Red Bull: "Artık Takım Emri Olmayacak"

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko “Artık takım emri olmayacak.” diyerek bu durume açıklık kazandırdı.

Marko, ortaya çıkan skandalın takımın sahibi Dietrich Mateschitz’i çok üzdüğünü belirtti.

Bu arada Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, son yarışta yaşanan takım emirlerinin kendilerini güldürdüğünü söyledi.

Domenicali “Her iki takım yarış sonunda pozisyonlarını korumak istedi ve bu tamamen yasal. Evet yasal ancak geçmişte Red Bull dahil rakiplerimiz Ferrari’nin takım emri uygulama isteğine dikkat çekiyordu. Bu sefer eleştiriler başka yerde oldu.”

“Buna gülüyorum çünkü geçmişte takımın faydasına olan şeyi yaptığımızda bizim felsefemiz eleştiriliyordu.”

“Takımlar içerisinde daha önce yapılan anlaşmaları bilmiyorum. Diyebileceğim tek şey kariyerimde gördüğüm en üzücü podyumlardan birisiydi.”

“Gerçek şu ki Sebastian her zaman araçtan maksimumu çıkarabiliyor. Mark Webber ise her zaman yapamıyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    palmer kendinle çelişiyorsun biraz tutarlı ol.Hem her takımın 1. pilotu vardır ona öncelik tanımaları doğaldır diyorsun hem de Ferrariyi eleştiriyorsun.Üstelik yalan da söylüyorsun.Ferrari massayı neden bilinçli olarak yavaşlatsın ki?.Massanın yukarılarda olması hem takım için hem de Alonso için iyi değil mi.Massa sezon boyunca Alonsonun hangi rakibini geçerek daha az puan almasını sağlamıştır söylesene.Webberin Alonsoyu geçtiği kadar massa da vetteli geçebilmiş mi?

    Takımın verdiği emir cümlesine takılma.Bazı takımlar "o senden hızlı" der bazı takımlar "onu yavaşlatma" der, bazı takımlar "yerini koru" der.Hepsi emir bunların..Senin anlamadığın olay redbullun webbere davrandığı gibi Ferrari massaya davranmadı.Hornerin webbere ettiği lafları domenicalli massaya söylemedi.Horner bu lafları söylediğinde webber şampiyona lideriydi.Ferrari massaya 2008 de nasıl davrandı hepiniz gördünüz.İşte fark burada.

  2. senin söylediğin şey her takım içinde olan şeylerdir.. her takımın 1. pilotu vardır ona öncelik tanımaları doğaldır ama ferrari'nin yaptığı gibi gösdere gösdere yarış sırasında veye sıralamalarda massa'yı bilinçi olarak yavaşlatmak ayrı bişeydir… redbull burda takım emri verirken mevcur durumu korumak isdemiş ama seb karşı çıkıp webberi geçmiştir.. kimse webbere "vettel senden yavaş anlıyormusun?" gibi saçma bişeyi bahene edmemiştir !!

  3. testi kırılmış olan olmuş takım emri verilmiş bundan sonra takım emri olsada (adam takmamış ben geçerim kimse karışamaz demiş postayı koymuş) zaten ne vet nede web takar.rbr ve mgp daha 2.yarışta takım emri vererek büyük bir hata yapmıştır.vet in şampiyonluğu için yeri gelip takım emri vermek gerektiğinde bunu webe anlatamazlar artık.web vet e takım arkadaşı gibi değil en büyük rakibi gibi davranacak.saatli bomba işliyor bakalım ne zamana ayarlanmış.mgp de artık mücadeleyi etkileyecek takım emri vermezse durumu kurtarır

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    palmer öyle anlatmışsın ki gören de redbullu çok masum sanacak.Sadece yerini koru dediler öyle mi?.Herşey bundan mı ibaret?.Başka marifetleri yok mu?.Onları neden saymıyorsun.Neden değişen ön kanattan bahsetmiyorsun.Neden webberin ilk önce pitlere alınıp sektör zamanlarına bakmak için kobay olduğundan bahsetmiyorsun.Neden "çekin şunu önümden" bahsetmiyorsun.2011 brezilya falan neden aklına gelmez.

    F1 de son dönemlerde webber kadar şamar oğlanına dönen bir pilot daha yoktur.Ferrari massaya takım emri vermiştir bunu Alonsodan önce de yapmıştır ama hiçbir zaman asla ve asla massaya ""bu pilot artık sonbaharını yaşıyor ve biz diğer pilotu takımın yıldızı yapıyoruz"" diye milyonların önünde rencide edici sözler söylememiştir.
    Redbulun 2010 da webbere yaptığını Ferrari 2008 de massaya yapmadı.Son yarışa kadar puan olarak önde olan pilotunu harcamadı.Raikkonen gibi bir dünya şampiyonunun yardımını bile sağladı.Peki 2010 da redbull webbere ne yaptı.Macaristandan sonyarışa kadar puan olarak önde olan webbere ne yaptı?.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Gerçek şu ki Sebastian her zaman araçtan maksimumu çıkarabiliyor. Mark Webber ise her zaman yapamıyor."

    Bundan şüpheliyim.
    Vettel'in iyi görünmesi; F1 gridinin en yaşlı ve sıradan pilotu ile takım arkadaşlığı etmesinden kaynaklı.

  6. ferrari'nin verdiği takım emirleriyle bunların hiç bir ilgisi yok… bilinçli olarak massa'nın alonsoya yol veresi, sırf alonso kazansın diye massa'nın vites kutularını değişmesi, alonso'yu hızlandırmak için şamar oğlana dönüştürülen massa'nın hava akımını takip edip hızlanmaya çalışması… redbull sadece yerinizi koruyun gibi bir talimat verdi ki vettel uygulamadı onuda… boş konuşma dominicalli !!

  7. Aynı durum bu sitede de var Stef.Kendi takımları da takım emri yapana kadar ortalıkta dolaşanlar şimdi sağdan sağdan uzuyorlar 🙂

  8. Olsa ne fark eder ki ? Bundan sonra ne Vettel ne Webber birbirlerini umursamazlar. Bu olayın sezonun bu kadar başında yaşanmış olması , seyir açısından zevkli yarişların artmasını saglayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir