yarışında(kütle amortisörü yasaklanmadan önceki yarışlar) aldığı başarıları sayalım, 6 birincilik, 3 tane de ikincilik. Sezon ortası kurallar değişmeseydi son 4-5 yarış Alonso için formalite olacaktı, ki bak 2006 diyorum, adam o zamandan beri hız olarak üstüne koymasa bile tecrübe kazandı, Mclaren+Ferrari deneyimi elde etti…

    Ama işlerde zorlaşıyor artık, Vettel'de tecrübeli bir pilot, gridde en çok şampiyonluğu bulunan pilot olarak eskisi kadar bol hata yapmasını beklememek lazım, bu da demek oluyor ki Alonso'nun yapabilecekleri de sınırlı…

  42. sorun başlıkta değil, sorun bizim "izleyicimizin" mantalitesinde…

  43. Doğukan Yıldız avatarı
    Doğukan Yıldız

    Alonso bu tarz açıklamalar yaparak ferrariden üstün olduğunu mu kanıtlamaya çalışıyor acaba , geçen sene puan farkını açtığında dayanıklı ferrari sayesinde açtı diğer araçlar bir bir elenince bir anda yukarı fırladı. 2 saniye yavaş araçla herkesi plotajı sayesinde geçmedi. Yok aracın en hızlı olmasına gerek yok ben sürer şampiyon olurum tarzı açıklamaları ben takıma saygısızlık olarak görüyorum.

  44. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Tabi canım ne haddimize o bir tanrı sizin için.Eleştirisel çok yanı var alonso ve ferrarinin.Şu iki saniye olaylarını geçin yani açın verilere bakın niye kendinizi kandırıyorsunuzki kimse yavaş araçla o potada kalamazdı bakınız kimi kalabildi mi ? Kalamadı.Alonso suzukada kendi kendini yakmıştır puanlarını cömertçe harcamıştır işini ciddiye alsaydı ordan kendini çok rahat kurtarırdı.Demekki bu adamın kendine çok büyük bir özgüveni var ve bu özgüveni geçen yıl patladı bir balon gibi şimdide sezon başlamadan konuşuyor.

  45. Hızlı araç ve onunla yarış kazanınca Allahın vergisi oluyorda hızlı araçların yolda kalıp puan kaybetmersine neden Allahın yergisi diyorsunuz.Limitleri belli olan F1 de birşeyden ödün vermeden başka bir şeyi yakalamıyorsunuz. Hızlı aracına karşılık dayanıklılıkdan ödün verdin mi hızlı fakat saf dışı olan bir aracın olabilir.Unutmamanız gereken şey yarışların sadece aracın hızından ibaret olmadığıdır.Aracın hızı yanında yarış kazanmak için aracın dayanıklılığı, pilotun yarış içi uyumu-başarısı, takım ekip çalışması,… vss gibi çok etken varken tabiiki patlayanın şampiyonlukda puan alamaması söz konusudur.Paun farkı dersen yine çokdu ama yavaş araçla çaylakların yada gözünü karartmışların arasından sıyrılamadınızmı işte öyle iki yarışdan hiç puan toplayamazsınız ve şampiyonluğu kaçırırsınız.Yarış esnasında çeşitli sorunlarla yarış dışı kalanlar kaç yarış ve bunun artısında kaç puandan olmuşlar.Son yarışda jet gibiarayı açan McLarenlere yetişmeye uğraşan Ferrarilerin ne kadar yavaş olduğunu görmeyen kalmamışdır.F2012 nin yavaş kalmasını hepimiz biliyoruz (bir kaç yarış istisnası dışında) ve 6 yarışdır net çalışan bir güncelleme eklenemedi denilmesinin yanında McLaren ve RedBull un hız artışına rağmen şampiyonluk mücadelesinin içinde kalan pilotu eleştirmek kimin haddine.

  46. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Güzel kardeşim 2 sn yavaş araç diyorsun aç bak yarışları sıralamalarda veya yarışlarda 2 sn fark yemiş mi ferrari ? Caterham falan sürmüyordu alonso.Öndekilerin yolda kalmasıyla açtığı 40 puan farkı öndekiler kendini toplayınca birden kaybetti olay bu hangi şampiyon adayından puan çalabildi bileğinin hakkıyla ?

  47. Bunları defalarca yazdık… zorunuza gidiyorsa ALonso haberlerinin altında birşeyler yazmazsınız olur biter.Bu pilotun taraftarları küçük başarılar yada başarısızlıklardan dolayı buraya yorum yazma durumunu gözetmezler.Bu pilotun taraftarları başka pilotlara sarkıntılık olsun diye yorum yazmazlar.İstediğiniz kadar kaşıyın … eskiden kaşıdığınızda size cevap yazanların çoğu bıktı ve buralardan çekip gittiler.Şimdi kendi kendinize yazıp okuyun…bilirsiniz ki; kendi başına konuşana tam-akıl derler.

  48. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Tamam arkadaşlar sakin olun.Eğer Alonso kazanırsa bazı arkadaşlar siteyi çökertirler,geri dönerler siteye.Alonso kazanmazsa bu sefer yine resim/başlıktan siteye laf atmaya çalışanlar olur. Dediğim gibi ORGANİZE İŞLER bunlar 🙂

  49. doğru söylemiş adam.ferrariye geldğinden beri hep yavaş araçla savaşmadı mı? son 3 yılda 2 kere son yarışa şampiyonluğu getiren kim? 2011 de yapabilceği hiçbir şey yoktu. alonso rekabetçi bir aracı varsa kesinlilkle son yarışa kadar gider bu iş. benim merak ettiğim alonso 0.2 sn hızlı bir aracı olsa kaç yarış erken şampyona biter? son yarıştan önce biteceği kesin..

  50. Sadece 0.2 sn ile şampiyonluk çokta zor olmasa gerek,biraz istikrar ki bu Alonsoda mevcut.Monza da uçacak ozaman

  51. Alonsonun böyle bir açıklama yapması çok üzücü.Alonso bile artık en hızlı araç yapabileceğine inanmıyo ferrarinin.0.2 sn yakın bir araç yapsalar kafi diyor.Onu bile yapabileceklerinden emin değil.Sezon başlamadan bunları duymak üzücü.

  52. Tartışmadan kastım münazara tarzı olanlarından değildi.Zira bu sitede onlara pek rastlanılmıyor.Kavga türevlerinden bashediyordum.Bak mesela yukarıdaki yorumlara,neye tepkili olduğumu anlayacaksın.

  53. Bu sene lastikler daha fena o zaman Alonso banko şampiyon ? Hahaha ya iyi gülüyorum size 😀

  54. O geçen seneydi.Lastik karmaşası olmasa biraz zor götürürdü son yarışlara kadar şampiyonluk şansını.Geçen sene de aracı yaraştı ondan önceki seneler de de.Seneye son şansın alonso kredin doluyor.

  55. Hımm. Sen farklı açıdan bakıyorsun sanırım. Bence hiçbir sorun yok. Evet kaynaktan farklı bir başlık. Ama altında en ufak bir art niyet olduğunu sanmıyorum. Yukarıdaki yorumuma bakarsan sadece o kısmı gösterip yorum attığımı görürsün. Haberi çeviren de bunu dikkate almış olabilir.

    Tartışma çıksa keşke de güzelce tartışsak. Kavga çıkarmayı amaçlayan bir içeriği de siteye ekleyecek birileri değiller ama. Güzel konuya değinmişsin, bak ne güzel tartışmaya çalışıyoruz.

  56. Haberdeki en kritik cümleyi feyz alıp,"özetlemek" başlığı altında kendine göre yorumlamak,üstelik de bunu tartışmaların fitilini ateşleyebilecek düzeyde yapmak.Yorumlar yağsın,pagerank artsın diye mi yapılıyor bunlar ? Bir işi bir kere yanlış yapmak hata,iki kere yanlış yapmak şanssızlık,üç kere yanlış yapmak ahmaklık olur.Ben de bir süre sonra art niyet ararım.

  57. Yorumlarını okudum, gerçekten tam olarak neyi yanlış bulduğunu anlamadım. Onu soruyorum. Bence gayet doğal bir başlık.

  58. Tepkinin asıl sebebi derken ? Tepkinin sebebi belli işte ? Başka ne sebebi olacak ? Birilerine durduk yere saldırmaktan zevk almadığımı düşünüyorum.

  59. Herkesin yarım saniye önünde olmayı istemiyoruz ama herkesin 0,2 saniye gerisinde olsak da sorun değil.

    Alonso gridde bunu yapabilecek sayılı pilotlardan. Taraftarı olacağım pilotta sadece hız, azim ve istikrar arıyor olsaydım Alonso'dan başla bir pilotun taraftarı olamazdım herhalde.

  60. İSMAİL ÖRTLEK avatarı
    İSMAİL ÖRTLEK

    "herkesin 0,2 saniye gerisinde olsak da sorun değil."

  61. "Daha iyi bir aracımın olmasını bekliyorum. Herkesin yarım saniye önünde olmayı istemiyoruz ama herkesin 0,2 saniye gerisinde olsak da sorun değil."

    Tartışmaya dahil olmak istemem ama haberin en önemli mesajı bu bölüm. Bunu da başlığa taşımak gayet çekici olmuş bana göre.

    Haberde en az 0.2 sn hızlı olmalıyız, yoksa şampiyon olamam denmemiş. Az bir şey yavaş da olsam alırım o şampiyonluğu denmiş. Bence çok normal.

    Tepkinin asıl sebebini öğrenmek isterdim doğrusu.

  62. bu tür memnuniyetsizlikler belli kişilerden geldiği için o şekilde bir şey söylenmiştir. ben ortaya sunduğum öneride çok ciddiydim ancak görüyorum ki amaç yine farklı. Haberi ingilizceden türkçeye çeviren kişi o haberi yapmıyorsa, başlığı istediği gibi yazma hakkına sahip değilse size göre, benim de diyecek pek bir şeyim yok.

    o zaman bırakalım çevirmenler çevirisini yapsın siteye eklesin, yorum yapanlar da haberi sadece okusun, yorum yapsın, haberin yapılış şeklinin eleştirisi ise eleştirmenlere kalsın.

    yine de saygı duyuyorum.

    iyi akşamlar

  63. atacak çamur bitti .ok atmayamı başladınız, adam herzaman elindekinden maksimumu cıkardı, biraz saygı..

  64. başlıkta koskoca cümle aynen eklenmez her zaman uzun olur. bu yüzden bu tür başlık atmak bırakın da haberi yapan kişinin hakkı olsun. kısaca özetlemiş bu cümleyi.

    Burada yapılan cümleyi özetlemek değildir."0.2 saniye gerisinde olsa da sorun değil." cümlesini "aracımın en hızlı olmasına gerek yok" diye özetlemek ? Bunun "Ben elmayı çok seviyorum" cümlesini "Elmayı armuttan çok seviyorum" diye değiştirmek ile aynıdır.Bu özetlemek değil yorum katmaktır.

    Ayrıca,haberi yapan kişi ? İngilizce bir haberi alıp Türkçe'ye çevirip -Başlığı kendine göre yorumlayıp- siteye koymak zannımac haber yapmak değildir.Size göre haber yapmak nasıl bir eylem bilmiyorum ama,ben buna haberi aktarmak diyorum.Zaten haberin kaynağının paylaşılmadığı / paylaşılmak zorunda da olunmadığı bir ortamda moderasyon yapan kişiden haberi yapan kişi diye bahsetmek yanlıştır.

    yok arkadaş ben memnun değilim bundan diyorsanız buyrun alonso ile ilgili haberleri size verelim siz çevirin. hem katkınız olur, hem istemediğiniz durumlarla karşı karşıya kalmazsınız, hem de içiniz rahat olur. Alonso severler de böylece doğru dürüst, tarafsız, organize işlerle düzenlenmeyen haberler okurlar. ne dersiniz?

    Aslında bu paragrafı gördükten sonra hiç cevap vermemem gerekirdi ama ben yine de saygıdan bir iki kelam edeyim dedim.Siz olayı zaten "Alonso severler" diye geçiştiriyorsanız,zaten konuşacak bir şey de yoktur.

  65. madem öyleydi en hızlı olmasına gerek yok idi.2010-2012 de niye şampiyon olamadın en hızlı değilsede 2.en hızlı idin diye sorarlar.sırtına yaptırdığı samurai dövmesinin anlamını idrak etiğinindende şüpheliyim.idrak edememiş ! bu işler öyle kolay değil en hızlı araca sahip olamasanda takımının ruhu olmalı.ruh tabi adamda takım ruhu var ise varmı ?

  66. eeee benim kör arkadaşım… Geçen sezon görmedin mi? Bırak 0,2 sn yavaş aracı 2 sn yavaş araçla şampiyona lideriydi.Bu ispatı görmemek için ancak kör gözle bakmak lazım.Gönül gözüyle bakan bizler belki abartabiliriz ama istediğinden 10 kat daha yavaş araçla bile bunu başarmışdır. Hayırlısıyla … şu ALonso F1 i bıraksada sizde bizde rahat etsek.Grosjean birazdaha ALonso nun kafasına yakın gitmiş olsaydı belkide dualarınız gerçek olucakdı.Onu, yaratıcı bizim gibi sevenlerine bağışladı.

  67. başlıkta koskoca cümle aynen eklenmez her zaman uzun olur. bu yüzden bu tür başlık atmak bırakın da haberi yapan kişinin hakkı olsun. kısaca özetlemiş bu cümleyi:

    "Daha iyi bir aracımın olmasını bekliyorum. Herkesin yarım saniye önünde olmayı istemiyoruz ama herkesin 0,2 saniye gerisinde olsak da sorun değil."

    yok arkadaş ben memnun değilim bundan diyorsanız buyrun alonso ile ilgili haberleri size verelim siz çevirin. hem katkınız olur, hem istemediğiniz durumlarla karşı karşıya kalmazsınız, hem de içiniz rahat olur. Alonso severler de böylece doğru dürüst, tarafsız, organize işlerle düzenlenmeyen haberler okurlar. ne dersiniz?

  68. burak evmez avatarı

    red bullun yaptıklarını biliyorsun ama sırf alonso düşmanlığı seni geriyor ve sürekli sataşma ihtiyacı duyuyorsun

  69. Avustralya diğerlerinden biraz farklı bir pist olduğu için neyin ne olduğu dimdirekt anlaşılmıyor evet.Ama hızlı olan bir araç,pistlerin %90,95'inde de hızlıdır zaten.Red Bull – Monza örneğinde olduğu gibi , onun dışındaki pistlerde genellikle galibiyet yarışı içerisindeler.

  70. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bismillah sezonu alonso açmış bulunuyor.Herkesten 0.2 saniye yavaş olmamız bile yeter diyor doğru allem edip kullem edip biryerlere sıkıştırıyorsun kendini oyunlarla ya Talk to Charlie yada vites kutusu sende iş çok alonso senden böyle bir şampiyonluk bekliyorum cidden çok uğraşıyorsun çünkü en azından bu şekilde bir şampiyonluk almalısınki tarihe geçesin..

  71. Haberin kaynağı olan sitelerde "Fernando Alonso warns F1 rivals he is in best ever shape" diye başlık atılan bir habere sırf yorum katmak amacıyla kullanılmamış bir ifadeden yola çıkarak başlık atılması doğru mudur sizce ?

  72. "Farklı,olmayan" bir yorum yapılmış.Haberin hiç bir yerinde böyle bir ifade yok.

  73. e ne var bunda? haberin içeriğiyle mi oynanmış? farklı, olmayan bir yorum mu yapılmış?

  74. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Organize işler bunlar.

  75. ilk yarışın çok önemli olmadığını herkes çok iyi bilir. hatırlıyorum da, 2007 avustralya yarışında raikkonen 2.sıradaki alonsoyla tur başına bir saniye açıyordu. alonso o yarıştan sonra ferrarinin ayrı bir gezegende olduğunu söylemişti. ama malezyaya gittiklerinde işler tamamıyla değişti. önemli olan en hızlı aracı yapmak değil ki, asıl önemlisi her piste uygun araç yapmak.

  76. Haberin orijinal metnini de okudum.Diğer sitelerdeki başlıklarına da baktım.Bir tek burada "Aracımın en hızlı olmasına gerek yok." diye bir başlık kullanılmış.

  77. ferrari%100 avatarı

    Bu sene ferrari sadece Alonsoya degil bence pilotlarin ikisinede yonelecektir 2-3 sezondur tek pilotla olmayacagini anladiysa tabiiki

  78. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Fernando klasik demeciyle sezonu açmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir