Marko, Pirelli Lastiklerindeki Değişiklikten Tatmin Olmadı

yazar:

kategori:

2013’te şimdiye kadar Red Bull, İtalyan lastik üreticisi üzerinde baskı oluşturdu ve sıkıntılar yaşanan hamurlarda büyük değişiklikler yapılmasını sağlamaya çalıştı.

Ama ilk 4 yarışın ardından Pirelli, İspanya GP ve sonrası için sadece turuncu renkli sert hamurda küçük dğeişiklikler yapılacağını duyurdu.

Marko: “Mümkün olan en kısa sürede, potansiyelimizi sınırlamayacak bir lastik istiyoruz.”

“Aracınızdan azamiyi elde etmenize olanak sağlamalı.”

Marko ayrıca Pirelli lastiklerinin Red Bull gibi güçlü araçları sınırladığını belirtti.

Marko: “Tam potansiyelimizi kullanırsak, sıralamada bir turu bile tamamlayamayız”

“Pilotlarınıza, bazı pilotları düzgün almamak zorundasınız demek kolay değil.”

Red Bull içinden birinin Alman Auto Motor und Sport’a açıklaması: “Normal lastiklerimiz olsaydı, Vettel belki de pistteki herkesten yarım saniye daha hızlı olabilirdi.”

“Bunu simülatörlerimizden biliyoruz”


Yorumlar

“Marko, Pirelli Lastiklerindeki Değişiklikten Tatmin Olmadı” için 7 yanıt

  1. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    neden tatmin oldu ki şimdiye kadar.

  2. 2011'den beri neden tek kelime etmiyorlardı?

  3. Dikkatini cekerim Sampiyona lideri takim ve pilottan bahsediyoruz, su an zaten bir kayiplari yok ve bu gidisle olmayacak, ust uste 4. sene sampiyon olacaklar..

    Bu dedigin Mercedes le veya Mclaren le ilgili olsaydi katilirdim sana.. Gel gor ki durum farkli, lider takim bile bunu soyluyorsa bu iste bir terslik var demektir, hic bir takim lastikler yuzunden su an performansini piste yansitamiyor, bu vahim bir durum..

  4. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    redbull tüm kadro lastik değişimi için var gücüyle baskı yapmaya çalışıyor..şuanki durumun farkındalar ve diğerlerinin onlara yaklaşmasını kabul edemiyorlar değişiklikte yapamıyorlar çünkü bu sene buna odaklanmak 2014 te çok geride kalmak olur ki bu durumda en ideal çözüm redbull için lastikleri en azından geçen senekine çevirtmek olur

  5. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Sezon öncesi antrenmanlarda bunları dile getirselerdi anlardık ama tersinden bakıldığında bu saatten sonra yapılacak bir değişikliklik araçlarını mevcut lastiklere göre şekillendiren takımları dezavantajlı konuma getirecektir. Onlar da araçlarını lastikleri de dikkate alarak şekillendirselerdi. Sonuçta lastikte araçların bir parçası ve her takım antrenmanlarda ve sezon içinde aynı lastikleri kullanıyor.

  6. Adam hakli, lastikleri en iyi idare eden arac+pilot kombinasyonu en hizli oluyor, aslinda bu adil degil, asagida ki aciklama bence skandal..

    Marko: "Tam potansiyelimizi kullanırsak, sıralamada bir turu bile tamamlayamayız"

  7. hay sizin lastiğinize ya sabaha akşam lastik demecleri veriyorlar kafayı yemiş bunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir