Button: "Mclaren'in Düzelmesi Uzun Zaman Sürer"

yazar:

kategori:

Geçen seneyi araç hızı açısından çok iyi durumda tamamlayan Mclaren, bu sene radikal değişikliklere sahip olan aracıyla oldukça gerilere düştü ve Mclaren sürücüleri yarışta orta grup mücadelesinde yer aldılar.

Button “Yapmamız gereken çok şey var. Bir gecede düzelecek bir şey değil.”

“Bugün maksimumu çıkardığımızı düşünüyorum. Ancak bir anda rekabetçi olabileceğimizi düşünmüyorum.”

“Ancak bugün bu kadar puan kazanmayı beklemiyordum. Yarış açısından mutlu olabiliriz. Bir Lotus’u yendiğim ve Mark Webber’i uzun süre arkamda tutabildiğim için biraz şaşırdım.”

“Gelecek hafta sonu Malezya’da aynı puanları kazanırsak memnun kalırım. Bu nerede olduğumuzu gösterir. Ancak Mclaren olarak daha yukarılarda olmamız lazım.” 

“Geçen sene Silverstone’da 10. olmuştum. Bu sene burada ise bir sıra daha yukarıdayım. Geçen sene kötü olduğumuz anlar oldu ancak bu sene önlere dönmek için yapmamız gereken çok şey var. İyi bir kaç puan kazandık ancak bu acıyı azaltmıyor.” dedi.

Yarışı 11. sırada tamamlayan Sergio Perez “Downforce eksikliği, istikrar eksikliği yaşıyoruz. Bu tek şey değil. Çok fazla sorun var. Araç yeteri kadar hızlı değil, gerçek olan bu.” dedi.

Perez, Mclaren’in geçen seneki aracına dönmesi seçeneğinin olmadığını söyledi. Perez “Hayır, böyle bir seçenek yok. Kafamızı dik tutmalıyız. Aracın potansiyeli var ve neler olduğunu anlayıp iyi sonuçlar için mücadele edebilmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Button: "Mclaren'in Düzelmesi Uzun Zaman Sürer"” için 17 yanıt

  1. Utanç verici açıklamalar…
    Hangi akla hizmet sadece 1 sene sonra kökten değişecek bir araç için sıfırdan araç tasarlanıyor? Bırakılan araç ise geçen senenin RBR ile birlikte en hızlı aracı, son iki yarışın kazananı…
    Akıl almıyor ama bu kadar hata oluyor; bu skandal kararları alanlar hala yerinde durabiliyor!!!
    Önce Lewis gitti, Sonra Paddy, Sırada Vodafone var, en son da Mercedes…
    ama Whitmarsh ve Button kalsa yeter, onlar ki bu takımı zaten başarıdan başarıya koşturdular!!!

  2. Klasik dayanıksız McLaren'a ek olarak hız sorunu da çıktı ortaya. Eskiden daima hızlı bir aracımız olurdu şimdi o da yok. Bakalım ne yapacağız?

  3. thechosenone avatarı

    bu araçta hamilton olsaydı, herşey mclarenin suçu, mclaren ne biçim araba yapmış olurdu. bu sene araba kötü olunca button aşağı button yukarı. herşey onun suçu, sanki adam geçmiş mühendisleri bi kenara atmış o böyle olsun şu şöyle olsun demiş. bırakın adam işini yapsın, bırak hamiltonu alası gelse bu aracı ilk 5 e sokamaz şuan yalan mı? önce bi 3-5 yarış izleyin sonra yapın yorumunuzu.

    ayrıca senenin başında perez şöyle perez böyle iyi diyen arkadaşların esamesi okunmaz oldu. noldu da fikirleriniz bukadar çabuk değişti anlayamıyorum.

  4. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Geçen yılki performansı çok çok müthişdi de mi böyle konuşuyoruz?Birden performansı düştüde mi insanlar eleştiriyor?
    Button her zaman böyleydi.Bu bugüne özel bir durum değil.
    Button sezon başında bas bas ben birinci pilotum,ben tecrübeliyim ben iyi pilotum dedi mi demedi mi?
    Button kendi kendini madara etti.Bizler değil!

  5. mcleran performans olarak geçen yılki ferrariye benziyor.button büyük pilotum diyorsa ağlamayı bırakmalı geçen yılki alonsoyu hatılamalı.gerçi alonso gibi performans göstermesi imkansız. mesela alonsogeçen yıl 12 den 5 oldu button 10 dan 9 fark net ortada

  6. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Yarışın başımıydı ortasımıydı tam hatırlamıyorum ama pit duvarında veriler ile ilgilenmesi gereken Martin yayıncı kuruluşa yorumda bulunuyordu. (Yarış anında takımın aracı yarışırken (takım devredışı değilken) buna büyük takımlarda galiba ilk defa şahit oldum.)

    Kötüsü sesi berbattı. Gerçekten şok olmuş gibi idi.
    Şayet mental olarak zor bir durum da ise Sam Michael kozu ivedilikle uygulanabilinir.

    ———————
    Bu arada Martin'in kolaycılığı seçmeyip gelecek adına böylesi riskler alması da takdire şayandır.

  7. heikki 1088 avatarı

    Utanmasan Perez'e geçilecektin ama dur bekle, bir sonraki yarışta Mclaren Perez'i baltalamazsa görürüm ben seni. Perez'e geçilince ne bahane üreteceksin. Araba ona göre yapılıyor, lider pilot o demeye başlarsın sen.

  8. he canlarım he bütün suç j.button'nun. nasıl yorummuş, yok böyle konuşulurmuş mu. mcleren'in hatalarını hemen button'a kesin, sadece bunu becerebilirsiniz anca. herkes mcleren'in sıfırdan araç yapıp çuvallamasında hemfikirken kötü olan button oldu.

  9. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)
    "Ancak bugün bu kadar puan kazanmayı beklemiyordum. Yarış açısından mutlu olabiliriz. Bir Lotus'u yendiğim ve Mark Webber'i uzun süre arkamda tutabildiğim için biraz şaşırdım."

    "Gelecek hafta sonu Malezya'da aynı puanları kazanırsak memnun kalırım. Bu nerede olduğumuzu gösterir. Ancak Mclaren olarak daha yukarılarda olmamız lazım."

    Jenson Button ne diyor ya?Arkadaş sen Toro Rosso'mu sürüyorsun McLaren mi?İnsan bu açıklamayı yapmaya utanır utanır!Bu kadar boş,saçma,gereksiz,anlamsız konuşan bir pilot görmedim ben.
    Bir de şampiyon bir pilot sözde!
    Bu adamın laflarına Massa taraftarı olarak kızıyorum birde McLaren taraftarlarını hiç düşünemiyorum.
    Allah McLaren taraftarlarına sabır versin.

  10. Bi yürü git orta sıra pilotu,senin geliştireceğin araç bu kadar olur..

  11. bu sene pist sıralamalarda geçen seneki kadar sıcak, kuru ve kauçuk kaplı değildi..

  12. 2012 Avustralyada hamiltonun pole derecesine bakıyorumda McLaren gerçektende aptalca bir karar alarak 2013 aracını üretmişler. 2014 te zaten radikal değişiklikler olacak MP4-27 son yarıştaki haliyle kalsaydı bile bugün ilk üçte olurdu. şu whitmars boşuna duruyor en kısa sürede bırakmalı…

    Q1 Q2 Q3

    Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:26.800 1:25.626 1:24.922

  13. Ferrari'nin 2012'de yaptığı bir hata değildi.Ferrari orada radikal bir değişiklik yapmak zorundaydı,çünkü bir önceki sene kullanılan araç da kötüydü.Ha tabi aracı geliştiremediler orası ayrı.Görüldüğü üzere anca bu sene toparlıyorlar.

    McLaren'in durumu biraz farklı.-Kendi açıklamalarına göre- böyle radikal bir değişikliğin sebebi,2012 aracının gelişim limitlerinin sınırına ulaşması.Yani büyük ihtimal sezona hızlı başlasalar bile ortalara doğru iyice geriye düşecekleri.Onlar da köklü değişiklikler yapmayı seçtiler.Doğruluğu ise tabi ki tartışılır.

  14. Hadi gene iyiyiz Mclaren'cı köfteler, Pic'le, Vergne'le, Gutierrez'le yaşayacağımız eğlenceli ve çekişmeli mücadeleler bizleri heyecan fırtınasına sürükleyecek gibi.

    Lafa bak lafa ""Geçen sene Silverstone'da 10. olmuştum. Bu sene burada ise bir sıra daha yukarıdayım". Bide matah bişeymiş gibi anlatıyor, yahu şaka mısın arkadaşım. Mp4-28 Mclaren'ın yaptığı en iyi araçmış güya bay Jenson'a göre, öyle diyordu lansmanda. Bunların hepsi onun başının altından çıktığına dair büyük bir şüphe var içimde. Geçen yılki araç Lewis'e göre yapıldı bana benim için özel araç lazım dedi kesin bu herif.

    Hadi Jenson'ı geçtim eh be Mclaren. Geçen Onur Aybars arkadaşımız çok güzel bir yazı yazmıştı, cidden biri 2013e yeni bir araç yapma mantığını anlatsın, vallahi sonuncu bitirsekte gönlüm rahat olcak. Neymiş efendim gelişimi bitmişmiş. Pardon 2009dan beri aynı aracın üstüne koyarak 3 kere şampiyon olmuş 1 kere kaçırmış, 1 taneside yolda olan takım HRT dimi? Seneye 2014, herşey değişecek sen bu yıl bu araçla uğraşacaksın seneye ne olacak ? Yani anlamıyorum arkadaş, o kadar mühendis, o kadar yönetici, benden akıllı o kadar adam bunu kesin düşünmüştür diyorum. Ama bunun üstüne ne düşünmüşler de böyle bi hamle yapmışlar çözemiyorum.

    Hadi her şeyi geçtim, tamam yeni araç yaptın dedin Jenson'a uysun, potansiyeli olsun, geliştiririz bunu dediniz. Bu kadar kötü yapmayı nasıl başardınız arkadaş, elinizde bir ton veri var. Simülasyon desen en iyisi sizde. Uzun zaman sürecekmiş bide iyi hale gelmesi, sanırsın o uzun zaman sonunda herkesten 2 sn hızlı olcak araç. Kanser oldum şu takım yüzünden hep bi salaklık hep bi hata, bir kere yahu bir kere normal bir sezon geçirelim.

    Yarışın yarısından sonrasını sinirden kalkıp izlemedim, Kimi kazanmış, güzelde olmuş. Takım tutan biri olarak en çok desteklediğim pilot olmuştur. Umarım Kimi şampiyon olur bu yıl. Ee Perez? Button? . Onlar Codemastersın yeni oyununu beklesinler

  15. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Whitmarsh ta zaman alacak demiş.Hafta başından beri söylenen konu,neden son senede böyle bir risk aldılar.Geçen seneki aracı geliştirselerdi yine galibiyet mücadelesi verirlerdi.Eğer o kadar hızlı olamamaları durumundadada sene ortasında 2014 e odaklanırlardı.Şimdi bu seneyi toparlayacaz diye 2014üde kaybetme ihtimalleri var.Ve bu hatayı yapan Ferrari ile birlikte F1deki en büyük takım(dan biri).

  16. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Mclaren düzelir takmayın.

  17. Karamsar açıklamalar silsilesi devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir