2013 Bahreyn GP – Vettel Kazandı, 2012 Podyumu Tekrarlandı

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan Sebastian Vettel, ilk bölümde ele geçirdiği liderliği yarışın sonuna kadar korumayı başardı ve rakiplerinin oldukça önünde damalı bayrağı ilk sırada gördü. Kariyerinin 28. Formula 1 zaferini kazanan Vettel, şampiyona liderliğini pekiştirmiş oldu.

Lastiklerin büyük karmaşa yarattığı Bahreyn’de Lotus sürücüleri Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean gerilerden gelerek 2 ile 3. sıraları kazandılar ve podyumu tamamladılar. Böylece Bahreyn’de geçen senenin podyumu tekrarlanmış oldu.

Force India’dan Paul di Resta çok güçlü bir yarış çıkardı. İlk pite oldukça geç girerek avantaj sağlayan ve son 6 tura kadar podyuma çıkacak gibi görünen Di Resta, lastiğinin bitmesi ile Grosjean’a fazla dayanamadı ve 4. olarak Formula 1’deki en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

Yarışa 9. sıradan başlayan Lewis Hamilton, son bölüme kadar sönük bir yarış geçirdi ve pek yükselemedi. Ancak son bölümde Mark Webber ile olan mücadelesinden başarıyla ayrılan Hamilton yarışı 5. sırada tamamladı.

Yarışın en agresif isimlerinden birisi olan Mclaren sürücüsü Sergio Perez, son anda Mark Webber’i geride bırakarak 6. oldu ve yeni takımı ile en iyi sonucunu elde etti. Yarış içerisinde özellikle takım arkadaşı Jenson Button’la bir çok yakın mücadeleye girişen Perez, çok büyük temas yaşamadan yarışı tamamladı ve agresifliği ile göz doldurdu.

Red Bull’dan Mark Webber’in 7. olduğu yarışı Ferrari pilotu Fernando Alonso 8. sırada tamamladı. Yarışa iyi başlangıç yapan Alonso, DRS’de oluşan sorun nedeniyle pite erken geldi. Pitten çıktıktan sonra bir kez daha DRS sorununun ortaya çıkmasının ardından Alonso tekrar pite gelmek zorunda kaldı. 2 erken pitin ardından gerilere düşen Alonso, tamamını DRS’siz geçirdiği yarışta 8. olmayı başardı.

Pole pozisyonundan başlayan Nico Rosberg, yarışın başlarında iyi savunma yapsa da yarış öncesinde beklediği gibi lastiklerde büyük sorunlar yaşadı ve gerilere düştü. 4 pit stop yapan Rosberg 9. olurken Mclaren sürücüsü Jenson Button son puanın sahibi oldu.

Yarışın en büyük şanssızlarından birisi Ferrari pilotu Felipe Massa oldu. İlk turda yaşadığı temasın ardından ön kanadının bir bölümünü kaybeden ancak bu şekilde yola devam eden Felipe Massa’nın lastiği yarış içerisinde 2 defa patladı ve Ferrari pilotu oldukça sıkıntılı bir yarış geçirerek ancak 15. olabildi.

Yarışa bir kez daha Pirelli lastikleri damgasını vurdu. Baştan sona lider pilot haricinde strateji anlamında karmakarışık bir yarış oldu ve kimin nerede olduğu tam olarak görünmüyordu. Ancak son pitlerin tamamlanmasından sonra gerçek dizilim ortaya çıkmaya başladı.

Yarışı kazanan Vettel, 1.36.961 ile en hızlı turu da kaydederken kazandığı 25 puanla şampiyonadaki puanını 77’ye çıkardı. Onu 10 puan geriden Kimi Raikkonen ile 27 puan geriden Lewis Hamilton takip ediyor. Takımlar şampiyonasında ise Red Bull puanını 109’a çıkardı. Lotus onun 16 puan gerisinde yer alıyor.

Sezonun 4. yarışıyla birlikte denizaşırı yarışlar geride kalmış oldu. Avrupa bölümü 12 Mayıs’ta İspanya GP ile başlayacak.

 

Poz  Pilot       Takım                       Süre
 1.  Vettel         Red Bull-Renault      1sa36:26.945s
 2.  Raikkonen      Lotus-Renault              +  9.1s
 3.  Grosjean       Lotus-Renault             +  19.5s
 4.  Di Resta       Force India-Mercedes      +  21.7s
 5.  Hamilton       Mercedes                  +  35.2s
 6.  Perez          McLaren-Mercedes          +  35.9s
 7.  Webber         Red Bull-Renault          +  37.2s
 8.  Alonso         Ferrari                   +  37.5s
 9.  Rosberg        Mercedes                  +  41.1s
10.  Button         McLaren-Mercedes          +  46.6s
11.  Maldonado      Williams-Renault        +  1m06.4s
12.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari          +  1m12.9s
13.  Sutil          Force India-Mercedes    +  1m16.7s
14.  Bottas         Williams-Renault        +  1m21.5s
15.  Massa          Ferrari                 +  1m26.3s
16.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari        +  1 lap
17.  Pic            Caterham-Renault          +  1 lap
18.  Gutierrez      Sauber-Ferrari            +  1 lap
19.  Bianchi        Marussia-Cosworth         +  1 lap
20.  Chilton        Marussia-Cosworth         +  1 lap
21.  van der Garde  Caterham-Renault         +  2 laps                 

Yarış dışı

Vergne Toro Rosso-Ferrari 16 Hızlı Tur: Vettel, 1m36.961s Puan Durumu Pilotlar: Takımlar: 1. Vettel 77 1. Red Bull-Renault 109 2. Raikkonen 67 2. Lotus-Renault 93 3. Hamilton 50 3. Ferrari 77 4. Alonso 47 4. Mercedes 64 5. Webber 32 5. Force India-Mercedes 26 6. Massa 30 6. McLaren-Mercedes 23 7. Grosjean 26 7. Toro Rosso-Ferrari 7 8. Di Resta 20 8. Sauber-Ferrari 5 9. Rosberg 14 10. Button 13 11. Perez 10 12. Ricciardo 6 13. Sutil 6 14. Hulkenberg 5 15. Vergne 1

 

 


Yorumlar

“2013 Bahreyn GP – Vettel Kazandı, 2012 Podyumu Tekrarlandı” için 189 yanıt

  1. vettel çok iyi yarıştı,ilk 2 tur çok agresifti uzun süre böyle ataklar görmemiştik..çok kızdırmışlar anlaşılan bu hafta yapılan yorumlarla..webber dede aynı araç var ve 7.ci oldu..redbul çok hızlı vettel değil geyiklerini yapanlar,gerçekten vettelin çok hızlı,hatta tek turda en hızlısı olduğundan eminler.bundan eminim..soğutsunlar kıskançlıklarını..boşverin

  2. wetilin sanslı yani ballı gecen sene havada çok uçan rbr direksiyonu gördük dimi

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Allah Islah Etsin 🙂

  4. senin rosberg'e karşı ortaya attığın saçma iddiayı [nico *bilerek* sıralama ayarı yapıp yarışta yavaş kaldı] eleştirmek rosberg'i savunmak anlamına gelmiyor. önceki yarışlarda lewis'in daha iyi olduğunu düşündüğümde bunu söyleyen benim. nico'nun demecini yeni gördüm, o yazıyı yazdığım sırada henüz nico'nun / mercedes'in demeçlerini görmemiştim. bu yüzden de her normal insanın yapacağı gibi farklı bir şey söylenirse fikrimi değiştirebileceğimi belirttim. kaldı ki senin söylediğin şey nico'nun iyi ya da kötü olmasından bağımsız olarak saçma. sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum, yok schumacher yok bilmem ne diyor.

    senin iddian nico'nun ne düşündüğüyle (lewisin polüne cevap verip yarışta sonuncu olmak asjkhds) alakalı olduğu için benim yanıtım da onunla alakalı. daha kendi söylediği şeyin farkında değil, konudan sapmışsın diyor. söylediğim gibi, f1 algın benim pilotun senin pilotun muhabbetinden ibaret olduğu için her türlü tartışmayı pilotlar arasaında sidik yarışına çevirmeye çalışıyorsun. "raikkonen yavaş, schumacher de ondan biraz daha iyi işte" gibi laflar da bu kafadan çıkıyor işte..

  5. Mustafa Sar avatarı

    Wet Alo dan iyi. Biz ferrari olarak Wet Massa şeklinde pilot dizilimi yapalım.. Alo ya yol vermek gerekir.. Alo isterse Redbull'a bile gidebilir… Alo lider pilot diye övenlerin buna bir itirazı olmaz… Hatta rbr hızlı araç.. Eeeee Alo da hızlı…. B'ye B'ye Alo bey…

  6. Ferrari'deysen alacaksın arkadasım o puanları .)

    bunu ben yazmadım herhalde.

  7. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Massa ne alaka .) massa ile ilgili hiç bir fikir beyan etmedım arkadasım .)

  8. massa başka bir araçmı kullanıyor.haa lastik falan deme bir tanesi hemen pit girişinde patladı.

  9. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Pekte söylenecek bırsey yok ama hep böyle deyınce daha cok konusuyorum.))..

    Sarı oğlanların basını ceken Sebastian'a tebriğimizi iletelim yorum yapan tüm arkadaslar, herkesın bu yarısta beklentılerı farklıydı ah la vah la teselli ile olacak iş değil bu, yarısta hepımız gördukki Redbul Vettel'in aracında bu sezonki en iyi ayarı tutturdu ve kesinlikle hızları yakalanamayacak konumdaydı, ne Alonso Ne Rai nede bir baskası yetişemezdi… tebrıkler…

    Ferrari'ler günün en büyük hayal kırıklığıydı malumunuz, muhtemelen Fernando'nun DRS arızası olmasa idi Raikkonenle 2. lik çekısmesı ızleyecektık son bır kaç tur, oda olmadı DRS iz aldıgı puanlar da şahsen sağlam işti ki yapması gereknde bu Ferrari'deysen alacaksın arkadasım o puanları .)

    Lotus'lar günün strateji sini izlettiler bizlere bu kadar düzenli özellikle Gro nun sürekli birileri ile yanyana trafıkte olmasına ragmen elemanı podyuma tasımaları kenar yönetımını taktir ettirdi..
    Raikkonen ise her virajda dahi tecrübesını mıllettın kafasına vura vura gösterdi bu seneye kadar sadece hızlı korkusuz her türlü seyı dener gözü kara pilotumuz diye bahsederdık, artık Alonso vari tecrubesınden faydalanmayıda kafasına koymus.)) tek sorunu birisinin onu kızdırmadan Rai'cim istirham edıyoruz lütfen su startlardan, Sc araclarının arkasında giderken direksıyonunu azıcık saga sola sallada ısıt lastıklerını hep soguk hep buz olmuyor.))

    Rosberg Hamilton'a caka yapıcam dıye .)) en azından bize geçislerini (kendısının) seyrettırdı sagolsun..

    Di Resta için dua bile etmıstım Massa'nın koltugunda cok yakısıklı durup Alonso nun canını yakabilir diye kısmet degılmıs…

    Ve bence en onemlı olay, şuankı f1in ne hale geldıgını kanıtlamakta!!!!
    Perez'in yarıstan sonra agresif lik konusunda yaptıgı acıklamaları, arkadaş nerede agresiflik ? yahu olması gerekn bu zaten agresıflık mi görmedık sıradan ıkı tane yan yana vıraj donmekle sol tekerlegın bıraz cıme mudahele etmesıyle bumu aşırı agresıflık sacmalıgın danıskası, ulan Montoya. heidfeld, Michael, heleki Hakkinen'in Sumı yi delirtecek sekilde önünü kesmelerı yaklasma kırarım suspansıyonunu hareketleri ile uc tur atsanız mız mız aglayacaksınız..ulan vereceksın bunların pesine Takuma satoyu Monaco da altına işetsın bunları… yinede yarısta zevk aldıgımız tek yer mc ler ile Hamilton nun mucadeleri idi…

    iyi eglenceler .)

  10. vettel ve rbr uçuşa geçti bir ara 2.ye 21 sn fark attı.geçilemez bir rbr vardı pistte dolayısıyla vet ezici bir zafer kazandı.kimi alabileceğinin en iyisini aldı.grosjean da tebriği hak gro hep böyle olmalı lotusa güzel puanlar kazandırmalı ve böylece takıma maddi destek olmalıki kimi nin işi kolaylaşsın şampiyonluk için ve takımlar klasmanında 2.lik için.alonso nun geride kalması inanılmaz geldi ferrari 3 senedir alonsonun arabasında ilk kez bu kadar büyük bir hata yaptı herhalde

  11. 🙂 Ben de bazen kendimi ekranda dönen renkli "araba"lara öylesine bakarken ve "sıra listesini verseler de, kim nerede ne yapıyor görsem" derken buluyorum üç senedir. Bu durum her sene daha da kötüleşiyor bende. Yaşıma vermiştim ama, değilmiş demek ki. 🙂

  12. Vettel yavaş bir takımda ne bileyim 1–1,5 sene yarışsında neler yapabildiğini o zaman görelim.Ne,ne bakıyorsun yanlış birşey mi söyledim… ups

  13. geçiş meçiş güzel de, bugünkü yarıştan hiç bir şey anlamadım. yarışlar çok mu sofistike oldu yoksa bende mi sorun var anlayamadım.

  14. çok iyi bir araba + normalden biraz daha hızlı bir pilot + iyi bir şans + takımdan destek = sonuç

  15. vetbull takımı tek başına yarıştı bütün strateji vittele uygulandı.nedense garibim mark 40 saniye fark yedi.aynı şekilde nedense alonso sorun yaşayınca massada sorun yaşatılıyor.massanın 1.ci olması için alonsonun 1 sonraki yarışı kazanması gerekiyor.şamar massa ve boynu bükük kühyewebberlan olduğu sürece f1 izlenmez. aslında adını değiştirsek rezillik-1. inanaın 2.cilikten sonrası yarışı zevkli kıldı ama bencil feto başta gidince yarışı bırakıp djokovij vs nadal maçına baktım.ki ordada istediğim oldu 8 yıl sonra nadalı en üstün olduğu yerde hemde toprakta yendi.bu moral bahreyn saçmalığının üstüne ilaç gibi geldi.işe güle oynaya gidebilirim.

  16. işte şampiyon ilk galibiyeti (torro rosso) italya

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Seb'in bu kaskını çok beğeniyorum uzaydan gelen pilotu temsil ediyor resmen

  18. bütün lotus ve kimi taraftarlarının bakış açısı aynı ve bende onlardan biriyim 😀

  19. emiko emiko avatarı

    Lotus'a helal olsun kısıtlı bütçeyle 4 yarışta 3 podyum+finish.Reno satmasaydı takımı şu an frklı olabilirdi.Bu şartlarda rekabet etmeleri zor.İlerleyen yarışlarda gerilere düşecekler.Ferrari-Redbul savaşı izleyecez.Bu sene ferrari alır.

  20. Little Bambi avatarı

    Evet sen bile kullanırsın. Adrian Newey ben odunu bile oynatırım demişti.. Yok pardon Osman Sınavdı onu söyleyen..

  21. Race Report: Seb On Song In The Desert

  22. Ferrari%100 avatarı

    pirelli artık bu spordan u zak laş ma lı
    Böyle lastik mi olur yaa Massanın iki kez lastiği patladı
    Lastikler kaşar gibi eriyor

  23. Raikkonen06  avatarı

    Lotus'cular belli oluyor :))

  24. Raikkonen06  avatarı

    Vettel dışında benim içinde süper bir gün :))

  25. Raikkonen06  avatarı

    Bu 3 haftada geçmez şimdi keşke 2 hafta olsaydı neyse artık sabretcez o zamana kadar hepiniz Allah'a emanet olsun dostlarım.

  26. Raikkonen06  avatarı

    Kimi'ye tebrikler bugün başlarda çok kötü kalkmasına karşın sonradan durumu toparladı ve sessiz sedasız 2.liği aldı inşallah gelişim yarışında geri kalmayızda şu vettele cezasını veririz.R.Grosjeanda süper sürdü bugün anlaşılan yedek şasi çok işe yaramış sonunda eski halimizde dönmeye başladık çok iyi takımlar şampiyonasında 2.liğe yükseldik ne zamandrı bunu bekliyordum tebrikler Lotus'a tebikler Kimi'ye tebrikler Grosjean'a hepinizde çok iyi çalıştınız helall olsunn.

  27. Arkadaşım O rbr yi newey tasarlıyor ama bi pilotu da var değil mi. Vettel bugün harika sürdü. Aklın sıra Vetteli küçümsemek istiyorsun ama yemezler. Bak webberin aracını da newey tasarlıyor ama 4 senedir sonuç ortada.

  28. farketmez sonuçta senin sorun ilk bölümde tasarruf yapıp son bölümde nasıl tam gaz gidebildiğiydi, bunun cevabı da tasarruf yapmasının benzin kısıtlığı yüzünden olmadığı idi.

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''ilk bölümde tasarruf yaptı son bölüme benzin sakladı demek istemiş''

    Aslında, Serhan Acar sadece sorunu dile getirdi, her hangi bir stratejiden bahsetmedi.

    Serhan Acar: ''Bu arada Hamilton'ın yakıt tasarrufu yaptığını öğreniyoruz'' şeklinde konuştu.

  30. seb tel başına massa ve alonsonun topladığı puanları toplamış ama (yeteneksizya) hahaha

  31. Bizim gelisim yarisinda nerede olacagimiz mechul oldugundan rakiplerimizin yasadigi arizalar bizim icin onemli arkadasim. O yuzden her yaris maksimumu alip digerlerinin hata yapmasini bekleyecegiz=)

  32. Hadi patron77 yarisi izlememis belli ya da vettelcileri gaza getirmeye calisiyor ve basarili da olmus kac.kisi yorumunu begeniyor 😀

  33. Tebrikler Seb`e, kirli taraftan kalkmasina ragmen cok iyi kalkti ve sadece Alonso`ya yer kaptirdi, ilk 2 turda cok zorladi ve napti etti liderligi aldi, ondan sonrasi son 3 senedir seyrettigimiz gibi rutine bagladi zaten.

    Rai`ye de birinin bunu anlatmasi lazim, ilk 2 tur mutlaka yer kaybediyor, ve bu muhtemelen lastiklerini iyi isitmadigindan kaynaklaniyor, millet deli gibi zikzak cizerken o dumduz geliyor gride, o yuzden lastikler iyi isinmiyor ve tam performans alamiyor o cok onemli ilk 2 turda..

    Alonso sanssizdi maalesef, olabilir mekanik sorun, yinede iyi yerde bitirdi.

    Keske Alonso sorun yasamasaydi, Rai de onlerden baslasaydi da son bolumde ilk 3 icin muhtesem bir cekisme seyredebilseydik..

  34. vettel startta aracın zayıflığı yüzünden alonsoya kaybettiği . 2. liği 1 tur içinde tamamen kendi yeteneği ve tecrübesi ile geri aldı. tamda gerçek bir şampiyonun yapması gerektiği gibi. vettel son yıllarda msc den sonra f1 e gelmiş en buyuk yetenek, değerini bilin…

  35. rosberg ne kadar mücadele ettiyse hamilton da o kadar mücadele etti. rosberg ilk 5 de kapışırken hamilton da 10. sıralarda kapışıyordu. sürekli 9-13 arasında gidip geliyordu. son stintte zaten mücadele içindeydi.

    1. başlayıp 9. olan birinin sıralama ağırlıklı çıktığı zaten inkar edilemez. ki banane rosberg ne düşünüyorsa düşünsün, konu o değil, konu rosberg'in sıralamalarda üstünlüğünün ayar farkından olması.

    tam rosberg sıralama ayarıyla çıkmadı'ya ağırlık verecekken rosberg'in demecini görmüş belli, tekrar yorum atıp onu telafi etmeye çalışmış.

    şunu okumuş belli ki rosberg: ''Gün boyunca sürekli gerilemek, iyi bir duygu değildi. Açıkçası dün en hızlıydık. Yani bir şeyler doğru olmalı ama yarışa biraz daha yönelmeliyiz."

    onu düşünüyorum bunu düşünüyorum sen istediğin şeyi düşün. rosberg'i bu kadar savunmanın sırf schumi iyi görünsün diye olduğunu bilmeyen yok, doğrular burda. hiç düşüncelerini değiştirmeye uğraştığım da yok 🙂 dikkat edersen tüm cevabın rosberg'in ne düşündüğüyle alakalı. yani konudan sapmak için herşeyi yapmışsın.

    siyah bir renk olsa şurda, ben siyah desem sen beyaz desen sonra onun siyah olduğunu farketsen, bunun üstüne bile sen illaki biyerlerden bişey uydurup cevap yazarsın. o yüzden, hiç uzatmayacağım. ilk yaptığın yoruma tam karşılık olarak cevap aldın, yine de birşeyler uydurmaya çalıştın. illaki son yazacağım diyorsun. yaz bakalım buna da birşey. saçmasından olsun 🙂

    hamilton 8 sıra geride başlamış, 4 sıra önde bitirmiş. en kısa ve öz ve son. cevap bu sanırım.

  36. bence komik bir cevap olmuş 🙂

  37. ne alakası var yahu 🙂 örnek veriyorum;

    depo doluyken max. modda 1.35
    depo boşken max. modda 1.33

    depo doluyken tasarrufta 1.38
    depo boşken tasarrufta 1.36

    yani şu: maksimum modu, yarışın başında kullanırsan, benzin çok olduğu için tam performans alamazsın. depo dolu olduğu için.

    aynı şekilde tasarrufu yarış başında kullanırsan yine tam performans alamazsın depo dolu olduğundan.

    yani yarışın başında tasarrufla başlayıp sonunda tasarruf yapmamasıyla, yarışın başında tasarruf yapmayıp sonunda yapması arasında fark yoktur. biraz mantık. bu kadar saçma yorum yapıyorsun bir de bana bilgi sahibi ol diyorsun. komik.

  38. Vettel, Raikkonen, Grosjean, Di Resta ve Perez'e tebrikler. Çok iyi sürdüler bugün. Lotus biraz daha istakrarlı olabilirse Vettel ve Alonso ile birlikte Kimi şampiyonluğu zorlayabilir. Ancak bu durumun güç olacağını sanıyorum. Günün yıldızı bence Di Rsta idi. Podyumda olmasını çok isterdim ama olmadı. Günün şanssızları tabiki Alonso ve Massa. Ferrari daha kırılgan bir takım oldu sanki bu sene. Ama emin olmak için iki-üç yarış daha izlememiz gerek. Günün en kötüsü Webber ve Button'du. Webber ununu elemiş sezonun bitmesini bekleyecek galiba. Bu RBR'yi markalar şampiyonluğundan edebilir. Perez birşeyleri kanıtlama derdindeydi. Umarım takıma birşeyler anlatabilmiştir.

  39. bu redbul,u ben kullanabilirmiyim herkes teknisyen olmuş

  40. alonso rosbrerge yaptigi ilk atakta drs problemi ortaya cikmisti ikisi de drs acik gidiyodu alonso gecti derken grafikteki drsnin yesilligi gitti rosberg tekrar gecti sonrasinda rosbergi tekrar gectikten sonra 2 tur falan drs acik devam etti tur zamanlarini ciddi olarak etkiledi keske bu sorun olmasaydi da vet- alo kapismasini agiz tadiyla izleyebilseydik

  41. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Basit bir cevaba karşılık, ağır bir cevap olmamış mı?

  42. hayir sektor derecelerinde yavaslama vardi ciddi downforce kaybettigi icin virajlarda ve hizlanmalarda sorun yasiyordu ayrica 2 tur fln boyle gitti

  43. adrian newey aracı yapıyor araç kendi kendine gidiyor vay hesaba bak

  44. hayir sorun oldugunu soyledi hem senin dedigin cok sacma olurdu kimse yarisin basinda durduk yere tasarruf yapmaz cunku bu sefer depo agir olarak kalacak ve zaman kaybettirecek biraz bilgi sahibi ol da yorum yap

  45. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    demekki varmış

  46. dostum sen neyin peşindesin sana şimdi schumi,yimi anlatalım . yoksa kafamı buluyorsun ha

  47. '' Serhan Acar'ın dediğine göre; yarışın başında tasarruf modundayken, nasıl oluyorda ikinci ve üçüncü bölümde atak modunda gidiyor; anlayamadım?''

    ilk bölümde tasarruf yaptı son bölüme benzin sakladı demek istemiş. ilk bölümde benzini az olduğundan değil, son bölüm için saklıyor anlamında 🙂

  48. hamilton saplantılı dostumuzun f1 algısı "benim pilotum herkesten iyi"den öteye geçemediği için muhtemelen alakasız bir cevap verecek. o yüzden tekrar belirteyim; rosberg'in lastiklerini çabuk bitirmiş olması için, en azından şu anda, en makul neden olarak orta bölümde mclarenlarla yaptığı mücadeleler olarak görünüyor. başka bir bilgi gelirse (pilot ya da takımdan birinin demeci veya bir uzman görüşü) sıralama ayarlarına daha fazla ağırlık vermiş olduğu da göz önüne alınır. ama böyle olsa dahi buradan çıkacak sonuç garajın rosberg tarafında iyi bir iş yapılmamış olduğudur; "rosberg'in derdi anlaşıldı, hamilton'ı yeneyim diye mercedesin zayıf olduğu bir pistte full sıralama ayarıyla çıkmış büyük ihtimalle." gibi komik şeyler değil. ha brackley'de tanıdğınız vardır, hamilton ve rosberg arasındaki her türlü etkileşimden haberdarsınızdır, o ayrı.

  49. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Tebrikler Adiran Newey.
    Newey yine ulaşılması imkansız bir araç tasarlamış.
    Ayrıca; RB9 bugün lastiklere de çok iyi baktı. Newey tasarımlı aracın önü yarış boyunca açıktı ama, neredeyse yarışın tamamında da en hızlı turları attı.

    Dün, -Rai fanları- sıralamalardan sonra; Raikkonen'in elde ettiği dereceye bakıp saç baş yolarken, Raikkonen muhtemelen hiç bir şeyi umursamadan dondurmasını yiyordu. O da biliyordu, bugün bizim gönüllerimizi -yine- fethediceğini ve etti de.
    Harika bir yarış ortaya koydu, beklediğimin aksine çok iyi bir start aldı. İlk turlarda geriye düştüğümüzde sinirlensem de, sonradan fark ettim; bunların hepsi stratejinin hikayesi.
    Muhteşem bir iş çıkardı, lastiklere iyi bakabilmek adına ne denli zorlayacağını çok iyi kestirdi ve sonuç; kimsenin ihtimal vermediği ikincilik. Helal olsun adamım…
    Elindekinden azamiyi almak demek= RAİKKONEN!
    Bu arada Grosjean'ı da tebrik ederim. Yarışın içerisinde çok iyi mücadeleler ortaya koydu ve 3 pitstopa rağmen podyuma çıktı.

    Ferrari pit ekibi yaşadıkları sorunlar yüzünden hop oturdu, hop kalktı. Onlar adına yorucu bir gün oldu. 🙂 Ancak yine de DRS'siz Alonso, atak yaparken başarılı bir görüntü çizdi. Keşke Abu Dhabi 2010'da da böyle bir performans ortaya koysaydı. Neyse… Ferrari ve Alonso üzülmesin, bardağın dolu tarafına baksın; ellerinde çok iyi bir paket var.
    Massa'nın da yakasını şanssızlıklar bırakmadı. Eminim bu yarışın ardından, Pirelli'ye kan kusacak takımlar olacaktır.

    Paul Di Resta… Daha önce de dile getirdiğim gibi; F1 gridin de en sevdiğim 3 pilottan birisi. Bugün harika bir performans ortaya koydu. Zaten hafta sonu boyunca iyi bir görüntü sergiledi.
    İşin açığı Grosjean yerine, Di Resta'nın podyuma çıkmasına daha çok sevinirdim. Ama olmadı.
    İnşallah ileri ki yarışlarda podyumu tadarsın.

    Hamilton'ı, yarışın başlarında göremedim. Bir ara aklıma geldi; -nerede bu adam?- diye baktım; onbirinci. Serhan Acar'ın dediğine göre; yarışın başlarında benzin tasarrufu yapmış Hamilton. İkinci bölümde de arka lastikleri çabuk bitirmiş ve bu yüzden yarışın orta noktasına kadar pek görünmedi. Son bölümde parladı ve Webber ile olan mücadelesi; muhteşemdi.
    Bu arada yarışta aklıma takıldı; Hamilton, Serhan Acar'ın dediğine göre; yarışın başında tasarruf modundayken, nasıl oluyorda ikinci ve üçüncü bölümde atak modunda gidiyor; anlayamadım? Neyse.. O da tebriği hak ediyor.

    Anlaşılan Webber'in hafta içi, Alonso ile yediği yemek bugün başına dert oldu. 🙂

    McLaren, McLaren ve McLaren…
    İki pilotunun temas etmesine bile göz yuman rekabeti iliklerine kadar yaşayan bu takımı tebrik ediyorum. Bundan sonra McLaren benim için çok özel bir takım.
    Takımın birinci pilotuyum diye kasılan Button'ı da telsizden ağlayarak dinlemek güzeldi 🙂 Konuşarak değil, icraatta göster liderliğini. 😉
    Bugüne kadar bir çok kez eleştirdiğim; Perez'i de tebrik ederim. Button'ı telsizden ağlattı resmen. Helal olsun…

    Herkese iyi akşamlar…

  50. Prelli herkesin istediğini yaptı ve yumuşak lastikten vazgeçti. Buna rağmen 3 pitstop gördük düşün artık. Redbull a özel bir şey değildi. Vettel in neden ballı olduğunu anlamadım başına birşey gelmeyen ballı mı oluyor artık ? Daha şimdiden bal deresi reklam kuşağını başlattınız.

  51. hamilton'ın daha iyi bir yarış çıkarmış olması rosberg'in hamilton'ı sıralamalarda geçmeyi öncelik haline getirdiği, 'full sıralama' ayarı yaptığı ve yarışta zortladığı anlamına gelmiyor.

    hamilton'ın önünde birkaç saniyelik boşluk olduğu bölümler rosberg'e kıyasla daha fazlaydı. bunu söylemek için 'kameranın göstermediği yerleri izlemek' gerekmiyor, live timing yeterli. ayrıca lotuslar mercedesi geçtikten sonra el sallayıp ufukta kaybolacak hıza sahiptiler. aynısı mclarenlar için geçerli değildi. dolayısıyla rosberg daha fazla mücadele etmek zorunda kaldı.

    yani; i) rosberg'in lastklerini çabuk bitirmesinin en önemli nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. bunu da savunma amacıya söylemiyorum. lastiklerin dayanmasını sağlamak da pilotun sorumluluğunda olan bir şey. ii) nico'nun sıralama – yarış arasında dengesiz bir set up yapmışsa dahi -ki bu yönde bir demeç ya da kanıt henüz yok- bu nico ve mühendislerin doğru ayarları yapamadıklarını gösterir. nico'nun işi gücü bırakıp hamilton'ı sıralamalarda geçmeye çalıştığını değil.

    fazladan ve plansız bir pitstopa rağmen 5 (pardon 6) saniye geride kalması rosberg'in 20s geride kalması gerektiğini değil, yavaş olmadığını gösteriyor. sonçta mevcut durumda mercler için en hızlı strateji 3 pit stoptu ve rosberg bunu yapamamasına rağmen (hamilton'ın da avustralya'da yapamadığı gibi) hamilton'a karşı fazla zaman kaybetmedi. "daha fazla pit stop yapan daha fazla zorlayabilir." evet çok orijinal bir bilgi. herkesin bildiği şeyleri "anlamamışsın" diye satmaya çalışmıyor mu..

  52. Evet Schumacher bu araçları fabrikalarda gece gündüz hesap yapıp carbon fırınlarında aerodinami hesapları yapıp motor ve şanzımanları üretirken Cnc'lerin başında hepsini kendi yapıp imal ediyor…

    İnsanları alttan alıp cevaplarda tevazu gösterdikçe işi abartıyorlar..O mühendisler ve test pilotları olmasa görürüm ben pilotların hepsini…Üst düzey pilotlar mutlaka yol göstericidirler ama üst düzey pilota verilen araç pistte diğer araçlarla kapatılacak makül bir süre farkı varsa o zaman üst düzeylikleri ortaya çıkar ve arayı kendi kabiliyetleri ile kapatabilirler..Yoksa sen sezonun başında ver bakalım 2 sn gereideki bir aracı o zaman schumacher kapatsın aradaki farkı.. Çalışan takım elemanlarını vurup öldürmeyin…

    Shumacher son senesinde aracı o kadar çok geliştirdi ki çoğu yarışta yarışı bırakıp kenardan izlemeye başladı olan biten herşeyi..(Yaptığı kazalar ve aracın yolda kalması sebebiyle 🙂

  53. o yüzden yazmadım zaten belki bilmeyenler olabilir diye yazdım =) hani biraz ilginç bir detay, o açıdan.

  54. bu yorumu zaten 5dk önce yazdın ve cevabını da aldın. az aşağıda. aynı yorumu 5 defa atmazsan milletin yorumu da aşağıda kaybolmaz.

  55. "rosberg'in derdi anlaşıldı, hamilton'ı yeneyim diye mercedesin zayıf olduğu bir pistte full sıralama ayarıyla çıkmış büyük ihtimalle. yarışta da zortladı"

    yine hiçbir şeye dayanmadan sallıyorsun. hamilton sıralamalarda araçtan memnun olmadığını kendisi söyledi. rosberg de çok iyi bir tur atınca polü aldı. yarıştaysa rosberg hamilton'dan çok daha az süre temiz havada gidebildi. mclarenlarla mücadele ederken de lastiklerini bitirdi, hamilton'ınsa o sırada hızı yoktu. bu mücadeleye yaklaşamıyordu. yarıştan sonra "yarışın ilk bölümlerinde hiç hızımız yoktu ama ikinci yarısında araçta daha iyi hissetmeye başladım ve zorladım" dedi.

    hamilton 5, rosberg 9. fazladan ve plansız bir pit stopa rağmen aradaki fark 5s.

  56. herhalde en çok aksiyonun yaşandığı bahreyn gp oldu. bir sürü pilottan çok iyi sürüşler gördük.

    vettel arabası haftasonu boyunca diğerlerinden hızlı görünmemesine rağmen yarışı domine etti. alonso sorun yaşamasa kimi'nin önünde olabilirdi ama vettel yine de kazanırdı bence.

    di resta iyiydi. sutil şanssızdı. hulkenberg bu araçla neler yapardı diye düşünmemek mümkün değil.

    rosberg iyi savaştı ama lastiklerini çabuk bitirdi. doğru dürüst temiz havada gidemedi. hamilton'sa 3 pit stop stratejisini çalıştırmayı başardı. araba kendine geldiği bölümde de mclarenları ve webber'i geçmeyi başardı. zaten ilk 4'ü yakalamak imkansızdı, hamilton da kalanların en iyisi oldu.

    perez button'dan hızlıydı. onunla uğraşmak zorunda kalmasa hamilton'ın önünde olabilirdi.

    ferrari'de alonso çok hızlıydı. fazladan bir pit stop, drs açık gitmek zorunda kaldığı bölümler ve sonrasında trafiğe rağmen rağmen vettel'den 37,5s geride bitirdi. bence yarışın en iyilerinden biriydi.

    arkada pic marussia'lara fark attı. chilton'sa bu yarışta bianchi'ye yakındı.

  57. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Güzel kardeşim yarışın sonlarına bak, Lewis, Webber, Perez, Alonso.. Alonso aracın hızı ile DRS olmadan Perezi geçiyor, lakin öndeki ikili sürekli DRS açarak birbirlerini geçtikleri için Alonso yetişemiyor. En az 10 tur böyle geçti ve DRS siz Alonso bunların sürekli 1 saniye civarı arkasındaydı. Şimdi soru Alonso da DRS çalışsaydı, Lewis ve Webber i geçermiydi geçmezmiydi. Fazladan saçma bir pit yapmasaydı podyuma oynarmıydı oynamazmıydı.. Düşünerek yazın lütfen.

    Neyse, bunlar mekanik spor. Yarın kime ne olacağı belli olmaz..

  58. sorunu olmayan araba varmı

  59. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    😀

  60. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Yarışı izlemedigin burdan belli ! alonso'nn yaşadıgı problemlerle boğuşurken raikkonen kimi geçip 2 oldu ? daha yarışn başlarında 2 kez pite girmek zorunda kalan alonso'dan söz ediyoruz az yarışları takip edin !

  61. bu adamın dediklerini artık anlamakta zorlanıyor ve "neyin kafasını yaşıyorsun dostum" diye sormak üzereyken "sen içme arap"ında uygun olduğunu gördüm. =)

  62. herkesten 1.saniye hızlı he ? komik

  63. Aksini iddia eden olmadı 🙂

  64. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Pirellinin lastikleri değiştirmesi işe yaradı.Massaya çok yazık oldu.Ferrariler hiç haketmediği bir sonuç aldı.Vettel bugün ballıydı.

  65. raikonen nereden gelip 2.nci oluyor . alonso 3ncü sıradan kalkıp 8nci oluyor .start,ta vettel,i geç sonra geçil alonso iyi yarışmış . o zaman vettel ilk yarışta lastik sorunu yaşamasaydı birinci olurdu . böyle savunma olmaz

  66. Senna – Prost mücadelesi başka hangi takımda olabilirdi ki 🙂 Mclaren i bu yüzden seviyorum

  67. sen kahinmisin ?

  68. çok ilginç 🙂 sadece kameranın gösterdiklerini izlediği için arkadaş hamilton'ın sürekli lotuslarla mücadele içinde olduğunu kavrayamamış.

    öncelikle fark 5 değil 6 saniye. son turlarda da hamilton boş gitmedi webberle uğraştı son 6-7 tur. ayrıca, bir pit fazla yapmanın direk 20 saniye kaybettirmediğini de anlayamamış. 1 pit fazla yaparsan tüm yarış lastik koruma derdin olmaz ve daha hızlı gidersin. kaybın 20 saniyeden çok daha az olur. yarış sonu hamilton'ın yarışta attığı en hızlı tur rosberg'in attığı en hızlı turdan 0.8 saniye yavaş.

    aşağıda da dediğim gibi rosbergle hamilton mediumla başladı, ikisi de pite girdi lewis medium, rosberg hard taktı. son stintte de tam tersi oldu. rosberg sıralamada hızlı olmasının aşırı lastik yiyen bir setuptan dolayı olduğunu 4 pit yaparak ve 9. olarak gösterdi.

    hamilton 5 sıra ceza almış, yarışa rosberg'in 8 sıra gerisinde başlamış, 4 sıra önde bitirmiş, neyin savunmasını yaptığını zannediyorsun hakkaten 🙂

  69. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Vettel'e tebrikler. Çok rahat bir galibiyet aldı. Muhtemelen gelişme yarışında da Red Bull'un favori olacağını düşünürsek bu sezonun ilk kısmını çok iyi puanla bitirdiler.

    Lotus'a dün günün hayal kırıklığı demiştim ancak bugün günün en kaliteli işini yaptılar. Herkesin lastiklerle boğuşup ne yaptıklarının belli olmadığı bir günde 2 farklı stratejiyle 2 podyum yaptılar. Grosjean'ın geri dönmesine sevindim, Raikkonen'de kaliteli puanlar aldı ancak şampiyon olması için daha fazlası gerek.

    Ferrari'ye gelecek olursak sezonun ilk bölümü hızlı olmamıza rağmen kötü geçti. Gelişme yarışında agresif olabilecek miyiz bilmiyorum. McLaren'in de geri döneceğini düşünüyorum. En azından Bahreyn'de ve Malezya'da hakettiklerimizden daha azını aldık.

    Massa'ya laf atanları da anlamış değilim. Herkesin prime lastikleriyle tüm yarış gittiğini düşündüğümüzde 2 set prime lastiğini sadece 14 tur kullanabildi. Yanlış hesaplamadıysam toplam 24 tur prime lastiklerini kullandı. Kullanılmış opsiyon lastikleriyle son bölümde 21 tur tamamladı. Nasıl bir sonuç bekliyordunuz merak ediyorum.

    Di Resta günün yıldızıydı.

    McLaran'e de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Daha doğrusu Perez'e. Sauber'de başarılı bir pilot olduğunu düşünüyordum ama McLaren'deki düşük performansı acaba mı dedirtmişti dürüst olmak gerekirse. Ancak bugün kaliteli bir performans gösterdi. Daha tecrübelendikçe şampiyonluk potansiyeli olacağını görüyorum.

    McLaren'de takım içi savaşını yöneten en iyi takım. Hayranlıkla izledim.

  70. Bu arada yazmayı unutmuşum içeriyi kapatırken yarış çizgisi dışındaki kirli bölümde sürekli gitmek zorunda kalıyorlar. Bu da lastiklere fazladan zarar veriyor olabilir.

  71. f1'e bakış açımız tamamen aynı dostum =)

  72. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yarışta kimi alonso ve vettel e bir şey olucağını tahmin ettim alonso ya oldu geçen seneki gibi rbr lotus kazandı ama vettel bugün uçtu kimi yi tahmin ettim 1. olur diye bekledim ama vettel rbr baya hızlı yarıştı artık bu sene lotus un iyi asılması lazım hazır alonso geride vetteli de geçmeye çalışıp iyi avantaj kazanmaları lazım bu sene kimi 1. olsun vettel e yeter 3 sene ambargo koydular ferrariyi zaten sevmiyorum beter olsunlar 😀

  73. Vettel ilk 4 tur harikaydı söke söke aldı liderliği. Sonrası malum. Mücadele ederek aldı liderliği Alonso şansızdı ama Massa şansız ötesiydi ikisine de çok yazık oldu. Sert lastikle Massa diğerleriyle aynı tur pite girdi. Yani Massa lastikleri kurabiye canavarı gibi yiyor. Rosberg samuray gibiydi. Sürekli savaştı hiç pes etmedi gözümde büyüdükçe büyüdü bugün. Ama lastikleri de yaktı bitirdi. Belki de savunma yaparken içeriyi sürekli kapatması lastiklerini bitiren asıl unsurdu. 4 pitstopla Lewis e bile geçilmiş oldu. Aynı şey Button un da başına gelmiş olabilir. Button savunma yaparken kirli havaya marus kalan Perez den bile 1 fazla pitstop yaptı. Acaba içeriyi kapatayım derken lastiklerine mi zarar verdi. Perez demişken koltuğun hakkınnı verdi. Ölümüne kapıştı Button la. Button takıma kusura bakmayın ama yalvardı birşeyler yapın diye. Perez gerçek bir sürücü gibiydi bugün. Button a arkadan tesması, Alonso nun Malezya da Vettele dokunmasına benziyordu. Button çekişte yavaş kaldı. Perez in çizgisi de zaten hızlanmaya yönelikti. Neyseki Button un lastiği patlamadı.
    Di Resta yı sürekli savunurum çok iyi sürücü diye. Bugün aracın hakkını verdi ama hangi akla hizmet 2 pitstop stratejisiyle yarıştı anlamadım. Temposu çok iyiydi hatta Alosno yu tehdit ediyordu ama 2 pitstop yüzünden bence podyumdan oldu.
    Son olarak her ne kadar Kimi sempatizanı olsam da lastikleri koruyanların yarışı kazançlı çıktığı mücadele edenlerin kaybettiği bir F1 beni rahatsız ediyor. Rosberg, Perez, Webber, Lewis, Button bugün savaştılar ve yarışı zevkli hale getirdiler. Biz sürekli onları izlerken asıl ödülü lastik koruyanlar alıyor. Vet ilk 4 tur müacadele etti Grosjean da geçiler yaptı ama genel olarak mücadeleye girenler yani yarışa keyif katanlar lastiklerini bitirdiği için geride kalıyor. Neyse herkes bunu istiyor galiba

  74. cevap tuşuna basmayı unutmuşum. yorum buraya gitmiş.

  75. drs okuma noktasıyla drs açma noktası arasında geçiş yapıldıysa geçen pilot önü boşken drs açma şansı yakalayabilir.

    -hatırlatmakta fayda var.

  76. burada formula1 fakirleri schumi,yi tartışıyorlar . schumi bir formula1 efsanesidir . gittiği her takımda takım arkadaşlarına üstünlük kurmuştur daha ilk yılında 3 kere şampiyon olan Nelson Piquet,ye üstünlük kurdu

  77. "rosberg'in derdi anlaşıldı, hamilton'ı yeneyim diye mercedesin zayıf olduğu bir pistte full sıralama ayarıyla çıkmış büyük ihtimalle. yarışta da zortladı"

    yine hiçbir şeye dayanmadan sallıyorsun. hamilton sıralamalarda araçtan memnun olmadığını kendisi söyledi. rosberg de çok iyi bir tur atınca polü aldı. yarıştaysa rosberg hamilton'dan çok daha az süre temiz havada gidebildi. mclarenlarla mücadele ederken de lastiklerini bitirdi, hamilton'ınsa o sırada hızı yoktu. bu mücadeleye yaklaşamıyordu. yarıştan sonra "yarışın ilk bölümlerinde hiç hızımız yoktu ama ikinci yarısında araçta daha iyi hissetmeye başladım ve zorladım" dedi.

    hamilton 5, rosberg 9. fazladan ve plansız bir pit stopa rağmen aradaki fark 5s.

  78. Little Bambi avatarı

    Sen içme arap…

  79. o kadar istatistiğe bakıyorsun azıcık da araç arızalarına baksaydın. button kaç arıza yaşamış hamilton kaç arıza yaşamış? hamilton'ın 2012'de yaşadığı şanssızlıklar button'ın 3 senesine bedel.

    ayrıca, 2011 kanada'yı button lewis'e çarparak kazandı. sonra da özür diledi.

  80. diyeceğim o ki; bu adam ağzıyla kuş tutsa kimseye yaranamaz.

  81. Button 2011 Kanada'yı efsanevi bir şekilde kazandığında dahi kimse tebrik etmedi dostum, bunlar normaldir yani. Ferrariciler, Alonso yarış dışı kalmasaydı biz kazanırdık.. McLarenciler; Hamilton yarış dışı kalmasaydı Ham kazanırdı deyip geçti..
    Button ve Hamilton 3 senelik takım arkadaşlığında 60 civarı yarışa çıktılar, bunların 50 tanesinde ham, button'ın önünden başladı.. evet ezici bir cumartesi üstünlüğü.. ama yarış sonucuna bakıyoruz galibiyet sayıları ham 9 – but 8, podyum sayıları ham 22 – but 24, toplam puanı şuanı hatırlamıyorum fakat Button bu 3 senede mclaren adına daha fazla puan topladı.. E sen 50 yarışa takım arkadaşının önünden başla ama o senden daha fazla puan alsın, nerde gömlek farkı?

  82. schumi kimseye benzemez diğer pilotlara hazır araba verirler . ama schumi gittiği araçları hep geliştirmiştir . bu betton.dada ferrari,dede mercedes,te aynıdır bu pilot farkıdır

  83. Harika bi yarıştı önce Grosjeanı sonra Kimi sonra Vetteli tebrik etmek istiyorum.

    Grosjean kalitesini belli etti 11 sıradan başladığı yarışı 3 sırada bitirerek harika bi yarış cıkardı.Dünde dediğim gibi Mercedes dolu depoyla çok yavaş kalacak ama yarışın sonlarına doğru hızlanacak demiştim nitekim öyle oldu.Raikkonen sıralamadaki performansıyla vasattı ve yarışın başındada hatası oldu sanırım 7.sıradayken pist dışına cıktı sanırım sarı bayraklar sallandı tam o arada.daha sonrasında yine çok iyi lastik koruyarak podyuma çıktı.Ben Raikkonenin bu yarışta lastik korıycanı sanmıyordum cünkü sert lastikleri kullanamıyordu Lotus antremanlarda ama yanıldım yarış adamı Kimi geri döndü.

  84. Rosberg ilk turlarda beni kendine hayran bıraktı..

    Perez'i ağzım açık izledim.

    Ferrari'ye bol bol güldüm.

    Keşke raikonen biraz önlerden başlasaydı..

    Vettel'in artist havaları biraz dinmiş gibi, güzelde sürdü her ne kadar araç şeytan olsa da yiğide hakkını vermek lazım.

  85. DRS bozulmasaydı veteli zaten yiyecekti kendiside iyi biliyor +50 saniye yapıyor

  86. "Alonso malum yarışta başarıya ulaşamayınca DRS'in spora gelmesine neden olmuştu."

    bu iddiayı neye dayanarak ortaya atıyorsun? koltuğa mı?

  87. şurası açık vettel ve raikonen bu yarışlar için biraz lüks

  88. Henry Crazy avatarı

    Vettel'e tebrikler.
    Maalesef alonso bir kez daha şampiyonluğu kaybedecek Ferrari yüzünden.

  89. Güzel bir yarıştı benim için Podyumda ki Kralları tebrik ederim. Gün benim günüm 🙂

  90. Aldın mı cevabımı?

  91. sınan matias avatarı
    sınan matias

    podyumdaki pilotlara tebrikler.vettel yarışın başındaki geçişle alonsoya iyi bir ders vermiş oldu.evet şimdi ferrariciler düşünsün.öve öve bitiremedikleri rüyaların şampiyonu hızlı ,kindar ,haşin ,dört dörtlik alonso nasıl vettele geçilir?.yoksay…yoksay….yoksay 😀

  92. tavsan daga küsmüs dagın haberi olmamıs. yarışı kazanan ve tebrik edilecek tek kişi vettel

  93. Biraz zorla kendini bakalım,bir arıza sebebiyle olabilir mi acaba ? Mesela DRS açık kalmış falan olabilir mi ? Ayrıca o Hamilton değil de Rosberg olabilir mi ?

  94. şimdi rosberg de mediumla başladı dersin, dediğim o değil. rosbergle hamilton mediumla başladı, ikisi de pite girdi lewis medium, rosberg hard taktı. son stintte de tam tersi oldu. rosberg sıralamada hızlı olmasının aşırı lastik yiyen bir setuptan dolayı olduğunu 4 pit yaparak ve 9. olarak gösterdi.

  95. thechosenone avatarı

    Allah aşkına siz yarışı nerenizle izliyosunuz anlamadım, alonso sorun yaşamasa podyum mümkündü ama vettelin temposu çok yüksekti. Rosbergi hamiltonu perezi, kısaca 5-9. luk mücdelesi veren herkesi tebrik ederken neden buttonı almazsınız, perez arkadan dokundurunca adamın lastiğinden parça koptu resmen buda onun erken pite gelmesine ve lastiklerinin erken bitmesine neden oldu. Buttona karşı yürütülen linç kampanyasını anlamak mümkün değil, Button 5. olunca kimseden ses yok, Perez 6. olunca herkes perez çok iyi perez çok iyi demeye başlıyo. Yazık yani bu adam dünya şampiyonu ve 4 senedir Mclaren sürücüsü. Biraz insaflı davranın.

  96. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso Hamiltona karşı haksız kazanç elde etti DRS ile yarışın başlarında adam son virajdan çıktı DRS'yi açtı hemen geçseydi pitten geçme cezası geleckti hatırlatmakta fayda var

  97. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    aynen en hızlı tur zaten önü boşken atılır önü boşkende drs acılmayacagı icin drs nin calısıp calısmaması fark etmiyor sonuçda çalıssada calısmasada önünde biri olmadıgı icin drs acamazdı

  98. Pilotunu öyle bir övmüşssünki DRS siz bir işe yaramadıgını söyler gibi olmuş.Bence asıl problem o degil çöl tozundan bozulan lastikler idi.yoksa bence ferrari en komple takım şu anda.

  99. o soft dediğin lastiği (medium'u) hamilton'da kullandı. yani rosberg son stintte hamilton ilk stintte kullandı yumuşakları. bir fark yoktu.

    hamilton'ın durumu kimiden farklıydı. kimi'nin yarış ayarına dair bişey okuyamazsın çünkü öyle bir haber yoktu zaten. Q2'deki derecesini geliştirememesinden belliydi.

  100. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Farklı Yarışları İzliyoruz Sanırım. Araç 1 Saniye Hızlı ve DRSsiz 1.Olurdu Dediğine Göre Hayal Gücün Baya Fazla 🙂

  101. geçen yarış vettel ilk üçten kalksaydı alonso ancak rüyasında görürdü birinciliği

  102. kardeş haklısın artık birinciliği unuttuk. çünkü banko vettel. ama hakkıyla alıyo yarışları. çünkü aracın her ne kadar aerodinamisi iyi olsa da diğerlerine göre daha yavaş olduğu bilinen bişey. işte tamda burada pilotaj farkı ön plana çıkıyo. tebrikler. adamım ikinci oldu bu arada. onuda tebrik ederim. pitstoplar sırasında biraz kafam karıştı. kimin neyi taktığını takip edemedim. biraz karambole bi yarıştı sanki.

  103. Estafurullah mutlaka Schumacher geliştirmiştir ama diğer pilotlar bostan tarlasında yatıp bir yerlerini büyütmüyorlar..Üst düzey pilotlardan bahsediyorum…Ayrıca şu araç geliştirmede ne kadar iyi pilotun olursa olsun mühendislerinde extra bir yetenek yoksa bir şey olmaz..(Bknz.Newey..ve mclaren daki geçen seneki ve daha önceki mühendisler gibi…)

  104. Alonso DRS'siz fastest attı diyorsunuz da, DRS önünde pilot varken açılır, dolayısıyla DRS açmak için önünüzde birisinin olması gerek, Alonso'nun önünde biri yoktu ve önü boş olduğu için fastest attı.
    Sanırsın önü boş olunca her yerde DRS kullanıyor ve Alonso'nun o yarış DRS'si bozuldu. Tövbe estağfurullah.

  105. Rosberg'in foyasının ortaya falan çıktıgı yok. 20 küsür tur kala adama hard takacaklarına gittiler soft taktılar ve bi daha pite gelmek zorunda kaldı . Hamilton'ın aksine tüm yarişta nerdeyse her tur mücadele içinde oldugunu da hatırlatırım Hamilton'ın aksine

    Kimi'nin ise yarış agırlıklı setup ile çıktıgına dair bir şey okumadım. Hamilton'ın başına ne geldiyse onun da başına geldi q3'te yeterli hızı bulamadılar.

  106. rambo sana bu şarkı 😀

  107. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Allahın izniyle yıkıcaz buraları yine sene sonunda hak yerini buldu bu yarıştada

  108. TifoAlo HRT avatarı

    Vettel disindaki 21 pilotada tebrikler hepsi harikaydi

  109. geçen hangi yarış o

  110. En hızlı olmayan aracımızla yine Alonso'muz mücadelesini verdi, şanssızlık sonucu ancak bu kadar olabilirdi. Pilotumuzu tebrik ediyorum, herşeye rağmen bizim takımımıza güvenimiz tam.

    Vettel hariç diğer iki pilotuda tebrik ediyorum.Özellikle Grosjean'a bu podyum ilaç gibi gelecektir.

  111. Bu kadar küçük düşünme,bugün RBR de başkası olsa ilk 10 bile giremezdi.Ancak Caterhamla yarışırdı ufkunu biraz daha genişlet.

  112. babası geçmiş

  113. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    😀
    😀

  114. Little Bambi avatarı

    F1 ne ya?

  115. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaş geçen yarışta ALonso Vettel'i hemde üst üste 2 kere geçti aynı yarışta. Havanız nedir anlamdık ki. Kazandınızsa pilotunuza övgünüzü yazın. Milletin kanını neden oynatıyorsunuz..

  116. Perez ve Button'u baban mı geçti acaba ?

  117. Little Bambi avatarı

    Aynen nedir bu ya? Altında herkesten 1 saniye hızlı araç var.. İyi bir pilot olsaydı o araçla DRS siz rahat 1. olurdu. Hala dırdır ediyorlar.

  118. minardi burdayım sevinçten bende kanatlandım tıpkı vettel gibi.

  119. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    birde yine 3 hafta var sanırım 🙁

  120. Ben yarıştan bağımsız konuşuyorum. Bahsettiğim anektod Schumacher & Rosberg mücadeleleri.

  121. kusura bakma bu mercedes,i geliştiren schumi,dir bilmiyorsan öğren

  122. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Güzel geçişlerle dolu bir lastik koruma ve strateji yarışı izledik.

    ROS, PER, HAM, MAS, WEB, DIR, GRO ve RAI'ye tebrikler.

    Fernando 'Patron' Alonso malum yarışta başarıya ulaşamayınca DRS'in spora gelmesine neden olmuştu. DRS olmadan geçiş yapamadığını görmüş olduk.

    Aracın hızını 'benim hızım' olarak niteleyen bir pilotu araçta oluşan bir sorundan sorumlu tutmak da hatalı olmayacaktır.

  123. Rambooo ses ver Rambooo

  124. hala alonso şöyle böyle. yarışın başın drs,i çalışıyormuydu alonso.nun çalışıyordu . vettel,i start,ta geçtimi geçti hala bahane hala mazeret

  125. Little Bambi avatarı

    Ferrarinin olayına aklım ermedi benimde. Aynı senin gibi diyordum ki pite girmeden önceki tur açarsın, kontrol edersin. Olmuyorsa kapatır öyle devam edersin.. Geçen sene gösteremedikleri cesareti bu sene 2 defa gösterdiler , birinde yarışa veda etti diğerinde daha fazla puanlardan oldular.

  126. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kazanan iyi yarıştı kazandı. İlk 1-2 tur üzerine düşeni yaptı. Zaten os saatten sonra geçecek adam yoktu. Tebrik ederim.

    Ah Alonsom, ne yapalım kısmet değilmiş. Şöyle bakınca 22 araçtan tek DRS siz yarışan ve herkesten bir fazla pit stoplan yinede son ana kadar savaşıp 8.oluyorsan, o ilk turlarda DRS bozulmasaydı şu an ne yapıyorduk acaba..

    Keşke DRS ilk bozulup pite girdikten sonra bir dah ahiç kullanmasaydın, şimdi en kötü 4 yada 5. idin. Fazladan bir 25 saniye daha kaybettin orda.

    Bu gün şanş kesinlikle Reno grubundan yanaydı. Diyecek bişey yok. Tek tesellim Ferrari/Alonso ikilisinin hızlı olduğu. İnşallah bu son olurda daha fazla aksilik yaşamadan güzel sevinçler yaşarız.

    Massa ya bişey demiyorum, kesin cenabettir yine. Ne diyim.

    Podyuma tebrikler, + Di Rasta da bir tebriği hakketti. Perez fırça yiyecekmi acaba Mclaren'den. 🙂

  127. Allahın inayetiyle yine hakedenler kazandı. Mateşitz başkan yarıştan önce çakmak çakmak gözleriyle aslında olacakları önceden kestirmişti. Biliyorsunuz Red Bull kanatlandırır, yine kanatlandıracak. Raikkonen başkana da tebrikler, yine gülsuyunu içmeyi başardı.

  128. Massa'nın lastiği patladığında turun ortasındaydı ve yavaşlattı,
    Alonso'nun DRS'si açık kaldığında bir yavaşlaması yoktu, o turu düzgün geçti.
    He şu var 2.patlama start düzlüğünün başında oldu, o bir avantaj. Ama Alonso 2.kere bozulunca ekstra ordan var birde.

  129. İlk turda Vettel bulduğu avantajı iyi değerlendirip Alonso'yu güzelce geçti. Rosberg'i saymıyorum. Zaten beceriksiz bir pilot, Mercedes zırvalıkları, en olmadı Alaman dayanışmasıyla resmen yol verdi Vettel'e. Kaldı ki Rosberg'i gelen geçen tokatladı bugün. Geçen sezon Çin'de oldupu gibi pol alınca çok kalkmıştı yine bir tarafı.
    Raikkonen ve kasap Grosjean da çok iyiydi. McLarenler bugün hakkaten coştu. Lakin kasap Perez ile Lastikçibaşı Button ile olacak iş değil şampiyonluk.
    Olan Ferrarilere oldu. Bugün pistte Newey'in RBR sini durdurabilecek tek ekip onlardı. Eğer o DRS bozulmasaydı Alonso, Vettel'i çiğ çiğ yiyecekti; bu çok açık. Tek anlamadığım neden ilk pit sonrası DRSyi tekrar açtığı veya arka kanadı değiştirmedikleri.
    Kısaca Newey imzalı 1 sn hızlı araç şampiyonu ve bugünün galibi Vettel'e ve Lotuslarıyla Raikkonen ve Grosjean'a tebrikler. Ferrari ekibinin tamamı İspanya öncesi bir Türk hamamına gitseler iyi olur.

  130. Vettel özellikle ilk turlar olmak üzere mükemmel sürdü DRS olmadan müthiş geçişler yaptı.Büyük bir tebrikte Kimiye 2.lik çok iyi bir sonuç.Bu iki pilotu zaten çok seviyorum bu da pastanın üstüne çilek oldu

  131. Raikkonen ve hamiltona çok buyuk tebrikler.Rosberg ve button da ayrı bi tebriği hakediyor drs siz alonsonun gerisinde kaldılar 🙂

  132. 🙂 Pilot sevgisi bir başka demekki..Herkes tuttuğu pilotu Superman olarak düşünüyor…

  133. 4 pit yapanla 3 pit yapan iki pilotu karşılaştıran birine cevap vermek pek mantıklı değil.

  134. mclaren_566 avatarı

    Redbull ve Renault a tebrikler, geçen yıl olduğu gibi bu günde aynı senaryo gerçekleşti.

    Ferrariler çok şansız bir yarış geçirdiler ama Alonso her zaman ki gibi farkıyla puan almayı başardı.
    Force india bu da güçlüydü ve 4. le iyi puanlar aldılar.

    Gelelim Mercedes,Mclaren ve Weber e. Bu en hızlı 4. takım için oldukça fazla rekabet vardı. Mercedes yarış performansı oldukça düşük daha doğrusu lastikler çabuk düşünce performans gidiyor. O yüzden sıralamada daha iyi olsalarda yarışda tüm fark eriyor ve geriliyorlar. Weber bu gün hiç ortalıkda yoktu. Takım arkadaşı açık ara lüderken weber de yine sorunlar yine sorunlar..

    Gelelim Mclaren e. Sezon başından beri belkide en rekabetçi yarışını çıkardılar. Geçen yarışlarlda pit stratejisiyle button 5.likler alabilmişti. Bu gün gördükki mercedesleri yarış içinde geçebiliyorlar ve aynı tempodalar. Yani öndekilerle farkı indirmiş görünüyorlar. Ancak bunu da lastikleri iyi kullanmalarından farkettiğini düşünüyorum. Bu da mclarenin yarış da öndekilerleden kopmadan 4.5. mücadelesi verebiliceğini gösteriyor. Umarım İspanyada podyum mücadelesi verebilirler.

    Son olarak Perez ve Button.. Dünkü sıralamadan sonra ben de dahil herkez çok karamsardı mclaren için. Hatta button bizden birşey beklemeyin bile dedi. Ancak bu gün lastik kullanımıyla mclaren iyi puanlar alabildi.Perez yarış içinde button dan iyi gözükdü muhtemelen hafta içi takımdan gelen uyarılar performansını etkilemiş gözüktü. Ancak button la savaşırken perez bence haklıydı. Çünkü daha hızlıydı ve arkasından gelenler onu zorluyodu. Bu yüzden takım arkadaşını geçmek istedi hele de puan almak bu kadar önemliyken şu süreçte.

  135. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Alonso Çok Gerilere Düşmesine Rağmen ve DRSsiz Çok İyi Yarış Çıkardı. En 18 Puan Cepteydi Ama Olmadı İşte :/

    Malezya'da Alonso Aceleci Davranmasa ve Bugünde DRS Sorunu Yaşamasak 2 Puan Farkla Liderdik.

    Malezya'da Pite Gelmeyerek En Az 8 Puan, Bahreynde DRS Sorunu İle 14 Puan Kaybettik. En Az 8 Puan Geride Olacakken Fark 30 Puan Oldu.

    2 Kere Aracın Yavaşlığına Rağmen Son Yarışta Şampiyonluk Verdik. Şimdi Araç Hızlı Ama Şanssızlıklar Peşimizi Bırakmıyor. Böyle Sürmez Umarım

    Kalan Yarışlarda Hız ve ŞANS Bizimle Olsun 🙂

  136. Little Bambi avatarı

    Avrupa yarışlarına lastiklerin sertleştirilip gidilmesiyle beraber RB dominasyonuna hazır olun. Pirelli zaten her fırsatta biz lastikleri istendiği gibi üretiyoruz diye. Özet: RB nasıl isterse öyle oluyor efenim.

  137. Geçen sene Vettel son yarışların birinde Button'ı çok zorlayıp son turda geçmişti oradan aldığı puanın aldığı katkıyla son yarışta şampiyon oldu…

  138. Ferrari yine yaptı yapacağını iki tur üstüste alonsoyu pite alarak.ALO'ya ilk pitten sonra drs'yi bir kez daha açtırmasalardı fazladan gereksiz pit olmayacaktı yazık oldu en az 22 sn kaybettirdi alonsoya o pit olmasaydı 2.lik rahat olurdu.Bu arada webber ve perez ceza alabilir alonso 6.sıraya yükselebilir .Pereze gelmez ceza heralde ama alonsoyu pist dışına itmesi yarıştaki tek kötü hareketiydi onun dışında perez iyi iş cıkardı eleştrenlere ispatladı kendini belki de..

  139. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Adana çık aradan

  140. schumi bu mercedes,i kullansaydı şampiyonluğun en büyük adayıydı bu sene

  141. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    FENERBAHÇE

  142. hehehehe aferim size hadi bakalım böyle devam edin 🙂

  143. ferrari'nin hızında problem yoktu sadece saçma sapan bir pit yönetimi hatası vardı. DRS açık kaldı mı? kaldı. niye tekrar açtırıyorsun? alonso muhtemelen sormuştur açayım mı diye, aç demişlerdir. illa denemek istiyorsan, pitten çıktığın 15-20 tur açmazsın, pite girmeden önceki turda pit yolunda açıp kapatırsın, kapanmazsa pitte kapatırlar birdaha da açmazsın. bu hata olmasaydı alonso podyumda olabilirdi.

    rosberg'in derdi anlaşıldı, hamilton'ı yeneyim diye mercedesin zayıf olduğu bir pistte full sıralama ayarıyla çıkmış büyük ihtimalle. yarışta da zortladı. zaten çok ilginçti o kadar fark atması. foyası ortaya çıktı yani. rosberg 9, hamilton 5.

    kimi Q2'deki derecesini geliştiremeyen nadir pilotlardandı, bu ilginç gelmişti hakkaten de, herkes geliştiriyor kimi ancak bu kadar olurdu dediği halde q2 derecesini geliştiremiyor. belliydi ağır yarış odaklı bir setup da olduğu. turu izlemeyen bazıları dün birşeyler gevelemişti ben kimi 2 pit yapacak dediğimde. ne oldu? dediğim şey oldu.

    perez'e zaman verdikçe düzelecek demiştik. izliyorum, sağlam pilot olacak demiştim. hala perezi aldığımza pişmanım ne balon çocukmuş keşke almasaydık diyenler vardı. çok iyi mücadele verdi bugün. gelişiyor. potansiyeli var demiştik. bazı yerlerde abartsa da iyiydi. hamilton'a aynı şeyi yapınca hiç şansı yoktu. hamilton ''sen benim kim olduğumu biliyor musun'' der gibi geçti tek hamlede.

  144. Grosjean tek kelimeyle harikaydi. Startta sira kaybetmesine ragmen ne gecisler yapti. Kimi'den 1 fazla pitstop yapmasina ragmen harika bir yerde bitirdi. 11.siradan kalkip okadar mucadele ve okadar gecisten sonra bu hakli gurur bizimdir=) Hala kaza gondermelerini yapanlari da anlamiyorum Romain gecen yil sadece startlarda kaza yapiyordu startlari sorunsuz atlattigi yarislarda kora kor mucadele ettigi cok arac oldu ve en ufak bir temas dahi yasanmadi. Bu sezon da goruyoruz ki startta kaza olmayinca Romain kazasiz belasiz yoluna devam ediyor.\

    Sorunlu sasiden de kurtuldugumuza gore artik burada sampiyona yeniden basliyor bizim icin=) Takim arkadasimiz Kimi'yi de kutlarim gercekten lastiklerini harika korudu. Trafige takilmamanin da avantajiyla sampiyonluk yolunda harika bir ikincilik daha aldi. Umarim hizimizi korururz sene sonuna kadar=)

  145. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    En büyüüük

  146. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    22 TANE PİLOTTAn bula bula Alonsoyu mu buldu bu drs sorunu, harbi şansızlık diyorum ben buna F1 de böyle şeyler olur ama üst üste olunca çok dramatik oluyor Alonso bu sorunu yaşamasaydı Vetteli geçemezdi ama 2.lik cepteydi 4 puan aldık hasarımız büyük ama illakş vettel de yarış dış kalacak o zaman elime mendil alıp kasap oyununu oynucam elbet gelecek ogün!!!!

  147. Çünkü alonsonun drs'si açık kalmıştı ve yavaş dönmek zorunda kalıyordu virajları..

  148. Schumi zaten her yıl geliştiriyordu kendisini bir çaylak pilot gibi. Muhtemel devam etse bu yıl bariz üstün olacaktı Nicodan.

  149. +1 ben bunu diyince bana gülenler vardı şeytan ayrıntıda gizlidir sezon sonu alo-vettel kalacak zirvede ve farkı sadece birkaç puan belirleyecek

  150. Yarışın ortalarında sıkılsam da sonları heyecanlıydı..

    Vettel'e tebrikler, her şey istediği gibi oldu. Şans da yanındaydı sonunda kazanmasını bildi..

    Alonso'ya üzüldüm, Massa'da aynı şekilde.. Ne yazık ki şans yine onlardan yana değildi. Alonso'dan çok daha farklı bir yarış izleyebilirdik ama 🙁 olmadı..

    Lotus Renault'a, Kimi'ye ve Gro'ya tebrikler.. Onlar da iyi iş çıkardı. Gro akıllanmış gibi

    Mercedes'e lafım yok. Geçen seneden iyi diyorduk, pek de değişen bir şey yok. Hamilton çok zorladı son turlarda ancak bu araçla şampiyona kovalanmaz.. Saldırgan bir araçları yok ne yazık ki. Rosberg'e de selam olsun. Süt oğlanın yarış öncesi bir demeci vardı, yarış zorlu olacak diye. Tam bir silik karakterdi. Mercedes'in bu halde olması benim için pazar günümün mutluluk kaynağı diyebilirim. Beter olsunlar !

  151. Hamilton'da istikrarlı olduğunu gösterdi..Rosberg kötü tökezledi..Şu ana kadar gösterdi ki 1 yarış hariç Schumaher yavaş olduğu için Rosberg üstünlük sağlıyormuş..(Son sene Schumacher çok sorun yaşadı onuda not olarak düşmek gerek…)

  152. Little Bambi avatarı

    Öyle deme , RB en hızlı 3. ve ya 4. araçtı bugün. Vettel'den başkası o araçla galibiyet alamaz ilk 5'e dahi giremezdi.

  153. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    özellikle alonsoyu tebrik eetmiyorum demek çok aptalca bugün en çok mücadele edenlerdendi nesini beğenmediysen artık daha ne yapsın adam yarışiı çok yanlış izledin heralde başına gelenler onun suçuymuş gibi…

  154. bugünde ölmedik…hep böyle devam kimi….

  155. vettel'e laf söyleyenler utanmalı,adam daha ilk turda resmen herkesin fişini çekti.

  156. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Rambo SARII

  157. adamıma tebrikler 😀 gayet güzel yarıştı bol bol atak gördük.bu arada webber o araca yazık ediyo.mercedes aracı da skandal.yakıt koydugun an saçmalıyo

  158. 5.-9. arası mücade harikaydı hem de tüm yarış boyunca onun dışında webber'i daha verimli kullanabilirdi redbull çok geç pite aldılar sonucu da 7. lik oldu

  159. onur çakır avatarı

    pist üstünde gerçek anlamda rosbergi geçtikten sonra ne yaptı acaba düz yolda araba sürdü sadece zorlayan biride çıkmadı onu en hızlı araç olunca sadece gerçek anlamda bi alonso yu ki ilk turda bide rosbergi geçen kişiye ne zamandan beri pist üstünde çok güzel cevap verdi deniyor…..

  160. perez ortalığı karıştıracak az daha

  161. Vettel çok rahattı. Kimse zorlayamazdı ve öyle de oldu. Ferrari'ler resmen cenabetti bu yarış. 2 DRS arızası, 2 lastik olayı. Yine de Alonso çok iyiydi ve 8.olmayı başardı. Massa'ya değinmeye gerek yok. Takım her ne kadar Alonso,yu açık şekilde 1.pilot ilan etmiş olsa da Massa Alonso'yu yenebilecek bir pilot değil.

    Perez'e değinmeden geçemem. Adamı çok pasif ve yavaş olmakla suçlamıştım. Öyleydi çünkü. 3 yarışta çok rahat atak yiyor ve atak yapmakta zorlanıyordu ama bu yarış adeta Senna'ya dönüştü adam. Button'ı zorladı Alonso'yu çok zor bir noktada geçti. İyi savunma ve ataklar yaptı. Böyle olsun canımızı yesin.

    Yarış oldukça zevkli geçti. Orta sıralarda ve podyum için harika mücadeleler oldu. 2013'ün en iyi yarışı Bahreyn'de oldu şimdilik.

  162. Little Bambi avatarı

    Kanada da Shumin'nin açık kalmıştı vura vura kapatamamışlardı, Alonso şanslı kapandı :))

  163. vettel bu sene yine şampi. rai iyi iş çıkardı

  164. Dün Adrian Newey arabayı incelerken karabüyü felan yaptı heralde sebestianda kokpite bakarken muska felan attı heralde arabanın içine 😀 😀

  165. burak evmez avatarı

    Tabi resmen toz etti drs'si olmayan 1 tane fazla pit stop yapan adama 37 saniye fark attı çok şaşırtıcı bir durum.Arkadaşlar Ferrari şuan yarışta en hızlı takım bu kadar aksiliğe rağmen 37 saniye hiçbir şey demektir.

  166. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Neweyin aracını durdurabilecek olan tek araç Bahreyn çöllerinde kutup ayısına rastladı:):)

    Sağlık olsun.Geçmiş olsun.

  167. Bir de Alonso en hızlı araç değiliz dediğinde burada bazıları bik bik ötüyordu,yok F16 mı verelim diye.Tepedekiler baktı Red Bull yumuşaklar ile iyi değil,hemen lastikleri değiştirdiler.İlk aşama tamamlandı,ikinci aşama olan lastikleri sertleştirmeye geçebilirsiniz.

  168. 13. olan bir pilotu tebrik etmek saçma olur (kötü yarıştı demiyorum) Alonso ise virajlar saçma sapan dönüp 2. kez Drs açınca beni deli etti.

  169. Vettel işi biliyor..Adam niye Webber'i geçmesi grektiğini gösterdi.Bu Webber'e 2 yarış önce extradan 7 puan kaybetmenin anlamı yoktu.Çünkü Webber bu sürüşle bu 7 puanı alsaydı ne işine yaracaktı ki…Olan Şampiyonluk yarışında 7 puan eksi yazacak Vettel'e olacaktı..

  170. yarıştan önce vettele neler neler denmişti helal olsun adamımı pist üstünde çok güzel cevap verdi o malum zihniyete………………Şalu

  171. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    vettel,kimi ve grosjeana tebrikler.ferrari sok etkisi yaratti bende ozellikle o arka kanat nedir Allah askina.Kimi sampiyonluk mucadelesi verecekse bir an once siralama performansini gelistirmeleri gerek.

  172. Little Bambi avatarı

    Ferrariye kara büyü yapmışlar heralde.. Birinin DRS'si bozuk , diğeri lastik patlatıyor.

    Lotus ve Raikkonneni tebrik edip şimdiden lastik şampiyonu ilan ediyorum. Muhteşem kullanıyorlar.

    Yaşattıkları heycan için Webber , Hamilton, Alonso , Perez'e teşekkürler.

    Vettel'e diyecek söz yok 1 saniye yavaş araçla yine harikalar yarattı. Redbull'u sırtında taşıyor adamcağız , daha hızlı araç verin şuna.. 2. ye bile tur bindirmeli..

  173. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Geçen sene dalga geçenler vardı Schumi'nin arka kanadıyla şimdide Alonsoya denk geldi ki Alonso yine şanslı yarışı puanla tamamladı..Lewis tebrikler yarışta iyi bitirdi rosberge yazık oldu.ayrıca Mercedes kesinlikle yarış temposuna yoğunlaşmalı aracı %40 sıralama %60 yarış ağırlıklı olarak ayarlamaları gerek yarışta özelliklede ilk kısımda çok kan kaybediyoruz..sonradan açılıyor ama yetmiyor..Lotusa tebrikler lastikleri iyi kullanmayla podyuma çıktılar..2012 Sauberi andırdı Grosjean 11. başlayıp 3. bitirdi..Ben kaza falan bekledimde olmadı Vettel kazanacak demiştim..iyi bir yarıştı

  174. vettel alonso pite girmeden 4 sn ye farkı bu yüzden oluşturdu zaten..

  175. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Muhteşem bir yarış izledik Vettel yarışı domine etti muhteşem bir start ve alonsoyu ustaca geçişi zevkliydi Rai ve Romain en güzel işi başaran diğer iki pilot.Rosberg ise poleden başlayıp bukadar geriye düşmesi takımın durumunu gözler önüne seriyor.

  176. Vettel telsiz yihhhuuuuuuu yabadadadadadaduuuuuuu

    resmen şaha kalktıkkk adam şovv yaptıı king king

    28. galibiyeti aldık efsane olma yolunda ilerliyoruzz

  177. DreamOfWinD  avatarı

    Ferrari en hızlı araç, Alonso fakir edebiyatı bla bla bla.. Gördük en hızlı aracı, Vettel herkesle dalga geçti resmen. İyi bir pazar geçiremedik çok talihsizlik oldu.

  178. onur çakır avatarı

    asıl o ikisini tebrik et la adamlar ölümüne savaştı biri boşu boşuna 2 pit yaptı diğeri drs yüzünden ekstra pit yaptı yine puan aldı biri diğeride sonuna kadar savaştı eğer raikkonen ne kadar tebrik hakettiyse alonsoda o kadar tebriği hak etti

  179. Alonso drs si olsa galibiyet için savaşırdı kesinlikle 1 tane fazladan pitstop yaptı. Drs yüzünden virajlarda kaybettiği zamanı saymıyorum…

  180. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimiye ve lotusa helal olsun bekledigimi yaptılar buna rağmen ilk turda sürekli sıra kaybetmesini unutmadım kimi nin 🙂 bu yarışın maximum sonucu 2. likti vetteli gecmek imkansızdı galibiyet gibi sevindim vettelin bu kadar hızlı olmasına rağmen 9 saniye arkasında bitirmemiz iyiydi avrupaya geçişte lotusu daha hızlı görmek ve şampiyonluk yarışımızı sürdürmek istiyoruz.

  181. onur çakır avatarı

    Ferrariler ispanyaya bi duş alıp gitsinler bu ne la neyse yine alonso puan aldı massaya yazık oldu strateji bozuldu 2 kez lastik patlattı raikkonen ve grosjeana tebrikler perezde çok gözü kara yarıştı buttonun 4. pite ihtiyacı varmıydı diyede düşünmedim değil rosberg çok gerilere düştü neyse ispanyayı beklicez artık

  182. Bu Formula 1 Keşke drs ve kerssiz olsa … :S

  183. Vettele başta olmak üzere Alonso ve Massa hariç herkese tebrikler. Ferrariyi de görmüş olduk. Bİr an önce tedbir almazlarsa 2012'yi ararız.
    Saygılar

  184. Ferrari'ye tebrikler,gerçek zamanlı pit-stop antrenmanı başarıyla tamamlandı.Mission completed.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir