Marko: "Vettel, Seçim Kazanması Gereken Bir Siyasetçi Değil"

yazar:

kategori:

Bild am Sonntag’ın haberinde Multi 21 tartışmalarının ardından Vettel’in padokta yalnız kaldığını yazmıştı ama Marko, bunun sorun olmadığını söyledi.

Marko: “Sebastian, seçim kazanması gereken bir politikacı dğeil. Formula 1’de arkadaşlarınız hesap edilmez, mesele sadece puanlarınızdır”

El Pais’e konuşan Gerhard Berger: “Senna, Schumacher ve Vettel gibi pilotlar, bu tip takım emirlerine uyamaz”

Malezya’da takım emirlerine uymayıp Mark Webber’i geçmesi sorulduğunda Berger: “Bu tip pilotlar her yarışı ve her şampiyonluğu kazanmak ister. Onlara ‘Aslında yapman gereken bu’ diyemezsiniz. İstedikleri gibi cevap verirler. Zaman gelir, beyinleri o şekilde çalışmaz”

Benzer şekilde Berger ayrıca Vettel’in önce özür dilemesi, sonrasında özrü yarışı kazandığı için dilemediğini ifade etmesin sürecini anlamsız buluyor

Berger: “Zaman kaybı. Sebastian’ın kendisini haklı çıkarmaya çalışmasına gerek yok. Çünkü herkes konumunun farkında. Sadece yarışlara ve kazanmaya odaklanmalı; başka bir şeye değil”.

Aslında Vettel, söylenenin aksine padokta pek de yalnız olmamalı; çünkü Kimi Raikkonen ile çok yakın arkadaş oldukları biliniyor.

Başarının Vettel’i değiştirip değiştirmediği Raikkonen’e soruldu.

Marca’nın sorusuna Raikkonen: “Birlikte çok zaman geçirmiyoruz. Ama onun iyi biri olduğunu düşünüyorum. Onu 4 sene öncesi ile kıyaslarsanız, şimdi daha yaşlı ve sporu daha iyi biliyor.”

Bununla birlikte Fin pilot, Vettel ile benzer durumda aynı takım emrini alsaydı tepkisi ne olurdu şeklindeki soruya cevap vermedi.

Raikkonen: “Bunu düşünmenin bir anlamı yok”

Cevap için baskı yapılınca Raikkonen: “Bir şey değiştirmeyecek. Bu konu hakkında konuşarak zaman harcamayla ilgilenmiyorum. Çünkü yaşanmadı. Yaşanırsa bakarız”

 


Yorumlar

“Marko: "Vettel, Seçim Kazanması Gereken Bir Siyasetçi Değil"” için 6 yanıt

  1. Raikkonen06  avatarı

    " Cevap için baskı yapılınca Raikkonen: "Bir şey değiştirmeyecek. Bu konu hakkında konuşarak zaman harcamayla ilgilenmiyorum. Çünkü yaşanmadı. Yaşanırsa bakarız"

    İşte klasik Iceman konuşmalarından biri helal olsun adamıma bugünde iyi bir yarış çıkardı ama keşke önlerden başlasaydı daha iyi olurdu ama anlaşılan o ki takım aracı 2 pitstop için hazırlamıştı ki buyüzden yeterince hızlı değildi bu sayede lastiklere iyi davrandı tebrikler.

  2. Bu Marko Webber öndeyken lastik basıncıyla oynayıp geriye düşmesini sağlayacak tüm karakteri bir arada bulunduran bir şahıs

  3. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Marko çok çakal.

  4. vetteli çekemiyolar eee efsane olmak böyle bi şey

  5. Bir zamanlar Alonso da F1 de arkadaş edinmek zorunda değilim gibi bir açıklama yapmıştı. Vettel de aynı durumda. Galibiyeti herkes ister ama aşırı bencillik te bize çok itici geliyor, Arkadaşına yardım için araçtan inip yarışı bırakmak zorunda değil kimse ama yarış kazanma hırsının bir sınırı olmalı.

  6. Raikkonen daha önceden de şampiyonlukların vetteli değiştirmediğini söylemişti,takım arkadaşı olurlarsa ne olur çok merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir