Alonso "İngiltere'de Sadece Puanlar Mümkün"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, İngiltere GP’de podyum zaferinin gerçekçi bir beklenti olmayacağını söyledi.

İspanyol pilot Fransa sıralamalarında pit stratejisi ile fena olmayan bir derece elde etti ancak yarışı sadece 8. sırada tamamlayabildi. Alonso yarışın ardından iyimserliğini kaybettiğini ve R28’in orta sıra aracı olduğunu söyledi.

AS gazetesine konuşan Alonso "Şu durumda öndekilere daha ne kadar yaklaşabilecek pozisyondayız bilmiyorum. Silverstone’da daha iyi gidebileceğimizi düşünmüyorum. Gelişim kaydetmiş gibi göründüğümüz yarışlar oldu ancak araç yarış içerisinde yakıt ile yavaş kaldı."

"İngiltere GP’de sadece puan kazanabiliriz, daha fazlası olmaz." dedi.

Alonso aynı zamanda Renault’un 2008 aracını bırakıp 2009’a yoğunlaşması gerektiği düşüncelerini sürdürdüğünü belirtti.

Alonso mevcut aracın aerodinamiklerini geliştirmeye devam etmenin sezon sonuna kadar kendilerine sadece 0.2 sn kazandıracağını düşündüğünü belirtti.


Yorumlar

  1. yok erhan kardeş amacım sna laf sokmak diil 😀 sadece bi yanlıs anlasılmayı duzeltmek herkes renonun kuculecgını soylyo ama amac farklı

  2. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    alonso aracı sürme konusunda şuanda f1 de bulunan belki de en iyi pilotdur.reno da kalırsa iyi yerlere getireceğine eminim.bmw ya da herhangi bir takıma geçerse de orada başarılı olur başarıyı hakediyor.

  3. Yasin açıkçası araştırma yapmadım. Bu sitedeki haberi baz alarak Renault küçüldü dedim. Eğer dediğin gibi küçülme yok diyorsan doğrudur. Ama gelecek yıla odaklanma konusunda fikrim değişmedi. Renault bu yılı bırakmalı. Renault un rekabetçi olmasını en az taraftarları kadar isteyen birisiyim.

  4. şu işçi çıkartma olayı yanlış anlaşılmış anlyrmki reno motor fabrikasından işçi çıkartıp ordaki kaynaklarını aero ya harcama kararı aldı bu küçülme diildirki ne alakası var küçülmeyle mademki ben motor geliştiremyrm en mantıklısı aero geliştirme ve reno da böyle düşünüyor ayrıca R29 un çalısmaları ztn baya bi zmn önce başladı sonuçta takımlar yeni buldukları seylerın bazılarını sımdı kullanıyo bazılarını seneye saklıyo R29 çalısşamalrı tam gaz sürüyo bob bell oyle soyluyor umarım KERSe en iyi uyum sağlayan takımlardan biri olur reno:D

  5. Zaten takımı küçültmüşken ve her iki sezon için aynı anda çalışma olanağı azalmışken bu sezonu bırakmalı. Renault gibi bir takımın 4. olmak için araç geliştirmektense gelecek yıl için hızlı bir otomobil yapmaya odaklanmaı lazım. Hem zaten gelecek yılki otomobillerin bu yılkilerle çok büyük farkları olacak.

  6. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Renault bence R28 i geliştirmeye devam etmeli geçen yıl mayısta başladılar bu yılın aracına r28 durunmu ortada.Renault gerçek gelişimi sezon içinde yapıyor,o yüzden bir yandan R28i geliştirsin öteyandanR29 da geliştirmeye başlansın.Bütün takımlarda öyle yapıyor eminim.

  7. Çağlar KAYAOĞLU avatarı
    Çağlar KAYAOĞLU

    alonso ayrılmak için zemin hazırlamaya başladı bence bu konuşmalarıyla

  8. Renault geçen sene de R27'nin gelişimini durdurup R28'in çalışmalarına başlamıştı ama pek bir işe yaramadı. Bakalım R29'un yaratılmasında ne gibi bir etkisi olacak.

  9. sinan  bilir avatarı

    büyük takımların tümü arabaların lansmanından biraz zaman geçtikten sonra öbür araç için çalışmalarına başlarlar.ben bunu mart diye hatırlıyorum.önemli olan takımların bir sene sonraki arabanın üzerine nekadar yoğunlaştığı,çünkü zaten şuan BMW,Ferrari ve MM gibi takımlar çoktan yeni arabanın çalışmalarına başlamıştır.

  10. zaten bob bell in yaptığı acıklamaya göre R29 un çalışmaları coktan başlamış hem R28 hemde R29 çalışmaları tam gaz sürüyomuş bob bell açıkladı bunu KERS le çoğu takımın yeri değişecek umarım reno geri döner seneye ama ben fransada ki performasnsın aldatıcı oldugunu düşünyrm hava koşullarının etkisi büyüktü ben ingiltereden umutluyum her nekadar alonso olmasada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir