Alonso Kazanamasa da Mutlu

yazar:

kategori:

Yarışa 5. sıradan başlayan Alonso, iyi bir kalkışla 3. sıraya yükseldi ve ardından galibiyet adayları arasında yer aldı. Alonso yarış içerisinde çevresinde bulunan sürücülere göre damalı bayrağı ilk sırada görse de, kendisinden tek pit stop az yapan Raikkonen’i geçmeyi başaramadı.

Alonso “Harika bir yarıştı ve yarış boyunca harika mücadele oldu. Yarışta her tur bir olay vardı ve açıkçası ben kişisel olarak yarıştan keyif aldım.”

“Sonunda kazanamadığımız için biraz üzgün olsak da Kimi bugün harikaydı, Lotus da öyle. Onları bu harika yarış için kutlamamız lazım.” dedi. 

Alonso, kendilerinin 3 pit stop yapmalarına karşı Raikkonen’in 2 pit stop yapmasının biraz endişelenmesine neden olduğunu kabul etti.

Alonso “Evet, biraz endişeli bir durum. Lotus çok iyi bir iş çıkardı ve Kimi harika sürerek 2 pit stop yapabildi. Bunu analiz etmeliyiz. Sıradaki yarış öncesinde sadece 4 gün var ve zorlu rakiplere sahibiz.”

“Ancak şu anda oldukça mutluyum. 2 sene önce ve geçen sene sezona çok zorlu başlangıç yapmıştık. Bu sene ise durum farklı. Çok iyimseriz ve önümüzde ilginç bir sezon var.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Kazanamasa da Mutlu” için 26 yanıt

  1. Çoğuna göre Alonso korkaktır. geçiş yapamaz, garanticidir. Aslında en iyi geçişi o yapıyor. Adam geçmeyi de biliyor, geçilmeyi de. Burnu öne geçer geçmez yolu sahiplenen bazı geçiş ustaları defalarca kazaya sebep oldu. Ama Webberin Alonsoyu orujda geçtiğini hatırlayın ne demişti?

  2. Alonso hamilton mucadelesi nefes kesti.hamilton gecilmemek icin baya zorladi fakat su farkedildi mi bilmiyorum. Alonso hamiltoni disardan gececekken hamiltonin sert fren yaptigini ve lastikleri yaktigini gordu heemn disarda kaldi iceri gecmedi cunku duramayabilir ve kaza olabilirdi. Burda anlatmak istedigim alonso atak yaparken ne kadar dikkatli oldugunu ve gercekten farkli bir surucu oldugu ortaya cikiyor.Atagi izleyebilirsiniz alonso aynaya bakip hemen cekiliyor gecis yaparken cogu pilot onu farketmez. Alonsonun burdan nasil bir pilot oldugu ortaya bir kez daha cikiyor.

  3. 2004 Fransa Schumayer 4 pit 1. sıra 3 pit stop yapanların alayı geride başta Alonso olmak üzere..Pole Alonso 1,Schumayer 2….Güzel yarıştı..

  4. raikkonen sutilin arkasında çok uzun zaman geçirdi doğru ama 10 sn arkasında:)
    yaklaştığı gibi geçti

  5. alonso gene iyi bir startla 2 sıra kazandı. daha sonra massa ile çok yakın bir mücadele içine girdi. fakat geçemedi bunda massanın vettele yakın olup drs açması da etkli oldu. tabi aynı aracı geçmek üstüne birde drs den yaralanamamak geçişi zorlaştırdı.bu yüzden alonso atak yapacak riske de girmedi ve 2. pitlere erken girerek hem vetteli hem massayı güzel bir taktikle geçti.fazladan pit galibiyete izin vermedi fakat performans gerçekten iyi.araç yarıs hızı bu yıl daha da gelişmiş gibi gözüküyor.sıralama için bu yarış tam gösterge olmadı onun cevabını ileriki yarışlarda alıcağız. lotus gerçekten lastiklere iyi davranıyor diğer takımlarında buna bir cevap vermesi lazım.sezona iyi başladık umaraım aracı geliştirmekte geri kalmayız ve gerisini alonsoya bırakmalıyız.

  6. çok önemli değil ama kimi sutilin arkasına geldiği gibi hemen geçti son sektörde.yanlış hatırlıyosun.hamiltonu geçtiği yerde geçti

  7. Alonso sutili rai kadar rahat geçemedi diyen kim yaw? Raikonen uzun süre sutil'in arkasında kaldiktan sonra, sutil'in start finişte hafif yol tutuş kaybetmesiyle geçti. Ona bakarsan, vettel'de taze lastikle uzun süre sutili geçemedi. Yine en kolay alonso geçti. 1.5 turda geçti. Hamiltonu'da en kolay massa geçti mesela. Alonso çok zorlandı sebebi açık, hamilton, vettel ve alonso'yu rakip görüyor sadece. Araba yavaş bile olsa, çok çok geç fren ve blokajla alonso ve vettele direniyor. Diğer pilotları sıradan görüyor ve bırakıyor çoğu zaman çünkü istese onları çok rahat geçer kendine göre.

    Yarışı lotus kazandı açıkçası ben mutlu oldum. Sezon başı testler devam ederken lotus en hızlı araba onu ferrari ve red bull takip ediyor demiştim, 4'luk için mclaren yada mercedes takip ediyor demiştim her ne kadar bu cuma lotus'a sinirlenip lan bunlar olsa olsa 4. hızlı olurlar desemde, mclaren hariç sezon başı tahmim tuttu. Sepangta'da tropik iklim ve muson iklimi karışık yaşandığı için yine orta zaman zaman kuvvetli yağışlar görülecek. Yani yine raikonen ve lotus favori. Ancak tamamen kuru ve eşit benzin yükünde ferrari-lotus ve red bull sadece 0.2 saniye farkla ayrılıyor. Benim gözlemlediğim en hızlı araç 0.1 saniye farkla ferrari, red bull ferrari'den eşit benzin yükünde 0.175-0.200 saniye yavaş gibime geldi. Lotus ferrari'den 0.125 saniye yavaş gibime geldi.

    Ama icabında pistlere göre red bull bir yarışta ferrari'den 0.150 saniye hızlı olabilir. Hızlı bir pistte ise ferrari, lotus ve mercedes daha hızlı olabilir. Çünkü mercedes red bull'dan sadece 0.180 saniye yavaştı bugün. Hatta hatta force india dahi bu 4'luye yakın ferrari'den 0.480 saniye yavaştı sadece.

    Çok yakın bir grid var, toro rosso dahi sadece 0.890 sanıye yavaş.

  8. Lovely_F2008  avatarı

    Uçan Lotus ve Rai'ye çare yoktu bu yarış . Yarışın başından belliydi Lotus'un yarıştaki en hızlı araç olduğu . Çok fena geliyodu Rai zaten başlarda , sonradan strateji için sakinleşmiş demek ki . 3 pit yapsa belki de eze eze , rahat rahat geçecekti bizi .

  9. Ben de bugün Alonso'nun kazanacağını düşünüyordum ama Hamilton'u geçene kadar yaklaşık 4-5 saniye vakit kaybetti. Bu arada Hamiton'u geçişi tam bir tecrübe örneğiydi. Alonso viraj öncesi daha öndeydi ama baktı ki Hamilton blokajla geliyor virajı dönmeden Hamilton'un geçmesini bekledi. Başka bir sürücü olsa o konumda virajı dışardan dönmeye başlayıp sonrasında temas yaşıyabilirdi. Aynı şekilde Sutil'in arkasında da neredeyse 2 tur attı. Bu trafik sebebiyle de Raikkonen'den yeni olan lastiklerini daha erken bitirdi. Ama yarış boyunca da Raikkonen'in çok kontrollü yarıştığını gördük,lastikleri korumak için bir ara Sutil'in başını çektiği grupla farkı sabitlemesi bunun en büyük örneği.

  10. Ferrarilerin startları harikaydı.Stratejiyi ayırana kadar Massa da iyiydi.

  11. bütün fesat düşüncelerinize rağmen pilotunuzu tebrik ediyoruz

  12. BerkerYildirim avatarı
    BerkerYildirim

    Geçişe olanak sağlamayan bir pistte kolay değildi.Zaten sadece eski lastlikli pilotlar geçildi onun dışında geçiş olmadı o doğaldı bence. Sutil ve Hamilton mücadelesinde çok vakit kaybetti maalesef ve bu yüzden farkı kapatamadı.

  13. ferrari baktı ki alonsonun pilotlar şampiyonluğu alacağı yok bari massanında önünü açalımda belki markalar da şampiyonluk alabiliriz düşüncesiyle massa ya eşit statü hakkı vermişler. sonuç ortada…yarıştaki en hızlı araç ferrariydi.
    bu arada yarış sonrası alonso biraz keyifsiz gibiydi. içten tebessüm etmiyordu. kuvvetle muhtemel içinden "ulan bir vettelle uğraşamazken birde kimi çıktı başımıza…" :)))

  14. Bu arada günün en spekteküler olayı ferrarilerin özellikle Alonsonun kalkışıydı. İkisi de bu işi çok iyi yapıyorlar. Pek dikkat çekmedi Rai kazanınca

  15. bu arada avatarlar görünmüyor heralde. raikkonenci değilim. hatta hakkinenden beri rakip pilottur benim için. Avatarda schumi alonso var. sadece gözlemimi söyledim. Ve takım olarak inanılmaz geliştik gibi göründü. inşallah gerçektir.

  16. Siz de raikkonenin canı sıkılınca attığı turdan anlayabilirsiniz. Yani Raikkonen hızını lastik korumak için saklamış kendi de söyledi. Zaten Vettel, Massa ve Alonso beraber giderken 2 sn arkadan kollaması ve geriye düşmemesi belli etmişti.

  17. Nasıl daha hızlı olacaktı ? Eğer 3 pit-stop yapsaydı Alonso'nun bütün yarış bir adım arkasında olacaktı.Yarışın başlarındaki duruma bakarak ve Alonso'nun kazanma umudu bitene kadar attığı turlara bakarak bunu anlayabilirsin.

  18. bence raikkonen 3 pit yapsaydı daha hızlı olurdu.

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aslında burda ironik bir durum var. Raikonen 1 stop az yapması sayesinde kazandı bu yarışı, eğer normal olarak eşit pit yapsalardı 4-5 anca olabilecekti muhtemelen. Bu da aslında Ferrarinin ne kadar hızlı olduğunu gösterir. 1 pit fazla ile 3-4 saniye arkasına kadar gelmişti Kimi'nin. Belki de o tur bindirmeler falan olmasa daha da zorlayabilirdi. Bir yerden sonra bıraktı zaten.

    Ferrari bu sene iyi arkadaşlar, zaten olay Massanın pozisyonundan belli.

  20. Kimi raikkonen  avatarı
    Kimi raikkonen

    Bugün Alonso'nun yarış hızı gerçekten inanılmazdı

  21. Bugün Alonso Ferrariye geldiğinden beri en kötü yarışını çıkardı bana göre. Massayı geçememesi beni çok üzdü ve Sutili Rai kadar çabuk geçememesi. 5 sn kaybettikten sonra galiba fark 3ten 7 sn çıkınca her tur 1 sn alması gerekirdi ki, sanırım morali bozuldu.
    Neyse. en azından bir grubta görünce Ferrariyi, geçilen ve arkada kalan değil de geçmeye çalışan olarak görmeyeli uzun zaman olmuştu

  22. ewet tebrikler harikaydı ben inanıyorum yarışlar kazanacak ferrariler

  23. Sezonun devamı için kesinlikle cesaret verici ve heyecanlandırıcı bir sonuç.Yarış hızımı gerçketen iyi.Sıralamalarda biraz önde olmalıyız.Tebrikler Ferrari.Tebrikler Alonso ve Massa. 2008den sonra takımlar şampiyonluğuna inancım çok yüksek

  24. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Ferrarinin yarış hızı çok iyi görünüyor.Sıralamalardada iyi olabilirlerse iyi bir sezon onları bekliyor.Massa da oldukça iyiydi.Ama Lotusa kıyasla lastik konusunda zayıflar.Ama diğerleriyle aynılar.Bu yüzden bu Ferrarinin zaafı değil,Lotusun olumlu özelliği.Yinede Alonso bugün harikaydı.Alonso,Hamilton ve Raikkonen pist üstünde birbirlerine yaklaşınca adrenalin seviyesi tavan yapıyor haliyle.Tebrikler.

  25. Raikkonen06  avatarı

    Alonsoyuda tebrik ediyorum geçen yıl ki gibi hiçbişey eksilmemiş performansından araçda daha iyi yine bu sezonda şampiyonluk adayı KİMİ ile birlikte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir