Mclaren, Button – Perez Sorununu Tatlıya Bağladı

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüleri yarış içerisinde oldukça agresif mücadeleye giriştiler ve yarışın ardından her iki sürücü bu konuyla ilgili sert yorum yapmaktan kaçınmadı. Özellikle Button, Perez’in çok aşırıya kaçtığını söyledi.

Yarış gecesi Martin Whitmarsh ve sürücüleriyle toplantı yaptıklarını belirten Sam Michael “Jenson ve Checo görüşlerini bizimle paylaştılar ve ardından biz takımın pozisyonu hakkında açıklama yaptık.”

“Bizim konumumuz belliydi. Mclaren sürücülerine sert ve adil bir şekilde mücadele etme fırsatı verir. Sonuç olarak sürücüler bu güvene saygı göstermek ve takım için olumsuz bir şey yapmamak zorundadır.”

“İyi bir görüşmeydi. Her iki sürücümüz sorunları konuşmak ve sıkıntıları çözmek için istekliydi.”

“Checo anlaşılır bir şekilde performansından memnundu ancak bazen sınırları zorladığını kabul etti. Aynı şekilde Jenson da yarışta bazen çok sert savunduğunu kabıl etti.”

“Bugün tüm detayları inceledik ancak bunları açıklamamız uygun değil.”

“Takım olarak pit duvarında her iki sürücümüz arasında artan bir sert mücadele görmemize rağmen sürücülerimize takım emri uygulamadık ve durumu sakinleştirecek bir strateji belirlemedik.”

“Ancak Mclaren her zaman motor sporlarında bu şekilde olmuştur ve olmaya devam edecektir.”

“Modern Formula 1’in bazı heyecanlı anları Mclaren takım arkadaşları, Ayrton Senna ile Alain Prost arasında olmuştur. 1980’lerin sonlarında yaşananlarda Ron Dennis de takım emri uygulamamıştır.”

“Jenson ve Lewis de son 3 sene de pist üstünde adil savaşlar verdiler. Pit duvarında bazen tırnaklarımızı yedirseler de sıkıntı yaratmadılar. Ve doğru olan buydu.” dedi.


Yorumlar

  1. Herkesin takdirini kazanmış bir takım. TEBRİKLER MCLEREN TAKIMI VE PİLOTLARI.
    Diğerlerine örnek olsun..İbret alırlar ise tabiki

  2. Az önce ki Twitter konuşmaları

    Checo '' @JensonButton hope next time we can fight for 1 – 2 !! Thanks again to @TheFifthDriver for letting us fight , good lesson for other Teams 😉 ''

  3. heikki 1088 avatarı

    Button istiyor ki Perez daha hızlı olsa bile kendisini geçmesin. Böyle saçma bir olay var mı ? Madem takımı düşünüyorsun yol ver, he kendini düşünüyorsun o zaman telsizden bağırma…

  4. Kesinlikle.Normalde olması gereken mücadele ne duruma çekildi(özellikle Button tarafından).Hani o yılları canlı izleyemedik ama videolardan vs gördüğümüz kadarıyla demekki bir şumi hakkinen mücadelesi gibi yapsalar adamlar resmen ağlayacak.

  5. Hamilton da buttonı geçiyordu zorluyordu ama perez bir başka yaptı buttonı heryerde inanılmaz bir sekilde sağından solundan nerdeyse üstünden:) Bence bu çocuk hamilton dan daha fazla iş yapacak biraz tecrübe kazanınca daha dün bir bugün iki aslında button da bunu hazmedemedi.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Perez hızlıydı ve geçti. Bu konu haddinden fazla abartıldı.
    -Bence- yaşanan bu olayda Perez'le değil, Button'la konuşulmalı. Adam resmen takımın diğer otomobilini, kendisiyle aynı amaç uğruna yarışan ve daha hızlı olan otomobili, yani takımın daha iyi işler yapmasını baltaladı. Perez, Button'ın arkasında fazla zaman kaybetti. Bu kayıplar yaşanmasaydı McLaren adına; beşincilik içten bile değildi.

    Bu arada ben mücadelenin devam etmesi taraftarıyım. Yaptığım yorumda, yanlış anlaşılmış olmak istemem.
    Benim demek istediğim Button haddinden fazla zorladı, agresif davrandı; Perez'de ona aynı üslubla cevap verdi.

  7. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Button ve Perez'in mücadelesinde Perezin öne geçmesine izin verilmeliydi bence, Çünkü Perez daha hızlı turlar atmaya başladı ve Button onu yavaşlatıyordu.. Ayrıca Button Perez'in geçmesine bir türlü izin vermedi, geçen sene Hamilton ile mücadelelerine bakın kapıyı açık bırakırdı ama bu sefer bırakmadı. Sanki Perez'in geçmesini istemiyormuş sanki bir düşmanmış gibi görüyordu.. Perez'de biraz aşırı agresif denemeler yaptı ve az daha kendi ön kanadıyla beraber Button'un lastiğini patlatıyordu..

    Bence her iki pilotda bu yarıştan ders almalı. Button sürüşünü biraz agresifleştirmeli

  8. Raikkonen06  avatarı

    Bence hiç bağlamasalardı iyi olurdu çünkü ne zamandır böyle gerçek bir kapışma izlememiştim tebrik ediyorum ikisinide bu güzel kapışma için böyle savaşlar her zaman olmalı yoksa F1'in tadı mı kalır lastik savaşıyla.

  9. bu takımı işte bu yüzden seviyorum…

  10. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Ben bu mücadeyi hatalı bulan,anlam veremeyen ve eleştirilerde bulunanlara bir türlü aklımı erdiremedim gitti.
    Arkadaşlar kusura bakmayın ama F1 denen şey bu!Tekerlek tekerleğe,son sürat giderken,Son turun son saniyesine kadar agresif olmak zorundasın.Bu bir yarıştır.
    Agresiflikse mesele,sonuna kadar agresif olmak zorundasın.İstersen bu kişi takım arkadaşın olsun.Geçeceksin abi!F1 denen şey bu işte.Bu işin raconu budur!

    Perez'in agresifliğini eleştirenler gitsin Juan Pablo Montoya_Scumacher mücadelesi izlesin.
    Hakinen-Schumacher mücadelesi izlesin.
    Alonso-Lewis mücadelelerini izlesin.(McLaren zamanları).

    Perez doğru olanı yaptı!F1 budur.Özlediğimiz rekabeti yaşattı bize.

    Birde bu sitede öyle kişilere rastladım ki.Nerde o eski F1 rekabeti,mücadeleleri diyenler,Pazar günü ve sonrasında Perez'i eleştri yağmuruna tuttu.
    +1'leri almak için yorum yazmayın,özbenliğinizle yorum yazın!

  11. Mc Laren bu konudaki tavri doğrudur takdiride haketmektedir ağlayan plotlarıda yoktur savaşıyorlar hakkınıda veriyorlar seyredelim bakalım neler oalcak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir