Ferrari 2014'deki Lastik Belirsizliğinden Endişe Duymuyor

yazar:

kategori:

Mevcut tedarikçi Pirelli’nin sözleşmesi bu yıl sonunda bitiyor ve İtalyan üretici yeni bir üç yıllık anlaşma yapmak istiyor. Ancak bunun mümkün olduğunca çabuk olması gerektiğinde ısrarcı.

Pirelli’ye göre FIA derhal anlaşmayı uzatmaya yanaşmalı veya alternatif aramalı.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali ise önümüzdeki yıl lastiksiz kalmayacaklarına inanıyor.

“Eğer Çakmaktaşların devrine dönmezsek, lastiksiz kalmayacağımızdan eminim. Bu olmasını isteyeceğimiz bir durum değil elbette.”

“Alternatifimiz olmazsa kısa sürede bir çözüm bulabiliriz ki hali hazırda Pirelli devam etmek istediklerinin sinyallerini veriyor.”

Pirelli’nin motorsporları direktörü Paul Hembery sezonun açılışında bir karara varılmasını umuyor ve son tarihi Haziran ayı olarak işaret ediyor.

“Formula 1’i orta vadeli bir proje olarak gördüğümüzü hep söyledik.”

“Herkesin yararı için bu anlaşmanın mümkün olduğu kadar kısa sürede yenilenmesi gerek, ki yeni anlaşmayı imzalamak için Haziran’a kadar yeterli zamanımız var.”


Yorumlar

  1. defol pirelli,
    ferrariye göre lastik üretip yarışları eğlenceli hale getirmek için yaptım deyip yutturuyorsun millete..
    defol pirelli,
    ferrari döküntüleri 2 senedir lastik problemi yaşamıyor.. diğer takımlar lastiklere arabalarını uyarlayınca toz yutmaya başlıyor ferrari…

  2. Bizim ülkenin sporu takip edenleri böyle malesef.Bazen çok iki yüzlü ve taraflı olabiliyorlar.Ferrari yapınca vah,tüh,kaka-pis diyenler,aynı haltı Red Bull yaptığında destekçisi oluyorlar.Sporun kurallarını kendine göre lobi ile belirleyeme kalkışan (bir zamanlar herkesin Ferrari de yapıyor dediği),en ufak kendine zararı olan olayda günlerce ağlayan,karışmadığı skandal kalmadığı halde destek gören bir takımdan bahsediyoruz.Ancak insanlar tabi boğa gibi baktıkları için kırmızı gördüler mi saldırıyor,mavi gördüler mi içleri açılıyor.Hatırlıyoruz bir ara evine kırmızı rengi bile sokmayan kompleksliler vardı o yüzden bunlar aslında normal.

    Gelelim lastik olayına;bence bu iş için yanlış zaman.Ben ve pek çok f1sever lastiklerden memnun değiliz.Evet takımım bu lastiklerle 2 senedir başarılı sonuçlar alıyor ancak hepimiz isyan ediyopruz.Ancak bunun sezon içerisinde değişmesine karşı olmalı bir f1sever.Dengeleri bir anda bozacak bir şeye karşı olmalı.Dün kötülediğini bugün desteklememeli,tükürdüğünü yalamamalı.O her seferinde pilotuna en ufak hadise olunca haram zıkkım edenler ise hiç konuşmuyor zaten.Bu kadar vicdansızlık olmaz el insaf.Adam ben en hızlıyım diyor,bana göre lastik vereceksin diyor.Pratik olarak haklı,f1de gaye;en hızlı ara.-pilot kombinasyonun kazanmasıdır.Bakyoruz öyle mi oluyor?Evet öyle oluyor.Ama adam o kadar aç gözlü ki sadece ben kazanayım,eze eze kazanayım istiyor.Kimse kusura bakmasın ama lastiği iyi kullanan,iyi anlayan takımlara yazık.Aracını böyle inşaa eden takımlara yazık.Onların günahı ne arkadaş.Bu spor bu kafa ile izlenirse ve yönetilirse hiçbir sezon temiz,skandalsız izlenmez.Herkes lastiği anlamalı ona göre araç yapmalıydı.Lastiklerin f1de bu kadar rol oynaması veya kötü olması ayrı,sırf onlar kazansın diye bir şeyleri değiştirmek ayrı.Haksızlık her zaman haksızlıktır.Her zaman karşısında olmak zorundasınız.Adamına göre muameleyi bırakın artık.Ferrari de yapsa Mc Laren de yapsa karşısındayım.

    Düşünsenize her büyük takım,geri kaldığı her sezon bir şeyleri değiştirmek istiyor sezon içerisinde.A takımı için lastik, b takımı için motor,c takımı için test yasağı,d takımı için kersi değiştirelim o zaman herkes kendi işine geleni istemekte hakkı.Empati yaparsak karşıdaknin haklı yanlarını anlarız.F1 eski f1 değil o yüzden bazen esnek olup,amaçları dışında kararlar alınmaya başlandı.Testler kalktı,masraflar kısıldı,motorlar kısıldı,araç yapıları değiştirildi vs…Bunların içerisidne rekabete aykırı kurallar var ama kimse sesini çıkarmadı.Bazen öndekileri yavaşlatmak,bazen seyirci sayısı ve geçiş arttırmak adına…Ancak geçiş arttırmak değil azaltmaktır f1in amacı.Araştırırsanız f1 çalışma grubu kounşmaları ve sonuçlarına ulaşırsınız.Geçiş olabildiğince zor olmalı diyor orda çalışan mühendisler ama artık f1 değişiyor ve zevk gelmesi için f1in misyonuna karşı kararlar alınabiliyor.Kısaca değişmeyen tek şey değişim ama onunda yeri ve zamanı var.Red Bull haklı falan değil arkadaş…

  3. her sene ayni lastik olmasi olayi bridgestone donemlerine cevirecektir . tek pitle bu lastiklerle bile bitirebilirler takimlar lastikleri cozdukleri anda.. yani 3 pit falan hayal olur bu durumda..

    aslinda pirelli bunu yarislarda fazla pit stop olmasi icin yapiyor fakat biraz zorladigin anda tekerlekler 1 tur icinde gidiyor.. bize hem az giden hemde pilotun zorladiginda eriyip gitmeyecek lastik lazim bunuda pirelli biraz zor yapar gibi duruyor..

    aslinda yapilmasi gereken yakit ikmalinin geri gelmesi.. boylelikle lastik gibi bir derdimizde olmayacaktir.

  4. allah korusun.sizin varlığınız f1in içine batırmak başkada birşey değil.

  5. Pirelli'nin acele etmesinin sebebi bi sonraki yılın lastiklerini şimdiden tasarlamak istemeleriydi diye hatırlıyorum. Benim sorum şu : Her yıl farklı lastik mi üretilmesi gerekiyor ? Diyelim anlaşma Kasımda imzalandı ne degişecek ki ? Takımlar, lastikleri sezon sonuna dogru iyice anlarlarsa bi sonraki sene için grandprixlere bi yıl öncesine göre daha yumuşak hamuru getirirsin , olur biter. Yanlış mı düşünüyorum ?

  6. Pirelli gidicek bir devir daha sona erecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir