Hamilton: "Beşincilik Hedefimizin Üstünde Bir Sonuç"

yazar:

kategori:

Hamilton yarışa Red Bull sürücülerinin arkasında 3. sıradan başladı ancak startta pozisyon kaybetti ve ön grupla bağlantıyı koruyamadı. İlk bölümde pistte uzun süre kalmayı başaran Hamilton çift pit stop bekliyordu ancak bunu daha sonra 3 pit stopa çevirdiler. Hamilton sonuç olarak yarışı 5. sırada tamamladı.

Hamilton “Harika bir sonuç, gerçekten mutluyum. Sezonun ilk yarışı için umduğumuzdan çok daha iyi bir yarıştı ve iyi bir başlangıç yaptık.”

“Fabrikaya gidip diğerlerine kıyasla niye zaman kaybettiğimizi anlamaya çalışacağız. Ancak takımın bu performansa sahip olmamız için harika iş çıkardığını düşünüyorum.”

“Aaç gerçekten iyi hissetmemi sağlıyor. Bu yüzden diğerlerinin nasıl bu kadar hızlı bir şekilde uzaklaştığını anlayamıyorum. Ancak zorlamaya devam edeceğiz ve umarım o gruba dahil oluruz.” 

“Sadece nerede kaybettiğimizi bilmiyorum. Fabrikaya gidip bu duruma bakacağız.” dedi.

Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg “Elektrik sorunu yarışımı sonlandırdı. Bu utançverici çünkü iki pit stop stratejisindeydim ve iyi sonuç alacak durumdaydım. Ancak hafta sonundan çıkarabileceğimiz bir çok olumlu sonuç var.”

“Takım kış boyunca aracı güçlü bir şekilde geliştirdi. Sıralama performansı çok iyiydi ve araç yağmurda çok iyi gitti. Öndekilerle farkı kapatmaya başladık. Bunu geliştirebiliriz.”

“Daha öncesinde bazı kesilmeler olmuştu ve bir anda sistem kesildi. Elektronik sorunuydu.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton: "Beşincilik Hedefimizin Üstünde Bir Sonuç"” için 14 yanıt

  1. Dedemin bir sözü var tam mercedes takımına göre. ^^Bişir bişir bulgur aşı ye^^ Yani hep aynı. Değişen sadece Shumi'nin yerine Hamilton'nun gelmesi ve Hamilton'nun da Shumi gibi yorum yapması."Beşincilik Hedefimizin Üstünde Bir Sonuç". Rosberg şöyle diyor (Hiç sevmem kendisini);Mercedes ile birlikte bu senede gelecek senede sonraki yıllarda da hep veriler topladık toplayacağız. Gelişiyoruz,değerli bilgiler edindik, iyi oynadık rakibimiz kazandı,bulduğumuz pozisyonları kaçırmasak sonuç farklı olabilirdi.Onlar iyi oynadılar ve kazanmasını bildiler,havalarda soğuk, çayın demi iyi olmamış, akşam yemekte ne yesem, vs vs…:))

  2. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Herkes isdedigi kadar tur gidebilir mi :))))))) ..Hic lastik patladigini gormedin tahminimce.sen cok sakacisin galibaaa.saka diyip durysn .gayet ciddiyim .gorcezz.sampiyonanin basindayiz.dedgim iki seyi bulabilsinler.

  3. hamilton yarışın ilk yarısında vettel ve alonso'dan bayağı yavaş, ama özellikle son bölümde çok yakın. son stintindeki turları o bölümde 8 tur daha eski lastiklere sahip olan raikkonen'den 0.5s'nin üzerinde yavaş (bunun içinde sutil'i geçmek için kaybettiği zaman da var). rosberg pistte kaldığı süre içinde hamilton'a karşı 25 turda 4s kaybetmiş.

    malezya'da kuru bir yarış olursa daha net fikrimiz olur. ama mercedes bu yarışta 2011'deki gibi rahat bir şekilde 4. sırada görünüyor.

  4. 3 pit stop stratejisini yarışın başından itibaren uygulasaydılar daha önde olabilirlerdi, 2 pit stop yapmaya çalışıp sonra yapılamayacağını anlayınca, ne 2 pit stopun ne 3 pit stopun avantajını kullanabildiler…

  5. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    şaka mısın dostum performans olmadıktan sonra istediği kadar gitsin ne olur? Herkes istediği kadar tur gidebilir ama performans olmadıktan sonra yemişim fazla turu.

  6. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    ss larla Hami 13 tur gitti rai 8 aciklarmisin bunuda bana.

  7. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    ss larla 8 tur hami 13 tur rai gitti dimi takip ettin mi ???

  8. keşke gelseydi.

  9. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Keşke Ferrari ye gitseydi.Alonso ve Hamilton iyi bir Ferrariyle korkutucu olurdu.Mercedesle ilgili ümitlenmiştim ama 2 pitle avantaj sağlamaya çalıştılar.Olmayıncada geçen seneki yere gerilediler.Ama sıralamalarda iyilerdi.Birkaç yarış daha beklemek lazım.

  10. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    şaka mı bu kardeş, nasıl gitsin o taktikle. Lastiklere aynı mı davranıyorlar. Madem o kadar kolay herkes o taktikle gitsin. RBR bile o taktikle gidememiş sen Mercedes'e o taktiği uygula diyorsun :)))

  11. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    BEn daha çok şey bekliyordum.

  12. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Raikonenin taktigiyle gitseydi podyum yakalaybilirdi.iyi bi stratrji uzmani lazim birde dolu dopyla azcik da iyi performans.Mercedesin sorunlari bunlar.

  13. vedat özkan avatarı

    🙂
    Yani iki pilotda umut fakirin ekmeği diyor.Mgp bir yere gitmezde mclaren kendisini bulur ön gruba dahil olur mgp de olması gerektiği yerde bitirir.Asıl sıcak pist kosullarında mgp yi görmek gerekir ben lastik problemlerinin bu kadar kolay cözüldüğünü sanmıyorum bu serin pist kosulları aldatıcı oldu.

  14. "Aaç gerçekten iyi hissetmemi sağlıyor. Bu yüzden diğerlerinin nasıl bu kadar hızlı bir şekilde uzaklaştığını anlayamıyorum.

    demekki diğerleri daha iyi hissediyor araçı.zaten mercedesin özelliği bu hamilton,yaptıklarından hiç bisey anlamaman 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir