Sauber Esteban Gutierrez'in F1'i Hakettiğini Kanıtlayacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Yeterli sponsor bulamayan Kamui Kobayashi 2012’nin sonunda Sauber koltuğunu kaybetmişti. Japon pilot şimdi Ferrari’nin GT araçlarıyla yarışıyor.

Gutierrez, Kobayashi’nin yerini aldı ve halen Sergio Perez’i Formula 1’e kazandıran Meksika programının bir parçası.

Fakat takım patronu Monisha Kaltenborn için Gutierrez’in sponsorları ikinci planda.

“Bizim için uyruk önemli değil. Sadece hızlı sürücü olması bizim için önemlidir.”

“Bir çok farklı yönden bakmalısınız. Tabiki takımlar artık pilotların maddi getirilerine geçmişte olduğundan daha çok bakıyorlar.”

“Ancak sadece getirdiği paraya bakmazlar, bizim her zaman yaptığımız gibi hep sürücünün yeteneklerine öncelik verirler.”

“Bir çok sürücü ile bağlantımız vardı ve Sergio da bizimle görüştü. Onun yetenekli olduğunu hissettiğimiz için onu tercih ettik. Bütün dünyanın da bunu görmesi uzun sürmedi.”

“Birden artık bir paralı pilot olarak görülmemeye başlandı. Kamui’nin hiçbir zaman maddi desteği olmamıştı. Şimdiki sürücülerimize yaklaşımımız da aynen bu şekilde.”

“Öncelikle performans potansiyeline bakarsınız, sonra maddi desteğini incelersiniz.”

Gutierrez F1 kariyerine Avustralya’da 13., Malezya’da ise 12. olarak başladı.

“Bu sonuçlar onun F1 dünyasına ne kadar çabuk adapte olduğunu gösteriyor. Çünkü bir yarış pilotu olmak üçüncü pilot veya genç sürücü testlerinde bulunmaktan çok daha farklı.”

“Bence çok iyi bir performans gösteriyor.”


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Ancak sadece getirdiği paraya bakmazlar, bizim her zaman yaptığımız gibi hep sürücünün yeteneklerine öncelik verirler."

    Ne yani şimdi Esteban, Kamui'den iyi mi? Monisha abla biraz demogoloji yapmış. 🙂

  2. Takumi Sato' yuda unutmamak gerek oda ölümüne yarisirdi ya hep ya hic. oda cok iyi bir pilottu Ama destekleyeni olmayinca oda Veda etti Dünyanin 2. zengin memleketi olmasina ragmen Japonlar hala örümcek Kafali bence

  3. Gridte japon pilot olmalı be arkadaş. Japonların kanında harakiri ruhu vardır, yemin ediyorum millet korkudan kobayashi'yi geçerken akla karayı seçerdi. Şimdi bakıyoruz ne kobayasi kadar hızlı pilot var ne de onun kadar caydırıcı pilot? Bir adamda kader olacak arkadaş, kaderinde yürü yazacak bir pilotun.

    Kobayashi çok kaliteli bir pilottu. Ancak değeri bilinmedi. Paraya kaybetti. Bu gutierrezde mexicolu demi? yine para abi. Meksikadada muazzam para var, petrolünden telekomünikasyonuna kadar oluk oluk para akıyor.
    Japonlarda maden dahi yok, ari gibi çalışıp üreteceklerde japonya zengin olacak. Sıcak para yok. Şöyle foma verecek okkalı hazır para yok. O yüzden moto gp'de de 5-6 tane takımları var yamahadan uydu yamahasına, hondadan, uydu hondasına, suziki vs . ya 1 tane japon pilotları var yada hiç yok. Japonlar bireysel olarak sporu desteklemiyor, sadece takımsal menfaat var.

    Bir ara sato vardı o da eridi gitti. Halbuki deli fişek gibiydi ama yok baba destek yok.

    Asya kıtasından pilot kalmadı. Finlandiyada nokia var, telesonaria var al sana 2 pilot, bottas para sayesinde pilot.
    Meksikada telmex var al sana 2 tane pilot ikiside para nedeniyle dokunulmaz mertebede.
    Chilton'u ve van der garde'yi saymıyorum bile.
    Venezuelada petrolün babası var, maldonado williamsta.
    Almanlarda ve fransızlarda motor gücü var, araya 1 vasat alman yada fransız sıkıştırıyorlar.
    İngilizlerde lobi gücü var,+araya di resta'yi ***ıştırıyorlar.
    Hakkıyla yeteneği ile yarışan 11-12 pilot var. Bu arada niye hiç amerikalı pilot yok o ilginç geldi bana 🙂 Galiba amerika uyanık, bernieyi ve fom'u zengin etmemek için kendilerine çamura yatırmıyorlar.
    Yinede ıspanya-fransa-almanya üçgeninden yetenekli pilotlarda çıkabiliyor.

  4. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Ya abi bırakın bunları ne çok büyüttünüz şu Esteban'ı arkadaş!Nasıl bir adammış ki bu Esteban haberimiz yokmuş.Alt serilerde ki şampiyonlukların hepsini almış,kupa canavarıymış rekor üstüne rekor kırmış da haberimiz yokmuş.Almadık puan bırakmamış da hakaretler ediyoruz değil mi!

    Evet Jules'in geçmişini bilmiyorum.Yalnız bir konuya dikkat çekmek isterim Jules Marussia ile resmen şov yaptı.Sürüşüyle göz doldurdu eeeee Esteban ne yaptı?Puan alabilen bir araçla ne yaptı iki yarışta?Söyliyim mi koca bir 0!

    Fazla atıp tutmuyorum gül gibi düzgün bir pilot dururken(Kamui) bu saçma pilotun getirilmesi sinirlerimi bozdu dğrusu.Bu bir atıp tutma değil koyulmuş bir tepkidir!

  5. Lovely_F2008  avatarı

    Fazla atıp tutma bence , çünkü Gutierrez'i alt serilerde hiç izlememişsin belli ki . Ne kadar iyi yarışlar çıkardığından bihabersin . Aynı şekilde Bianchi'yi fazlaca öven kişilerdensin ve onun da F1 için ne hazırlık aşamalarından geçtiğini bildiğini hiç sanmıyorum .

  6. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Koskoca Sauber'i saçma bir pilota bırakan Monisha Kaltenborn'a ne demeli!Esteban kim?GP2 olsun daha başka dallar olsun böyle düzgün biçim de söyleyebileceğimiz kaç başarısı var?

    Bir de maddi destekmişmiş!Kazma bir pilotun getirdiği paradan ne çıkar!
    Bu konuya da parmak basmam gerek.''Kamui'nin hiçbir zaman maddi desteği olmamıştı.''
    Ya verdiği manevi destekler,puanlar!İnsan bu cümleyi kurarken utanır.Zaten adama tekmeyi koydular bir de bu cümle eklenirse büyük ayıp olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir