McLaren Mücadeleye Dönmesinde Hamilton'a Destek Veriyor

yazar:

kategori:

McLaren, dünya şampiyonluğu mücadelesinin baskısı altında zayıf düştüğü yönünde düşüncelerin ardından Britanya GP’de Hamilton’un geri dönmesi için destek veriyor.

Lewis Hamilton, Kanada’da pit yolu kazasının ardından 10 sıra grid cezası ile Fransa GP’ye çıktı ve önlere gelebilmek için yaptığı atak sonrası bir ceza daha aldı.

Hayal kırıklıklarının ardından McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh, Hamilton’un yaklaşımında bir yanlış olmadığını ve Silverstone’de geriye döneceğini söyledi.

Martin Whitmarsh: "Lewis’in daima mücadelede olacağını düşünüyorum. Bu hafta sonu yaşadıklarımızla birlikte, iki ceza, o harika bir iş çıkardı. Yarışın orta bölümünde, ağıt yakıt yükü ile, her iki pilotumuz da çok hızlıydı. Araçtaki kafa yapısında hiç bir yanlışlık yoktu ve aracın dışında da bununla başa çıkacak kadar güçlüdür."

"Ondan büyük beklentiler var. Eğer bir takım veya bir pilot olarak sporda lider olmaya çalışacaksanız, kendinizden büyük beklentileriniz olur ve bu, taraftarlarınızda da yerleşir. Sana göre buna tepki vereceklerdir."

"Bunu biliyor, bunu biz de biliyoruz ve insanlar bizim hakkımızda konuştuklarında yeterince rekabetçi olmadığımızı biliyoruz."

"Lewis her yarışta azimli olacak ve Silverstone’de fazladan azme sahip olacak. Sezona kabus gibi bir başlangıç yaptık ve pilotlar şampiyonasında liderin 10 puan gerisinde."

"Bu bir hafta sonu tersine dönebilir ve bunun içine girdiğinizde sahip olmanız gereken düşünce penceresi bu olmalı. İngiltere’de kazanabileceğine ve denk puanlara gelebileceğine inanmalı."

"Bu hafta sonuna kadar Lewis, 24 yarış yaptı ve bu süreçte herhangi bir diğer pilottan fazla puan topladı. Buna bir hata eğilimi denirse sert olur."

"Onun üzerinden spot ışıkları ve  büyük bir baskı var. Hataları, arkadakilerden çok öndekilerde daha yakından takip edersiniz. Biz önde giden bir takımız ve o, önde giden bir pilot. Eğer taraftarlarınızın beklentilerine cevap veremezseniz eleştirilmeyi beklemelisiniz."

Whitmarsh ayrıca, Hamilton’un yarışlara olan yaklaşımında herhangi bir değişimin olmasına gerek görmüyor.

Whitmarsh: "Bir süredir motorsprlarında yer alıyor ve zihinsel olarak oldukça çetin. Her şey istediğin gibi yolunda gitmez ve gerçek şu ki, o çok odaklanmış durumda ve iyi bir iş çıkaracağını biliyorum."


Yorumlar

  1. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    ya asıl demek istediğim bu şansızlılar bütün pilotlar için oldu..massa'ya bakın ilk iki yarışa , Hamilton keza öyle(Son iki yarışta)…Kimi'ye bakın bütün spor hayatı boyunca….bu şansızlıllar oluyor…asıl olan realitedir…

  2. koruma,kollama,kayırma ne bu be!bebek gibi aman aman toz konmasın.yani öyle bi şeyki bu takımdan herkes onun üstünetitremek durumunda o da yaramaz çocuk gibi bakalım ne zaman büyür bu hınzır!!!

  3. tolga soydan avatarı

    öyle diosan öyledir.

  4. hayır söylemiyordum buna emin olabilirsin..

  5. tolga soydan avatarı

    McLaren-Mercedes mclarende o zaman herkes öyle söylüodu.çünkü çok aşırı derecede dayanıksızlık yaşanıyodu.1. giderken sorun yaşayınca SE SA lar çıkıyo ortaya.sen söylemiyomuydun 1.giderken yarış dışı kaldığında.

  6. ii o zaman siz söylemeye devam edin..

  7. Mehmet Yılmaz zamanında siz çok söylerdiniz şu se,sa ları bırakta şimdi başkaları söylesin..

  8. kim dedidki sizin suçunuz var diye…

  9. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    eee ferzan dağ arkadaş bunda bizim suçumuz ne…kazayı yapmasaydı…bu işler se, sa'larla yürümüyor…

  10. sadece son iki yarısı düsünürsek .kanadada en az kendini sekiz puandan etti. bu yarıstada muhtemelen kiminin probleminide düsünür ve ücüncü baslayıp ikinci bitirdigi kabul edersek 16 puan eder.demek oluyorki hamilton su anda 54 puanla sampiyona lideriydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir