Alonso, Renault'un Tepki Verebileceğinden Emin Değil

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, hayal kırıklığıyla sonuçlanan Fransa Grand Prix’inin ardından takımı Renault’un dördüncülük için mücadele edebileceğinden emin olamadığını söyledi.

İspanyol pilot Magny-Cours sıralama turlarında üçünü sırayı elde etmiş ve pazar günü gerçek anlamda podyum mücadelesi vermişti.

Buna rağmen Alonso sıralama turlarındaki performansını yarışa yansıtamadı ve yarışta ancak sekiniczi sırada kendisine yer bulabildi. Yarıştan sonra konuşan Alonso, aracın yarışta yeteri kadar hızlı olmadığını söyledi.

" Yeteri kadar hıza sahip olmadığımızı düşünüyorum bu yüzden hangi stratejiyi seçerseniz seçin yada yarışa nasıl başlarsanız başlayın bunun bir anlamı olmuyor. Eğer yeteri kadar hızlı değilseniz diğerleri sizi geçecektir."

İki kez dünya şampiyonu pilot Renault’un iki hafta sonraki Britanya Grand Prix’inde de aynı performansı göstereceğini düşünüyor. İspanyol pilot ayrıca şampiyonada dördüncü olabilmek ve amaçlarına ulaşabilmeleri için Renault’un çok hızlı bir şekilde tepki gösterebileceğine inanmadığını belirtti.

Britanya Grand Prix’inde amacının şampiyonadaki rakipleriyle arasında olan farkı kapatmak olduğu sorulduğunda Alonso: " Evet, ama şu anda bilmiyorum, eğer bu pozisyondaysak."  şeklinde cevap verdi.

" Ayrıca Toyota şampiyonada önümüzde farkı açarak ilerliyor bu yüzden çok çabuk bir şekiide tepki gmstermemiz gerekiyor ve bunu yapabileceğimizi bilmiyorum. Fakat her yarış denemeye devam edeceğiz."

Renault şu anda takımlar şampiyonasında dördüncü sıradaki Red Bull’un 12 puan gerisinde yedinci sırada yeralıyor.

Alonso ayrıca takımın gelecek haftaki Silverstone testlerinde daha iyi olacağını beklemediğini kabul etti.

" Hemen hemen aynı durum söz konusu olduğunu düşünüyorum çünkü sıralamalarda önceye oranla daha iyi olduğumuz yarışlar yaşadık fakat araca benzini koyduğumuzda yarışta yavaş kalıyoruz."

" Bu yüzden Silverstone’da yine hedefimiz dışında birkaç puan alacağımızı düşünüyorum. Daha fazlası değil."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Renault sever arkadaşlar sizin takımınıza olan bu samimi sevginizi seviyorum fakat ricam şu ingilizce slogan kelimeleri kullanmayın ne kaybederseniz

  2. bilmem dikkatinizi çekiyomu renault takım telsizinde alonsoya dostum zorla rai 1.19 lu turlar atıyo dendi ve reno telsizi takım içi nekadar güzel bir ilişkinin olduğunun göstergesi fernando basarılı olamasa bile R28 le mutlu renaultta birkaç sene beklemeli renoda mutlaka bu dostluk bu TEAM SPİRİT ona iyi bir araç verecektir en basit örneği bu sene araç nerden nereye geldi silverstoneda da yeni arka süspansiyonu denyecek renault bence iyi geliştik ama şimddiden KERSE ve 2009 otomobilinin yapımına başlamalı REnault F1 team fernando yu üzmemeli 2009 da:D

  3. Yarışta Renault en yüksek hızlara ulaşan 2. takımdı ama sebebi düşük downforce kullanmalarıydı. Alonso sürekli otomobili kontrol edemediğini söyledi yarışta.

  4. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    yarıştaki en yüksek hızlarda üst sıralarda yer alıyorlar ama yarışta araç sanki arkasından biri asılıyormuş gibi hızlanamıyor,banamı öyle geliyor anlamadım,bu yıl renault tam bir soru işareti,bir sonraki yarışta ne yapacağı belli değil.

  5. motor sorunu evet RS27 rakiplerin motorlarından cok düşük bir motor motor gelişiminin serbest olması lazım bu cok saçma bir yasak biran önce kalkmalı yoksa reno için durum kötü

  6. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    fransadan önce renault tarafından yapıldığı söylenen güncellemeler ön arka kanat değişiklikleri hepsi hikaye araç bir türlü hızlanamıyor,sanırım R27 MOTOR ünitesi yeterince güçlü değil buda yarışta hissdiliyor rekabetten uzakbir araç oluveriyor R28 artık bence daha fazla zorlamanın anlamı yok R29 a bakın bari glecek yılı kurtarın

  7. tolga soydan avatarı

    ağır yakıt yüküyle sürüşler yapsalar düzelebilir.sürekli hafif depolarla tur atıolar

  8. Yeteri kadar hıza sahip olmadığımızı düşünüyorum bu yüzden hangi stratejiyi seçerseniz seçin yada yarışa nasıl başlarsanız başlayın bunun bir anlamı olmuyor. Eğer yeteri kadar hızlı değilseniz diğerleri sizi geçecektir.

    Alonso'nun düşüncelerini özetleyen paragraf. Keşke McLaren'da devam etseydin Alonso, hiç olmazsa takımımın şampiyonluğa yaklaşmasını tekrar sağlardın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir