Ferrari Yeni Rüzgar Tünelinin 2014 Aracının Gelişimini Etkileyeceğini Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Geçen seneki tutarsızlık sorunundan sonra Ferrari, Maranello’daki rüzgar tünelini güncelleme yoluna gitmişti.

2014 aracının mevcut aerodinamik çalışmaları Toyota’nın Cologne’deki rüzgar tünelinde devam ettiriliyor fakat Maranello’daki tünel tamamlandığında çalışmalar orada devam edecek.

Bu değişimin sorun yaratıp yaratmayacağı sorulduğunda Tombazis: “Rüzgar tünelinde her değişikliğin riski vardır ve bu aracın gelişimini etkileyecektir.”

“İdealde çoktan hazır etmiş olmamız gerekirdi ve evimizde güncellenmiş tünelde çalışmalıydık.”

Tombazis rüzgar tünelini güncellemekte rakiplerinin gerisinde kaldıklarını kabul etti: “Saklamaya gerek yok, çok önemli bir güncelleme yapıyoruz. Bu bize çok yük bindiriyor ama geciktiremeyeceğimiz bir şey olduğunu hissediyoruz.”

“Güncelleme önemli, çünkü rüzgar tünelimiz bazı rakiplerimizin yüksek standartlarının altında ve bu çalışma bizi onların seviyesine çıkaracak.”


Yorumlar

  1. ah ulan ferrarı şüyle bi araç üretemedin daha…*************.youtube.com/watch?v=lnnGRWv_-jk

  2. diyor ki bizden birşey olmaz artık 2015-2016 aracına odaklanacağız…

  3. Sevgili Onur Ömer üstat yazın yine çok güzel olmuş, 1-2 ekleme daha yapıp köşe yazısı yap bu yazıyı.

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şöyle bir durum var, Güney Avrupa'daki kriz durumu ile bir bağlantı kurmak hata olur, Ferrari şirket olarak bu krizden etkilenmedi. İtalya'da da iyi rüzgar tünelleri var ancak işin çok farklı boyutları var öncelikle.

    İlk olarak, İtalya'da havacılık endüstrisi gelişmedi, İngiltere-Fransa-Almanya ortaklaşa Airbus gibi bir firmanın üretimi yapıyor vs ama İtalya havacılık ensütrisinden uzak. Bunun da getirisi, aerodynamic uzmanları fazla yetişmiyor İtalya'da, Ferrari'deki aero uzmanlarının da çoğu İtalyan değil zaten, İtalya'daki tünellerin de çoğu spor araç üreticilerinin tünlleri ve F1 için çok da uygun değiller.

    Ferrari'nin durumuna bakarsak, Ferrari çok iyi para kazanıyor ancak sıkıntı şurada, F1'deki ilk rüzgar tünellerinden birine yatırım yaptı Ferrari ama aradan uzun zaman geçti ve teknoloji gelişti, yeni yapılan rüzgar tünellerine göre Ferrari çok eski teknoloji kalıyor ve artık tünel yaşlandığı için sorunlar çıkıyordu. Halbuki Toyota tüneli şu an alanında dünyanın en iyilerinden biri, en son teknolojiye sahip, diğer taraftan RBR'nin de tüneli yakın zamanda yapıldı ve üstün bir teknolojiye sahip, Ferrari bu yüzden onlarla başa çıkamazdı ve şimdi rüzgar tünelini geliştirme kararı almaları çok doğru bir karar, en son teknolojik özelliklerle donatacaklarını söylüyorlar.

    Köln'de devam edip, Maranello'ya dönmemek bir seçenek değil, Köln'deki tünel Toyota Motorsport Company'e ait, Ferrari kiralık olarak kullanıyor ama Toyota kendi kullanmak isterse istediği zaman Ferrari'yi oradan çıkarabilir. Ferrari için bu sezon sonuna kadar çalışabilmesi garanti ama sonrası belirsiz ve geleceği böyle bir şeye bırakmazlar. Üstelik kendi tünellerinde çalışmaları demek, çok daha az maliyet demek, tünel kiralamak masraflı bir şey.

    Ferrari'nin bahsettiği sorunu da biraz açıklayayım. 2014 aracı şu an Toyota tünelinde geliştiriliyor ancak önümüzdeki yıl çalışmaların Maranello'ya taşınması düşünülüyor. Toyota tünelinde tasarlanmış bir aracın güncellemeleri için başka bir tünelde çalışılmasında acaba uyumsuzluklar ortaya çıkar mı endişesi var. Başka bir tünelin verilerine göre tasarlanan araç, Ferrari tünelinde aynı şekilde anlaşılıp onun üzerine güncelleme üretmek ne kadar kolay olacak, beriler ne kadar uyumlu olabilir, soru işareti aslında bu. Ferrari yeterince iyi bir tünel yaparsa bence sorun çıkmadan hemen farkları çözüp, uyumlu hale getirebilir, önemli olan Ferrari'nin son teknolojiye sahip bir tünele kavuşması, takımın ilk hedefi bu.

  5. Bunun nedeni biraz da Ferrari'nin yoğun bir üretim, geliştirme dönemde olmasıydı (scuderia harici). Birçok proje üzerin de çalıştılar ve ürün hazırladılar. O diğer F1 takımlarının böyle dertleri pek yok tabi. 🙂
    Ferrari biraz da mali sebeplerden ve personel yapısını çok geliştirme durumu olmadığından altyapıda geride kaldı. Simülatörleri vs de yakın zamanda güncellendi.

  6. ne demek bu şimdi 2014 te bizden bişey beklemeyin mi oluyor..

  7. Italyada araba falan gelişmez abi. Güney avrupa ülkelerinde kriz var 2008'den beri. Bu sene ferrari iyi olursa bunu toyota'nın tüneline borçlu olacak. Fransa ve almanya hariç otomobil endüstrisinde istikrarlı tünel üreten yok. Aslında ısviçredekide iyi ama ıtalya, ıspanya ve benzer yerler rezalet. Onun için maranello'ya falan donmeyin, toyota'nınkinden vazgecmeyin yoksa araç en fazla geçen seneki vasat araba kadar olur.

  8. Gelecek senenin bahanesi şimdiden hazır.

  9. Şu anda Toyota'nın rüzgar tünelinde çalışıyoruz.Maranello'daki rüzgar tüneli yeniden yapılandırılıyor.Bu seneki güncellemeleri Toyota'nın rüzgar tünelinde yapıyoruz,ancak 2014 için Maranello'ya geri dönmeyi düşünüyoruz.Bu da bizi rakiplerimize göre dezavantajlı duruma düşürüyor.

    Diyor 🙂

  10. Birşey anlamadım adam ne diyor?

    Toyota'nınki bizden iyi mi diyor?

    Maranellodaki bizi düşürür mü diyor?

    Yoksa tüm büyüklerden geride mi kalacağız 2014'te diyor?

  11. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Böyle daha iyi

  12. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    *************.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ev_532qcjw0

    İzleyiniz 🙂 Hoş olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir