Webber Porsche İle Beş Yıllığına Anlaşmış Olabilir

yazar:

kategori:

Radio Le Mans’a göre Çin Grand Prix padoğundan gelen bilgiler eşliğinde Webber’in Formula 1’den ayrılmak istediği yönünde.

‘Multi-21’ takım emri olayında hemen sonraki yarış olan Çin’de Webber’in ayrılacağı ve yerine Lotus’tan Kimi Raikkonen’in geleceği konuşulanlar arasında.

Bu ayın başında Bild Webber’in 2014 için Porsche ile anlaştığını yazmıştı. İddialara göre Porsche LMP1 sınıfında bir araç ile yarışlara geri dönmeyi planlıyor.

Bir Porsche sözcüsü ise bu iddiaları kabul etmedi ve planları kapsamında takımlarına yeni sürücülerin ekleneceğini, ancak şu an bir netlik bulunmadığını belirtti.

“Gelecekte bazı Formula 1 pilotları ile çalışabiliriz, ancak bu şart değil.”

Webber’e sabotaj yapıldığı yönündeki söylentilere takım patronu Horner ‘tamamen saçmalık’ yanıtını verdi.

Helmut Marko da şöyle ekledi: “Bir araca milyonlarca avroyu onu sabotaj etmek için yatırmıyoruz.”

Mercedes’ten Niki Lauda da böyle bir şeyin olmadığını düşünenlerden.

“Aklıselim hiçkimse özellikle bir bijonu yanlış takmaz. Araçlar 320 km/saat hızla ilerliyor ve biri uçarsa bu ölüm-kalım meselesi haline gelir.”

Horner Webber’e destek çıktı: “O sıkı bir yarışçı, çok daha iyi olacak.”


Yorumlar

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Webber iddialı takımlardan birinden teklif alırsa F1'de kalıp RBR ve Vettel'e meydan okumak isteyebilir mi? Eğer baka bir takımda başarılı olursa, RBR tarafından engelleniyormuş, aslında çok iyi pilotmuş, ona şans tanınmamış imajı yaratabileceğinin farkında. İşte o zaman bütün kariyeri tekrar yazılabilir ve büyük pilotlardan biri olarak F1'den ayrılabilir. Kaybedeceği bir şeyi yok, fırsat bulursa değerlendirecektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir