Hamilton: "Yenmek İstediğim İsim Alonso"

yazar:

kategori:

Hamilton “Button’u yenmek beni gerçekten heyecanlandırmaz.  Fernando ile aramda olan rekabet beni daha heyecanlandırıyor.”

“Yenmek istediğim adam o. Seb’i de yenmek istersiniz çünkü en çok şampiyonluğa onlar sahipler.”

“Ancak Alonso gördüğüm en hızlı sürücü. Bunun yanında en deneyimlilerden birisi. Herkes onu yenmekte zorlanabilir.”

“Oldukça rekabetçi olan Ferrari ile mücadele eden Alonso’nun önünde bitirmek gerçekten çok hoş mücadele olur. Ve bu sene Ferrari’nin hızlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Hamilton ayrıca Mercedes kararından mutlu olduğunu yineledi.

Hamilton “% 100 kararımdan emin ve mutluyum. Fabrikada daha fazla vakit geçirdikçe daha fazla heyecanlanıyorum. Burası güzel bir yer ve olduğum ortamda mutluyum.”

“Mclaren hakkında olumsuz bir şey söyleyemem. Formula 1’e girme fırsatını verdikleri için şanslıyım. Orada kalsaydım rekabetçi olmam garantiydi.”

“Geçen seneki aracımla mücadele edemeyecek bir araca sahip takıma geldim. Geçen sene Mercedes ile Mclaren arasında bazen 1.9 sn sıralama farkı vardı ancak değişikliğe açız. Mercedes’in bu sene etkileyeceğini düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: "Yenmek İstediğim İsim Alonso"” için 85 yanıt

  1. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ben alonun sağına baktım sen de önüne baksana.alonun önü tamamen kapalı sadece solda boşluk var ve ancak oradan perezi geçebilir.ortadaki iki aracın arasına burnunu sokamaz.Alonso kendine boşluk arayıp atak yapmasın ve sağdan efendi efendi sürüp soldakilere geçilsin bu mudur?Sen olsan ne yapardın.Orta ve sağ taraf tamamen kapalı ve riskli iken soldan boşluğa kayıp atak denemezmisin.Çünkü öndesin.O videonun 7.ve 8. saniyesinde durdur.Resme bak.Sen ne yapardın.Gro ve prezin arasına mı dalardın yoksa sola mı.

  2. Kimi bu temastan sonra kanat değiştirdi mi hemen bir tur sonra ? Kanat değiştirmesi bile gerekmedi, o kadar ufak bir temastı, Yani ne Kimi Alonso'nun yanındaydı, nede Alonso %100 kimi'nin önündeydi, üstelik startta olmuş bir olay, Kimi gaz kesse kaza olmayabilirdi, yada Alonso o kadar sola yanaşmasa, yada kimi gaza bir anlığına mesela %95 ile değil %85 ile bassa… burada ne Kimiyi suçlayabilirsiniz ne Alonsoyu… Hatta bu kadar temastan sonra Alonso'nun lastiğine bir şeyde olmayabilirdi… Startlarda bu tarz sıkıştırmaları çok görüyoruz… olan zaten Alonso'ya oldu…

    Kimi'de saolsun önce sıralamalarda geri kalmamızı sağladı, ardından startta olayı bitirdi 😀

  3. valla senna -prost gibisiniz adamım ne diyeyim . gerci alonsoya prost demek haksızlık olur gibimide geliyor senna tarafıda var veledin . senna alonso gibisiniz diyeyim bari :):):)

  4. abdurrahman turan'a yazıyorum. videoda alonso-kimi kazası var, alonso'nun sağ tarafına bak, sağında o kadar boşluk varken arkandaki aracı sıkıştıramazsın. kimse sen sıkıştırıyorsun diye gaz kesmek çekilmek zorunda değil. zaten öyle bir kural olsa kimse kimseyi geçemez. alonso çok açık bir şekilde hatalı.

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso kimiye amatörce çarptı diyen birisine laf anlatmak çok zor.Belki de kimicilerin gönlü için böyle yazdın.Önde olan adam nasıl çarpar.Arkada olan sıkışınca frene basmak zorundadır.Az daha zorlasan grosjean kazasını da alonsoya yıkacaksın.Ben sana sempati duymadım ki.sadece kimi fanları ile olan sert tartışmaların birkaçında seni haklı buldum.Boksörlüğüne varana kadar rencide edilmek üzereydin.amatör pro tartışması vardı ben orada seni haklı buldum hepsi bu.Sen şimdi beni tehdit ediyorsun.zayıf yanlarını açık edecekmiş.Sanki hiç görmedik buralarda.hergün karşılaştığımız sıradan şeyler bunlar.Açığı olmayan pilotmu var.Son yarışta raikonenin yerinde hamilton olsaydı vetteli biçerdi.Raikonen orada muhtemel bir kazayı önledi.İşte hamiltonda bu yok.Önlenebilir kazalar konusunda raikonen ve alonso kadar iyi değil.Kurallara uyma konusunda da çok zayıf.Kendi bile hakem karşısına çıkıp uyarı almaktan bıktığını ima etmişti.Hami Hızlı pilot olabilir ama f1 pilotu olmak için çok fazla bileşen lazım.

  6. Güldürme beni,sen bir harfin yeri yanlış diye f1 geçmişimi sorgulamışsın ne erdemi?

  7. Saf hız olarak Hamilton'dan daha hızlı bir pilot olduğunu sanmıyorum gridde.Her ne kadar başka bir takıma gitmişsede göreceksiniz bazı yarışlarda cebinden çıkartıp ekstradan 0.5sn katacak Mercedes'e…

  8. ben vettel yavaş demedim bu bir.

    dememişsin, pardon. buralarda "vettel yeteneksiz yea" diye takılan çok bilmiş bir arkadaş var. sen de hamilton'ın vettel'den iyi olduğunu düşünmüyorum, biliyorum." gibi çok iddialı ama çok anlamlı olmayan bir şey söyleyince ikisini kafamda birleştirmişim.

    2012'den önce hızını kanıtlamıştı ama biraz dengesiz ve hata yapmaya yatkın bir pilottu. 2012 bunu aştığı için önemli.

  9. orayamı takıldın.neden hatalı olduğumuzda kabul edecek erdemliği göstermeyiz.

  10. Sen yarım sezon derken aklından ne geçiriyordun acaba.Yoksa bilmiyormuydun?

  11. Sauber yazdığımı zannediyordum yanlış olmuş.Adam yarım sezon yarıştı diyor onu neden düzeltme gereyi duymadın.

  12. düzletme:(müsamma değil) müsamaha
    birini yanlışından dolayı uyarmak başka eleştirmek başka.burda üstteki arkadaşlar uyarmışlar aslında 🙂

  13. ya tamam adam yanlış yazmış diyelim geçelim.esasında kendisi yanlış yorumlar yazmayan birisi.nebuchadnezzar (ismini yanlış yazdıysam kusura bakmasın) geçenlerde uzunca bir aradan sonra yorum yazdı.üstelik yanlış bir yorumda değildi yazdığı bence.ama topa tuttular.tamam yorumları eleştirelimde kişiliklerinede yerine saygı gösterelim.yani biraz müsamma 🙂

  14. Vettel SRT ile kaç yarışa çıkmış bi araştır bakalım.Renault ile çıktığı ilk yarışı da eklemeyi unutma. İptal Et

    yuhhhh ilk yarış reno mu.vettel ne zaman reno adına yarışmış.ayrıca srt diye takım varda bizmi f1 izlemedik. f1 i geçen senemi izlemey başladın.

  15. alonsonun kaza yaptığını görmek zor mudur. en iyi sezonunu geçirdiği 2012'de bile kimi'ye amatör bir şekilde çarptı. yahu siz fanatikler yokmusunuz. insanı sevdiği pilottan bile nefret ettirirsiniz. kırmızı ışıkta duran araca çarptığında 2. senesindeydi. sen şimdi alonso'yu bana kanıtlamaya çalışırsan, ben de hamiltonu kanıtlarım kaybeden sen olursun. çünkü durum ortada. saygı duymayı öğrenmediğiniz sürece böyle pilotlarınızın zayıf yanlarını açık edeceğim. alonso'yu överken çok sempati duyuyordun bana ne oldu? gerçeği söyleyince birden anlaşma bozuldu heralde? hiç kusura bakma birader.

    209 değil 109-109du ama hamilton 2. alo 3. oldu. sıralamalarda da alonso baya bir geride kaldı. yani kabullenemediğin gerçeği tekrar söylüyorum: hamilton, alonso'yu ilk yılında yendi.

    2011' hakkında ne demek gerekiyor hadi 2011'de yenildi diyelim, 2010 ve 2012'de yendiğine göre? ve lewisin daha iyi olduğunu kendin bile adın gibi bildiğine göre? sorun yok.

  16. kafasında 0nlarca tilki dolaşıyor yanlış yazmış.biz anladık demek istediğini ama belli etmedik ne yaptın usta ! delikanlılık bizde kalsın..

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Hamilton hızlı bir pilot olabilir ama asla bir Alonso kadar komple olamaz.Hamiltonun karıştığı kazaların birçoğu önlenebilir kazalar iken bunları Alonsodan görmek çok zordur.Hamilton f1 kariyerinde yavaş bir araca binmemiş ve orta grup mücadeleleri vermemiştir.Hızlı aracı varken verdiği orta grup mücadelelerini zaten hepimiz biliyoruz.
    Lastikler için fedakarlık lazım.Aracının sağında ve solunda neler olup bittiğini bilmek lazım.Kırmızı ışıkta duran araçlara dikkat etmek lazım.Sc kurallarını bilmek lazım vesaire vesaire.

    Isıtıp ısıtıp 2007 den bahsederken bıkmadın be kardeşim.Tamam 209-209 puan almışlar.
    Button 2011 de 43 puan ve 3 sıra fark attığı vakit ne dememiz gerekiyor.

    Hamilton: Buttondan değil de Alonsodan bişeyler öğrendim ve Alonsonun bana çok faydası dokundu dediği vakitler 2007 de yaptığı hataları anlamak zor değildi.İleri gittiğini söylemesi de cabasıydı.

  18. Hamilton gridteki tek turdaki en hızlı pilot olduğu kanısındayım.Zaten çaylak yılında Alonso ile aynı takımda yarışırkende sıralamalarda geçmişti.

    Alonso nun son birkaç senede Hamiltondan daha çok puan alması lastiklere davranışı,aracının dayanıklılığı ve yarış hızının en az Hamilton kadar iyi olması ve Hamiltonın dışarıda yaşadığı sorunları piste taşımasının da etkisi var.Yani kıscası Alonso Hamilton dan daha tecrübeli bir pilot.Zaten bunuda daha istikrarlı olmasından görebiliyoruz.

    2007 yılını takip edenler bilir.Aynı takımda yarıştıkları zaman Alonso ile Hamilton arasında yarış hızı olarak bariz bir farkta yoktu.

    Sonuç olarak benim kişisel düşüncem Hamilton tek turda Alonsodan hızlı.Yarış hızı bakımındanda birbirlerine yakın olduklarını düşünüyorum.

  19. ok.sende 2010 sezonunu ekle bakalım ne kadar hata yapmış.o kadar hata ile şampiyon olması şans.ya alo yüksek ihtimal yada ham şampiyon olurdu ama vet süper hızlı arabası ile şamipiyon oldu.hayati hatalar yapmasına rağmen !

  20. Doğru söylüyorsun ayağını gazdan çekerse Alonso ile aynı seviyede olabilir ancak.Çaylak yılında daha fazla pole almış takım arkadaşının sıralamada üstünde bitirmiş.Daha fazla madara etmeye gerek yok 😀

  21. Vettel SRT ile kaç yarışa çıkmış bi araştır bakalım.Renault ile çıktığı ilk yarışı da eklemeyi unutma.

  22. Ben ozur dilerim senin f1 i bildigini biliyordum fakat raikkonen ile hulkenbergi kiyaslaman senin hic bir sey bilmedigini net gosterdi. Kendi kendini desifre ettin. Raikkonen ve hulkenberg komiksin dostum:)) he bu arada maldonado olayinda martin bile hamiltonin daha dikkatli olmaliydi lafi var sen hala ne dion. Ne diim asil sen gozlukleri cikar kor olmussun haberin yok

  23. Kusura bakma ama Hulkenberg'e çaylak diyerek haksız olduğunu daha da çok pekiştiriyorsun.

  24. raikkonen de 2 yıl ara verdi o zaman o da çaylak. tey Allahım. 2007 sezonunu bir izle. izlememişsin belli. alonso tek turda hamilton'un gerisinde. o yüzden ferrarinin sıralamalardaki performansı aracın esas gücünü göstermiyor.

    yahu genç, ben biliyorum ne yaptığımı sen rahat ol. büyük resme bakmalısın derken? maldonado hamiltona çarpıyor, maldonado ceza alıyor, hamiltonu suçluyorsun. hulkenbergin kontrolü kaybedip hamiltona çarptığı yarışta hamiltonu suçluyorsun, alonso'nun kimiye çarptığı yarışta kimi'yi suçluyorsun. 2012'de mclaren'in dayanıksızlığından ve mclaren yüzünden kaybettiği şampiyonluktan dolayı yine hamiltonu suçluyorsun. taraflılık budur. at gözlüğüyle bakmak budur. neyse. benden bu kadar.

  25. Oncelikle ne alaka sivamissin? Ben orda hamilton hizli araca sahip ama dayaniksizdi.Lutfen daha saygili ol. Bilip bilmeden diyorsun sen cok biliyorsun belli tek tarafli bakmaktan baska yaptigin bir sey yok.sasirdim 2011 de nispeten kabullenmissin. Diger olaylari tartismicam cunku sen baska fikirlere onem vermedigin belli hep ben diyorsun. Bu sana gelecekte kaybettirir bunu bil ozellikle grup calismalarinda. Buyuk resme bakmayi ogrenmelisin. Ama son 3 sezonda kazanan belli. Hamilton asil bu yil tam gorcez eger mercedes cok hizli arac yapmassa.alonso gibi geriden gelip kazanirsa o zaman konusuruz. Ama suan alonso en hizli ki bu laf hamiltonin.sen hala konusuyorsun:) bu arada hulkenberg demissi 2. Yili olmasi onun caylak olmadigi anlamina da gelmez sonucta 1 yil ara vermisti ki yeni baslayip hemen. O yuzden caylak dememiz cokta yanlis olmasa gerek.

  26. normal şartlar altında ne ham nede vet.alo ve rai yi yenemez(aynı takımda olsalarsa) niye alo ve rai şampiyon olamayacak takımlarda yarıştılar.(vet str de yarım sezon yarıştı pek sayılmaz) kariyerdeki temel basamak öndekilere oranla zayıf takımla başlamaktır.tecrübedir.o tecrübe sizi bir yerlere direk olarak getirenlerden hesap sorar.ham ve vet in kariyerindeki eksik nokta şampiyonluğa yarışamayacak bir takım ham bunu şu an buldu vet arayacak bugünler hep böyle geçmez zoruda gelecek ve alçaktan düşmekle yüksekten düşmek arasında çok büyük fark var.

  27. Herkes yazdıklarını silsin.Gerçek bir uzman buraya yazı yazmış.
    :Ö)

  28. Uzmanlar tam tersini söylüyorsa konu kapanmıştır. Kendini yırtsanda hamilton bir alonso olamayacaktır haydi hayırlı günler 🙂

  29. Yukarıda tom bower'in bir kitabında böyle diyor diye iddia eden kişi'ye cevap veriyorum.

    O tip komplolar söylentiden ibarettir. Eğer ispat edemezsen müfterisin. Kaldıki casusluk skandalında alonso dele rosa ile e mailleştiği için ve bu yasadışı işi yapan takımda bir dakika durmam dediği için rón dennisle arası limoniyken nasıl olurda böyle bir iftira atarsin? İşiniz gücünüz çamur at İzi kalsin.

    Alonso'nun massadan geri kalması konusunda ise bilmeden sallıyorsun. Ferrari sezonun son 5 yarışında bir kumar oynadı. Alonso şampiyonluğa gittiği için yeni güncellenen paketleri alonso'nun aracına monte ederlerken, red bull tarzı egzoz vs gibi kıyıda kalmış 2. paketi iddiasız massada denediler, tesadüfen o kıyıya atılmış paket tuttu massa 0.7 saniye hızlanırken alonso kumarı kaybetti araba yerinde saydi hatta 0.2 saniye yavaşladı. Massada biraz kelle koltuk davasından dolayı asıldı 1 saniye hızlandı. Alonsoyla çok yakin hıza erişti.

    Aynı 2. paketi alonsoya uygulasalardı demeyin aracın tabanı müsade etmedi. Massa sezon boyu nal topladigi için onun aracına yapılan en ufak bir aşı tuttu ama aynı aşı alonsoya yapilsa yama üstüne yama vurmak gibi hiçbir şey ifade etmezdi. Nitekim yeni paket denediler ama kumar kaybedildi.

    Alonso değilde başka pilot olsaydı massa açık ara 0.5 saniye hızlı olurdu ama alonso yetenegi sayesinde yinede şampiyonluğu son yarışa taşıdı.

    Kaldıki ben senin laflarına değil gridin eğitim almış f1 pilotlarının demeçlerine bakarim onlar alonso diyorsa konu kapanmıştır. Bu kadar basit.

  30. yerleri paspas yaptırıyor… 2012 kanada da tuvalet temizletmiş hatta…

  31. bana bırakmadan aşağıda bir diğer arkadaş hava koridoruna girip beni geçmiş, benim vereceğime benzer cevapları vermiş(slipstream)

    10 senelik kariyer derken de Alonso'dan bahsediyordum, Hamilton'dan değil. 2007 sezonunun üzerinden 2008-2009-2010-2011-2012 sezonları geçmiş, sizin akıllar hala orada kalmış (hani açık açık yazıyorum yılları ki anlaşılması kolay olsun). Hamilton'ın kalitesi değil tartıştığım, olaylara güncel olarak bakamama sorunu temel olarak.

    Hamilton'ı asıl Mercedeste görün, kendisini çok daha geliştireceğine dair inancım yüksek, tıpkı Alonso'nun 2007 ve sonrasında ki yaşadıklarıyla 2006'dan daha iyi bir pilot olduğunu düşündüğüm gibi… Vettel'in de aynı süreçten geçmesi gerektiğini düşünüyorum, kendisini koruyup kollayan Red Bull'un şefkatli kolları olmadan başka bir takıma gidip orda da kendisini gösterdiği an gridin en iyi pilotu olabileceğini düşünüyorum, artık bu ferrari mi olur mclaren mi zaman gösterecek… ancak mclaren'in eşit pilot uygulaması düşünüldüğünde Ferrari kendisi için daha iyi bir seçenek olabilir. Ne kadar Webberle eşit olduklarını söyleyen takım sahibi dahil takım görevlileri varsa, herkes takımın kimin şampiyon olmasını istediğini biliyor…

  32. bak arkadaşım, bilip bilmeden yorum yapıyorsun, hamilton hulkenberge yeteri kadar yer verdi. hulkenberg aracı tutamadı arkadan kayma ile kontrolü kaybetti ve hamiltona çarptı.

    maldonado olayında maldonado tamamen pist dışına çıktı, içeri girerken hamiltona çarptı ve zaten CEZA aldı. maldonado o olaydan sonra ceza aldı anladın mı kimin hatası olduğunu?

    2010'da ferrari daha hızlı araçtı. hamilton alonsodan tek turda iyi, bu yüzden de tek turda mclareni ileri taşıyor, herkes mclaren çok hızlı sanıyor, yarışta da lastik korumak zorunda olduğundan aynı performans her zaman çıkmıyor.

    2011'de mclaren daha hızlıydı, ama 2011 gibi hamilton'un kariyerinde geçirdiği en kötü sezon da 1 kez olur.

    alonso o kadar yavaş araçla o kadar iyi işler yapabilecek kadar sihirbaz olsaydı zaten, 2008-2009'da da şampiyonluğa oynardı.

    kimi-alonso çarpışmasını birdaha izle, kör değilsen alonso'nun rai'yi çimlere itmeye çalıştığını görürsün, youtube'dan maldonado, hulkenberg, ve kimi kazalarını izle

    2012 de yagmur haric ortalama 7 kalkmıştır.peki hamilton naptı? genelde hep ilk çizgi.yanlışmıyım?. peki sezon sonunda ne oldu? alonso hamiltonı bariz şekilde geçti.
    Ben hamiltonin araci dayanikli demedim bu birincisi. Hamilton araci alonsodan cok daha hizli dedm ve bunu kabul etmiycek insan yoktur.

    sıvamaya başlamışsın hayırlı olsun.

    bu arada hulkenberg çaylak pilot değil. F1'de 2. senesi. 1 sene ara verdi 2006dan beri izleyen birinin bunu bilmesi lazım.

  33. ben vettel yavaş demedim bu bir. eğer öyle bişey dediysem, bunu kanıtlarsın, ben de birdaha ağzımı açmam. ama yalan söylediğin ortaya çıkarsa 'sen ne yaparsın bilemem:))' hamilton vettelden hızlı dedim. hatta hamilton vettelden, button webberden hızlı dedim tam yorumum buydu. ikisinin arasında dağlar kadar fark var.

    2012 performansı olmasa da hamilton'un istediği zaman neler yapabileceğini kanıtlamış bir pilot o yüzden problem yok.

    liderlik vasfı alonso'nun yaptığı gibi olacaksa hiç yapmasın daha iyi. hamilton, takım emirlerine kendi karşı çıkmış biri. şampiyonluk yolunda olsa, button'un iddiası olmasa bile takım emri istemeyeceğini daha önce de söyledi zaten. bazılarında liderlik özelliği o kadar yoktur alonsoda var hamiltonda o kadar yok, raikkonende hiç yok.

    hamilton tek turda en hızlısı olduğu için dezavantajı da bu. oturduğu aracı hızlı gösteriyor, yarışta lastik koruma kavramı olduğundan sıralamadaki kadar hızlı olamadığı için herkes mclaren hızlı hamilton bişey yapamıyor sanıyor.

    adam ilk senesinde 2 dünya şampiyonu olmuş adamı yenmiş hala neyin tartışmasıdır neyin iddiasıdır anlamış değilim.

  34. Gercekler ortada birader.dusuncelerini savunamiyinca millete laf at.Boyle olmaz. Dusuncelere saygi gostermelisin. Ben senin fikirlerine saygii gosterdim senn attigin cevaba bak. Asil sen bildeydin 2010,2011 sezonunu aciklayabilirdin.

  35. Sezon içinde Alonso'nun yakaladığı istikrar sende yok nasıl olacak o iş

  36. Bak şimdi olmadı işte Hamilton.Seni desteklemeyi düşünüyordum ki kendine küçük bir hedef belirlemişin. En azından SHUMİ'nin rekorlarını desen hadi tamam da (gerçi kırılamayacak rekorlar bıraktı o ayrı mesele) Alonso ne şimdik? Griddeki en iyi pilotlar arasında da benim için öyle değil.

  37. Ne güzel işte siz ikiniz birbirinizi yeyin Sebastian da şampiyonlukları dizmeye devam etsin. 🙂

  38. Tom Bower'ın "Ben Melek Değilim" adlı kitabında ise bir başka olay gündeme taşındı. Haberlere göre kitapta, Macaristan yarışından bir kaç saat önce Alonso'nun takım patronu Ron Dennis'e yaklaştığı ve Hamilton'un aracına az yakıt koyulmasını ve böylece Hamilton'un yarış dışı kalmasını sağlamasını istediği iddia ediliyor.Bu anlayışa sahip bir Alonso Massaya 1sn fark atıyor.Sonra ne olduysa sezonun 2.yarısında birden tur dereceleri 0.1 0.2 sn ler arasına geliyor.Alonso çok büyük bir pilot canım 😀

  39. Alonso nun nasıl bir takım arkadaşı olduğunu merak edenler 2007 yılının Macaristan gp si sıralama turlarına baksınlar.Hamilton polü almasın diye takım arkadaşını pitstoplarda bilerek bekleterek 5 sıra grid cezası almış birisi.Çaylak bir pilotun hakkını yiyen bu adam Massaya kim bilir Ferraride neler yaptırıyodur.Geçen senenin ilkyarısında Massanın nerdeyse 1sn yavaş oluşu ve 2.yarısında Alonso ile aynı dereceleri yapmasında bile Alonsonun kişiliğini düşününce herşey olabilir düşüncesine itiyor insanları

  40. e ferrari daha 'iyi' bir araçsa bile alonso hamilton'dan yaklaşık 100 puan daha fazla alarak hakkını vermiş demektir.

    ayrıca ham – alo karşılaştırması yaparken son üç sezona da bakmak lazım. 2010'da hatırladığım kadarıyla başlarda mclaren, sonlarda ferrari daha hızlıydı. alonso daha fazla yarış kazandı ve daha az hata yaparak son yarışa çok daha ciddi bir şampiyonluk şansıyla geldi.

    2011'de mclaren bariz daha hızlıydı ama alonso hamilton'a 30 puan filan fark atmıştı.

    alonso aşağı yukarı eşit şartlarda kimi raikkonen ve michael schumacher'i yendi, hamilton massa'yı.

    alonso ferrari'deki ilk senesinde -daha önce schumacherin yaptığı, raikkonen'in yapamadığı- liderlik vasfını ortaya koydu. hamilton çocukluğundan beri birlikte olduğu takımda, kendisinden daha yavaş bir pilota karşı bunu beceremedi. zaten o ergen tripleriyle beceremezdi de.

    2012 hamilton'ın sınıf atladığı bir sezon oldu. hiç hata yapmadı. mclaren işini düzgün yapmış olsa polden 6 – 7 zaferle şampiyon olurdu. ama belki olamadığı daha iyi oldu. zira öyle bir durumda lewis'in en hızlı arabayla şampiyon olduğu kabul edilirdi."en hızlı arabayla şampiyon olan pilot" görünce fanboyların kafaları kontak yapıyor. 🙂 hamilton'ın 2012 performansı olmasa, senin ona olan hayranlığın olduğundan daha komik görünürdü. (buradan çıkarılacak ders: vettel de 2013'te benzer bir performans ortaya koyabilir. seb hatalarını azaltırsa ham – alo seviyesine çıkacak bir kumaşa sahip. o zaman "vettel'in yavaş olduğunu iddia etmiyorum, biliyorum." gibi çok sgüçlü argümanlarını tekrar dğerlendirir misin bilmem.)

  41. Yav dostlar iyi diyosunuz hoş diyosunuz 2007 sezonundan bahsediyosunuz da o sezonu bilinçli bir şekilde tamamını izleyenler bilir alonso o sezon açıkça tek hatayı japonya'da yaptı ve tek bitiremediği yarış da o oldu.
    Hamilton'un çaylak sezonunda alonsoyla aynı puanı toplamasının bir nedeni de sezon boyunca bütün problemlerin mclaren'in o sezonki takım içinde ''2.pilot gibi görünen'' aynı red bulldaki webber gibi alonsonun aracında çıkması.Alonso Bahreyn'de,Kanada'da,Fransa'da cok önemli puanlar kaybetti.Ayrıca çaylak da olsa o araca hamilton alonso'dan cok daha alışkındı,belki de bu yüzden sıralamalarda hamilton daha etkili oldu.Zaten sezonun sonuna doğru tamamen Alo dışlandı,o ortamda çalışmanın da nekadar zor olduğu aşikar.
    Ama yanlış anlaşılmasın hamilton çok iyi iş çıkardı çaylak sezonunda.O sezondan beri iki pilot da kendilerini inanılmaz geliştirdiler şu anda da Alonso'ya en yakın pilot Hamilton ve bu ikili griddeki diğer pilotların çok üstündeler..

  42. Hamiltonın yeteneğinin farkında olmasalar F1 e direk Mclarenden başlatmazlardı buna emin ol.Sanki şanşıyla o koltuğa oturmuş gibi konuşmuşsun Hamilton için.Alonsonun kaprisleri ve çaylak pilota geçilemem diye kıskançları olmasaydı,şu anda Çaylak yılında şampiyon olmayı başarmış bir pilot olucaktı Hamilton.Alonso ile Hamilton arasında bir fark var.Hamilton saf hız olarak Alonsodan 1 gömlek daha büyük

  43. Ben hamiltonin araci dayanikli demedim bu birincisi. Hamilton araci alonsodan cok daha hizli dedm ve bunu kabul etmiycek insan yoktur.hamilton evet 2 yaris rahat kazanacakken yaris disi kaldi ama maldonadoyu gecerken kendi hatasi son yarista da hulkenberg gelcekken aynalara daha iyi bakman lazim caylak pilot sonucta bunu sirf alonso kimi mucadelesinde alonso suclu dedigin icin soyledim. Senin pencerenden bakilinca bunda da ham suclu olmali ki bence bu bakis yanlis..! 2012 de arac hizli dayaniksiz dedin ki dogruluk payi var. Peki cok merak ediyorum 2011 de alonso acik ara en hizli 3. Araca sahipti hamiltonda 2. Arac hatta sezonun bazi yarislarinda redbullla ayni hiza sahipti ve en onemlisi araci saglamdi o yil neden alonsoya gecildi? Bu sefer ne dicen? 2010 da kim gecti? Burda ne dicen gercekten merak ediyorum. Yorum yaparken realist yaklasmaliyiz. He birde dedin ki alonso hamiltoni ovuyor.. Hamiltion neler dedigini unuttun heralde kendi agziyla en iyi pilotu o soyledi zaten:)) 2007 yasananlardan 6 yil gecti heralde eskisi gibi olmalarini beklememiz sacma olur.. Dedigim gibi 2007 mclaren yonetim hatasidir ki bunu suanki yonetim yani martin kabul etti..o yuzden o konuda daha fazla konusmam sacma olur:)

  44. arkadaşım ben 2003 ten beri bu sporu seyrederim,sen istediğin kadar ferrari mclarenden iyi diyebilirsin ki öyle değil.alonso 2010 sezonu ferrari pilotu oldu.2010 sezonu alo 2 hamilton? 2011 sezonu alo 4 hamilton?2012 sezonu alo 2 hamilton ?… not 2008 ve 2009 renault mclaren e kafa tutacak durumda değildi.

  45. İyi reklam yapılmamış olsa, ne vettel ne hamilton bu seviyelere gelemezdi. Bu seviyelere diğerlerine göre en tepeden inme olan hamilton bana göre vettel'den sonra gelir. En azından vettel kendini kanıtlamak için bmw sauberde test pilotu oldu, toro rossoda 3. pilotken 2. pilot oldu vs. vs. Ama hami ne yaptı, bir sene f3 2 sene gp2 ile hop mclarene sıçradı. Ingiliz lobisi olmasa ve buttondan sonra ıngilizlerin saf yetenek pilot bulamama durumu onu tepeden inme bir şekilde mclarene monte etti.

    Hamilton, vettel ve alonsoya aynı aracı ver, ham'i polde vetteli 2'de alo'yu 3'te başlat, yemin ediyorum alonso ikisinide geçer. 2010'un son yarışında düzlükte 13 km hızlı olan petrovu geçemesede en azından çirkeflik yapıp son turun son virajında dahi arabayı ona dokundurup ikiside yarış dışı kalmadı.

    Aynı durumda, hamilton olsaydı, inanın geçemese dahi zorlar arabayı sürtüştürür ve yarış dışı kalırdı. Temiz ve hızlı sürüşün sembolüdür alonso.

    Vettelde hamilton kadar olmasada biraz çamura yatıyor.

    Geçen sene alonsoyu şampiyonluktan eden adam ne grosjean ne maldonadodur. Yemin ediyorum hamiltondur. Alonsonun üst üste 20 küsür yarış puan almasını ve bu alanda rekor kıracağını anladığı gün biçmiştir bu adam alonso'yu.

    Saygı duyduğu falanda yalandır, palavradır. Magazin önündeki adı saygı olan, halk dilinde kıskançlıktan başka birşey değildir hamiltonun Fernando Alonsoya duyduğu duygunun adı.

    Bu fesat kalbi kendini yedi bitirdi, yeni kuralların olduğu 2009 hariç hemen hemen her yıl rekabetçi olan mclarende rezil bir dönem yaşamıştır. Suçuda onu bu gunlere getiren mclaren'e yukleyen bir nankördür hamilton.

    Farazi konuşuyorum hamilton griddeki en yetenekli pilot dahi olsada(ki 24 pilotun 17'si' aksini söylüyor) karakterli bir adam değildir. Daha babasına saygı duymuyor biz neyden bahsediyoruz.

  46. Istatistiklere göre en iyi f1 pilotu sebastian vettel. 3 Kez üst üste en genç şampiyon olan tek f1 pilotudur. Vettel 16-17 yaşındayken formula3 serisine girmiş ve hatta hamiltonla 1 sene için aynı kategoride yani f3'de yarışmış. 2006 Türkiye gp'sinde bmw sauber ile test yapmış, 19 yaş bilmem küsür günlükken o zaman ağustos ayın'da yapılan Türkiye gpsinde test olarak en hızlı zamanı dahi yapmıştır.

    Fakat bu adam ve hamiltonun şansı şuydu, hep ortalama üstü takımlarda yarıştılar. Alonso 99-2000'de f3000'de yarıştıktan sonra garibanlığın etkisiyle, minardi'de f1'e başlamıştır. 1981 Temmuz 29 doğumlu olan Fernando Alonso, belki o sene lewis hamiltonun 2007 senesinde olduğu gibi hop ferrari'ye transfer olsaydı, yemini billah ederim, o sene yarış kazanırdı, en genç yarış kazanan pilot olurdu, ertesi sene schumacher'ı dahi geçip tarihin en genç şampiyonu olurdu. Zaten vettel 2010'ü kazanana kadar ve hamilton son anda 2008'i kazanana kadar bu alanın sahibiydi. İddia ediyorum İspanya 2000'li yılların başında biraz f1'le ilgisi olan bir ülke olsa ve pilotunu İyi reklam etse, alonso bu kadar gariban bırakılmasa, bu adam Tüm f1 tarihinin en iyi pilotu olurdu.

    Hamilton'un ıngilteresi ve vettel'in almanya'si kadar güçlü bir ıspanya olsaydı, henüz 3 yaşında kart arabası süren bu adam açık ara yetenegiyle formula 1'in istatistiksel olarakta en iyi pilotu olurdu. Çok gariban bırakıldı, briatore bu adamı görmese, küçük takımların büyük pilotu olarak ama sıradan bir pilot olarak orta sıralarda sürünecekti. Zaten bu adam ispanya'yi uyandırmış ondan sonra jorge lorenzo'dur, dani pedrosadır bu ve benzeri adamlara destek öyle başlamıştır.
    Alonso toro rosso'da kariyerine başlasaydı dahi istatistiksel olarak en iyi pilot olurdu. Benim yetenek sıralamam şu şekilde
    1-Fernanda Alonso-diaz
    2-Sebastian Vettel
    3-Lewis hamilton

  47. f1 racingin bir sayısında griddeki pilotlara ''en iyi sürücü kim'' diye sormuşlardı ve gridin büyük çoğunluğu alonsonun en iyi olduğunu söylemişti. burada alonso hamiltondan iyi polemiğine girmek istemiyorum çünkü hamilton da mükemmel bir pilot. ikisinin de diğerine göre avantajları var. şu an f1 de tartışmasız en iyi iki isim bunlardır. vettelin de iyi olduğunu düşünüyorum özellikle geçen sezonun son yarışında etkileyiciydi toro rossodayken de iyi işler çıkarıyordu ama alonso ve hamilton kadar yetenekli olduğunu düşünmüyorum

  48. Emre ÖZDURU avatarı

    1989'dan beri izleyen birisi olarak Hamilton, Alonso'yu yendi. Bunu Senna,Prost,Mansell v.b sürücüleri izleyen birisi olarak açık ara söyeleyebilirim.

    Benzetme yapacak olursam Prost=Alonso, Senna=Hamilton bana göre böyle. Hamiltonun sürüş tarzını yakından incelerseniz ki beni haklı bulabilirsiniz. Senna'ya benzeyen bir sürücü daha var şu anki grid'de ama o da geçen sene biçer döver gibi herkesi budadı Maldonado. Ben Hami'den daha çok Maldonado'yumerak ediyorum.

  49. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Vettelin en iyi yaptigi sey hatalarindan fazlasiyla ters almak. kac senedir bunu yapiyor ve simdi hata yapmiyor kolay ogreniyor ve aracida hizli olunca sampiyonluklar kazaniyor,cakal degil bilmem anlatabildim mi.cok iyi pilot demiyorum ama iyi bir pilot .

  50. Bu ikisi rekabet halindeyken birbirinden pek hoşlanmazdı,saygı da duymazdı,yaşanmış somut olaylar var.Ne oldu da birbirini öven açıklamaların ardı arkası kesilmiyor hemde birkaç senedir.Çünkü artık birinin bir diğeri için hedef olduğunu düşünmüyorum çıta yükseldi ve bunu yapan başkası, Vettel.Yani artık hedef değişti hatta bu yolda birbirine destek veren açıklama yapmaktan da çekinmiyorlar.Biri direnmeye devam ediyor hemde güçlü bir şekilde yani Alonso,Hamilton ise artık bana göre bunu başaramıyacağını anlamış olmanın karamsarlığını yaşıyor.

  51. görününen o ki sezon erken başlamış.böyle subliminal mesajlara ne gerek var.vettel 3 sezondur silip süpürüyor ama ne alonso ne de hamilton bunu sindirebiliyor.

  52. çözdüğünü zannetmiş ama yaptığı yorum ne kadar bilgisiz olduğunu açıkça ortaya koymuş.

  53. 2012 sezonunu bir incele bakalım hamilton kaç kez yarış dışı kalıp puan kaybetmiş. araçtan dolayı. bir de alonsoya bak, ferrari kaç kez yarış dışı kalmış? ferrari aracı tek arıza yaşatmadı alonso'ya. ama alonso bile kimi'ye çarparak hata yaptı 2012 sezonunda, hamilton 125 civarı puan kaybetti ve hiçbiri kendi hatası değildi. bunları defalarca yazdık tartıştık belli ki hiç okumamışsın, ne de sezonu dikkatli incelemişsin. öyle düz sıralama sonuçlarına sonra da sezon sonu puanlara bakarak f1 izlenmez. ha izlenirse seninki gibi boş bir yorum çıkar ortaya. ki zaten ferrari'nin yarış performansı sıralama performansından daha iyiydi.

    2007'de mclaren her zaman olduğu gibi iki pilota da eşit davrandı. ama eşit davranmadığını sanan kişi, bir çaylaktan bu kadar iyi performans beklemeyen alonsoydu, ama sonradan hatasını anladı ve alonso'nun hamiltona övgüleri bu yüzdendir. alonso mclaren'in taraf tutması yüzünden yenilmiş olsa, hamilton hakkında tek iyi bir kelime eder miydi bunu da bir düşün.

    hadi diyelim ki alonso michelinden brigstone'a geçmiş olsun, hamilton GP2 aracından F1 aracına geçti. slick lastikten oluklu lastiğe geçti, alonso'nun lastikleri değişti, hamilton'un tüm aracı, lastikleri, attığı turlar, yarıştığı seri ve insanlar değişti. hangisinin daha fazla zorlanabileceğini sen düşün bakalım. zaten en başta alonso lastiğe alışamadı derken, kendi pilotunun kalitesine hakaret ediyorsun haberin yok.

  54. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Ben 2000 yılından beri F1'i takip ediyorum hala çözemedim sen 7 senede çözmüşsün

    bravo.

  55. öncelikle sen rahat ol 2006 dan beri f1 izliyorum yani 12 yaşından beri.bence bu çok iyi olmasa da türkiye için gayet iyi sonuçta ülkemizde f1 sevigisi ortada. gelelim konuya 2007 de evet hamilton kazandı peki nasıl? bunun sebepleri basit öncelikle alonsonun michelinden brigstone geçtiğinden lastik anlamında sıkıntı yaşadı üstüne mcleranin hamiltonı tutması alonsonun istenmeyen adam ilan edlimesi sonucnda alonso geçildi kıl payı. sen bana dedin ya izlemediğinden bilemedin heralde sen de izlemişsin ama görüyorum ki boşuna izlemişsin ama ben sana olayları anlattım simdi daha iyi bilgi sahibi oldun.biraz da kendin araştırırsan tam olur. gelelim 2. konuya dedin ki mssaya göre aracı kıyaslama.ben massaya göre değil sıralama performasına göre kıyasladım.alonso 2011 de hep 5-6 2012 de yagmur haric ortalama 7 kalkmıştır.peki hamilton naptı? genelde hep ilk çizgi.yanlışmıyım?. peki sezon sonunda ne oldu? alonso hamiltonı bariz şekilde geçti. burdan hamilton kötü pilot sonucu mu çıkar? kesinlikle hayır. fakat alonsodan da iyi olmadığı hatta eksik yanlarının daha fazla olduğu net ortada. şimdi umarim anlamışındır.

  56. hamiltonda kendini öven açıklamalara başlamış. gördüğüm en hızlı pilot diyor onu ilk senesinde geçtiği için ben ondan hızlıyım diyor dolaylı olarak…
    bunlar konuşmaya devam ediyor alonsonunda bu çocuğunda adam yerine koymadığı vettel şampiyonlukları teker teker topluyor.
    button ı yenmek heyecan vermiyor diyor ama sonuçlar ortada…daha hızlı bir görüntüsü olabilir fakat bu tek başına yetmiyor netice almaya…önemli olan yarışın sonunu ön sıralarda bitirebilmek…
    f1 e başladığı ilk iki sene istatistiki ortalaması tüm zamanların en iyisi olan hamilton sonraki seneler bayağı aşağıya düştü. kendini ispat etmeye ihtiyacı yok dağınık bir görüntü çiziyor babasından ayrı vs.vs…ben hamiltonun bu kafayla bundan sonra şampiyon olabileceğine inanmıyorum.

  57. dediğin gibi karşılaştırma yapmak istemiyorum derse, esas o zaman rahatsız olur. ne başlıklar atılır hamilton mclaren'i karşılaştıramıyor bile! hamilton'a göre mclaren daha iyiydi! hamilton suskun! hamilton mutsuz! hamilton mercedes'ten umutsuz!

    o yüzden şuan sezon açılana kadar sabrediyor, Q3'ten sonra hamilton'un kararı doğru mu yanlış mı göreceğiz, 6 gün 10 saat sonra.

  58. hahaha fena değildi ama vettel'i de saymaması gerekirdi o zaman 🙂

  59. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu yorumların en iyi ispatı 2007 dir alonsoda hamiltonda birbirini yenemedi aynı puanla bitirdilr sezonu

  60. 10 sene hangi kariyerden geçmiş bilmiyorum. hamilton 6 sezondur f1'de. bahsettiğimiz sezon da 2007. 5 sezon geçmiş. ona bakarsak alonso'nun şampiyonluklarından 6-7 sene geçti, onları saymayalım diyemeyeceğimize göre?

    alonso belki aynı alonsodur, belki daha iyidir belki de daha kötüdür bunu kesin olarak bilemeyiz. ama hamilton'un çok daha iyi olduğu açık, çünkü adam o sene çaylaktı. ilk sezonuydu F1'de.

    ben ferrari aracı çok hızlıydı demedim. ama yukarıda yazan arkadaş 2012'de hamilton'un mclaren'inin, alonso'nun ferrari'sinden daha iyi olduğunu, buna rağmen alonso'nun ilerde bitirdiğini söylüyor, ben de diyorum ki, şampiyonanın en iyi araçlarını sıraladığımızda redbull 1, lotus 2, ferrari 3, mclaren bunların ardında geliyor, çünkü neredeyse liderken yarış bitiremeyen bir araçtı.

    burdaki mantık şu: hızlı aracın var, yarış bitiremiyor, ortanın biraz üstü aracın var, arıza yaşamıyorsun hangi araç daha 'iyi'dir? ibrahim'e göre hızlı olan, mantığa göre diğeridir. ben de bunu söylüyorum. dolayısıyla şuna geliyorum: ferrari mclaren'dan hızlı olmayabilir 2012'de. ama daha 'iyi' bir araçtı.

  61. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    hamilton ve alonso diğerlerinden çok farklı. İkisi başka dünyada. Araç farketmez altlarına kamyon versen yine suyunu çıkartırlar. Diğerinde böyle bir yetenek ve ışık yok. Doğru söylemiş ikiside birbirini yenmek istiyor. Daha önceden de çok açıklamaları vardı. Takım arkadaşlıklarını bıraktıktan sonra akıllandılar, birisi ateş birisi barut yanyana gelmemeleri en iyisi. Uzaktan rekabette nasılda iyi anlaşıyorlar.

  62. medya sürekli sorsa da o karşılaştırma yapma gereği duymamalı, sadece kıyaslama yapmak istemiyorum deyip, ikisinin yeri farklı diyebilir. hamilton sanki dediğim gibi pişman ve birilerine durmadan mesaj vermek istiyor…ayrıca küçük gördüğü buton onu madara ederse bakalım ne diyecek..

  63. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    o şekil aldığı için basit görmüş 😉

  64. anlamadığım nokta şu, Massa'nın performansının sezon sonu düzeldiği açık, peki Massa poller mi almaya başladı ? Zaman zaman Alonso'dan hızlı olmasını göz ardı etmiyorum, fakat Massa iyi haldeyken bile Ferrari ilk çizgiyi kapamadı, bıraktım pol almayı, ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?

    Araç sıralamalarda yarışa göre daha yavaştı evet, fakat bu araç kuru zeminde her türlü yavaştı ana rakiplerinden, hızlı olduğu yarışlarda olmadı mı? Oldu, ama en hızlı hali bile ötekilerden yine de az da olsa yavaştı…

    bir de 2007 yılı çok geride kaldı, üzerinden kaç sezon geçti, evet o performansı gösteren kişinin adı yine Alonso idi, fakat ismin aynı olması performans seviyesinin aynı olması anlamına gelmiyor…

    Alonso bu yıl çok kötü bir sezon geçirip bir sonraki sezon şampiyonluğa da oynayabilir, bu adamlarda robot değil insan… ısıtıp ısıtıp 2007 yi önümüze koymanıza gerek yok, işin garip tarafı 10 seneyi geçmiş kariyerde elinizde de bir bu var…

  65. evet sanırım doğru anladım, hoş bende Mercedes'e bu sene daha bir güveniyorum, yani aynı fikirde sayılmayız, ama sana gelen tepkiler sanki sen Hamilton'a laf ediyormuşsun gibiydi, olaya öyle müdahil oldum 😉

  66. Yusuf Perçin avatarı
    Yusuf Perçin
    Mercedes'in bu sene etkileyeceğini düşünüyorum.

    Vurgu yaptığım kısım burasıydı. Sen anlamışsın beni.

  67. ferrari'nin yavaş olduğunu massa'nın performansına bakarak analiz ettiysen çok yanlış yerlerdesin dostum. alonso-hamilton mücadelesi zaten geçmiş yıllarda oldu. biri ilk yılındaydı, diğeri 2 kez dünya şampiyonuydu. ikisi de aynı takımdaydı ve kazanan da belliydi. ha bilmiyorum ne zaman izlemeye başladığını, izlemeyince bilmemen de doğal.

    böyle saçma yorumlar yapmak yerine bak burda hamilton baş rakibini övüyor. burda alonso'yu yermiyor, övüyor. siz de bunu fırsat bilip alonso yeneeer diyeceğinize, hamilton çok iyi pilot onun böyle demesi alonso'nun ne kadar iyi pilot olduğunu gösterir deseniz, mesela?

  68. çünkü medya sürekli aynı soruları soruyor. mclaren ile mercedesi karşılaştırır mısın, farklar neler, nasıl hissediyorsun. adam da iyi hissediyorum diyor haliyle.

  69. aloonso-hamilton mücadelesin de kesinlikle kazanan alonso olur ki oluyor. hemde alonso daha yavaş bir araçla bunları yaptığını da hatırlatmak isterim.fakat bu yıl mercedesle hamilton ferrariden güçlü olmassa ki muhtemelen olmas ve o araçla alonsoyu tıpki alonsonun onu geçtiği gibi geçebilirse o zaman hamilton kalietesini daha net görebiliriz.

  70. hamilton sezon başlamadan önce buna benzer birçok açıklama yaptı, hepsinde de aracın hızlı olduğunu kendini çok iyi hissetiğini pişman olmadığını vs vs anlatıp durdu. sanki bu açıklamaları yapmaya kendini zorunlu hissediyormuş gibi görünüyor. neden takım değiştiren bir pilot bunca defa hata yapmadığını anlatmaya çalışır. hamilton şuan hata yapmadığını herkese ispatlamaya çalışıyor, bilinç altının tam tersini söylemesine rağmen. umarım bilinç altı sözleşme süresi boyunca haklı çıkmaz…

  71. lewis button'ı fazla basit görmüş. button o kadar basit bir pilot değil. vettel 3 şampiyonluğu nasıl aldıysa button da tek şampiyonluğunu o şekilde aldı.

  72. rughead diyorsun yani 🙂

  73. Button'u yenmek beni gerçekten heyecanlandırmaz.

    Çenesi düşük Button'ı şimdi dinlemek lazım 🙂

    Fernando ile aramda olan rekabet beni daha heyecanlandırıyor.

    Alonso ile aralarındaki aşk bitmez zaten. Senna-Prost kavgası gibi 🙂

    Yenmek istediğim adam o. Seb'i de yenmek istersiniz çünkü en çok şampiyonluğa onlar sahipler.

    Kağıt üzerindeki rakamları dikkate alırım, Vettel'i almam diyor 🙂

    Fazla gerici sözlerden oluşan bir demeç olmuş. Son zamanlardaki furyaya uyarak site editörlerini suçlayasım geldi 😛 Şaka şaka, pazar pazar ellerinize sağlık.

  74. arkadaşın vurgusu muhtemelen Hamilton'a değil, altında artık bir Mclaren olmaması ile alakalı… eğer tahminim doğruysa, olaya yanlış yaklaşmakta çığır açmışsınız 🙂

  75. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    hele 2007 :)))))))))))))))))))))))))))))))

  76. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    2008 :)))))

  77. Fernando Alonso ‏@alo_oficial

    "1h flight + 2h stopover + 7h flight + 3h stopover+ 14h flight = Australia."

    İyi özet 😀

  78. rüya değil.. 2007 onun adı.

  79. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Adam Halı dagılın.

  80. Rekabete odaklanmak onu istemek F1 pilotları açısından gerçekten çok güzel Ferrari ve Fernando Alonso taraftarıyım ama bu ikisiini mücadeleleri ayrı bir keyif katıyor başarılar sizlere

  81. haber johny herbert'ın lewis'le yaptığı bir röportajdan alınmış. röportajı şuradan izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir