F1 Çaylaklarına Cuma Günü İlave Lastik

yazar:

kategori:

Pirelli, mevcut lastiklerle aynı yapıya sahip ama daha dayanıklı olacak ilave hamurları, Cuma sabahı çaylak pilot çalıştıran bütün takımlara vermeyi teklif etti.

Normalde takımlara hafta sonu için 11 set lastik veriliyor ki bunlardan bir set sert hamur, ilk antrenman seansı bitiminde geri veriliyor.

Bu da demek oluyor ki takımlar takımlar, ilk serbest antrenmanda sadece 1 set sert hamurla çalışıyor.

Ama Pirelli’nin teklifi kabul görürse, bir çaylak pilot hem standart sert hamur hem de daha uzun ömürlü diğer sert hamurla çalışabilecek; yani pistte çok daha fazla kalıp tur atabilecek.

Bu fikir, Force India vekil takım patronu Bob Fernley’den gelmiş.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Bob Fernley, Cuma sabahı çaylak ve gelişim pilotu çalıştırmayı istediğini söyledi ve biz de gerekeni sorduk”

“Cuma gününün ilk yarım saati kimse tur atmıyor ve herkes sadece boş bir piste bakıyor. Bu yüzden sadece ilk yarım saatte kullanılmasına izin verilen ya da buna benzer bir fikir ortaya koyduk”

Bu teklif, takımlarla FIA’dan Charlie Whiting arasında görüşülecek.

Hembery, gelecek haftaki Bahreyn GP’de bir sonuca varılacağını düşünüyor.

Öte yandan Bernie Ecclestone da Çin’deki yarış öncesinde bu fikre atıfta bulunmuştu.

Bahreyn’de karar çıkması halinde kuralın İspanya GP’den itibaren uygulanması bekleniyor.


Yorumlar

  1. öncelikle sıralama formatında düzenleme olmalı sürekli yazdık bunları.yarışa kadar belli set dağıtılır takımlara sıralama bitince toplarsın tüm lastikleri yarış için gerekli lastikleri verirsin böylece kimse latik saklamaz ve sıralama heyecanı geri gelir

  2. Uzun süredir gördüğüm en yapıcı yenilik. Sıralama lastikleri de geldiği an işler çözülür.

  3. FP1'in ilk 35-40 dakikasının bomboş geçmesi bir problem ise,Q3'ün ilk 7.5,8 dakikasının bomboş geçmesi çok daha büyük bir problemdir.Sorunları önem sırasına göre çözmeye çalışsanız ne güzel olurdu !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir