Raikkonen Gelişim Yarışını Tekrar Vurguladı

yazar:

kategori:

 

Fin pilot, 7. sıradan başladığı yarışta 2 pitstop yaparak damalı bayrağı en önde geçmişti.

Raikkonen: “Geçen sene, takımımızın gelişim yarışında büyük takımlara ayak uydurup uyduramayacağı konusunda büyük bir soru işareti vardı; kötü bir iş çıkardığımızı düşünmüyorum.”

“Elbette bizim için kolay olmayacak.”

“İşleri doğru yaparsanız yolunda gidecektir ama bir şey bütün sezonu değiştirebilir. Birkaç küçük hata yaparsınız ve işler bir anda tepe taklat tersine döner”

“Bu yüzden normal işlerimizi yapmalıyız; geçen sene olduğu gibi. Yeni parçalar üzerine çaba harcamalı, eğer memnun kalırsak onlarla yola devam etmeli; yoksa daha yakından incelemeliyiz.”

“Söylediğim gibi şimdiye kadar işler yolunda gitti. Bu yüzden ayak uyduramayacğaımız düşünecek bir neden de yok”

Bununla birlikte Fin pilot, Albert Park’taki galibiyetin şampiyonaya bakışını değiştirmediğini ifade etti.

Raikkonen: “Galibiyet galibiyettir. Sezon içinde bunun ne zaman kazanıldığı önemli değildir.”

 


Yorumlar

“Raikkonen Gelişim Yarışını Tekrar Vurguladı” için 12 yanıt

  1. sansürün ortaya çıkması adına yayınlanması iyi olmuş.

    Bu arada, böyle bir sansür varsa bundan epey onur duyarım 🙂

  2. Akıllıca kullanıldıktan sonra bütçenin sorun olacağını düşünmüyorum…ki bu takım bunu yapabilecek yetenekte insanlardan oluşuyor…gelişim demek deli gibi para saçmak değil sonuçta, bunun birçok örneği mevcut…bütçe ve gelişim iyi idare edilebilirse Kimi'nin neler yapabileceğini konuşmaya gerek yok zaten…

  3. Ben Red Bull'un yine fark atacağını düşünüyorum. İlk yarışlardaki karambolde üst sıralardaki takımlar sorun yaşayabiliyor. Vettel'in ilk 3 turda nasıl uzadığını gördük, ama sonra lastik yüzünden geride kaldılar. Ferrari de öyle.

  4. sansürün ortaya çıkması adına yayınlanması iyi olmuş.
    yorumun hakkındaki düşüncem ise; çok önyargılı ve kehanet üzerine kurulu . çok tek taraflı yaklaşmışsın. biraz daha geniş açılı bakarak daha fazla parametreyi ele almalısın. evet 2011 de geride kalmışlardı ama 2012 de aksine daha sonradan daha iyi gelişmişlerdi . ayrıca 2011' de önden çıkışlı egzoz faciasını unutuyorsun. geçmişe bakarak gelecek hakkında öngörülerde bulunabilirsin ama olayları etkileyen çok fazla faktör vardır ve olacaktır. bunları hesaba katmak gerekir. bize geleceğin ne getirip götüreceğini bu kadar keskin bir dille söyleyemeyiz. bekleyip göreceğiz.

    Ben galibiyetle başlayan takımın iyi olduğunu düşünüyorum. hiç bir şans faktörü yanlarında değildi. haftanın en hızlısıydılar . bunu kabul etmek zorundayız

  5. Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarının.özelliklede bu sıralama performansı ne olacak gerçekten çok merak ediyorum.en azından ilk 4 içine girse sıralamada araç pole gerek yok

  6. lotus'un 2011'i mercedes'in 2012'si gibiydi. sezona iyi başladılar ama %50 modelli rüzgar tüneli yüzünden gelişimde başarısız oldular (iki takımın da kendi itirafı). geçen sezonsa %60 modele geçtikten sonra gelişimde belli bir tempo tutturmayı başardılar. ddrs ile de gereğinden fazla uğraştıklarını düşünmüyorum. o zımbırtıyı antrenmanlarda birkaç tur kullanıyorlardı sadece.

  7. Emre Özduru avatarı

    Crasher kesinlikle katılıyorum sana. Bu yarış Kimi ve Lotus lastikleri gerçekten iyi sakladı ve iyi kullandı burası net. Ama birçok kişinin gözden kaçırdığı nokta ise pitstoplar yapılana kadar Raikkonen yarış temposu olarak gayet iyi idi. Hami’yi geçtikten sonra bölüme bakarsanız öndeki üçlü ile aynı tempoyu rahat şekilde tutturmuştu. Ben aracın yarış hızında eksik olduğunu sanmıyorum. Bunları söylüyorken Kimi’nin son 2 tur kala attığı en hızlı turu temel alarak söylemiyorum. Aracın yarış temposu gerçekten iyi ve kazandıran yarış temposu ve bu tempoya bağlı pit stop ile oldu. Hami’de 2 pit stop yapacaktı ama tempo yerlerde idi.

    Araç bu sefer iyi paketlenmiş duruyor ancak en büyük sıkıntı sıralamada ki performans!

    Bundan sonraki yarışlar biraz daha resim’i net görmemizi sağlayacak. Bakalım ne olacak?

    Son iki tur kala atılan en hızlı tur ise, öyle bedavadan yapılmadı. Hala temposu olduğunu ve lastiklerinin iyi durumda olduğunu istediği takdirde tekrar hızını artırabileceğini belirtti Ferrari teknik ekibine.

  8. Ama soyle de bir sey var 2011'de onden egzoz gelisimi kilitledi 2012'de ise haddinden fazla DDRS ile ugrasildi ve DDRS calismadi=)

  9. Newey çok büyük bir dahi olabilir. Ancak ben artık RBR'nin gelişim kısmında sorun yaşayacağını düşünüyorum. Onların aracı yeterince doydu. Geçen senelerde Enstone da gelişim yönündan oldukça sağlam adımlar atıldığını gördük. 2011 de sezona çok sağlam başladılar fakat pilotlardan kaynaklandığını düşündüğüm nedenlerden dolayı pakedi açamadılar ve gelişim yarışında çok geride kaldılar. Geçen sezon herşey sil baştan değişmiş olmasına rağmen ( pilotlar ve aracın ana prensibi) oldukça harika bir araç ortaya çıkardılar fakat gelişsim yönünün yanlış belirlenmesinden kaynaklanan sorunu çözmeleri uzun zaman aldı. Arkadaşlarla sohbetlerde E20'nin hep arka kısmının çok basit olduğunu konuştuk ki bu düşüncelerimizi onaylayan açıklamalar rakip takım pilotlarından da geldi. Önce D-DRS'e harcanan zaman ve para sezonu büyük oranda kaybetmemize neden oldu. Daha sonra da Coanda egzozu tam çalıştırmak zaman aldı. Sistemin kaybettirdiği gücü telafi etmek oldukça zaman alındı ama sistemi en geç entegre etmenin verdiği avantajla bu alanda en çok gelişimi Lotus'un gösterebileceğini ďüşünüyorum şahsen.
    Artık ellerinde Kimi gibi kazanmasını bilen bir pilot var. Her zaman geri bildirim yönünden zayıf olduğu iddaa edilen Kimi Raikkonen nedense her gittiği takımda ki mühendislerden aslında çok iyi geri bildirimleri olduğunu duyduğumuz bir pilot. Umuyorum ki bu sezon sadece lastik avantajımıza değil aracın mümkün olan bütün potansiyelini ortaya çıkarabiliriz. Ben birçoklarının aksine Lotus'un bu haftasonu sadece lastik avantajıyla değil yarış hızıyla kazandığını düşünüyorum. Araç lastikleri yarış hızı yöneünden çok istikrarlıydı.
    Lotus patronları da gelişim için muslukları biraz daha açarlarsa neden olmasın…

  10. :))) Kayrıldığımı nereden çıkartıyorsun ki? Bu yorumun nasıl yayınlandı o zaman? Site kurallarına uygun yorumlar neden yayınlanmasın ki?

    Yukarıdaki yorumum hakkındaki düşüncelerini merak ettim doğrusu.

  11. senin yorumuna cevap vermek isterdim ama belli ki kayrılan birisin , sana verilen cevaplar eleştiri üzerineyse yayınlanmıyor. o yüzden sana cevap yazamıcam

  12. Lotus'un gelişim yarışında yine geri kalacağını düşünüyorum. 2011'de geri kalmışlardı, ama yine de ilk yarışlarda podyuma çıktılar. Geçen sene Raikkonen açılana kadar batıktılar, Abu Dhabi yarışı da biraz karambol biraz şansla kazanılmıştı. Bu sene de aynısı olacak gibi. Ferrari ve Red Bull lastikleri oturttukları an öne fırlarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir