Vettel, Bahreyn'de Kolay Kazanması Karşısında Şaşırdı

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan Vettel, 3. turda lider Nico Rosberg’i geçmesinin ardından rahat bir yarış çıkararak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve yarıştkai tüm aksiyondan uzakta durdu.

Vettel “Tabi ki böyle bir yarış beklemiyordum. Bugün oldukça üstündük ve bunu beklemiyorduk.”

“Yarışın başı oldukça mücadele doluydu. Lider olmamın kritik olacağını biliyordum. Liderliğe geçersem arkadamdakilerle fark açıp o andan itibaren lastiklerimi koruyabileceğimi biliyordum. Uzaklaşabileceğimi düşündüm.”

“Her şey oturduktan sonra geçiş yapmak zor oluyor. Düzlükte rüzgar ardı ve DRS’nin avantajı normalden daha fazlaydı.”

“Başlangıçya liderlik için en ufak bir şans olması halinde bunu kullanmam gerektiğini düşünmüştüm. O zaman geçemeseydim bile güçlü bir yarış çıkarabilirdik.” 

“Bugün takımdaki herkese büyük teşekkür ediyorum. Baştan sona pürüzsüz bir yarış geçirdik. Performansımız olağanüstüydü. Aracımız çok hızlıydı ve sonuna doğru gittikçe daha iyi oldu.”

“Her tur zorlayabildiğimiz güzel bir yarıştı ve lastiklerimizi iyi koruduk. Genel olarak çok mutluyum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. kalksaydı o zaman ? bizmi ilk 3'e gireme dedik adama ?

  2. Raikkonen06  avatarı

    Tebrikler Vetbull'a ve Vettel'e.

  3. alonso senelerdir yarış dışı kalıyor o yüzden sen kazanıyorsun.yoksa rüyanda göremezmişsin 🙂

  4. Vettel son bölümde gazdan ayağını çekti.O yüzden.Bi ara 2.nciyle aradaki fark 21 saniyeydi.Takım zorlattırmadı .

  5. Unutma ki Rosberg'den kurtulmadan once kendisini gecmis olan Alonso'dan yerini geri alarak kurtuldu!…

  6. Son bolumde hizliydi derken tam olarak neyi kastediyorsun? Mclaren'la bile mucadele edemedi. Drs bozulmadan once de Vettel'e atak yapacak kadar zorlayamamisti.

    Galibiyet buyuk iddia. Kesinlikle kazanamazdi da digemeyiz ama iyi bir kapisma olacagi kesindi. Ona suphe yok.

  7. Herkes vetteli neden düşman gibi görüyor? adam hakettiği bir galibiyet aldı rahat almış veya almamış yarışı bu önemli değil.Hadi alonsocu arkadaşları anladımda bizim bazı Kimici arkadaşlar neden sevmiyor anlamadım hadi sevmemeyi geç tebrik edin bari.Multi 21 olayından sonra Vettelden bende soğudum ama saygı duyuyorum çünkü gerçekten iyi pilot

  8. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    görmek isterim açıkçası. ama cidden çok iyi bir yarış çıkardı vettel. tebrik etmeden geçmek hakkını yemek olur. böyle devam aslanım.

    yorumu yarısında gönderdim yanlışlıkla pardon.

  9. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    sorunsuz alonso'nun seni yakalayıp yakalayamayacağını

  10. rai aslında bugün kirli tarafa oranla iyi kalktı, önündeki yavaş kalınca ivme kaybetti gibi geldi bana. tekrarına bakmak gerek..

  11. Raikkonen06  avatarı

    Ahh sen dua et Kimi geriden başladı Alonsoda problem yaşadı yoksa bu kadar kolay kazanamazdın ama bu her zaman böyle gitmez bugün şükret rahat kazandığın için çünkü birdaha biraz zor bulursun Alonso ve Kimi bunun intikamını alacaklardır senden yok öyle beleş şampiyonluk kazanmak ve şunu unutma hiçbirzaman bir Schumacher gibi olamayacaksın..!

  12. Aslında 4. turda filan Rosberg'den ilk kurtulan olduğundan kolay kazandı. Alonso 2-3 tur Rosberg'le uğraştı, sonra kutup ayısı sonucu geriledi. Vettel'e rakip kalmadı ki.

  13. Tebrikler Seb`e, kirli taraftan kalkmasina ragmen cok iyi kalkti ve sadece Alonso`ya yer kaptirdi, ilk 2 turda cok zorladi ve napti etti liderligi aldi, ondan sonrasi son 3 senedir seyrettigimiz gibi rutine bagladi zaten.

    Rai`ye de birinin bunu anlatmasi lazim, ilk 2 tur mutlaka yer kaybediyor, ve bu muhtemelen lastiklerini iyi isitmadigindan kaynaklaniyor, millet deli gibi zikzak cizerken o dumduz geliyor gride, o yuzden lastikler iyi isinmiyor ve tam performans alamiyor o cok onemli ilk 2 turda..

  14. Tebrikler Sebastian harikaydın Startta elinden geleni yaptın kirli taraftan ancak bu kadar olurdu Alonsoya geçildik ama sonrasında almasını bildik yerimizi kusursuz bir yarıştı böyle devam etmen temennim ile.

  15. alonso.cular hala rüya görüyorlar sorun yaşamasaymış kazanamazmış vettel. geçen yarış ilk üçten kalksaydı vettel asıl alonso birinci olamazdı

  16. Her şartta yarışı alırdı. Alonso ve Rosberg i geçince birkaç turda DRS tehdidinden kurtuldu farkı da açmaya başlamıştı ama ilk 4 turu saymazsak rahat aldı

  17. burak evmez avatarı

    Katılıyorum son bölümde Alonso Vettel'den daha hızlıydı.

  18. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso arıza yaşamasaydı kazanamazdın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir