Raikkonen: "Geçen Seneye Göre Daha İyi Bir Aracımız Var"

yazar:

kategori:

Fin pilot, kış testlerinde birkaç defa teknik sorunla karşılaştı; ayrıca bir gününü degıda zehirlenmesi nedeniyle ilaveten kaybetti.

Lotus pilotu, teknik sorunların çözüldüğünü belirtti.

Raikkonen: “Testlerde bazı sorunlarımız oldu ama yine de çok fazla tur atabildik. Elbette her zaman daha fazla tur atmak istersiniz ama olan bu”

“Hepimiz yarışıyoruz ve artık kimin nerede olduğunu göreceğiz. Dayanıklılık veya ona benzer bir konuda enişem yok. Çünkü testlerde en büyük sorunlarımız aynıydı ve şimdi üstesinden geldik.”

“Tabi ki %100 emin olamazsınız ama geçen sene başlamadan önceki sorunlarımıza da bakarsanız, yarışlara çıktığımızda oldukça iyi olduğumuzu da görebilirsiniz.”

Takım patronu Eric Boullier: “Sezon öncesi testlerin ardından kendimize fazlaca güvenebiliriz.”

“İstediğimiz kadar tur atamadık ve hem teknik hem de fiziksel (sağlık) olarak bazı sorunlar yaşadık ama buna rağmen programımızın çoğunu hallettik.”

“Geçen seneye kıyasla ileri yönde iyi bir adım attığımıza inanıyorum”

Geçen sene şampiyonayı 3. tamamlayan Raikkonen, bu seneki araç E21’nin daha güçlü olduğunu dile getirdi.

Raikkonen: “Her zaman daha fazlasını istersiniz ama bu araç, iyi bir başlangıç noktasına sahip. Bakalım. Yeteri kadar hızlı olup olmadığımızı göreceğiz”

“Geçen seneki araca kıyasla daha kötü olduğunu düşündüğüm bir alan yok. Şimdiye kadar her şey daha iyi. Geçen sene iyi bir hızımız vardı ama şampiyonluğu kazanacak kadar değildi.”

“Bu da, bu sene daha fazla hıza ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor. Araçtan biraz daha fazlasını alır ve istikrarı yakalayabilirsek, sene başında alınacak bazı iyi sonuçlarla birlikte çok daha iyi bir şansa sahip olmalıyız”


Yorumlar

“Raikkonen: "Geçen Seneye Göre Daha İyi Bir Aracımız Var"” için 13 yanıt

  1. grosjean'ın da çaylak sezonuydu. araçların ve lastiklerin bugünkünden çok farklı olduğu 2008'in sonunda birkaç yarışa katılmıştı sadece. geçen sezon sıralamalarda kimi'ye 11-8 mi 10-9 mu ne üstünlük sağladı.

    kimi yarış hızı daha güçlü olan pilotlardan. beraber yarıştıkları sürede sıralamalarda massa'dan da yavaştı.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Grosjean pol aldı da ben mi göremedim?

    Kaldı ki adamın dönüş sezonuydu. İnsaf artık. Daha ne yapsaydı.

  3. bune ya süpriz yumurtadanmı çıktı bu arkadaş 😀 kiminin sampiyon olması sana ne kazandırcakta ne demek ? 🙂

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sen kimiyi kac kez izledin aracın direksiyonuna bak önce o aracı sürmek büyük başarıdır yerinde durmuyordu direksiyon sürekli sağ sol yapıp toplamaya çalısıyodu o direksiyondan tek turda hızlı olmak imkansız gibi bisey yinede kimi ilk 10 a kaldı cogu zaman bu sene direksiyonun kesinlikle düzeltilmesi lazım

  5. ne yani lotus tozu dumana kattıda raikkonenmi süremedi.senin f1 bilginden süpheliyim royal

  6. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Rai'nin şampiyon olması sana ne kazandıracak.1 Dilek hakkın olsa ondan daha önemli şeyler dileyebilirsin..

  7. ne çoğu 10-9 olabilir ancak.sen çok beklersin kimi nin lotusu rbr ye uzak olmayan bir araba.lotus geliştirme konsunda geçen sezonki gibi pısırık davranmazsa ben senin sıfatını görmek isterim.

  8. tek turda lotus değil kimi kötüydü. bunu kabul etmek lazım. grosjean avustralya sıralamalarında 3. oldu. çoğu sıralamada da kimiyi geçti. ama bu sene ben de sıralamalarda kimi den çok daha iyi performans bekliyorum, titreyerek değil zorlayarak sürmesini bekliyorum 2009 spa gibi.

  9. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    önce bu sezona bakmak lazım çünkü 2014 de neler olacagını kimse bilemez helede konu kimi olunca f1 den bile ayrılabilir ama ins red bulla fln geçer.

  10. melbourne de hafta sonu hava soğuyor.bugünlerde 33 dereceyken hafta sonu 20 derecelere kadar düşücekmiş.yağmur lotus için pek iyi olmuyor malesef.testlerde yağmurda çalışanlar için şans olabilir

  11. bu sezon için bir dilek hakkım olsa kimi'nin şampiyonluk mücadelesi verecek bir araca sahip olmasın dilerdim. zira 2014'te maddi nedenlerden dolayı işlerin lotus için büyük takımlara karşı bugün olduğundan daha zor olacağını düşünüyorum.

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Geçen sene ki araç tek tur da biraz kötüydü. Bu sene ki aracın bu yönden çok iyi olması gerek, zaten gerisini Kimi halledecektir.

  13. Lotus eğer para sorununu cözmüsse sene içindeki gelişimi daha iyi görebiliriz.benim merak ettiğim araçın performans bakımından lastikleri.geçen sezonki gibi sadece sıcak pistlerde uçan lotusmu yoksa sıcak-soğuk demeden rekabetci olabilcek bi araçmı.ama her ne olursa olsun bu sene pol bekliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir