Red Bull: "Ferrari'den Çok Lotus'tan Çekiniyoruz"

yazar:

kategori:

İlk 4 yarışın ardından Red Bull ve Sebastian Vettel, hem pilotlar hem de takımlar şampiyonasında lider ve arkalarında Lotus ve Kimi Raikkonen geliyor.

Ama Ferrari pilotu Fernando Alonso’nun Malezya ve Bahreyn’de yaşadığı sorunlar hesaba katılınca İtalyan takımın da ciddi bir tehdit olduğunu söylenebilir.

Marko’ya, 2013’te Raikkonen’in çok sıkı bir rakip olmasını bekleyip beklemediği soruldu.

Kleine Zeitung’a konuşan Marko: “Uzunca bir süredir zaten (Lotus’un) en büyük rakibimiz olduğunu biliyorduk”

“Şu anda Ferrari’ye göre Lotus’tan daha fazla çenikiyoruz”

Bütün sezon boyunca Lotus’un Ferrari’ye kıyasla daha ciddi bir rakip olacağına inanıp inanmadığı sorusuna Marko: “Şu anda öyle görünüyor.”

“Ama sadece 4 yarış koşuldu ve işlerin değişebileceğini biliyoruz. Aslında yarışlarda Lotus’u hızlı yapan bizim için bir gizem”

Marko ayrıca Lotus’un kurallara uygun bir şekilde hidrolik kontrollü bir aktif süspansiyon kullandığı yönündeki iddialara yanıt vermedi.

Öte yandan Red Bull-Raikkonen haberleri hakkında yeni bir şey olup olmadığı üzerine Marko:  “Hayır. Çok defa söyledim. Ağustos’tan önce pilot kararımızı veririz; bu sene de durum aynı olacak.”


Yorumlar

  1. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Aynen öyle.

  2. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Ferrari,Ferrari diye,Honda,Honda diye,Renault,Renault diye anılacak ama RBR her zaman meşrubatçı olarak akıllarda kalacak!O kadar.

  3. baya hayal gücün varmış

  4. nice nice takımlar gitti Bar Honda,Benetton,Toyata,Bmw, Minardi, Jaguar,Minardi, Prost, Jordan,Toyota, Midland, Spyker daha aklıma gelenler eğer bunlar gitmişse redbul tökezlesin bu liste yerini alacaktır

  5. bence en büyük rakip force india haaaa haaa

  6. katılıyorum 30 puan farkda kapanacak merak etmesinler avans verdik okadar ispanyada görüşürüz

  7. yorum neden gitmiyor arkadaşım

  8. drssiz fernandoya tebrikler bravo bravo bravo fernando güvenimiz tam 30 puan fark kapanacak görüceksiniz ispanyada burada olun kaçmayın

  9. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Lotus'a Odaklanın Bizim İşimize Gelir 🙂

  10. Diyelim ki Red Bull birkaç sene sonra Formula 1'den çekildi. Bu onların 3 şampiyonluğunu tarihten silecek mi? Ferrari 1950'den bu yana sporda. Evet, ama '' Formula 1 Tarihi'' adlı kitapta yazdığına göre efsanevi Ford motorunun 1968-1974 yılları arasında, Honda’nın 1987-1991 yıllarında ve Renault’un 90’lı yıllarda yakaladıkları başarılara sporun en eski katılımcılarından Ferrari 2000’li yıllarda ulaşabilmiş. Formula 1'den çekilmek suç mu?

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Çeşmenin tüm suyunun vettele aktığı bir yere Raikkonen niye gitsin.

    Alonsoya çok konuşur derler ya; Alonsonun da bir markosu yok ki onu konuşturup kendi kenara çekilsin.
    Marko vettelin adına konuşuyor, aklınca Alonsoya ve Ferrariye psikolojik hamle yapıyor , akıl oyunları oynuyor..
    Bu yıl 0,5 veya 1 saniye önde başlayamadıkları içindir bu çekinmeme hikayeleri..

  12. Marko reyi gene doğru söylemiş bu adama bayılıyorum

    red bull formula 1 takımının en büyük rakibi lotus

    vettelin de kimi dir

    inşallah ikisinden biri şampiyon olacak ve hak da yerini bulacak

    ferrari ve alonsoya ben hiç şans vermiyorum

    sezon ortasında geriye düşeceklerdir

    neweyye aşırı güveniyorum

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Dönmez için rahat olsun okadar yatırım bukadar şampiyonluk bırakıp gidicek takımlara göre değil

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    son cumlede agustostan once pilot kararını veririz demiş kimi red bulla giderse haberin agustostan once verilmesi iyi olmaz sezon ortasında böyle bir haber lotus ve kimi acısından sampiyonluk icin güzel olmaz

  15. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Red Bull eski günleribe dönsün bu sporda asla durmaz,bırakıp gider sen merak etme.

  16. Ferrari fanlarını kızdırmak için söylenmiş bir söz..

    Ama öte yandan Motor ve şasi üreten bunları üretmek için koca bir fabrikanın imkanlarını sonuna kadar kullanan ve yarışmak için seri araba imalatı yaptığıı söyleyen bir otomotiv devi Ferranin, 1 adam etrafında toplamış toplama bir takımın karşısında 3 yıldır şampiyonluk görememesi gerçekten yazık..

    Esas Ferrari oturup bunu düşünmeli…

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    orası belli olmaz bakmışsınız siz gitmişsiniz sürekli bırakırız gideriz diyen redbull değil

  18. Mustafa Sar avatarı

    Marco Usta ben şahsen bir tifosi olarak senin takımının gelip geçici bir heves olduğunu düşünüyorum…
    Sen FERRARİ yi dikkate alsan ne olur almasan ne olur.. Gelip geçicisin ..
    Ama FERRARİ öyle yada böyle bu sporda hep var oldu….
    anlarsın ya..

  19. turuncu-sert hamurları en ekonomik lotus kullanıyor

  20. güç dengesi ise rbr-ferrari-lotus şeklinde gibi.lotusun rakip olabilmesi için yumuşak hamur lastiklerdede hızlanması lazım ayrıca hızıda bu ikiliden genel olarak yavaş güncellemeler şart.diğer türlü lotus zor.iş yine lastik işi yani bi dön baba dönelim aynı yere gelelim lastikleri çözelim.ferrari ise rbr ye kafa tutabilecek kadar güçlü son 4 sezonun en güçlü ferrarisi bunu değerlendirmek kendi ellerinde

  21. Orta sertlerdenmi yoksa son bahreyn yarışında kullanılan sert lastiklerdenmi yani turunculardanmı bahsediyorsun.sert lastikler aksine lotusun işine hiç yaramadı süper yumuşak ve orta sertler kullanılsaydı Lotus daha büyük avantaj sağlardı.

  22. Bu demeclerin hepsi strateji resmen.Lotusu havayla doldurup gelişim yarışında geri plana atmaya çalısıyorlar.

  23. Bu açıklama hiç hoşuma gitmedi.Aslında şuan görünen bu demek istemiş ama yerinde bir açıklama gelmedi bana.Ferrari önceki senelerde olduğundan daha iyi durumda.Bunun birde sezon içinde gelişim süreci var kim geride kalır kim yol alır belli olmaz.

  24. Bu açıklama hiç hoşuma gitmedi.Aslında şuan görünen bu demek istemiş ama yerinde bir açıklama gelmedi bana.Ferrari önceki senelerde olduğundan daha iyi durumda.Bunun birde sezon içinde gelişim süreci var kim geride kalır kim yol alır belli olmaz.

  25. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Helmut Marko çok iyi siyaset yapıyor.Her konuşmasında fitne var adamın.

  26. hard lastiklerin kullanılacğı her pistte lotusun büyük avantajı var.bahreyn önceki 3 yarışa göre hava pist yapısı olarak takımların durumu hakkında baz alınacak en ideal pist.lotus 2 pit yapıyor ve yarış sonunda hala 3 pit yapanlarla aynı tur zamanlarını atıyor üstelik rai zorlamıyor son bölümde dahada iyi tur zamanları atabilirdi ama lideri yakalayamayacağı için zorlamadı.hard lastik lotus için çok büyük bir avantaj

  27. ferrari böyle basit hatalar yapmaya devam ederse rakip olarak görülmez hakkaten. 4 yarış geçti 2 tanesinde çok büyük 2 hata. biri ön kanat kahramanlığı denemek, diğeri ise DRS kumarı oynamak. bu iki şeyden kaybedilen puan?: 30+ şampiyonluk?: paha biçilemez.

    geçen domenicali 30 puanlık fark sorun değil demiş. ne komedi ama. geçen sene 4 puan sorun oldu şampiyonluk için, olmadı mı? ferrari'nin hata kotası bittiğini de sanmıyorum ilk 4 yarışta 50% lik bir hata oranı ile başlamak ilerde yapacakları hatalara engel olmaz. üzerlerinde daha da fazla baskı olur. redbull ise ne kadar kolay 30 puan kaybedilebileceğini gördü. çok daha dikkatli olacaktır.

    ben nedense ferrari'nin er geç lotus'u geçeceğini düşünüyorum. redbull'un amacı hedef saptırmak olabilir, 2012 için button'u rakip görüyoruz demişti horner öyle hatırlıyorum. aynı politika 🙂

  28. ferrari böyle basit hatalar yapmaya devam ederse rakip olarak görülmez hakkaten. 4 yarış geçti 2 tanesinde çok büyük 2 hata. biri ön kanat kahramanlığı denemek, diğeri ise DRS kumarı oynamak. bu iki şeyden kaybedilen puan?: 30+ şampiyonluk?: paha biçilemez.

    geçen domenicali 30 puanlık fark sorun değil demiş. ne komedi ama. geçen sene 4 puan sorun oldu şampiyonluk için, olmadı mı? ferrari'nin hata kotası bittiğini de sanmıyorum ilk 4 yarışta 50% lik bir hata oranı ile başlamak ilerde yapacakları hatalara engel olmaz. üzerlerinde daha da fazla baskı olur. redbull ise ne kadar kolay 30 puan kaybedilebileceğini gördü. çok daha dikkatli olacaktır.

    ben nedense ferrari'nin er geç lotus'u geçeceğini düşünüyorum. redbull'un amacı hedef saptırmak olabilir, 2012 için button'u rakip görüyoruz demişti horner öyle hatırlıyorum. aynı politika 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir