Vettel Henüz Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

Vettel, galibiyet umuduyla geldiği Avustralya’da sıralamalarda pole pozisyonunu kazandı ancak yarış içerisinde Lotus ve Ferrari’nin gerisinde kaldı.

Vettel “Bugünden mutlu olabilrim. Açıkçası pole pozisyonundan kazanınca kazanmak istersiniz ve biz de daha fazlasını istedik.”

“Endişeli değilim. Bazen insanların bizden daha hızlı olduklarını kabul etmeliyiz. Bugünkü yarışta en hızlı 3. araca sahiptik.”

“İyi bir startın ardından ilk 3-4 tur sonra lastikler bozulmaya başladı. Diğerleri kadar uzun süre pistte kalamadık.”

“Fernando’nun bizi pitlerde geçtiğini biliyorum ancak diğer araç (Raikkonen) nereden geldi bilmiyorum. Onu hiç görmedim bu yüzden biraz sürpriz oldu.”

“Bugünden mutlu olmalıyız. İyi puanlar kazandık. Eğlenceliydi ancak lastikler açısından aldatıcıydı. Ancak yine de podyumda olduğum için mutluyum.” dedi.

Vettel, vatandaşı Adrian Sutil’in arkasında takılı kalsa da bunun sonuçta çok etkili olduğunu düşünmüyor.

Vettel “O an, onun arkasında kalmamız yardımcı olmadı. Bu kadar basit. Ancak performansımız olsaydı onu geçmemiz gerekirdi.”

“Yarış içerisindeki tur zamanlarımıza bakarsak orada takılmamız büyük fark yaratmadı. Sonunda işi tersine çevirmemiz için yeterli tur vardı.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel Henüz Endişe Etmiyor” için 19 yanıt

  1. Gece sıralamaları izledikten sonra %70-80 böyle bir durum beklemiştim. Pol turundan sonra her iki Redbull aracınn lastikleri de olması gerekenden çok daha fazla lastik kullanmış gibiydi. Tabi elimde bir veri yok. Bu kişisel belki de yanlış görüp kendi kendime yanlıs yorum yaptığım bir durumdu fakat en azından böyle olabileceğini hissetmiştim. Sanki daha önce Spa'da olan kamber sorununa benzer bir sorun vardı. Araç orada da sıralamalarda harikaydı ama sıralamalardan sonra takım hata yaptığını fark ettmiş ve durumu tehlikeli olarak görüp yeni set lastikler için izin istemişlerdi.ama tekrar söylüyorum bunlar sadece evde gece tv'den gördüğüm detayları kendi kafama göre ulaştığım düşünceler…

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    önce kalkmayı öğrensinde o yeter ona

  3. bu günkü lastik piyangosunu lotus kazandı haa 3 pit stop yapsalardı nerede olurlardı o tartışılır.

    meşrubatçılar ise bu sene sanırım taklit edilen değil öğrenen taraf olacaklar.

    hani sözde f 1 hakimlerya ilk baştan start arayı aç git güle oynaya neyse bunlar iyi günler gibi geliyor tufan ise geride

    özellikle lotus ve ferrari oldukça rekabetçi geldi bana..

  4. webber'e vettel'le eşit araç versinler o zaman görürüz.

  5. en hızlı diyemem ama çok hızlı kopmuyor rakiplerinden

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Avantiferavanti cevabı vermiş. Alonsonun o bakışı çok hoşuma gitti ve onun için resmini kullanıyorum.

  7. O resim Alonso Brezilya'da şampiyonluğu kaybettikten sonra kameralara yansıyan ilk görüntüsü.Arkadaşın hastalıklı ruh yapısının da kanıtı.

  8. en hızlı 3. araçla 6. da olunabilir…

  9. arkadaşım senin vettelci olduğunu biliyoruz. En büyük Alonso düşmanlarından oldğunu biliyoruz. Neden avatarında Alonso??

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Araç hızlı pilotta hızlı.Webber bu takımda ne yaptı ikinci sıradan kalkan pilot daha ilk virajda neredeyse 10 uncu luğa kadar geriliyorsa bana pilot mavalı okuma sonra sene sonu sesiniz çıkmıyor jerez testlerine kadar.Daha 7 inci turda pit yapılıyorsa bu lastiklerle ilk yarışlarda bu tarz piyangolar normal sen otur haline ağla kardeşim bütün site cevaplarıyla seni konuşamayacak hale getiriyor hala yazabiliyorsun

  11. helal sana be

  12. Değerli dostlar malezya'nin başkenti kuala lumpurda hafta boyu yağmur var. Sadece pazar günü Hava'nin açma ihtimali var o gün dahi yüzde 40 yağış ihtimali var. Takımlar biliyorsunuz 2 haftalık hava durumuna göre ayar yapıyor. Geçen hafta pazartesi günü bu hava durumuna bakarak sezona yağmur ayarlı çıkan takımlar vardı. Yoksa red bull en hızlı araç falan değil. Red bull günlük yarıştığı için, cuma kuru zemin ayarında hızlı oldu, cumartesi hava biraz yağdı 3. antrenmanda geride kaldılar. Siralama pazara ertelendi, nispeten kuru havada yine ilk sırayı aldılar, yarış baslamadan 1 saat önce bir yağmur yağdı yarış içinde yine hafif atıştırdı, red bull yavaş kaldı. Hava açık ve güneşli olsa nispeten alıp götürürlerdi çünkü ayar uygundu ama kumar tutmadı.

    Haftaya yine yağmur var, yağmur ayarını çok önce yapan ve 2 haftalık hava tahminleriyle riske giren ferrari ve lotus yine çok avantajlı. Hatta force india ve toro rosso dahi süpriz yapabilir. Fransız metociel şirketinin verdiği bilgiler doğrultusunda lotus güzel yağmur ayarı yapmış.
    Haftaya yine raikonen büyük favori bu sefer açık tek bir gün olmayacak herkes yağmur ayarı yapacak, yağmurda kim hızlı göreceğiz? (kişisel yetenekte ön planda)

    Ardından ömrümüz varda 3 hafta sonrayı görürsek kim en hızlı değerlendiririz ama bu 2 yarışta yağmurda hızlı olan ve ayarı doğru yapanlar kazanacak.

    Tamamen kuru bir pistte herkes kuru ayara geçince ve pist üstü 30 derece olunca kimin en hızlı olduğu anlaşılır. Yinede ferrari müthiş gelişti ve bana göre en hızlı araç. Hem maksimum hızda, hemde apex'te müthiş. Çekişte iyi. Ferrariseverler koltuğa yaslanıp izleyecek bu sene yarışları.

  13. diğer takımdan neredeyse 1sn farkla pol al, anında 3. en hızlı araçtık damgasını yapıştır. redbull'da sorun yok, ya ayardır ya da lastikleri çabuk yemişsindir. hala 'gelişen pilot'sun ya sen.

    araç en hızlı 3. araçtı, sen de 3. oldun zaten. bir özelliğinin olmadığını kendin itiraf etmen de işin ironik yönü.

  14. Sıralama hızından biraz ödün verirlerse yarışda daha yi lastik kullanabilme olasılıkları var.Geçen sezonlar üzerine gitmemeleri lazım.Lastikler bu sezon tam baş belası olacak gibi…

  15. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bi süre o sürekli salladığı işret parmağı yerine baş parmağını emmek zorunda kalabilir vettel…..

  16. Bu yarışta lastikleri en erken bitiren takım RedBull oldu galiba.Artık güç dengesini anlamak için lastik kullanımına bakacaz.Bu yarış için Lotus bunu 2.pit stop yapacak kadar iyi başardı ve öne çıkmış oldu

  17. Malezyada Normal bir yarış olacağını pek sanmıyorum. 2 saatte bir muson yağmuru yağıyor 🙂

  18. söylediği şeylere hak vermek gerek, en iyi 3. araçtı yarışta bugün Red Bull, o da yapması gerekeni yapıp aracını podyuma taşıdı, tebrikler…

    ama bu ilk yarış güç dengesi için net bir bilgi vermiyor, bunu uzun süredir söylüyorum, eğer malezyada normal bir yarış olursa, ancak malezyanın sonunda biraz daha net bir fikre sahip olabiliriz. Bence Red Bull'un performans düşüklüğü sadece bugüne özgüydü, ne yazıkki 😀

  19. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Net bir güç dengesi yok,Pirelli lastikleride cabası.Yinede Redbull şu an için yarış içinde en hızlı araç değil.Buna rağmen iyi puanlar ve podyum aldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir